Skocz do zawartości

winner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

licencja S na złoto to w końcu jakieś wyzwanie, szczególnie Veronem na Ascari pomęczyłem się chwilę bo to auto nie skręca ;) szkoda że reszta gry nie oferuje tego typu wyzwania...

Reszta gry sam sobie wybierasz czy chcesz wyzwanie, czy bierzesz najmocniejsze auto i wygrywasz o 20 sekund ;) Ja śmigam teraz GT350, Mistrzostwa 550 i 600PO, wszystko RX7 Touring Car i wygrywam o mniej niż sekundę, ale frajda jest swietna, bo na prostych mnie doganiają i muszę nadrabiać zakrętami.

Gość pawel_k
Opublikowano

no i dla mnie to jest bzdura bo po to wydaję 230zł na grę żeby to ona mi zapewniła odpowiednie wyzwanie ;)

Opublikowano

Niby tak, ale w grach wyścigowych odpowiednie wyzwanie zapewnia prawie zawsze nieuczciwe AI, dostające magicznego boosta ;) O ile w grach typu Burnout, NFS itd, gdzie różnice w osiągach aut w danym wyścigu są marginalne to tak nie boli, o tyle w GT/Forzie, gdzie możesz w każdym wyścigu wystartować dziesiątką aut to już takie proste nie jest, a mocy przerobowych poczciwe PS3 na super AI nie ma ;)

Gość pawel_k
Opublikowano (edytowane)

miałbyś rację gdyby nie jeden fakt - Polyphony parę razy udowodniło że jak chce to potrafi tak dobrać ograniczenia do wyścigu i przeciwników, że wyzwanie jest od początku do końca (cykl FormulaGT w GT5), lub jest to tak dobrane że ostatniego przeciwnika wyprzedzamy na ostatnim zakręcie wcześniej jadąc kilka okrążeń ciągle na limicie (pierwsze wyzwania sezonowe w GT5), albo limity czasowe są tak dobrane że trzeba się na prawdę postarać żeby się zmieścić w czasie na złoto (licencja S w GT6). zauważ że i tak gra dużo wybacza przez brak zniszczeń i zwalone kolizje, poza tym jak ktoś sobie nie radzi to zawsze może włączyć wspomagacze żeby miał łatwiej... ogólnie jakby chcieli to by mogli zrobić mega grę w karierze, bo to co się tu dzieje z tym zwalnianiem przeciwników o parę sekund na ostatnich okrążeniach to jest cyrk na kółkach i kpina z graczy.

Edytowane przez pawel_k
Opublikowano

Zgadzam się zupełnie, czasy na licencję to kpina, złoto się łapie za 1 niezbyt udanym przejazdem, kariery pewnie juz nie ruszą patchami, do tego czasu i tak większość ludzi ją przejdzie na wszelkie sposoby.

Opublikowano

• Wheel width no longer decreases when applying larger wheels.
  • In-car visibility improved on some models.
  • Handling on MR vehicles has improved.
  • While adjusting power or weight limits, displayed PP updates in real-time.

Unique Seasonal Events, commemorating the 2014 North American International Auto Show are now available featuring the Toyota FT-1 and the BMW M4, with prize cars awarded in both events by achieving bronze or better.

• Toyota FT-1 Super Lap: Mazda Raceway Laguna Seca

Period of Availability: 1/13/2014 23:00 – 2/10/2014 23:00

Gold: Cr.70,000  Silver: Cr.35,000  Bronze: Cr.15,000

• BMW M4 Coupé Super Lap: Willow Springs International Raceway

Period of Availability: 1/13/2014 23:00 – 2/10/2014 23:00

Gold: Cr.70,000  Silver: Cr.40,000  Bronze: Cr.20,000

Opublikowano

Jak odpalisz grę musisz SZYBKO wcisnąć "X", jak tylko pojawi się info o aktualizacji.

Podobny problem miała już niejedna gra na PS3. Z GT5 w którymś momencie też była podobna sytuacja.

Opublikowano

Wiem. Właśnie znalazłem rozwiązanie. Kurde, porażka. Nie dość, że gra jest niekompletna i nie zawiera miliona elementów, które JUŻ BYŁY w GT5, to jeszcze felerne patche wydają.  Yhh! Idzie się w(pipi)ić, no ale miodność płynąca z gry nieco uspakaja moje serce.

Opublikowano

Ktoś mi może przypomnieć, czy w GT5 jak ustawiona była kamera zza auta, i jak się kręciło gałką w lewo/prawo to pokazywało samochód z boku?

Czy było tak samo jak jest w GT6. Gdzie auta nie ma, a tylko widok z lewej czy prawej strony auta?

Bo trochę lipa z tym widokiem. Lubię mieć możliwość obejrzenia auta z każdej strony podczas wyścigu.

Opublikowano

Najbardziej wkurza mnie w tej grze jak wchodzę w info o samochodzie a tam : popularny challenger stuningowany przez ekipę Gran Turismo . Ja chcę oryginał a te stuningowane czy specjalnie zaprojektowane czy nawet wszelkiego rodzaju concepty niech sobie japońce w d...e wsadzą !!!

Opublikowano

Hmm czy wszystkie auta "stuningowane przez GT" nie są dostępne też w normalnych wersjach ? ;) Mi się stuningowane akurat bardzo podobają, przynajmniej dają namiastkę kustomizacji z Forzy. Jeśli chodzi o te przypisy przy autach to jest tam mnóśtwo błędów gramatyczno-logicznych, chyba google translator tłumaczył ;)

Opublikowano

Co możecie polecić do ostatniego wyścigu Le Mans 24? Potrzeba czegoś mocnego, do 750 PO. Kupiłem na ten wyścig Toyotę 7... Ale ona nie ma przednich świateł, więc jazda w nocy, gdy ekran jest cały czarny - to niezły hardkor :D

Opublikowano

Co możecie polecić do ostatniego wyścigu Le Mans 24? Potrzeba czegoś mocnego, do 750 PO. Kupiłem na ten wyścig Toyotę 7... Ale ona nie ma przednich świateł, więc jazda w nocy, gdy ekran jest cały czarny - to niezły hardkor :D

Wszystkie auta rekomendowane do LeMans masz w zakładce Recommended Cars 

• Sauber C9
  • Mazada 787B
  • Jaguar XJR-9' 88
  • Nissan R89C' 8

No i wisienka na torcie. Delta Wing ale nie ta tylko wersja 2013, dodaj Boost i auto leci jak rakieta, chociaż jest wolniejsze to sprawia że wyścig ma emocje. Znajdziesz ją w Dealership / United States / DeltaWing 

Co mnie ciekawi to fakt że autko to początkowo miało być w GT6, potem okazało się że nie ma go na liście aut w grze. Koniec końców jednak jest !  :sweat: