Skocz do zawartości

Persona 4: The Golden

Paliodor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z jakim levelem iść ratować Kanji? Obecnie mam 18 zrobiłem 3 piętra z 11 i musiałem się wycofać z braku sp. Poza tym w jaki sprzęt warto inwestować? mam dla jukiko i yousuke broń z ich dungeonow i to co wypadło z przeciwników, nic nie kupowałem dodatkowo.

Opublikowano

NG+ ma sie juz Social Linki i questy pozaliczane czy trzeba wszystko robic od nowa? Czuje ze mase rzeczy mnie ominela i nie wiem czy leciec na pale do zakonczenia czy robic ile sie da :/

Opublikowano

Social linki i questy robi się od nowa w NG+.

Zatrzymujesz tylko przedmioty, zarejestrowane persony i skill cards.

Robiłem platynę, ale jednego dialogu mi zabrakło (z Nanako) i szlag trafił wymaksowanie wszystkich Social Linków ;) Gra miażdży, choćby dla niej warto brać Vitę. Ponad 120h miałem naklepane i ani chwili się nie nudziłem.

Opublikowano

Jako ze nigdy nie gralem w persony potrzebuje odpowiedzi na kilka pytan

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Jeez_PS
  • Plusik 1
Opublikowano

Ok przeszedlem gre ze zlym zakonczeniem

Mam pytanko czy tylko ja mam problemy z wymaxowaniem social linka dla Adachiego ? Nie chce faqa bo pozniej siedze czytajac faq zamiast grac w gre

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Insane wypisal bys my ktore postacie maja jaki "reczny" max LVL domyslam sie ze postacie z Teamu moga miec max lvl i zmienic Persony tylko nie wiem jak z NPC

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
Opublikowano

Ok wiem ze mam od tego google ale po to tez jest forum :D

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 16.05.2014 o 09:31, wet_willy napisał(a):

Ok wiem ze mam od tego google ale po to tez jest forum :D

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
Opublikowano

Trzeba dokładnie wszystko planować i w sumie wtedy odpada cały fun z gry.

Co do książek, to łatwo niektóre pominąć, także też niestety trzeba zajrzeć do opisu. Generalnie przy pierwszym przejściu najlepiej opanować wszystkie książki, a przy NG+ zaliczyć wszystkie social linki, bo mamy już wszystkie niezbędne cechy od początku gry i nie trzeba ich od nowa nabijać :) Mi zabrakło +- trzech rozmów z Nanako i szlag trafił wymaksowanie wszystkich social linków.

Opublikowano (edytowane)

No to dupa Panie, pamiętaj jednak, by Marie wymaksować do końca grudnia i koniecznie zajrzyj do wymagań, dot. najlepszego zakończenia, bo znacznie to wydłuża grę :)

Edytowane przez [InSaNe]
Opublikowano

Mam Adachiego LVL6 Nanako Doijime Chie Yukiko Youske i Pielegniarke na 10 Marie wbije na LVL10 do pewnej waznej daty bez problemu a Elizabeth to kwestia jednego dnia ( nie wiem skad wziasc Auto-Sakujaja ) Wiec wymagania na good ending juz spelniam. Zakonczenie mial pewnie bede martwi mnie raczej to ze musze do platyny zaliczyc wszystkie ksiazki lunche questy i 100% social linkow jak nie wbije ich teraz to bede musial gre przechodzic jeszcze 2 razy co jak co jest przeza(pipi)ista ale watpie ze dam rade ukonczyc 4x ;f

Opublikowano (edytowane)

Jest przemiazgą, ale jak już się zna dialogi i zabrakło w sumie jakiejś pierdoły do platyny, przechodzić to jeszcze raz, to już m. zdaniem przegięcie pały ;] Jak już pisałem wyżej, mi zabrakło z 2-3 dialogów z Nanako i szlag trafił wszystkie social linki w jednej grze, a już nawet nie miałem ochoty grać od października, bo od listopada

Pokaż ukrytą zawartość

. Popierdzieliły mi się imiona - chodziło mi o nabicie social linka Marie do końca grudnia ;) Jest jeszcze najtrudniejsza walka z

Pokaż ukrytą zawartość

, ale wydaje mi się, że trzeba było mieć ją wymaksowaną w pierwszej grze i w NG+, by zechciała z nami walczyć.

Dość upierdliwe jest też zebranie wszystkich Person. Jak się kapnąłem, że nie będę miał wszystkich social linków na 10 levelu przez Nanako, to przestałem też kolekcjonować Persony i skończyłem na 86 procentach zapełnienia encyklopedii. W social linkach bardzo ważne są też odpowiedzi na pytania, bo niektóre dają niezłego boosta do relacji z daną osobą.

Te lunche, książki i inne pierdoły to się robi najlepiej tak, że np. przygotowujesz te lunche i potem ładujesz sejwa, by się dni nie marnowały i robisz co innego :) Tak samo z wędkowaniem i łapaniem Sea Guardiana. Patent na niego jest prosty, bo jak już się ma wszystko, co potrzeba, to wtedy przerywamy wędkowanie, gdy nie ma charakterystycznej poświaty przy spławiku i dopiero jak jest ta poświata, łapiemy Guardiana :) Nie traci się w ten sposób cennych growych dni, na inne czynności, czyli np. rozwijanie social linków.

Edytowane przez [InSaNe]
  • 1 rok później...
Opublikowano

Podchodziłem do tej gry kilka razy i najdalej dotarłem do zdobycia pierwszej persony. Nie trawię jrpgów, ale jakoś ciągle mnie do tej gry ciągnie. Jak zagram na easy to będę mógł bez stresu i bez grindu śledzić fabułę i poznawać postacie? Warto w ogóle się za to zabierać przy takim podejściu?

• 1 rok później...
Gość ragus
Opublikowano

Przygotuj się na 4 godziny dialogów na poczatku.