Hela 1 962 Opublikowano 24 maja 2016 Opublikowano 24 maja 2016 A działa turbo w blitzballu? Bo dużo bym za to dał, kiedy platynowałem wersję na Vitę. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 maja 2016 Opublikowano 24 maja 2016 (edytowane) Szkoda że zabrakło klawisza na pominięcie tych durnych minigierek pokroju zbierania motyli czy baloników chocobosem dla bardzo przydatnych nagród. Z cutscenkami się zgodzę mogli nam to darować ale i tak uwielbiam tego finala <3 Hela - Niestety nie. Edytowane 24 maja 2016 przez Dr.Czekolada Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 maja 2016 Opublikowano 24 maja 2016 Minigierki mozna juz chyba calkowicie olac jesli chodzi o Celestial weapons bo mozna kupic 4 slotowa bron i wsadzic na nia praktycznie kazde ability jakie chcemy dzieki maksowaniu itemow x99. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 24 maja 2016 Opublikowano 24 maja 2016 A te dodatki cheaty jakos wyłaczają achievy czy teraz kazdy moze calaka zrobic bez wysiku? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 maja 2016 Opublikowano 24 maja 2016 Nie wiem, nie robie zadnych aczikow, calakow, platynek ani trofikow w grach. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 maja 2016 Opublikowano 27 maja 2016 Minigierki mozna juz chyba calkowicie olac jesli chodzi o Celestial weapons bo mozna kupic 4 slotowa bron i wsadzic na nia praktycznie kazde ability jakie chcemy dzieki maksowaniu itemow x99. Niezupełnie. Break Damage Limit w Celestialach a w custom broni różni się tym, że w tej pierwszej ignoruje wszelki def przeciwników i zawsze daje 99999 ale dmg jest zależny od hp postaci (tak samo jak jest ranna tym mniejszy dmg) Z kolei w zrobionej broni nawet w max napakowanej postaci nie każdemu zasadzimy te 99999. Tym niemniej podziwiam ludzi którzy mieli szczęście/cierpliwość zrobić Celestiale na max pewnym postaciom. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 Mozna wyymaksowac staty postaci nieskonczona iloscia itemow, wiec brak celestiali i ignore def to akurat luzik. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 (edytowane) W X na ps2 zrobiłem dosłownie wszystko i jakoś wtedy nikt nie narzekał że tyle czasu i niekiedy nerwów trzeba było na to poświęcić, te ułatwienia pokazują jak leniwi gracze zrobili się w przeciągu ostatnich lat. Edytowane 28 maja 2016 przez Strife 2 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 Jezeli ktos nie ogral FFX do tego czasu to te ulatwienia nie maja zadnego znaczenia. Gdyby bylo tak jak mowisz to by ladowali cheaty to kazdego nowego i premeirowego tytulu a nie 10 letnich kotletow w remasterze na pc. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 bizon, jak chce się robic post game, to bez celestiali bedzie o wiele trudniej, bo nawet wymaxowane staty nie dadzą ci takiego dmg przy najsilniejszych potworach, jak celestiale255 str vs 255 def (zwykła broń) a 255 str vs 0 def(celestial) robią jednak sporą różnice.nie da sie stworzyć broni na poziomie celestiali, nad czym mocno właśnie ubolewam grając w bliztballa w celu zdobycia itemu potrzebnego dla celestiala wakki Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 No ok, ja rozumiem o czym mówisz ale mając opcje zrobić staty całej drużynie na 255, zrobić 4 slotowa bron dla wszystkich z ability jakie chcesz, mieć stały overdrive i regeneracje hp i mp na full w tej wersji gry i dalej narzekac lub sonie nie radzic z powodu braku celestiali to chyba trzeba byc niezlym lolem. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 Ja się czuję niezłym lolem, że po tylu latach dopiero przechodzę tego cholernego Finala . Nie sądziłem że dotrwam został mi już tylko Penance. W drużynie tylko Auron ma Celestiala ale mi to wystarczy, Tidus i Wakka mają Auto life i udało się poskładać dark aeony. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 No Wakka i jego Celestial plus limt nie ma lepszego dmg w grze tylko żeby to dobyć trzeba te meczyki niestety przetrwać. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 (edytowane) Początek gry: Hmm, Tidus przeniósł się o 1000 lat w czasie, rozj,ebało mu jego miasto, a on pierwsze co robi to zgadza się na łowienie skarbów z Rikku i granie w blitzballa z Wakką i pływanie po świecie z Yuną jak jakiś ambasador. A jakiś tęsknota za domem, cokolwiek xd? Rozkręci się to jakoś? System walki mi się podoba, kolorowe to, ładne, muzyka śliczna, jest ok. Tylko no trochę zabawny i nieprzekonywujący jest ten początek. Pojawia się ten Auron, daje mu miecz od starego i po minucie znika, jakieś teleporty cuda na kiju. Ciężko się w to wczuć. Edytowane 6 lipca 2016 przez ragus Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 I tak i nie. Za to obiecuje ci że tidus będzie w(pipi)iający do końca Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 ragus czy ja dobrze widzę że Ty FFX pierwszy raz ogrywasz Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 No to fajna gierka przed Tobą, zazdroszczę trochę. Fabuła miejscami głupawa, ale miejscówki fajne, podróż ogólnie jest spoko i system walki bardzo zjadliwy. Remastery na konsoli tez chyba nie mialy wbudowanych cheatow w menu? Poprawcie jesli sie myle. czyli tym swoim FFX HD na PS3 to du,pę mogę co najwyżej wytrzeć a nie grać ;/ jak zwykle na PC najlepiej ehh Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 Początek gry: Hmm, Tidus przeniósł się o 1000 lat w czasie, rozj,ebało mu jego miasto, a on pierwsze co robi to zgadza się na łowienie skarbów z Rikku i granie w blitzballa z Wakką i pływanie po świecie z Yuną jak jakiś ambasador. A jakiś tęsknota za domem, cokolwiek xd? Rozkręci się to jakoś? System walki mi się podoba, kolorowe to, ładne, muzyka śliczna, jest ok. Tylko no trochę zabawny i nieprzekonywujący jest ten początek. Pojawia się ten Auron, daje mu miecz od starego i po minucie znika, jakieś teleporty cuda na kiju. Ciężko się w to wczuć. jak masz szanse na ruchanko to takie pierdoły cie nie interesują. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 ogralem finale od 4 do 9 wiec z checia zakupilem ten remaster na ps4 odpuscilem po 10 godzinach. cut scenki, voice acting i tidus tak mnie zenowaly, ze nie bylem w stanie grac dalej. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 A ja całe życie myślałem, że tak w jrpgach powinno być Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 Tidus to pedał, ale jest Auron i Lulu jedna z lepszych szprych w serii. No i to ostatni dobry final, chociaz i tak w moim rankingu gdzies na koncu. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 ogralem finale od 4 do 9 wiec z checia zakupilem ten remaster na ps4 odpuscilem po 10 godzinach. cut scenki, voice acting i tidus tak mnie zenowaly, ze nie bylem w stanie grac dalej. ogólnie zadziwia mnie że po latach dużo osób się zachwyca tym finalem, przecież po premierze ludzie często stwierdzali ze te kolorki, tidusy, zakki, zetty i inne dziwolągi, wraz ze zyebanym masteringiem, nie czynią dobrego finala. A pozniej jeszcze ta kontynuacja. Poza Auronem, i cyckami tej czarnej to chyba tylko system walki był fajny, i te kamienne wersje stworków do ubicia. najlepszy jest bizon, który po graniu 4000 h w mgs v zyechał jak burą sukę, a teraz łupie chyba 3 miesiąc w ffx. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 Pozniej wyszlo FF 12 i 13 razy trzy, standardy poszly w dół. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 lipca 2016 Opublikowano 6 lipca 2016 Piszecie jaka ta 10 chu.jowa, a co rusz ktoś tu posta da to się zlatują oj coś słabo trolujecie chyba wam się jednak podoba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi