Gość Orson Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Zakładam nowy temat, nie chiałbym bowiem by sprawa została niezauważona, pragnę by sie ludzie wypowiedzieli ... otóż tak sobie myślę: PE jest w sumie pismem dla hardkorowców. Ok, nie w sumie a na pewno. A co hardkorowcy myślą o kinekcie tajemnica nie jest (o movie też) dlatego mam propozycję: aby dla gier pisanych stricte pod kinecta czy mova robic recenzje "w ramkach" jak to kiedys robiliscie z crapami- takie krótkie z niezbędnym info, z jednym małym screenem. co sądzicie, ja jestem na tak ale to ofkrz tylko moja opinia, chciałbym wiedziec czy ją podzielacie bo przecież PE nie jest robione tylko pod mój gust (ubolewam nad tym ;-) ;-) ;-) 1 5 Cytuj
Zime_k 5 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 (edytowane) Dziwny pomysł. Ja jestem na NIE. I te gadanie, że Kinect czy Move nie jest dla hardkorowców, a Ci co na tym grają to ciepłe kluchy też jest IMO przesadzone. Znajdzie się wiele osób, które będą chciały sobie przeczytać reckę jakieś gry na np. Kinecta, bo lubią sobie poskakać od czasu do czasu przed TV sami czy ze znajomymi. A recenzji np. Dance Central w mini-ramce sobie jakoś nie wyobrażam. Co innego, jeśli gra jest naprawdę crapem. Wtedy wiadomo, że nie ma co dla takiej gry przeznaczać wiele miejsca, ale to nie tyczy się tylko gier na kontrolery ruchowe o całego rynku. Edytowane 17 września 2011 przez Zime_k Cytuj
philipo 156 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 IMO spoko pomysł popieram. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 ja tez popieram, wiekszosc gier na kinekta to bardzo prymitywne 5 minutowe popierdulki , i pisanie racki na cala strone to tylko strata miejsca jednak domyslam sie ze firmy moga wywierac naciski i chca reklamowac swoje "cuda" wiec pewnie recki crapow na kinekta nadal beda na cala strone i nadal beda dostawaly 6-7 mimo ze zasluguja na -2 Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 (edytowane) Według mnie głupi pomysł, no offence. Crapy na PS Move/Kinecta których przecież nie brakuje i tak dostają max stronę. A najczęściej pół strony i to jest ok ale czemu dobre gry pokroju Sports Champions miałyby dostawać recenzję w jakiejś ramce :o Czy np. taki Rise of Nightmares którego chętnie przeczytam recenzję, ot z ciekawości (nawet na pół strony). Idąc tym tropem to te prawdziwe crapy pokroju gier na licencjach filmowych już szybciej powinny dostawać recki w ramkach. PS. Taki Orson z Ciebie hardcorowiec a grasz w Assassin Creed który jest bardziej casuolowy pod względem gameplayu niż np. ping pong w SC. Czy DS: Extraction na PS Move, znam "normalnych graczy", nie casuali w tym i ja którzy grają na Move i mają dobre zdanie o tym sprzęcie. Problemem jest tylko zbyt mała ilość tych dobrych gier ale kiedy jakaś się w końcu pojawi. To nie mam zamiaru o niej czytać w jakiejś ramce tylko chcę normalną recenzję, nawet na 2 strony jeżeli na to zasługuje. Edytowane 17 września 2011 przez SłupekPL 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Prawda jest też taka, że nieraz widać, że nie ma czym zapełnić numeru (stąd jakieś cosplaye), a jeszcze niektórzy chcą ograniczać miejsce dla średniaków/crapów. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 z całym szacunkiem ale Assasyn w całej swej łatwej otoczce (poziom trudności !!!) nijak sie ma do pontonów czy udawania jeźdzca na kinekcie. To oczywiście me zdanie, każdy ma prawo do własnego Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Pomysł w sumie OK. Przeciętny crap na Kinecta w małej ramce, a te pare gier wartych uwagi w normalnychh recenzjach... Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Co za różnica, czy gra wykorzystuje Kinecta/Mova, czy nie? Wystarczy zasada, że dobre gry dostają duże recenzje, a crapy najwyżej małe ramki. Kinect to świetne urządzenie i ubolewać można jedynie nad tym, że producenci gier zwykle idą na tak zwaną łatwiznę. Cytuj
Zime_k 5 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Dokładnie o tym pisałem. Crap to crap - nieważne czy jest na Kinecta, PS3 czy jakiegoś handhelda. Celowa kastracja wszystkich recek gier na kontrolery ruchowe to IMO głupota i nie widzę w tym najmniejszego sensu. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 no ok tylko jak sami zauważyliści, że dobre gry na kinecta to w zasadzie można na palcach jednej reki policzyć... Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Pomysł w sumie OK. Przeciętny crap na Kinecta w małej ramce, a te pare gier wartych uwagi w normalnychh recenzjach... A tak nie jest? Jestem na nie, bo na kinecta zdarzają się dobre gry, a przecież te słabsze i tak dostają dużo mniej miejsca. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 zdarzają sie? Norbi a zacytuj prosze srednia ocen gier na kinecta, wg dowolnego, popularnego serwisu... Cytuj
Zime_k 5 Opublikowano 18 września 2011 Opublikowano 18 września 2011 Tak, zdarzają się. Nie ma tego sporo, ale są, np. przytoczony wcześniej Dance Central. Nie ma tu czego cytować, bo sprawa jest jasna. Dobrej grze powinno poświęcić się należycie sporo miejsca, crapy z wiadomych przyczyn nie powinny dostawać tego miejsca wiele. Proste, nie widzę tu żadnej filozofii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi