Pupcio 19 200 Opublikowano 25 października 2024 Opublikowano 25 października 2024 Plaża i gorące źródła stulejkowy must have Cytuj
Szwed 653 Opublikowano 25 października 2024 Opublikowano 25 października 2024 Ja Kanji'ego zawsze postrzegałem jako postać homoseksualną (albo chociaż jakiś queer), która się z tym bardzo kryła, dlatego starał się udowodnić jaki to on nie jest odważny i męski. Czwóreczka świetna część, bardzo mi przypadła do gustu. Muszę jeszcze ograć remake trójki, bo nie było mi dane. Cytuj
lysyolec 1 Opublikowano 25 października 2024 Opublikowano 25 października 2024 2 godziny temu, Suavek napisał(a): Ukryj zawartość 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): No tak ogólnie to scena na plaży była. W P4 Golden była scena na plaży. W P5 była scena na plaży. W P3 też była scena na plaży. Dziwne. Ogólnie grałem w P4 w wersji na PS2, może to była jakaś lokacja która wystąpiła tylko w goldenie? Cytuj
Suavek 4 975 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Personka 4 Golden na Steam w nowym Humble Choice, pośród innych gier - https://www.humblebundle.com/membership 1 Cytuj
Suavek 4 975 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Plotki ploteczki i domysły, ale remake P4 bym przyjął z otwartymi ramionami - https://xcancel.com/rudiger__tw/status/1892915679851958733?t=JaIEV5ByCeTN6QIL_zhBIg&s=19 Cytuj
Szermac 3 089 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Jak by było to coś na wzór 3Reload to wjeżdżam jak dzik w żołędzie. Cytuj
Pupcio 19 200 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Ja tak samo. 4ke zawsze i o każdej porze no ale niech w końcu rzucą tę 6ke xD 1 Cytuj
pawelgr5 1 613 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Tez bym kupil po raz kolejny 4, ale na ten moment to bym wolal zeby 100% mocy szlo w P6 i ewentualnie remaser/remake czegos z czasow PS2 albo DS/3DS (przystosowane do wspolczesnych sprzetow). Na P4 tez przyjdzie czas. Cytuj
Suavek 4 975 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Jeśli zbyt dużo nie pozmieniają, np. z wątkami Kanjiego, czy Naoto, w którymkolwiek kierunku, to również biorę na premierę bez zastanowienia. Tak tę gierkę lubię, że nawet bym się pokusił na kolekcjonerkę, ale obawiam się, że potencjalną figurką byłby Teddy... Ale raczej faktycznie prędzej P6 się doczekamy. Zgaduję, że jeśli coś jest na rzeczy, to dopiero we wczesnej produkcji po zakończeniu P3R, czyli z 2-3 lata jeszcze. Cytuj
Pupcio 19 200 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Ja to bym chciał po 6 zobaczyć REMAKE jedynki i dwójki zrobiony w stylu nowszych części no bo próbowałem i klimacik jest super ale ja niestety nie dam rady z tymi bitkami co 5 sekund 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego P4 Remake, no miło będzie znowu posłuchać tej muzyczki, Heartbeat, heartbeat taratarata. Wygląda też na to, że P6 to jednak wyjdzie później, skoro już wypływa czwórka, tutaj szkoda, chyba, że się dobrze kryją z 6. 1 godzinę temu, Pupcio napisał(a): Ja to bym chciał po 6 zobaczyć REMAKE jedynki i dwójki zrobiony w stylu nowszych części no bo próbowałem i klimacik jest super ale ja niestety nie dam rady z tymi bitkami co 5 sekund No zbyt stare już. Cytuj
Fafensky 200 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ja pograłem parę godzin w P2: Innocent Sin (pierwsza część z duologii o ile dobrze pamiętam) i nawet nie było tragedii, fabuła i klimacik topka. No ale jak na jedynkę patrzę to się odechciewa, Atlus zrobisz te remaki, wierzę. Cytuj
Suavek 4 975 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Nie wiem, co by musieli zrobić z P1, żeby było to dziś przystępne dla graczy. Grałem w wersję PSP w czasach, kiedy jeszcze miałem większą tolerancję na monotonię, i określenie "przemęczone" jest tu odpowiednim określeniem. Jest to typowy, staroszkolny atlusowy dungeon crawler, z fajnym pomysłem, ale niespecjalnym rozbudowaniem, przynajmniej fabularnym. Tu by chyba tylko pełnoprawny remake miał rację bytu. Remaster byłby co najwyżej ciekawostką dla największych fanów. P4 inna sprawa. Myślę większość byłaby zadowolona z takiego remaku, jak Reload. Najlepsze waifu i husbando serii z większą ilością detali? Tak, poproszę. Żeby tylko nie przekombinowali, ani nie pozmieniali zbyt wiele. Cytuj
pawelgr5 1 613 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu P1 byloby do zrobienia jak by zaimplementowali ulepszenia z FF Pixel remaster: mozliwosc ustawienia XP za walke x4, hajs to samo, mozliwosc wylaczenia losowych encounterow w dowolnym momencie. Wtedy nie byloby takiej meczarni. Ja jedynke z PSP odpuscilem po okolo 10h. Za duzo losowych nudnych walk. Tylko to mnie tam pokonalo. Reszta jakos wjedzie. Ja nawet skonczylem Phantasy Star 1 z Segi Master System (gralem na switchu), ale tam z kolei tez bylo troche QoL w wersjio Sega Ages. Chcialbym nawet takiego klasycznego Dungeon Crawlera z klimatem w swiecie persony (w backlogu mam Strange Journey) na Decku. Cytuj
Pix 1 093 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Teraz przede wszystkim chcę Personę 6. Od piątki minęła już prawie dekada i według mnie to jest trochę złe zarządzanie marką ze strony Atlusa. Stanowczo za dużo spin-offów, rimejków i remasterów. Nie chciałbym nowych person co 3 lata, ale dycha to gruba przesada. Trójkę ogrywałem będąc w gimbazie, czwórkę w szkole średniej, piątkę na studiach, a szóstkę będę ogrywał prawdopodobnie jako 32-letni chłop. Z każdą częścią człowiek coraz dziwniej się czuje podrywając te japońskie nastoletnie uczennice Ale kiedy już w końcu zlitują się i wydadzą szóstkę (pewnie w 2026), to rimejk czwórki przyjmę z otwartymi ramionami. To zdecydowanie moja ulubiona część, wszystko mi tam siadło - małomiasteczkowych klimat, seryjny morderca, fajna zgrana ekipa, do której można się było przywiązać. Obiektywnie patrząc trójka była najlepsza fabularnie, a piątka gameplayowo, ale to właśnie czwórkę wspominam z największym sentymentem. Cytuj
Pupcio 19 200 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Mówili że na 6ke nie będzie trzeba tyle czekać co na 5ke. Spoiler alert KŁAMALI Cytuj
Szermac 3 089 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Jeszcze troszeczkę kurzu musi opaść po Metaphorze i już no kurna powinni wjechać z jakąś zapowiedzią Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi