Kalten80 16 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Mnie się udało bez żadnych zmian ustawień, ale po kilkunastu próbach. Musisz po prostu szybciej jechać Może gdzieś zbyt wcześnie hamujesz i tracisz cenne sekundy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Nowa trasa (lub ew. druga lokacja do Kreatora Tras). http://www.youtube.com/watch?v=ZbuCkh54lJM&app=desktop Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Fajna lokacja, nie tak pusta jak te z GT5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 tylko po co to komu? ja rozumiem generator tras w rajdach ale tutaj? bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Hmm żeby się bawić jazdą po takich trasach ? Jakby jeszcze dało się wygenerować trasę przed wyścigiem online to już by było mega. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 w GT5 dużo bawiłeś się takimi trasami? bo w formie w jakiej to było zrobione to nadawało się tylko do odpalenia, sprawdzenie i zapomnienia o tym, nie słyszałem żeby ktokolwiek bawił się tym generatorem tras dłużej niż kilka minut... a na developing takiego ficzera poświęcili mega dużo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Hal Emmerich 253 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Niektóre trasy powstały w edytorze, a udostępnione przez PD w Zawodach Sezonowych, były dość ciekawe i oferowały doświadczenie, którego na próżno było szukać w podstawowym zestawie tras - przykładowo nagłe zmiany elewacji przy jednocześnie wąskiej jezdni. Ich niewątpliwym plusem było również to, że każdy mógł oferować zmienną porę dnia/nocy. Sporym mankamentem był za to kiepski poziom, z jakim wykonane zostało otoczenie. Jeśli to zostanie poprawione w GT6, a po tej zapowiedzi zanosi się że tak właśnie będzie, jestem kupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 W GT5 kasę trzepało się właśnie na takim fikcyjnym torze (zawody sezonowe F1) - był genialny. Długa prosta startowa i zakręty jakby żywcem wyjęte ze Spa, Interlagos czy toru w Stambule. Otoczenia brak, ale kto na to patrzy przy 200-300 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 GTplanet natomiast donosi, że to nie był filmik z edytora, a całkiem nowa trasa, która może pojawić się już w lutym http://www.gtplanet.net/new-gran-turismo-6-track-revealed-in-live-stream-event/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 wyścig Suzuka 10 okrążeń w klasie S, w połowie wyścigu zaczyna padać ale nie jakoś mocno, na 7 okrążeniu zjeżdżam po nowe opony i paliwo, jako że jest może 10% wilgotności toru biorę wyścigowe miękkie żeby przez 2 okrążenia wyrobić sobie przewagę a potem się jakoś doturlać, a tu nagle zonk - nagle na 9 okrążeniu przeciwnicy mega zwalniają, do tego w jednym momencie wilgotność spada z ponad 30% do zera, i mimo że spod kół i tak wali wodą to przyczepność jest jak na suchym... a tak się fajnie zapowiadało - auta GT500, dobre tempo, odrabianie powoli strat, ale oczywiście ostatnie okrążenia znowu przeciwnicy zwalniają, do tego ta zwalona pogoda... na prawdę zepsuli tą grę strasznie, jak nie obudzą się na ps4 to Kaz powinien zostać wywalony na zbity pysk... w singlu gra jest kompletnie niegrywalna, online ciężko znaleźć coś rozsądnego bo mało ludzi gra, do tego mam wrażenie że popsuli coś w grze na kierownicy bo nagle force feedback stał się mega gumowy a deadzone zwiększył się dwukrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 wyścig Suzuka 10 okrążeń w klasie S, w połowie wyścigu zaczyna padać ale nie jakoś mocno, na 7 okrążeniu zjeżdżam po nowe opony i paliwo, jako że jest może 10% wilgotności toru biorę wyścigowe miękkie żeby przez 2 okrążenia wyrobić sobie przewagę a potem się jakoś doturlać, a tu nagle zonk - nagle na 9 okrążeniu przeciwnicy mega zwalniają, do tego w jednym momencie wilgotność spada z ponad 30% do zera, i mimo że spod kół i tak wali wodą to przyczepność jest jak na suchym... a tak się fajnie zapowiadało - auta GT500, dobre tempo, odrabianie powoli strat, ale oczywiście ostatnie okrążenia znowu przeciwnicy zwalniają, do tego ta zwalona pogoda... na prawdę zepsuli tą grę strasznie, jak nie obudzą się na ps4 to Kaz powinien zostać wywalony na zbity pysk... w singlu gra jest kompletnie niegrywalna, online ciężko znaleźć coś rozsądnego bo mało ludzi gra, do tego mam wrażenie że popsuli coś w grze na kierownicy bo nagle force feedback stał się mega gumowy a deadzone zwiększył się dwukrotnie... I feel U. Gre trzymam tylko dla zadań sezonowych Tajemniczej zakładki gdzie czekał na nas AMG Vision Mercedes i tym co dalej? Zablokowanych Wyścigów Vettel Challenge Bliżej nie znanej przyszłości jaką ma GT6 Poza tym to jak skończyłem karierę nie gram w nią w ogóle, leży w szufladzie obok GT5, W GT na PS4 już nie wystarczy tylko ku.rwa podbić graficzkę i dodać kilka autek. Ta gra w takiej formie mnie nie interesuje i będę głośno lobbował za tym aby ludzie jej nie kupowali bo już po tylu latach należą się zmiany. Co mnie najbardziej wku.rwiło to obniżenie poziomu trudności samej gry i też trofeów i skróceniu gry Ukończenie kariery w GT5 trwało co najmniej z półtora miesiąca przez OK! Głupie grindowanie punktów EXP aby odblokować kolejne wyścigi i B-Spec mode. Platyna w GT5 jest dla elity graczy i tak powinno pozostać natomiast ta z GT6, well fuck it Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Doczepię się tylko tego elitaryzmu i już znikam. Na platynę w GT5 trzeba było poświęcić kilkaset godzin... i tyle. Niesławny Vettel Challenge wcale nie był taki trudny, czytałem zresztą, że na GTPlanet jakiś gościu kupił kierownicę, nauczył się grać w cztery dni, zaliczył wyzwanie i oddał sprzęt do sklepu. Po wszystkich patchach było jeszcze prościej, kwestia godzinki, góra półtorej, taką Monzę zaliczyłem za pierwszym podejściem. No, ale fakt faktem, półtora miesiąca trzeba było poświęcić (tutaj z Vettelem było faktycznie ciężej, bo nie miałem kierownicy). Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja mam nadzieję, że jest to tylko fundament pod nowe Gran Turismo na PS4 i że nowe GT pozamiata... Ale tak czy tak myślę, że PD nie stworzy już takiej gry jak ich pierwsze części i każde kolejne GT będzie "tylko" dobrą grą i inne studia ich w tej sztuce przegonią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgadzam się, że ilość debilnych decyzji podczas projektowania kariery itd jest zadziwiająca, nawet głupie licencje, nie dość że banalnie łatwe, to zerowa frajda, Alfa Stradale na Willow w nocy z oponami sportowe twarde ? ... Na Debicy Passio mogli dac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Gre trzymam tylko dla zadań sezonowych Tajemniczej zakładki gdzie czekał na nas AMG Vision Mercedes i tym co dalej? Zablokowanych Wyścigów Vettel Challenge Bliżej nie znanej przyszłości jaką ma GT6 Jeszcze dojdzie edytor tras. Warto będzie potestowac ten bajer z GPS i kreowaniem tras na podstawie jego zapisu. No i tryb B-Spec ma się pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Mam nadzieje, ze Veyron w licencji S na Ascari tez jest na oponach sportowe twarde ? Fantastyczna przyjemnosc z jazdy, jakbym po lodzie jezdzil <3 Tak czysta frajda jazda 1001 konnym autem bez opon, droga hamowania ze 100kmh 80 metrow ftw ! Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Bartg Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 GT6 Update 1.04 The fourth update for Gran Turismo 6 is now available, and it brings with it the Corvette Stingray Gran Turismo Concept that was first shown at SEMA 2013, the second half of the Red Bull X Challenge events which also adds the ”Gran Turismo Red Bull X2014 Standard” and “Gran Turismo Red Bull X2014 Fan Car” to the in-game dealership, as well as the Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Racing Series, which is a separate version of the previously released AMG Vision vehicle that is “optimized for the competitive racing scene”. The update weighs in at 214MB, and the full list of changes are as follows: Red Bull X Challenge – 2nd PartThe 2nd half of the “Red Bull X Challenge” has been added to the Career Mode. In these new challenges, learn how to drive an authentic Formula car directly from the world champion, Sebastian Vettel. *Please note that the International B License is required to enter this challenge. With this update, the “Gran Turismo Red Bull X2014 Standard” and “Gran Turismo Red Bull X2014 Fan Car” have been added to the Dealership in-game. Release of the Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Racing SeriesAn alternative version of the “Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo”, released on December 2013 as the first Vision Gran Turismo car, is now available. It is possible to obtain the car by parti(pipi)ting in the new Seasonal Event, available only for a limited time. Release of the Corvette Stingray Gran Turismo ConceptThe “Corvette Stingray Gran Turismo Concept”, a car displayed at the 2013 SEMA show as a part of the collaboration between the Corvette development team and Gran Turismo, is now available in the Dealership in-game. It is also possible to obtain the car by parti(pipi)ting in the new Seasonal Event, available only for a limited time. Birthday Login BonusAn in-game car from a year near your year of birth will be sent as a gift when you log in to PSN. The gift car will be distributed within 1 week from your birthday. *The information is taken from the player’s SEN account used. Remove Ghost Replay feature addedA Remove Ghost Replay button has been added to the Arcade Mode Time Trial and Free Run Quick Menu. You can display this feature by scrolling the right of the menu. This will allow you to remove ghost data that includes unintentional shortcuts. Prize Information added to Seasonal EventsIt is now possible to see what prizes are awarded in the Seasonal Events. This information is displayed on the right side of the Seasonal Events entry screen. Unique Seasonal Events are now available featuring the Stingray Gran Turismo Concept and the AMG Vision GT Racing Series, with prizes awarded simply for recording a time and not only when achieving gold. Chevrolet Corvette Stingray GT Concept Super Lap: Daytona Road CoursePeriod of Availability: 1/27/2014 23:00 – 2/24/2014 23:00 Gold: Cr.70,000 Silver: Cr.45,000 Bronze: Cr.25,000 Gift: GT Military 001-C Mercedes-Benz AMG VGT Racing Series Super Lap: Mount PanoramaPeriod of Availability: 1/27/2014 23:00 – 2/24/2014 23:00 Gold: Cr.80,000 Silver: Cr.40,000 Bronze: Cr.20,000 Gift: GT Metallic 005-W Note, in order to enter the Seasonal Events and the Red Bull X Challenge you must first acquire your National B license. źródło: http://www.gtplanet.net/gran-turismo-6-update-1-04-now-available-brings-corvette-stingray-gt-concept-new-red-bull-x-challenges-amg-vision-racing-series-more/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Czyli pewnie koło urodzin dostanę jakieś japońskie badziewie warte 5k kredytów, ale patent nawet fajny jak ktoś wylosuje coś wartego kilka milionów Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Patent już był w GT5. Czyli kolejna rzecz, która była ale nagle wyparowała z GT6, by cudownie pojawić się w apdejcie długo po premierze gry. Nie kumam tego podejścia, nie mogli "skopiować kodu" skoro już to mieli w GT5? Co jest właściwie nowego w GT6, skoro prawie wszystko co jest w apdejtach już było w GT5? Poza GT Vision cos jest? No może edytor torów z importem tras z GPS jeszcze. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Emtebe Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Dla mnie nowością tej serii i zarazem ogromnym plusem było wywalenie edytora torów czy b-spec Jakoś tak przyjemnie bez popierdułkowattych gów...ek . Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Widzę, że po update 1.04 pojawiła się informacja o rodzaju wnętrza auta (szczegółowe / uproszczone) na ekranie wyboru auta w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Nowy model zawieszenia i nowe tory wystarczają mi, żeby czerpać przyjemność z gry większa niż w piątce. Bleh nawet nowy Vettel Challenge banalny, na padzie złoto w 40 minut, na SPA nawet wyprzedziłem Vettela po 40s i ten jeszcze wypadł z trasy. Ale sam bolid spoko, 500 spokojnie wyciąga. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Bartg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Fajne porównanie Bathurst GT6 vs FM5 vs C.A.R.S vs REAL GT6 zdecydowanie najbliższe oryginałowi. Forza słabiej, ale też bardzo dobrze. CARS to nie ta liga, szczególnie drzewa, które w ogóle nie przypominają prawdziwych odpowiedników. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Emet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Rzeczywiście drzewa w C.A.R.S za bardzo rozpraszają od samej gry, wyciąć je ! Cytuj Odnośnik do komentarza
danielpes5 3 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 GT 6 pochłonęło mnie bez reszty. Choć ma kilka mankamentów (min. zbyt łatwe licencje na złoto,oponenci jeżdzący "przepisowo") Mimo to uważam że to jest najlepsza cześć całej serii. Jest klimat ,doskonały model jazdy,masa fur i torów. GT 6 daje radę ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi