Pupcio 18 271 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Też już bym poczekał i modlił się o ten rimejk. Bo ten tartarus to serio jak kara jeśli ktoś lubi personke głównie za te etapy w normalnym świecie A walka to przerywnik Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Ölschmitz napisał: a powiedzcie mi, ta persona 3 portable to warto? zakladam, ze to jedyna opcja zeby to ograc bo w emu ps2 sie nie chce bawic Warto. Szczególnie na handheldzie. Nie polecam też skupiać się zbytnio na katowaniu walki na wysokich poziomach trudności, bo jak już było napisane - Tartarus jest po prostu przestarzały. Dla fabułki/postaci warto to ograć. To jest Visual Novel, da się to polubić. Mnie się podoba, a gralem wcześniej w 4 i 5 dwa razy. Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Persona 4 Golden – Limited Run Games Kocham P4, ale limitka dupy nie urywa. Dodatki z dupy, naciągane, w brzydkim pudełku. To już fajniejsza limitka trójki z repliką Evokera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca @Suavek Mam wrażenie że już Cię kiedyś o to pytałem ale za rok kończe 30 lat więc pamięć już nie ta i mogło mi się to śnić Warto sobie przejść zwykłą ps2 wersje czy to się kompletnie mija z celem? Są jakieś inne dialogi czy cuś czy zwyczajnie w świecie to wersja bieda która nie ma sensu po goldi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca Tyle co mi wiadomo, to nie ma już absolutnie żadnego powodu, by wybrać wersję PS2 nad Golden. Chyba nic znaczącego nie usunięto, tylko dodano. Jedyne, co mnie zawsze intrygowało, odkąd odpaliłem Golden na Vicie, to że z wersji PS2 pamiętam latające cienie w lochach. Na PSV i PC ani razu na takie nie trafiłem. Ale to pierdoła, bo chyba na samą walkę nie miało to przełożenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września W końcu skończyłem czwartą personkę i nie kłamaliście. Niesamowita ekipa postaci i aż się zdziwiłem jak bardzo smutno mi się zrobiło, jak poleciały creditsy. Nie chce jeszcze wyjeżdżać z Inaby 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września 19 godzin temu, Dahaka napisał(a): W końcu skończyłem czwartą personkę i nie kłamaliście. Niesamowita ekipa postaci i aż się zdziwiłem jak bardzo smutno mi się zrobiło, jak poleciały creditsy. Nie chce jeszcze wyjeżdżać z Inaby Ile godzin zajelo Ci ukonczenie calosci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września 50h ale mając za sobą trójkę i zwłaszcza piątkę, po drugim dungeonie miałem już wywalone po całości na gameplay. Odpaliłem very easy i leciałem jak przecinak przez dungeony olewając skarby i przeciwników. Skupiłem sie za to na szkolnym życiu, socjal linkach (wymaxowalem wszystkie prócz trzech które doogladalem na YT) i chłonięciu klimatu i perypetii postaci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września 4ka nie jest aż tak bezlitosna z poziomem trudności i farmą jak trójka więc nawet na normalu normik ogarnie ale nie lochy są siłą tej gry Kusi mnie od początku lata żeby znowu sobie przejść ale jakoś nie było okazji, ehh może za rok Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września 20 godzin temu, Dahaka napisał(a): Nie chce jeszcze wyjeżdżać z Inaby Zostań. Jest jeszcze potańcówka i bijatyka... Ja się łudzę, że plotki odnośnie remake'u są prawdziwę i dostaniemy P4 w stylu niedawnego Reload za parę lat. To bym kupił w ciemno, może nawet kolekcjonerkę. Tylko wtedy pewnie figurkę by dali Teddy'ego... Spoiler A powinna być jedyna słuszna Yukiko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września Ciekawe czy znowu zmienią aktorów od eng dublażu chyba już w og a golden chie była inna xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września Nie wiem, czy słyszałeś oryginalną Chie, ale to akurat bezdyskusyjnie była zmiana na lepsze w Golden. W sumie tyle co słyszałem, to w P3R nowe głosy są dość przyzwoite, z pewnymi wyjątkami. Ale dla mnie i tak liczą się tylko jap. głosy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września Godzinę temu, Pupcio napisał(a): 4ka nie jest aż tak bezlitosna z poziomem trudności i farmą jak trójka więc nawet na normalu normik ogarnie Nie no, z gameplayem jest wszystko ok, ale po prostu jak się grało już w jego lepszą iteracje w 5, to nie ma tu czego szukać specjalnie. Całe szczęście w opcjach można sobie dowolnie dostosowywać różne opcje poziomu trudności, więc 2x większy dmg na przeciwnikach, 2x mniejszy dmg na mnie, 100% więcej expa, i potem tylko z 10 walk ze złotymi rączkami, które wyrastają jak grzyby po deszczu i 30 leveli wbite Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września 41 minut temu, Suavek napisał(a): Nie wiem, czy słyszałeś oryginalną Chie, ale to akurat bezdyskusyjnie była zmiana na lepsze w Golden. W sumie tyle co słyszałem, to w P3R nowe głosy są dość przyzwoite, z pewnymi wyjątkami. Ale dla mnie i tak liczą się tylko jap. głosy. Jap tylko znam z anime (jeśli dali tych samych aktorów) no niestety ale sonka zawsze robiła mi pod górke i dawali tylko eng dublaż nawet w piątce się nie załapałem bo patch z jap głosami wleciał jak już skończyłem gre xD może przy 6tce w końcu się uda. Chociaż chyba przez to że tak już się złożyło że byłem zmuszany do tych dubbingów to mam do nich słabość ale metaphor już chyba wjedzie z og głosami Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Persona 4 Golden na PS4 w pudelkach za chore hajsy chodzi, a w PSN za 44 zl. P3 Reload jeszcze nie zaczalem, skonczylem w życiu tylko P5 (nie-royal). Jest sens łykać digital P4G, czy to będzie zbytnia archeologia po P5 i P3? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października P4G najlepsza Persona nawet po latach. Bardziej przystępna od oryginalnej P3, krótsza od P5. Gra życia. Tak serio, ekipa i atmosfera pierwszorzędne i nawet jeśli trafi się kilka archaizmów, to warto dać gierce szanse, szczególnie za takie pieniądze. Spoiler OST 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października 24 minuty temu, _Red_ napisał(a): Persona 4 Golden na PS4 w pudelkach za chore hajsy chodzi, a w PSN za 44 zl. P3 Reload jeszcze nie zaczalem, skonczylem w życiu tylko P5 (nie-royal). Jest sens łykać digital P4G, czy to będzie zbytnia archeologia po P5 i P3? Nawet nie próbuj tego omijać gnojku 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października No to biorę, przejdzie się kiedyś. Cena jak za burgera z frytkami, a burgera nie jesz 50h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października 58 minut temu, _Red_ napisał(a): Jest sens łykać digital P4G, czy to będzie zbytnia archeologia po P5 i P3? Przechodziłem ostatnio, ale mnie osobiście męczyła część dungeonowa mając za sobą P5. Grasz w to samo, tylko gorsze. Dlatego ustawiłem poziom trudności na very easy i szedłem jak przecinak przez dungeony, samą grę traktując jako visual novel i wtedy bawiłem się wyśmienicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Ja sie very easy nie wstydzę, a Platyne mam tylko w Cat Quest i Telltale Guardians of Galaxy więc takie podejście mi przypasi Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Przy trójce dungeony to i tak miły i szybki spacerek przy akompaniamencie super muzyczki więc jak już planujesz sie rzucać w kolejną persone to zrób sobie przysługe i najpierw zagraj w 4ke Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Pamiętajcie, że będzie remake, chyba, że wcześniej nastąpi koniec świata. Niemniej jednak oczywiście i tak warto ograć Golden. Cytuj Odnośnik do komentarza
lysyolec 18 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Godzinę temu, Suavek napisał(a): P4G najlepsza Persona nawet po latach. Bardziej przystępna od oryginalnej P3, krótsza od P5. Gra życia. Tak serio, ekipa i atmosfera pierwszorzędne i nawet jeśli trafi się kilka archaizmów, to warto dać gierce szanse, szczególnie za takie pieniądze. Ukryj zawartość OST Nie dawno ograłem P4 na PS2, i OST z czasem zaczął być trochę monotonny, a jako całość (ost) ocenił bym na 7? Aczkolwiek wyjątkiem jest piosenka którą wrzuciłeś, nie minęło dużo czasu od skończenia tej gierki, a gdy to słucham to aż czuję nostalgię i ciepło się na serduchu robi jakos 25 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Pamiętajcie, że będzie remake, chyba, że wcześniej nastąpi koniec świata. Niemniej jednak oczywiście i tak warto ograć Golden. Skąd takie info? Będzie coś w przyszłości na wzór reloaded ? To by było dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Teraz, lysyolec napisał(a): Nie dawno ograłem P4 na PS2, i OST z czasem zaczął być trochę monotonny, a jako całość (ost) ocenił bym na 7? Aczkolwiek wyjątkiem jest piosenka którą wrzuciłeś, nie minęło dużo czasu od skończenia tej gierki, a gdy to słucham to aż czuję nostalgię i ciepło się na serduchu robi jakos Skąd takie info? Będzie coś w przyszłości na wzór reloaded ? To by było dobre Na razie tylko od leakera, który zarzucił info o P3 Reload i od lat 100% w Atlusie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
lysyolec 18 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października (edytowane) 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Na razie tylko od leakera, który zarzucił info o P3 Reload i od lat 100% w Atlusie ma. Bardzo prawdopodobne, zobacz jaka przebitka jest w sprzedaży serii persona w 2024. Inaba w rimejku? Ciekawe # 2024 jest na marzec, więc jest więcej dziś Edytowane 23 Października przez lysyolec Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi