Daffy 10 614 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 masz środy na maxa przecież w cinema city - bez potrzeby sms, udziwnień itp, na każdy seans w tym 3d - po prostu w środę 2 bilety w cenie jednego biletu normalnego czyli 27zł za dwa w przypadku Avengersów Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 (edytowane) Czy ten film jest gdzieś puszczany w wersji Digital (cyfrowy)? Bo wszędzie widzę tylko standard 3D lub IMAX (DMR) Edytowane 11 maja 2012 przez Shankor Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 masz środy na maxa przecież w cinema city - bez potrzeby sms, udziwnień itp, na każdy seans w tym 3d - po prostu w środę 2 bilety w cenie jednego biletu normalnego czyli 27zł za dwa w przypadku Avengersów 27:2 + jeszcze 3zł od osoby za okulary Aha no i trzeba mieć z kim iść. @Shankor: chodzi ci o wersję nie-3D? Nie widziałem w żadnym kinie takiej opcji. Aczkolwiek trochę ci się dziwię, bo sam nie przepadam za 3D, ale akurat tego rodzaju produkcje nadają się do 3D idealnie. Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Ha, a ja am bilety z pracy po 15 PLN Planuje przyatakować jutro popołudniu/wieczorem i ocenie sam ten "najlepszy" film Marvela. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 @Shankor: chodzi ci o wersję nie-3D? Nie widziałem w żadnym kinie takiej opcji. Aczkolwiek trochę ci się dziwię, bo sam nie przepadam za 3D, ale akurat tego rodzaju produkcje nadają się do 3D idealnie. Chodziło mi o wersję cyfrową, HD czy jak tam się to nazywa profesjonalnie. 3D mi nie przeszkadza. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Triumf tzw. 'cape movies" ? Jak dla mnie tak. Fabuła lekka, akcji dużo, nawet dialogi. No w sumie, dialogi to największy minus tego filmu. Jak dla mnie za dużo one-linerów typu: -Loki to mój brat ! -Ale on zabił 80 osób w dwa dni ! -Adoptowany... Po 40 minutach myślałem że zacznę rzygać tym cwaniactwem bijącym od każdego herosa. W sumie większość relacji między bohaterami oparta jest na taki "dow(pipi)ach" co strasznie mnie osobiście mierzi i uważam że Wheedon z tym przesadził. Aha ! OFC, po napisach (a właściwie liście aktorów grających główne role) które są zrobione genialnie jest jedna scena. Drugiej, na samym końcu listy dialogowej nie ma chyba w Europie. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Nie mogę się doczekać, wyciągam dziewczynę w środę. Dała się namówić na obejrzenie Iron Mana 2 i całkiem jej się podobało. A to dużo- nienawidzi superbohaterów :x Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 maja 2012 Autor Opublikowano 11 maja 2012 (edytowane) Drugiej, na samym końcu listy dialogowej nie ma chyba w Europie ta jest zarezerwowana ekskluzywnie dla IMAXa. polskie tłumaczenie ssie pałę, no ręce opadały momentami. 3D po chu.ju, no ale nie ma innej opcji niestety. Edytowane 11 maja 2012 przez tk___tk Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 @up Hmm to by dużo tłumaczyło. Nawet personel kina był zdziwiony. A kolejki w Szczecińskim Heliosie na seans o 22:00 OGROMNE. Ostatni raz tak długie widziałem na "Powrocie Króla". No i fakt, polskie tłumaczenie strasznie skopane. Ale zmiana niektórych tekstów tak że w ogóle zmieniały kontekst wypowiedzi Thor mówiący "You people are so Petty ! And Tiny" przetłumaczone w taki sposób że zmieniono całkowicie sens, czy np. "Keep tight, Legolas" na "Trzymaj się mocno " o ile się nie mylę Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 maja 2012 Autor Opublikowano 11 maja 2012 o napisach, ale to takie moje zboczenie Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Mam wałek bo do najbliższego lepszego kina mam ponad 30km i nie mam z kim jechać. Mieszkać na Śląsku i mieć wszędzie daleko, fak! Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 (edytowane) A wy nie musicie czekać na śląsku na wasze napisy troche dłużej? Fajny tam ponoć bedzie dubbing u was, "bezmała hulk bajzela zrobił" Edytowane 11 maja 2012 przez _Milan_ 2 Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 (edytowane) Co ty wiysz o ślonskiej godce. Co do filmu to, właśnie wróciłem z kina i muszę powiedzieć, że film naprawdę daję radę. Na plus można zaliczyć wszystkie sceny walki i postacie a zwłaszcza Hulk, który robi niezły rozpi.erdol. Nigdy go nie lubiłem ale tutaj jest po prostu świetny. Ode mnie za całość mocne 9/10 i jest to NAJLEPSZY film z postaciami Marvela. PS Bilety trochę drogie bo po 28zł/szt ale za to, że płaciłem kartą zbliżeniowo, była woda lub popcorn za free do wyboru. Wziąłem popcorn Edytowane 11 maja 2012 przez zalef88 Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Byłem wczoraj, najlepszy Marvelowski twór. Świetnie wyważenie akcji i rozwałki. Każdą z postaci da się polubić, każda ma coś innego do zaoferowania. Z niecierpliwością czekam na dalsze filmy z tego uniwersum. Niech tylko mi ktoś wytłumaczy jedną drobnostkę, gdyż jakoś umknęła mojej uwadze. Po co Hawkeye udał się do Niemców? Rozumiem, że Loki chciał zostać pojmany, ale ten pierwszy miał tam jakąś misję. Tylko jaką? Cytuj
marjano 161 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 jest scenka po napisach? mozna dac w spoiler jaka Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 maja 2012 Autor Opublikowano 12 maja 2012 (edytowane) Po co Hawkeye udał się do Niemców? Rozumiem, że Loki chciał zostać pojmany, ale ten pierwszy miał tam jakąś misję. Tylko jaką? miał odzyskać jeden ze składników potrzebnych do skalibrowania tessarecta aby selvig mógł ponownie otworzyć portal jest scenka po napisach? mozna dac w spoiler jaka scena sama w sobie oszałamiająca nie jest, ale to co znaczy dla dalszego rozwoju filmowego uniwersum już bardziej. widzimy tego całego kapłana chitauri (czy kimkolwiek on jest) z którym rozmawiał na początku filmu loki mówiącego coś o tym, że ludzkość okazała się o wiele silniejsza niż się spodziewali a kończy wywód słowami "to challange them is to court... with death" po czym widzimy obracającego się w stronę widowni thanosa z sugestywnym uśmieszkiem. thanos to jedna z najpotężniejszych postaci w uniwersum marvela, która wszystkie swoje okrucieństwa czyniła właśnie żeby zyskać uznanie Śmierci. jest jeszcze scena jak wszyscy razem jedzą schwarmę, ale tego nie uraczymy w polskich kinach chyba. Edytowane 12 maja 2012 przez tk___tk 1 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Ciekawostką jest, że kilka miesięcy temu, a nawet tygodni uważano, że to Robert Downey Jr. będzie "dźwigał" ten film, a tu się okazuje, że to właśnie Hulk kradnie całe przedstawienie. Cholera nie byłem w kinie ładnych parę lat ale dla tego filmu chyba się w końcu wybiorę Cytuj
Gość Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 (edytowane) Świetnie się bawiłem, nawet prosiak Johansson nie przeszkadzała mi za bardzo w odbiorze tego swietnie zrealizowanego sztampowego widowiska. Akcja, dow(pipi), akcja, dow(pipi), dow(pipi), akcja... Do kina! Ciekawe ile jeszcze potrwa moda na to 3D, które nudzi mi się po pierwszych 10 minutach seansu, a potem zaczyna denerwować (ciemny obraz, dyskomfort, zmęczenie oczu) Edytowane 13 maja 2012 przez Gość Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 byłem w kinie, po pozostałych nijakich filmach marvelovskich przyszedł dobry avengers, początek troche nijaki, ale potem to już miazga, hulk miażdży dosłownie i w przenośni. polecam. a z ciekawostek bilet w złotych tarasach niedziela 16.30 37zł normalny. 0_0 miazga Cytuj
Stona 569 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Nie mówcie że to grają TYLKO w 3D Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 załóż tylko jeden okular głuptasie i bedziesz mial 2d Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Czy to zafajdane 3D w IMAXie wygląda lepiej od tego ze zwykłych kin? Ten ciemny obraz nieziemsko wkurza, a chętnie bym się wybrał do kina. Cytuj
CezaQ 25 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Czy to zafajdane 3D w IMAXie wygląda lepiej od tego ze zwykłych kin? Ten ciemny obraz nieziemsko wkurza, a chętnie bym się wybrał do kina. IMAX to jednak IMAX, ja jestem za(pipi)iście zadowolony z wydanej kasy na bilety. Po dupnych Piratach z Karaibów (IV część) w zwykłym 3D spodziewałem się kiepskiego efektu w Avengersach, ale po raz drugi udałem się do na seans w IMAX i drugi raz "mind blown". Do tego ten dźwięk, ah! Polecam cholernie gorąco. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi