EvilGucio 17 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 (edytowane) Witam! Własnie na półki sklepowe trafiła druga część Czerwonej Orkiestry zatytułowana Heroes Of Stalingrad. Jeżeli graliście w jedynkę to na pewno zainteresowała was zapowiedz drugiej części gry niestety producenci zrezygnowali z jakiejkolwiek formy promocji czy reklamy gry dlatego jest o niej tak cicho i jest chyba kierowana tylko do fanów pierwowzoru. Zdecydowanie tak jak jedynka jest to produkcja dla hardcorowców ponieważ rozgrywka jest ciężka do opanowania i stawia na realizm przez co na pewno fani Call Of Duty (oczywiście nie mam na celu ich obrazy) i beztroskiego fragowania zastępów graczy długo tutaj nie zabawią ale dzięki hardcorowemu podejściu do tematu jest tylko ciekawiej i czerpiemy większą satysfakcję z zabicia wroga. Uraczono nas nawet kampanią Single Player ale jest ona tylko zwykła przystawką do Multiplayera na którym głownie skupia się Red Orchestra. Ciekawe jestem czy ktoś z was już posiada tą produkcje? I jakie ma odczucia? Klucze Steam są do nabycia za około 56zł i myślę, że warto zwłaszcza po graniu w jedynkę i jej późniejszego rozwoju który zaowocował sporymi aktualizacjami. Poniżej macie gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=eEC2mFiuHyc Edytowane 17 września 2011 przez EvilGucio Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Na razie gra jest mocno zabugowana ( problemy z refreshem serwerów , brak naliczania k/d , wywalanie z gry ) ale klimacik jest po prostu rewelacyjny , gram od premiery i na serwerach 32 vs 32 realizm jest po prostu za(pipi)ista rozgrywka , zero dzieciarni i latania po respawnach - spokojna "walka pozycyjna" . Zobaczymy jak ją połatają (już wyszedł patch 220 mb) to coś czuje że będzie w co grać w przerwach od BF3 PC heh Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Ja tylko czekam aż cena spadnie do bardziej atrakcyjnej ceny. Z tego co widziałem rozgrywka jest całkiem fajna, a realizm całkiem spory. No i nie ma to jak WWII bo klimatów współczesnych mam już serdecznie dosyć. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Sorry, ale ja nadal mam w pamięci okres w którym FPSy obracały się tylko w okół IIWW i nadal mam po nich zgagę. Cytuj
EvilGucio 17 Opublikowano 17 września 2011 Autor Opublikowano 17 września 2011 (edytowane) Dokładnie sądzę jak jak wy panowie, że klimat WWII jest nie do przebicia. Ostatnia taką poważną gra była Call Of Duty 3 i powiedzmy BiA: Hells Highway i od czasu CoD4 ciągle ten nowoczesne konflikty :confused: Ciekaw jestem jak teraz pokazali by ten konflikt z obecną technologią na przykład na poziomie Battlefielda 3 czy hoolywodzkich akcji z Modern Warfare, już wyobrażam sobie to lądowanie Aliantów w Normandii i plaże Omaha. Wracając do Red Orchestry 2 to na pewno martwi to co napisał dc1982 lecz z jedynką było podobnie i natychmiast zalali ją falą patchów zarówno małych i ogromnych wiec w tym przypadku powinno być podobnie. Sam sobie będę musiał sprawić swoją kopię gry bo też uwielbiam ten realizm i zagrywałem się w jedynkę, klimat ponad wszystko Edytowane 17 września 2011 przez EvilGucio Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Zgadzam się z wami , jednak klimat WWII z względu na autentyczność zawsze będzie rządził i faktycznie od czasu BiA:Hells cisza w temacie (teraz lepiej wirtualnie zrobić inwazję na Teheran w BF3 "oswajając" opinię która w większości i tak nie wie gdzie toczy się akcja , ot celujemy do muzułmanów heh) . Od razu po grze poszedł 6-częściowy cykl Apokalipsa WWII w kolorze (swoją drogą polecam jak diabli) , a w samym Red Orchestra 2 podoba mi się realizm strzelania (odrzut i realistyczna balistyka) i poruszania się i to że ludzie nie biegają pojedynczo po mapie bokami czy na tyły jak w większości fps-ów (jest zresztą śmierć za wkroczenie za blisko respa) tylko starają się popychać linię frontu całościowo i zmusić przeciwników do odwrotu a jeden-dwa strzały kładą przeciwnika , no momentami wygląda to fenomenalnie (albo gdy jesteś w budynku i słyszysz niemiecki wiesz że ta gnida jest gdzieś w pobliżu heh) . Mimo że wywala i już widziałem nie jeden glitch to ciągnie do gry jak cholera .. Ile ja bym dał żeby Activision wróciło z nowym silnikiem w te klimaty echh Cytuj
django 549 Opublikowano 25 maja 2012 Opublikowano 25 maja 2012 Darmowy multiplayer na weekend i przecena na Stimie. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 30 marca 2013 Opublikowano 30 marca 2013 Trailer dodatku Rising Storm: Zapowiada się genialnie, no i mapki zdecydowanie bardziej mi się podobają niż te w RO2. Fajnie będzie polecieć grupą z katanami na amerykańców Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Co to jest ten pasek z wykrzyknikiem w hudzie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi