Opublikowano 14 grudnia 201311 l Witam właśnie dzisiaj nabyłem tą przepiękną grę.Potrzebuję znajomych do budowy wioski, i tutaj mam pytanie czy potrzebuję tylko przyjaciół którzy posiadają tą grę, czy mogą to być inni znajomi acha tak btw: mój FC: 1306-5906-0568 i do zobaczenia w świecie magii.
Opublikowano 14 grudnia 201311 l Raz dziennie mozesz dac Update Info jak robisz save, wtedy automatycznie rozsylasz net invite do ludzi z calego swiata ktorzy maja gre. Mozesz ich potem ABlinkowac i uzywac w wiosce.
Opublikowano 15 grudnia 201311 l Mam problem z questem na red mage, juz nawet opisu szukalem ale niewiele pomogl. Jestem we Florem,mialem juz scenke z jakims typem ubranym na czerwono i nie wiem co dalej. Mam ten niebieski znaczek na lokacji, w opisie cos bylo ze w nocy mam isc do inn ale nic sie nie dzieje. Valkyrie juz mam a z tym sie mecze. edit: juz rozkminilem Edytowane 15 grudnia 201311 l przez Guernica
Opublikowano 16 grudnia 201311 l Jakie macie sklady? Ulubiony team/profesje? Ja obecnie: Tiz - ranger/thief wymiata niesamowicie Ringabel - ninja/monk - jak wyzej Agnes - Spiritmaster/White Mage - glownie trzyma party przy zyciu + ma napakowany mdef zeby nic jej nie ruszalo Edea - Troche taki tester/zapychacz miejsca. Ani nie ma ostrego dmga melee, ani magik. Zmienia u mnie klasy czesto i szuka powolania. Na poczatku black mage, potem red mage. Obecnie knight broniacy healera i czasami walacy jakis atak. Btw jestem wlasnie w Chapterze IV...some serious shit going on here Edytowane 16 grudnia 201311 l przez Velius
Opublikowano 16 grudnia 201311 l Hmm jak na razie też kombinuję aby dobrać odpowiedni skład: Tiz: Knight- Time Mage, Ringabell: Monk, Valkyrie, Agnes: White mage( Pewnie pójdzie na reda aby móc używać red/white magic), hunter, Edea- hmm jak na razie to red w połączeniu summonera. I to by było wszystko W czasie się pozmienia. Tak btw zapraszam do dodawania mnie do przyjaciół nie zawiedziecie się I promis.
Opublikowano 16 grudnia 201311 l Zaczynam watpic czy przejde calosc na hard. Jestem na etapie subquesta gdzie mam ubic grubego doktorka odpowiedzialnego za bron chemiczna. Mam 40lvl, najlepszy mozliwy sprzet do kupienia i ledwo przebijam sie przez jego auto potion za 1600, nie mowiac o tym ze ma 56000hp.
Opublikowano 17 grudnia 201311 l Rzuc mu dispel? Ja narazie mam stuck'a na Normalu, co prawda sub-quest, ale chcialbym go zrobic. Niestety bossowie z ktorymi mam sie mierzyc czyszcza mna podloge mimo ze mam calkiem niezly team. Edytowane 17 grudnia 201311 l przez Velius
Opublikowano 17 grudnia 201311 l Dispel pomoglo, ubzduralo mi sie ze to auto potion i ze nie bedzie dzialac, ale on sobie buffa rzucal. Wrzucilem jeszcze kazdemu star pendant zeby poison nie wchodzil i dalem rade. co do jobow Tiz knight/spell fencer Edea Monk/pirate Agnes White mage/performer Ringabel Black mage albo Ranger zaleznie od potrzeby i Thief jako job command ale to sie jeszcze zmieni bo nie zdobylem wielu ciekawych jobow Edytowane 17 grudnia 201311 l przez Guernica
Opublikowano 17 grudnia 201311 l Hehe ja to miałęm troszkę inną technikę rzuciłałem na przemian reflect na jego auto pontion a potem dispel jeśli mu się udało . I przeszło chociaż miałem też nie lada problemy a bronie i armor też z wyższych półek miałem.
Opublikowano 17 grudnia 201311 l Hmm jak na razie też kombinuję aby dobrać odpowiedni skład: Tiz: Knight- Time Mage, Ringabell: Monk, Valkyrie, Agnes: White mage( Pewnie pójdzie na reda aby móc używać red/white magic), hunter, Edea- hmm jak na razie to red w połączeniu summonera. I to by było wszystko W czasie się pozmienia. Tak btw zapraszam do dodawania mnie do przyjaciół nie zawiedziecie się I promis. Ty tez musisz dodac...inaczej nie zadziala. Ludzie co maja mnie na friend liscie, robcie update co jakis czas
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Dla mnie GOTY!! Nie bawiłem się tak dobrze od lat! Wspomnienia z FFow na psxa wracają, gra jest boska i każdy powinien w nią zagrać! Gra jest śliczna, postacie fajnie zarysowane, fabuła cacy.. tylko grać, grać i po prostu grać najlepsze jest to, że gierke wyrwałem za 120zł Edytowane 18 grudnia 201311 l przez Starh
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Trzeba robić questy poboczne? Spodziewałem się takie bardziej, wiecie, zwartej fabuły, która ciągle idzie do przodu, a tu ciągle o jakichś subquestach piszecie. Jak to jest?
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Nie trzeba, ale nie bedziesz mial wszystkich klas. Questy poboczne i tak sa zwiazane z glownym watkiem a nie oderwane od niego calkowicie. 42h na liczniku, dotarlem do 5 chaptera, team sie troche wyklarowal Tiz templar/spell fencer Edea Ninja/spell fencer Agnes Spiritmaster/white mage Ringabel Arcanist/black mage - ale tego sie chyba pozbede, spelle 45mp, a mp mam 504, na walki z bossami za duzo etheru schodzi, do rangera chyba wroce
Opublikowano 18 grudnia 201311 l No to mnie przegoniles skoro juz chapter 5..ja koncowka 4. Najwiecej czasu zeszlo mi sie na sub-quescie Vampire Castle, ale WARTO. Najlepszy i najdluzszy (i najtrudniejszy moze sie okazac) obecnie sub-quest jednoczesnie wyjasniajacy chyba wszystko co sie dzialo i o co chodzi. U mnie obecnie: Tiz vampire/ranger Ringabel ninja/monk Agnes Spiritmaster/white mage Edea templar/thief @ragus A questy podobczne uwazam ze TRZEBA robic zeby do konca sie cieszyc fabula. Gra jest zwarta a poboczne questy wiaza sie w 100% z fabula i wiecej wyjasniaja + daja ci nowe joby.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Rozumiem. Bałem się, że to będzie coś jak w xenoblade, czyli nudne i oderwane od fabuły, ale miło słyszeć, ze tak nie jest.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Mialem zrobic pozniej tego questa bo czytalem ze ciezkie bossy do pokonania, coz moze jednak sie wezme teraz, 60 lvl chyba wystarczy?
Opublikowano 18 grudnia 201311 l a sa jakies bossy po finalbossie czyli cos w desen weaponow z finali?
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Rozumiem. Bałem się, że to będzie coś jak w xenoblade, czyli nudne i oderwane od fabuły, ale miło słyszeć, ze tak nie jest. Nie, sa zwarte a kilka nawet ciekawszych niz niektore momenty w main story:P Mialem zrobic pozniej tego questa bo czytalem ze ciezkie bossy do pokonania, coz moze jednak sie wezme teraz, 60 lvl chyba wystarczy? Ja mialem 57-58 lvl jak je zrobilem. a sa jakies bossy po finalbossie czyli cos w desen weaponow z finali? Nie skonczylem jeszcze gry wiec nie wiem czy sa jakies w lokacjach, ale napewno ludzie wrzucaja bossow do wioski i mozna tam z nimi walczyc.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Beka ze smokow, poison w nie wchodzi jak w maslo a arcanist potem robi z nich mielonke przy uzyciu exterminate.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Liczy się jakie umiejętności przypiszecie do postaci, zwykłe levele mało dają. Vampira można rozwalić bez wysiłku ninja+umiejętność comeback kid. transience; spear lore, Rzuca się Utsusemi i czeka na atak przeciwnika. Dobre skład na większość przeciwników/bossów: 3x Dark Knight i 1xSpiritmaster. Spiritmaster rzuca Adaptation, a wtedy Dark Knight puszcza Dark Nebula. Nie dość że zadaje konkretne obrażenia przeciwnikowi to jeszcze leczy naszą drożynę. Dodatkowy dungeon jest w "Finałowym chapterze". Trzeba się znów przejść do zamku Vampira aby mieć do niego dostęp.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l W 5 chapterze wreszcie cos fabuła rusza, bo juz zaczynalem sie nudzic tym lataniem od krysztalu do krysztalu.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Ja wlasnie zaczalem chapter 5 + dokladnie analizowalem co mowili w Vampire Castle i mam pewne solidne przypuszczenia co tu sie dzieje;) Fabula mi sie bardzo podoba.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Też mam swoje przemyślenia ale nie chce spoilerami walić bo każdy jest w innym momencie. Tylko kupy mi się nie trzyma to że jedna postać nie wiedziała jak wygląda inna bez hełmu, chyba wiesz o co chodzi.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l No wiem, chyba ze ta druga postac wiedziala wiecej niz nam sie zdaje...zobaczymy pod koniec.