Stona 569 Opublikowano 15 września 2011 Opublikowano 15 września 2011 OCoCHodziJakby. Łatwe. Pierwszego nie znaju, kojarzy mi się z 'Milicja Obywatelska'. W sumie na czasie, patrząc co się w kraju dzieje Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 15 września 2011 Opublikowano 15 września 2011 A może po prostu - Mniej Obrazków Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 15 września 2011 Opublikowano 15 września 2011 We wczorajszej Wyborczej, na stronach o nowych technologiach wywiad i artykuł o zjawisku 'grywalizacji' (oj, krzywo to słowo pobrzmiewa). Jako stały czytelnik obydwu tytułów obiektywnie stwierdzam, że ten autorstwa Soqa z ostatniego PE znacznie lepszy Cytuj
proogresywny 0 Opublikowano 15 września 2011 Opublikowano 15 września 2011 Matka myślała, że cekaem lub inny plejboy - recka Catherine - mwehehehe... Cytuj
SoQ_ 22 Opublikowano 15 września 2011 Opublikowano 15 września 2011 We wczorajszej Wyborczej, na stronach o nowych technologiach wywiad i artykuł o zjawisku 'grywalizacji' (oj, krzywo to słowo pobrzmiewa). Jako stały czytelnik obydwu tytułów obiektywnie stwierdzam, że ten autorstwa Soqa z ostatniego PE znacznie lepszy Dzięki Tekstu z GW nie czytałem, ale postaram się go sprawdzić Apropo polskiego tłumaczenia terminu gamefication, to faktycznie mnie też on nie bardzo brzmi, ale został już przyjęty, więc trudno to zmienić. Myślę myślę i nic mądrego do głowy mi nie przychodzi innego, może z czasem uda się komuś nazwać to zjawisko nieco fortunniej. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 (edytowane) Co do poruszonego tematu okładek stronę czy dwie wcześniej - są naprawdę tragiczne, zginając magazyn możemy liczyć na lakier odpadający płatami, okładki nowych magazynów po miesiącu czytania wyglądają gorzej niż okładki numerów 70-tych, z którymi zaczynałem przygodę z waszym pismem i czytałem wielokrotnie. Będąc z wami tyle lat jestem naprawdę niezadowolony. Co do jakości papieru, jest zauważalnie gorszy, ale nie jem go, nie podcieram się nim, więc jestem w stanie przymknąć oko, jeśli robi wam to jakąś różnicę. Natomiast co do wysyłki ekonomicznym zamiast priorytetu, ostatni numer prenumeraty doszedł na czas z tego co pamiętam, ale jak kolejne będą się spóźniać to na pewno nie omieszkam ponarzekać. Zawsze chwaliłem, tym razem przyszedł czas na nieco krytyki. Edytowane 16 września 2011 przez KopEr Cytuj
Pajac 21 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 We wczorajszej Wyborczej, na stronach o nowych technologiach wywiad i artykuł o zjawisku 'grywalizacji' (oj, krzywo to słowo pobrzmiewa). Jako stały czytelnik obydwu tytułów obiektywnie stwierdzam, że ten autorstwa Soqa z ostatniego PE znacznie lepszy Dzięki Tekstu z GW nie czytałem, ale postaram się go sprawdzić Apropo polskiego tłumaczenia terminu gamefication, to faktycznie mnie też on nie bardzo brzmi, ale został już przyjęty, więc trudno to zmienić. Myślę myślę i nic mądrego do głowy mi nie przychodzi innego, może z czasem uda się komuś nazwać to zjawisko nieco fortunniej. Na początku miałem się przyczepić do paru rzeczy z tego tekstu, ale już mi się nie chce Napiszę więc tylko, że tytuł "Gra w życie" jest trochę nieszczęśliwy, ponieważ ten termin jest już znany jako zupełnie co innego - http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_w_Życie Właściwie pewności nie mam, ale wydaje mi się, że autorowi ten automat komórkowy Conwaya jest obcy. A szkoda, bo tematyka ciekawa i wręcz nie wypada nie znać, gdy ma się aspiracje pisać o grach w szerszej perspektywie. Cytuj
mescalero 10 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Jest jeszcze jedna rzecz, ktora dopiero co zauwazylem a ktora rowniez wplywa na to ze magazyn jest wymemlany po niedlugim czasie. Okladka jest odrobine krotsza od stron w gazecie, przez co pierwsze i ostatnie strony na swoich krancach i rogach straszliwie sie wywijaja. Bez solidnej okladnie, tak slabej jakosci papier dlugo nie wytrzyma nie pogiety. Cytuj
Spuczan 74 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Wstyd się przyznać ale dopiero co zabieram się za lekturę a w kolejce czeka jeszcze jedno pismo. Nowy layout bardzo mi się podoba. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 24 września 2011 Opublikowano 24 września 2011 Jedna sprawa, może już poruszana : o tym, czy artów i screenów jest za dużo w stosunku do tekstu, można dyskutować. Ale wrzucenie na całą stronę TYLKO grafiki i tytułu z gry (Deus Ex) to według mnie lekki bezsens, bo na dobrą sprawę kilka zmian i nie różni się to od reklamy, a ktoś by z tego miał chociaż korzyść. Całostronny cosplay też trochę przesadzony, ale tu przynajmniej większe wartości estetyczne. 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 14 listopada 2012 Opublikowano 14 listopada 2012 Czy ktos z forumowiczow jest w stanie poratowac? Nie moge znalezc swojego numeru a potrzebowalbym skan artykulu SoQ'a "Gra w zycie" poswieconego grywalizacji. Mam na weekend do przygotowania ref na seminarium a pamietam ze SoQ tam dawal za(pipi)iste przyklady. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 listopada 2012 Opublikowano 15 listopada 2012 (edytowane) No faktycznie, było pogrubione, to myślałem, że to jest ostatni To nie wiem czy to tam przenieść, czy jak? Edytowane 15 listopada 2012 przez grzybiarz Cytuj
Perez 1 717 Opublikowano 15 listopada 2012 Autor Opublikowano 15 listopada 2012 No faktycznie, było pogrubione, to myślałem, że to jest ostatni To nie wiem czy to tam przenieść, czy jak? Przeniesiony . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi