waveform 5 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) nie wiem ile osób czyta to forum, ale osobiście jestem zniesmaczony tym co się dzieje. próbowałem zadowolić wszystkich, są 2 turnieje, bo nie każdy chce grać w H3, bo nie każdy chce grać w H:R. miało nie być PDT, ale po wysłuchaniu kilku opinii od graczy (min. Hi Juan, zimol) wychodzi na to że jednak są osoby które mają jaja i chcą walczyć z najlepszymi. fakt, jeden post w temacie nt. turnieju jest lekko buńczuczny, ale nie powinien zabijać w osobach ducha walki. ja się pytam na cholerę, po co niektórzy grają online? klepać noobów i robić łatwe kille czy może ciągle podnosić swój poziom gry aby mieć podstawy aby walczyć z tymi co są lepsi, a może już na tym samym poziomie? sprawa wygląda tak... wszystko się odbędzie, będą turnieje i LANy, nikt nie zmusza nikogo żeby grał w H:R jeśli chce grać tylko w H3. nie ma w tym kraju w ogóle żadnych eventów, a ja bym chciał je widzieć (z "angielska") on a more regular basis i nie planuję poddawać się. wolicie siedzieć w domu non stop przed konsolą czy może wyjść raz na jakiś czas na fajny event i pograć twarzą w twarz, na lanie, gdzie nie będzie lagów i gdzie wygra lepszy? osobiście uważam że obrażanie się na scenę, mówienie że jest be jest głupie i słyszałem "setki" opinii od każdej ze stron i wydaje mi się że to nie jedna czy druga strona wszystko psuje, ale obie pracują na ogólny obraz tego co jest, a jest jak wiemy wielka kupa na japońską modłę (taka z czubkiem zakręconym) i mimo iż każdy by chciał żeby było lepiej to nic nie robi. wiem że to wszystko brzmi jakbym kogoś obwiniał i możecie to tak odbierać jeśli chcecie, ale w dalszym ciągu zachęcam wszystkich którzy są pozytywnie i negatywnie nastawieni do przyjazdu i prób znalezienia nici porozumienia. nie znam większości z was osobiście, bo znam was z Live'a, LANu, forum itp. część z was mnie czasami wkurza, ja wkurzam was (bo marudzę... i to lepiej niż Alkocholik) ale mimo to chcę się z Wami spotkać i pograć przez te dwa dni. to tyle... już bardziej emo pisać nie umiem... idę się pociąć Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez waveform 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JuanMag 159 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 wave, lekow dzisiaj nie wziales ? ;] , o co biega ? Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 właśnie na odwrót... przyjąłem za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza
XBL RADEK 0 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Znam wielu którzy by wpadli, w tym i ja, ale.. nie jest wcale łatwo dojechać w tak odległe miejsce, a do tego wszystkiego zgrać to z czasem, niestety. Tak czy inaczej, popieram inicjatywę, niech to będzie czysto sportowa rywalizacja i Have Fun / podpisano: XBL RADEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Spox_2 2 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgadzam się z tym co napisałeś waveform ale pomyśl że ktoś przyjeżdża na taki turniej z odległego zakątka Polski i chce pograć dla czystego Funu. Widziałem mecze PDT vs Polish V.O.D.K.A i wyniki na LANie w TS były na poziomie 50:10 fragów. Czy myślisz że przy takim wyniku ktoś podniesie swój skill ? Nie, bo dobrze się nie pojawi a już ginie. Dlatego byłem zatym aby najlepszych prosów rozrzucić do 2,3 teamów i aby zmaganie o pierwsze miejsce było do samego końca nie wiadomą. Mam nadzieje że nagrody będą bardzo mizerne wówczas większość da sobie siana z turniejem i przyjedzie pograć tylko dla przyjemności, nie dla nagród za I miesce. Done Cytuj Odnośnik do komentarza
Bieniu 5 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 To troszkę nie tak, przynajmniej w moim odczuciu (a jak wszyscy wiemy każdy ma prawo do swojego własnego, subiektywnego zdania). Problemem - i do tego wynikającym dla mnie z jakiś niepojętych względów - jest hermetyczność sceny. Od x lat jest ten sam trzon graczy, przy kolejnych częściach halo trochę nowych osób się pojawia, trochę grających wcześniej daje sobie spokój. Jest sporo Polaków którzy grają online w Reacha POZA sceną i to na poziomie, ale nie oszukujmy się, ja w Black Opsa też gram (i też na spoko poziomie oceniam) ale na turniej nie pojechałbym, szkoda mi czasu i kasy. Po prostu trzeba do jakiejś gry podchodzić mega poważnie żeby jeździć na turnieje po całym kraju, nie mówiąc już o zagranicy tak jak swojego czasu PDT planowało. Pytaniem jest, czy do tej gry w naszym kraju da się podchodzić poważnie? Pamiętamy WCG? Pamiętamy Zupełnie inna kwestią są ludzie ze sceny. Tutaj ponownie są dwa bieguny. Z jednej strony znam, cenię i lubię większość z Was. Jeśli pojawię się we Wrocku to właśnie po to żeby spotkać się i popykać w Halo, w tej właśnie kolejności. Drugim biegunem jest Wasz poziom jako społeczności. Wojenki i kłamstewka. Intrygi i robienie koło dupy. Sam w tym niestety brałem udział, nie jestem też bez winy. Ale ja w pewnym momencie powiedziałem sobie dość i do grania w Halo nie wrócę, z dwóch powodów. Pierwszym jest brak solidnego netu od przeprowadzki, czyli dobrych dwóch i pół roku. Drugiem jesteście Wy, drodzy gracze. Jako ludzie - mega Was cenię i miło wspominam. Jako scena - nie wstaniecie z kolan... i bardzo dobrze Pzdr! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JuanMag 159 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Spox, wiekszosc jak nie wszyscy przyjezdzaja pograc dla przyjemnosci , jedyne turnieje gdzie byly dobre nagrody to na LiveLeague i XFD gdzie mogles wygrac klocka, reszta eventow nie zwracala nawet wygranym kosztow podrozy. Jezeli chodzi o podniesienie skilla to uwierz mi znam to z wlasnej autopsji, tylko grajac przeciwko lepszym graczom czegos sie nauczysz (oczywiscie sa ludzie ktorzy maja wrodzony talent do gry jak np Messi, i po krotkim czasie wymiataja, ale wiekszosc osob zeby osiagnac jakis dobry poziom musza miec duzo samozaparcia i checi przedewszystkim czy to w sporcie czy to w grach) takze podnoszenie sobie sztucznie skilla/umiejetnosci przez to ze zagralbys w teamie z bobkiem, flaha czy kims innym nic Ci nie da - takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) @spox ja robię ten turniej dla funu, bo chcę widzieć jak wszyscy razem grają. ps. póki co dostałem zgłoszenie od jednej drużyny na turniej(e) ps2. Bieniu dobrze napisał wspominając o kolejności. Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez waveform Cytuj Odnośnik do komentarza
JuanMag 159 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 @spox ja robię ten turniej dla funu, bo chcę widzieć jak wszyscy razem grają. chyba pija Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 @spox ja robię ten turniej dla funu, bo chcę widzieć jak wszyscy razem grają. chyba pija to po turnieju Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 jeszcze jedną rzecz muszę oznajmić... jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w tym roku lub na początku 2012 będzie kolejny turniej i być może będę próbował zapraszać teamy z zachodu (niemcy, holandia, francja)... pewnie też mają swoje odpowiedniki naszego PDT, więc naprawdę żeby ożywić scenę trzeba trenować (fakt ja trenuję i marudzę 40:60 proporcje xD). Cytuj Odnośnik do komentarza
JuanMag 159 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 i do tego quitujesz co jest mega w(pipi).....jace Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 bo mnie to noobowe needle rifle w(pipi)ia... eso keezy spamowal tym jak dziecko ze (pipi)zką ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
JuanMag 159 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 takie pi,erd,zielenie, tez mogles uzywac needler rifle marudzenie to pol biedy , mozna dac muta Tobie , ale quitowanie jest wlasnie mega noobowskie i mega wqr,wiajace , popraw sie Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 dobrze Juanie Wspaniały jeszcze tylko z Bardock'iem do baru by trzeba było zadokować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Ok... czyli w 1-3 grach dostaniecie baty... a pozostale rozegracie wyrownane mecze... czegos nie czaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 AllGood nie powtarzaj błędów niektórych "organizatorów" i nie miej pretensji do ludzi o to, że nie chcą / nie mogą przyjechać. Ty nie masz na to wpływu. Twoim zadaniem z kolei jest przygotowanie wszystkiego w taki sposób, by osoby obecne bawiły się jak najlepiej i wyszły z imprezy jak najbardziej zadowolone. Skup się na tym, resztę zostaw własnemu biegowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
waveform 5 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 jak najbardziej masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Było dobre Halo (czyt NTSC i 2) to ibyła dobra scena jest (pipi)owe Halo (czyt: 3 i Reach) to i jest (pipi)owa scena, PROSTE Cytuj Odnośnik do komentarza
JuanMag 159 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Jaka scena przy Halo2 ? Soul ogarnij sie, zadnego turnieju nie bylo w H2 Najwiecej dzialo sie za czasow H1 i H3 Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez JuanMag Cytuj Odnośnik do komentarza
BarteQ 1 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Jak to nie było turnieju w h2 ? Był jeden 3v3 xD Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez B0CZEK Cytuj Odnośnik do komentarza
FiL4 27 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Byl tez "Menago.com.pl Halo 2 Online 1vs1 Tournament", w ktorym byly lepsze nagrody niz w tym 3v3 :blum2: Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez FiL4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zimol 85 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 oj tam filip pjedrolisz... Paweł tam z pucharów i Esek się cieszył;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A ja dalej mysle, ze liczy sie przedewszystkim dobra zabawa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Salwador 189 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Przy każdym H1 turnieju się mega dobrze bawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi