Skocz do zawartości

Guild Wars 2 - Premiera 28.08.12

Serwer w Guild Wars 2 40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na ktorym serwerze grasz?

• Blacktide (nieoficialny PL serwer)
    • Fissure of Woe
      0
    • Searer's Rest
    • Ruins of Surnia
      0
    • Vabbi
      0
    • Piken Square
    • Underworld
    • Aurora Glade
    • Gunnar's Hold
    • Whiteside Ridge
    • Ring of Fire
      0
    • Gandara
    • Desolation
    • Far Shiverpeaks
    • SERWER US (podaj nazwe w poscie)
      0
    • SERWER FR (podaj nazwe w poscie)
      0
    • SERWER DE (podaj nazwe w poscie)

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Jesli mam byc szczery... nie nastawiaj sie na nie. Mi po prostu wpadaja podczas grania. Jedyne na czym mi zalezy to daily - dodatkowy exp i itemki.

Mam nadzieje, ze ten monthly to jakis soczysty bonus da :P.

• Odpowiedzi 953
  • Wyświetleń 80,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak jak prosiliscie. Dodalem ankiete. Jesli cos przeoczylem - dajcie znac . Zrobilem publiczna - widac, kto gdzie glosowal.

• http://youtu.be/PKPaR-vDXpk Krotki filmik, ktory udalo mi sie nagrac podczas dzisiejszego stress testu. Pokazuje powera jaki ma trebusz . Dostepne w 1080p aby ladnie wygladalo na full screenie. +L

• Jak ktoś chce triala (15-18.11), to pisać pmki z mejlami, mam 2 do rozdania.   e: poszły szyskie

Opublikowano

thief podobny do warriora i guardiana? ciekawe jak gdy thief nie ma skilli opartych na cooldown tylko inicjatywie i jak bedzie sie probowal wymieniac cios za cios to szybko pojdzie w piach

Opublikowano

@Gattz: Zdaje mi sie ze widzialem Ciebie i Twoich kolegow jak przebiegali kiedys kolo mnie :P

Opublikowano

U mnie też hype nieco opadł i mam parę przemyśleń.

Co moim zdaniem jest takie sobie, to fakt, że większość skill (z broni) odkrywamy na samym początku i później właściwie nic nas nie zaskoczy i nie ma na co czekać jak w innych MMO, no i trochę to nudzi. Dlatego jeśli chodzi o pve to system rozwoju postaci jest ubogi (wcześniej grałem w Rifta, gdzie był bardzo fajny system souli i można było miksować 3 soule z 9 i sporo rozkminiać).

Szkoda, że dungeony są od lvlu 30 ale jakoś tam to można przeboleć, krainy za to są epickie i system questów też spoko (plus puzzle też bardzo fajne). No i szkoda, że raczej na żadne rajdy pve nie będzie co liczyć, no ale gra od początku była nastawiona na pvp.

Jeśli chodzi o WvWvW to nigdy nie podobała mi się idea grania w takie tryby, gdy są odpalane 24/7, ponieważ nie ma żadnego sensu trzymać i bronić, bo i tak jakieś randomy odbiją wszystko o 4 rano:) i nie wiem czy ten tryb wytrzyma próbę czasu (nie wiem czy zamki coś dają gildii, która je trzyma, jakieś składniki czy coś?).

Opublikowano

Gdzie odbiera sie nagrody za HoMa?

Opublikowano

Jeśli chodzi o WvWvW to nigdy nie podobała mi się idea grania w takie tryby, gdy są odpalane 24/7, ponieważ nie ma żadnego sensu trzymać i bronić, bo i tak jakieś randomy odbiją wszystko o 4 rano:) i nie wiem czy ten tryb wytrzyma próbę czasu (nie wiem czy zamki coś dają gildii, która je trzyma, jakieś składniki czy coś?).

A czy nie jest wręcz przeciwnie? Czy to właśnie nie ma sensu? Przecież to dobrze pokazuje, ze świat gry żyje non stop, a nie np od 16 do 20 etc.

Opublikowano

Może i tak, ale dla mnie zabija to sens gry na WvWvW. Nie można pokazać np. że ma się za(pipi)istą gildię, która nie traci zamku np. przez 20 dni z rzędu, bo się świetnie bronią. Nie ma korzyści z jego trzymania (np. jakieś inwestowanie, skarby gildyjne, jakieś unikalne rzeczy dla tych co trzymają zamek). Nie ma jakiegoś wyzwania, bo i tak wiesz, że jak pójdziesz offline, to zaraz ktoś przejmie wszystko.

Wiadomo, kwestia gustu, ale to również przeszkadzało mi w Warhammerze, ponieważ wszystko na końcu sprowadzało się do biegania z zergiem i bezsensownym przejmowaniem obiektów.

Opublikowano

Hmm, a to nie jest tak, że gildia = zrzeszeni ludzie z całego świata = różne strefy czasowe = jeżeli gildia jest odpowiednio liczna i potężna to zawsze ktoś będzie online i będzie mógł dbać o to, żeby zamek nie został odbity?

Może moje myślenie jest głupie, bo nie mam wielkiego doświadczenia w grach mmo, ale czy to właśnie nie jest esencja tego gatunku - nieprzewidywalność?

Opublikowano

Jasne, że tak, tylko po co, skoro nie ma z nich żadnego profitu dla danej gildii (czy trzymasz 100 dni czy 1, efekt ten sam)? Wiem, trochę marudzę, ale na ten tryb najbardziej liczyłem i niestety nie jest taki, jaki miałem nadzieję, że będzie :(

Opublikowano

Odnośnie profitów to zdecydowanie masz rację. Powinni wprowadzić jakiś potęgowy lub wykładniczy bonus, który by motywował graczy to trzymania swoich zamków ;)

Btw: Trafiliście może na jakieś fajne commentary z elementalistą w roli głównej?

Opublikowano

Co moim zdaniem jest takie sobie, to fakt, że większość skill (z broni) odkrywamy na samym początku i później właściwie nic nas nie zaskoczy i nie ma na co czekać jak w innych MMO, no i trochę to nudzi. Dlatego jeśli chodzi o pve to system rozwoju postaci jest ubogi

tylko ze tutaj build postaci to glownie traitsy a nie skille a je rozwijasz do 80 lvlu.

Opublikowano

Tak,zbugowane.

@Qvstra HoMa troche w lewo od Lions arch w jaskini mozna kupic od npc'a portal stone,przeniesc sie do Eye of the North i tam juz sobie je zebrac. Wygladaja kozacko tak na marginesie

Opublikowano

@up

Dzieki, ale juz wczesniej znalazlem :)

Zaczyna mnie juz ten error 42 dosc mocno w(pipi)iac. Robie sobie teraz event i zostaje wyrzucony z gry z komunikatem 'incorrect password', teraz chce sie zalogowac i oczywiscie error 42. Wczoraj calej mojej gildii nie dzialal guild chat, przed wczoraj tez. Kurcze szkoda, bo gra jest naprawde zaje.bista, a bicie Shadow Behemotha w poczatkowej lokacji ludzi naprawde daje rade.

Opublikowano

zdaje sie ze teraz jest maintance

a w nocy dzialal nawet trading post i copper ofc top demanded item a black dye przez chwile byl najdrozszym itemem po 2 golda zanim go jakies miecze lvl 80 nie przebily

Opublikowano
  • Autor

Bam!

http://www.reddit.co...sday_august_29/

https://twitter.com/guildwars2

http://www.facebook.com/GuildWars2

Tak, nie mozecie grac z powodu maintenance.

Warto zagladac na facebooka lub twittera u nich, rowniez warto zagladac na reddit - zazwyczaj postuja tam na bierzaco co sie dzieje.

@Gattz: TP dzialal po 30-90min dla losowych 15% ludzi :D.

Swoja droga... juz zaczyna sie odkladanie golda u mnie - wszystko co potrzebowalem dla rozwoju postaci - mam.

Teraz tylko kupowac sobie cultural armor (zbieram na Tier3 :P).

No i ze znajomymi zmienilismy serwer (na Far Shiverpeaks), bo u mnie niestety przy medium pop bylo za malo ludzi, a WvW tez tragiczny.

Gildie, ktore mialy rollowac ostatecznie albo w ogole nie zrollowaly, albo od razu sie przeniosly :confused:.

Jesli chodzi o ten Monthly Achievement, to bez wodotryskow:

p9VNS.jpg

Chociaz jeszcze nie obadalem co dokladnie i za ile mozna kupic w Lion's Arch za te coinsy.

Jak na razie moje monstrum wyglada tak:

7yzef.jpg

Guild Wars 2 @GuildWars2

We don't have an ETA on when the servers will be back up. Our teams are working hard to bring Tyria back online! Thnks for your patience ^SL

Opublikowano

wow to bylem w 15% elity w takim razie :P

a ich twittera to ja zawsze sprawdzam przed wejsciem do gry i po kazdym masowym rozlaczeniu

maintance bez eta = amatorszczyzna imo

Opublikowano

Skoro to maintance to ok, tylko mogliby dac jakis komunikat o tym jak wczoraj, chyba ze mnie akurat nie bylo w grze. Ale mozna Anecie to wybaczyc, bo jak juz pisalem - gra sie mega.

Opublikowano
  • Autor

Guild Wars 2 @GuildWars2

Maintenance is over, thanks for your patience! We've started activating e-mail authentication, see here for more: http://ow.ly/dkZIJ ^SL

I juz mozna grac :D.

Tak przy okazji jak ktos chce pogadac ingame czy cos, to Rapti Bloodspill.5302

Z gory ostrzegam, ze moge byc afk (stare nawyki z wowa :P).