Skocz do zawartości

Persona 4: The Golden

Paliodor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no jak by mięli wyciąć zawartość Golden to chuy im w japonskie dupy. Dodatek do trójki to trochę inna sprawa. Golden podobnie jak Royal to juz teraz integralna część fabuły i bez tego gra będzie sprawiać wrażenie "obciętej" z płatnym zakończeniem.

• This 2
Opublikowano

To DLC do P3 to jeszcze można zrozumieć, bo i tak było słabe i było po zakończeniu gry, ale wycięcie Goldena to byłoby przegięcie. 

17 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Po tartaku z trójki te z czwórki to dosłownie miły spacerek :banderas:

Nie mogę się doczekać, day one

Si, wrzucą te pierdoły z trójki, combat nowy, Teurgie itp. + ładniejsze korytarze i na pewno będzie to silniejszy aspekt rozgrywki, niż Tartak. 

No nie mogę się doczekać jak mój przyjaciel Teddy wygląda na Unrealu 4 :fsg:image.png.e4827250d289b5ec500b288d753531a5.png

Opublikowano

Przy rimejku trójki wycięli żeńską protagonistkę z wersji portable i wszystkie dodatkowe sceny z wersji FES, a odpłatnie dali tylko epilog The Answer. Jak najbardziej wierzę, że przy odświeżaniu czwórki też odpuszczą dodatkową zawartość. 

A tak w ogóle, to chyba znowu oddala się Persona 6. Pewnie w tym roku zapowiedź rimejku czwórki z premierą na 2026, a szóstka kiedy? 2027? Łapy opadają.

Opublikowano

Sytuacja z trójką była nieco inna, bo tam faktycznie było kilka wersji gry oraz wersji wydarzeń.

W przypadku czwórki nie ma za bardzo dyskusji. Golden to po prostu rozszerzona wersja oryginału, a zmiany dotyczyły całości gry, nie tylko zakończenia. W P3R sprzedali po prostu dodatkowy epizod, ale w przypadku P4R co by mieli w ten sposób spieniężyć? Powtórne przejście gry? No nie widzę tego jakoś.

Oczywiście na pewno będą DLC z kostiumami, muzyką, cyfrowe artbooki i tego typu. Może nawet jakieś kolejne, całkiem nowe wydarzenia. Ale to już na prawdę byłby absurd, gdyby się mieli rozdrabniać na remake oryginału i dopiero potem dodatki z Golden, które wymagałyby powtórnego przejścia gry.

Jeśli o mnie chodzi to mogą potańcówkę jeszcze remasterować. ;)