Skocz do zawartości

Dead Island - polski L4D :)

Stona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

16743.2.jpg

To jak ponowie, kupujemy? :D

W sumie nie będę się silił na jakieś suchary czy cuś, bo gra ma premierę chyba za 3 dni więc wszystko chyba wiadomo.

Gierka trochę droga, bo ponad stówkę sobie za nią krzyczą. Byłbym skłonny kupić ale sam w to grać nie będę ;/

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chyba po takiej taniości już niema, z tego co widziałem to aktualnie najtaniej chyba będzie kupić premierówkę w ... REALu XD 69,95 :D

Opublikowano

Hmmm..... a to nie jest singleplayer only?

Dwa: zawsze miałem wrażenie po oglądaniu filmików że jakościowo to takie coś ala ten nasz polski Snajper. Animacja i wygląd rąk z pupy była totalnie. Nie mniej jednak - ta gra jest nawet poniżej tytułów z serii "kupił bym MOŻE jak bym wygrał 10.000zł w lotka". Nawet o niej nie myślę.

Opublikowano

Szakira. Kto normalny w PL kupuje nowe gry na Steam za 200 zł miast pudełkowe za 70 zł?

Tego nie wiem, ale jeśli w dystrybucji cyfrowej poszła jakaś dziwna wersja, to nie wiadomo co jest na płytce. Czyż nie?

Opublikowano

Na płycie jest okej. Na Stimie już chyba też spaczowane.

obejrzałem sobie prolog na jogkaście i hmmmmmmmmmmm

szału nie ma. Tzn no grafa mi nie robi za bardzo, scenki raczej słabe. Muszę zobaczyć multi.

Opublikowano
Polecam recke na Destructoid.
Destructoid? Jeszcze może pisał ją Ster... tak, pisał ją Sterling. Dziękuję, postoję - nie będę bral pod uwagę opinii człowieka, który za wszelką cenę sili się na bycie "zawsze alternatywnym" i wystawia oceny kolidujące z powszechnym trendem (vide jego 6/10 dla Wiedźmina kiedy na metacritics średnia to coś ok 9/10 i nikt nie wystawił nic poniżej ósemki). nie jest on dla mnie wiarygodnym recenzentem.

Ta wersja dev rzeczywiście była z konsoli? Jeśli tak to współczuję graczom, że będą musieli patrzeć na tekstury rodem z Doom III.

Opublikowano

Ale czytales recenzje czy tylko tak gadasz? Dla mnie to on moze byc zagranicznym Butcherem, recenzja jest ok. Jest sporo narzekania, ale tez troche pochwal i wychodzi co wychodzi. Kolejna gra Techlandu. Tyle.

Chyba, ze bierzemy kryterium "wszystko co mi sie podoba jest dobre, a jak Ci sie nie podoba to sie nie znasz".

Opublikowano (edytowane)

Jako że i tak będę mieć oryginał, sprawdziłem sobie już teraz gierkę... JEST NIESAMOWITA. Trailery mnie specjalnie nie jarały, oglądanie gameplayów też.

O ile od początku, przez cały okres grania w Dead Rising 2 myślałem "a mogli to lepiej zrobić, a tutaj mogli lepiej rozwiązać... to nie jest to", to tutaj po 10 minutach sam cieszyłem się do siebie - to jest TA gra, na którą czekałem. :D Wybrałem gościa, który najlepiej trzaska dużymi przedmiotami - jak pierwszy raz zobaczyłem, że można metalową rurką napieprzać zombiaka po nogach, po czym rozwala mu się za każdym uderzeniem coraz mocniej skórę, aż w końcu widać kości, to byłem godny podziwu dla twórców - ja od ~5 lat marzyłem, żeby zobaczyć coś takiego w grach, taki fajny system obrażeń. Grałem może 3 godziny, ale musiałem się na chwilę oderwać i to tutaj napisać. Sama wyspa jest tak wspaniale zaprojektowana, że moim zdaniem przebija wyglądem - i tak świetne - centrum handlowe w DR2. No i gierka jest dobrze zoptymalizowana, to dodatkowy plus.

No i zombie. W Left 4 Dead (1 i 2) jakoś niespecjalnie mnie ta rozgrywka emocjonowała. Wyleciała horda zombiaków i się ich zabijało - nie pamiętam, żebym podczas gry chociaż na chwilkę wczuł się w klimat... Tutaj jest zupełnie odwrotnie - niektóre lokacje, mimo tego że akcja dzieje się na początku w bardzo przyjemnym otoczeniu, są niepokojące, a muzyka oraz efekty dźwiękowe świetnie budują nastrój.

Nie mogę się doczekać co-opa ze znajomymi - po kilku godzinach ten tytuł z miejsca stał się moją ulubioną grą ostatnich lat. ;) Polecam.

Edytowane przez LegionPolski
Opublikowano

przecież ta gra jest tak technicznie zacofana, że szkoda gadać, nie dość, że bugi na każdym kroku, to jeszcze sztuczność otoczenia jak sprzed pięciu lat

Opublikowano (edytowane)

Jak left 4 dead (w sensie jedynka) nie było nastrojowe to legion wiesz co spójrz na mój steam nick

Edytowane przez _Be_