Opublikowano 15 września 201113 l OCoCHodziJakby. Łatwe. Pierwszego nie znaju, kojarzy mi się z 'Milicja Obywatelska'. W sumie na czasie, patrząc co się w kraju dzieje
Opublikowano 15 września 201113 l We wczorajszej Wyborczej, na stronach o nowych technologiach wywiad i artykuł o zjawisku 'grywalizacji' (oj, krzywo to słowo pobrzmiewa). Jako stały czytelnik obydwu tytułów obiektywnie stwierdzam, że ten autorstwa Soqa z ostatniego PE znacznie lepszy
Opublikowano 15 września 201113 l Matka myślała, że cekaem lub inny plejboy - recka Catherine - mwehehehe...
Opublikowano 15 września 201113 l We wczorajszej Wyborczej, na stronach o nowych technologiach wywiad i artykuł o zjawisku 'grywalizacji' (oj, krzywo to słowo pobrzmiewa). Jako stały czytelnik obydwu tytułów obiektywnie stwierdzam, że ten autorstwa Soqa z ostatniego PE znacznie lepszy Dzięki Tekstu z GW nie czytałem, ale postaram się go sprawdzić Apropo polskiego tłumaczenia terminu gamefication, to faktycznie mnie też on nie bardzo brzmi, ale został już przyjęty, więc trudno to zmienić. Myślę myślę i nic mądrego do głowy mi nie przychodzi innego, może z czasem uda się komuś nazwać to zjawisko nieco fortunniej.
Opublikowano 16 września 201113 l Co do poruszonego tematu okładek stronę czy dwie wcześniej - są naprawdę tragiczne, zginając magazyn możemy liczyć na lakier odpadający płatami, okładki nowych magazynów po miesiącu czytania wyglądają gorzej niż okładki numerów 70-tych, z którymi zaczynałem przygodę z waszym pismem i czytałem wielokrotnie. Będąc z wami tyle lat jestem naprawdę niezadowolony. Co do jakości papieru, jest zauważalnie gorszy, ale nie jem go, nie podcieram się nim, więc jestem w stanie przymknąć oko, jeśli robi wam to jakąś różnicę. Natomiast co do wysyłki ekonomicznym zamiast priorytetu, ostatni numer prenumeraty doszedł na czas z tego co pamiętam, ale jak kolejne będą się spóźniać to na pewno nie omieszkam ponarzekać. Zawsze chwaliłem, tym razem przyszedł czas na nieco krytyki. Edytowane 16 września 201113 l przez KopEr
Opublikowano 16 września 201113 l We wczorajszej Wyborczej, na stronach o nowych technologiach wywiad i artykuł o zjawisku 'grywalizacji' (oj, krzywo to słowo pobrzmiewa). Jako stały czytelnik obydwu tytułów obiektywnie stwierdzam, że ten autorstwa Soqa z ostatniego PE znacznie lepszy Dzięki Tekstu z GW nie czytałem, ale postaram się go sprawdzić Apropo polskiego tłumaczenia terminu gamefication, to faktycznie mnie też on nie bardzo brzmi, ale został już przyjęty, więc trudno to zmienić. Myślę myślę i nic mądrego do głowy mi nie przychodzi innego, może z czasem uda się komuś nazwać to zjawisko nieco fortunniej. Na początku miałem się przyczepić do paru rzeczy z tego tekstu, ale już mi się nie chce Napiszę więc tylko, że tytuł "Gra w życie" jest trochę nieszczęśliwy, ponieważ ten termin jest już znany jako zupełnie co innego - http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_w_Życie Właściwie pewności nie mam, ale wydaje mi się, że autorowi ten automat komórkowy Conwaya jest obcy. A szkoda, bo tematyka ciekawa i wręcz nie wypada nie znać, gdy ma się aspiracje pisać o grach w szerszej perspektywie.
Opublikowano 17 września 201113 l Jest jeszcze jedna rzecz, ktora dopiero co zauwazylem a ktora rowniez wplywa na to ze magazyn jest wymemlany po niedlugim czasie. Okladka jest odrobine krotsza od stron w gazecie, przez co pierwsze i ostatnie strony na swoich krancach i rogach straszliwie sie wywijaja. Bez solidnej okladnie, tak slabej jakosci papier dlugo nie wytrzyma nie pogiety.
Opublikowano 17 września 201113 l Wstyd się przyznać ale dopiero co zabieram się za lekturę a w kolejce czeka jeszcze jedno pismo. Nowy layout bardzo mi się podoba.
Opublikowano 24 września 201113 l Jedna sprawa, może już poruszana : o tym, czy artów i screenów jest za dużo w stosunku do tekstu, można dyskutować. Ale wrzucenie na całą stronę TYLKO grafiki i tytułu z gry (Deus Ex) to według mnie lekki bezsens, bo na dobrą sprawę kilka zmian i nie różni się to od reklamy, a ktoś by z tego miał chociaż korzyść. Całostronny cosplay też trochę przesadzony, ale tu przynajmniej większe wartości estetyczne.
Opublikowano 14 listopada 201212 l Czy ktos z forumowiczow jest w stanie poratowac? Nie moge znalezc swojego numeru a potrzebowalbym skan artykulu SoQ'a "Gra w zycie" poswieconego grywalizacji. Mam na weekend do przygotowania ref na seminarium a pamietam ze SoQ tam dawal za(pipi)iste przyklady.
Opublikowano 15 listopada 201212 l No faktycznie, było pogrubione, to myślałem, że to jest ostatni To nie wiem czy to tam przenieść, czy jak? Edytowane 15 listopada 201212 l przez grzybiarz
Opublikowano 15 listopada 201212 l Autor No faktycznie, było pogrubione, to myślałem, że to jest ostatni To nie wiem czy to tam przenieść, czy jak? Przeniesiony .