K@t 116 Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 (edytowane) Co by nie mówić to SUI przeciwników w jedynce jest dużo lepsze niż w sequelu A to inna sprawa, sytuacje o których mówisz poprawiają ogólny wizerunek sztucznej inteligencji i nadają pewnego realizmu. Chodzi o to, że wady i głupoty AI są po prostu bardzo widoczne i komiczne, nawet jeśli rzadkie Jeśli chodzi o wszczynanie alarmu, to tu akurat duży plus dla Crytek - kombinowanie i skradanie się ma wreszcie sens (na hardzie i wyżej), bo nasz brak rozwagi może nas kosztować sporo i łatwo doświadczyć jego konsekwencji (np. szlachtowanie patroli w okolicy posterunku/baz skończy się wzmożoną czujnością wewnątrz. Edytowane 11 października 2011 przez K@t Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 11 października 2011 Opublikowano 11 października 2011 (edytowane) Szkoda tylko, że już wtedy twórcy nie dali możliwości rozwijania możliwości nanokombinezonu jak w Crysis 2. Byłoby więcej zabawy ale mimo wszystko i tak świetnie się w to gra. Najbardziej podoba mi się ogrom terenu do wykorzystania. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wcielić się w snajpera, otaczać wroga, przeprowadzić legalny szturm, porozmieszczać ładunki wybuchowe, żeby odwrócić uwagę, skorzystać z pojazdów. Fajnie gdyby jeszcze dało się podrzynać gardła a nie tylko rzucić delikwentem. Byłem miło zaskoczony kiedy ciskając Koreańczykiem o pobliską chatkę razem z nim poleciała jedna ze ścian lub gdy rozpędzony do max jeep wykoleił się po celnym strzale w przednią oponę. Edytowane 11 października 2011 przez NEMESIS US Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Kolesie są nawet kumaci,chciałem wbić trofeum żeby zabić 5 i nie być zauważonym,położyłem się na skraju dżungli i nawalałem ze snajperki,wpadło trofeum a nagle patrzę ze chamy mnie flankują z obu stron i nie lecą już czołowo. Cytuj
mersi 804 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 przed chwilą wpadłem do wody autem z palącym sie silinikiem i... dalej sie pod wodą palił, FAIL Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Tez chwile pograłem i jestem całkowicie zadowolony. Graficznie ślicznie (wiadomo, że słabe tekstury są na porządku dziennym), AI lepiej niż w sequelu, ogromne tereny i w ogóle fajna zabawa w podchody. Lubię tego typu gry otwartym światem (przeszedłem z przyjemnością FC2!) i crysis póki co wydaje się jedną z lepszych inwestycji. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Czy to moje ubzduranie, czy Crysis lepiej wygląda po przełączeniu na 720p? Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Zdecydowanie lepiej,nie jest tak rozmazany. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 (edytowane) Po ukończeniu mogę stwierdzić, że jednak Cysis 2 jest bigger, better i badass. Cudów po grafie się nie spodziewałem ale taki statek na finishu gry wygląda po prostu żenująco. Konwersja zdecydowanie robiona na szybko lub nieumiejętnie. AI jest dziwnie skonstruowane. Na 5 metrów mają problem z widzeniem ale ze 150 widzą Cię niczym mysz w trawie. Wielokrotnie zarzucano twórcom, że to tylko benchmark bo całość nie trzyma się kupy. Opinia może jednak zbyt surowa ale do zachwytów daleko. Końcówka przeciągnięta ale w porównaniu do reszty gry zdecydowanie dynamiczniejsza. Poza tym gra bardzo mocno naciska na stealth co w pewnym momencie staje się denerwujące i nużące. Warto zagrać chociażby po to by stwierdzić, że Crytek przy Crysis 2 odrobił lekcje. Edytowane 13 października 2011 przez da$io Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 14 października 2011 Opublikowano 14 października 2011 To jestem w opozycji,bo mnie się bardziej podoba Crysis 1. Cytuj
pawel3569 20 Opublikowano 14 października 2011 Opublikowano 14 października 2011 Mi również bardziej podoba się pierwsza część. Może to tylko dzięki rewelacyjnemu środowisku gry, po prostu wolę biegać między pięknymi palmami, wodospadami itp.itd. niż nijakim jak dla mnie Nowym Jorkiem z dwójki. Co by nie mówić to gameplay w jedynce też nie jest jakiś tragiczny- szczególnie jeśli lubimy względną swobodę i możliwość załatwiania spraw na różniące się sposoby. Crysis 2 jest bardziej urozmaicony, ale dla mnie i tak Crysis>Crysis2 PS. Mam nadzieję, że w trójce akcja znów wróci na jakąś tropikalną wyspę Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 14 października 2011 Opublikowano 14 października 2011 (edytowane) Właśnie skończyłem grę na najwyższym lvl,łatwo nie było,zwłacza ze mi akcję pocisnęło do przody bez guna,którym można ostatniego bossa rozwalić.Wkurza mnie ze zostały mi tylko 2 trofea,za wszystkie zadania poboczne i zabicie z każdej broni palnej,nawet nie wiem czy jest jakaś,której nie odnalazłem. Kurde jednak muszę od nowa przechodzić dla 2 trofeów :confused: plus że mogę na easy(tak wpadło 10 killi gdy w kogoś rzucamy) No i jest platyna Jedna z łatwiejszych,da się zrobić za pierwszym przejściem,tylko trzeba mocno ogarniać co się dzieje dookoła. Edytowane 15 października 2011 przez Litwin25 Cytuj
diolek 43 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Cala gra trzyma bardzo wysoki poziom,za wyjatkiem zakonczenia,ktore jest slaaabe:-) Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Pewnie dlatego że jest bez Warhead?Nie wiem czy ten dodatek pchał fabułę do przodu? Cytuj
diolek 43 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Niegralem w warheada wiec niewiem, ale jedynka konczy sie tak jak ,odcinek pierwszego klepszego serialu telewizyjnego:-) Cytuj
dydel 16 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Warhead to nie było przypadkiem tylko multi ?? Zakończenie było dziadowskie, i mam pytanie do osób które w C2 grały : C2 zaczyna się tam gdzie skończyła się C1 czy jak ?? Cytuj
mersi 804 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 (edytowane) mi się ostatni boss podobał, poziom trudności też nie jest jakiś za wyski bo na "delta" gra pękła w 5 godzin, ciekawy czy wypuszczą warhead'a też na pss @dydel - nie zaczyna sie Edytowane 16 października 2011 przez mersi Cytuj
diolek 43 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Ostatni boss byl ok,ale to co bylo ponim,juz nie bardzo:-) Cytuj
pawel3569 20 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Warhead nie popycha fabuły do przodu, akcja dzieję się w nim równolegle do podstawowego wątku. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Crytek mogło w sumie zawrzeć ten dodatek w puszczając Crysisa do e0dystrybucji. Odnośnie zakończenia to jest ono znacznie lepsze niż w drugiej części, w której ku mojemu zdziwieniu nie było boss'a. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 A czy przed konsolową premierą Crysisa ktoś z Crytek nie twierdził czasem, że rozważają także wypuszczenie Warhead w przyszłości? Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Kto ich tam wie,długo mówili że Ps3 nie pociągnie Crysisa Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Chyba mieli na myśli Crysis na najwyższych detalach. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 O nie nie nie. Ja pamiętam te deklaracje Crytek, a także graczy, że nie ma szans, by taka duża i taka piękna i taka rozbudowana gra wylądowała na konsolach. I wylądowała, wyglądając bardzo dobrze. Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Chyba mieli na myśli Crysis na najwyższych detalach. Ogólnie o Crysisa im chodziło. Cytuj
ZeXoNeRoS 0 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 (edytowane) Crysis to nie jest rzeźnik graficzny na full detalach na pc, ta gra jest tylko fatalnie zoptymalizowana i dlatego ma takie wymagania. Edytowane 17 października 2011 przez ZeXoNeRoS Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi