Skocz do zawartości

Alien Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

No spoko, ale pierwszy Terminator jest również genialny. Sam Titanic to fajny film do karpia w święta, ot melodramat. Avatara nie kumam, choć w 3D na 46 calowym TV zrobił niemałe wrażenie swoją przestrzennością. A tak w ogóle to jest zmarnowaniem CGI na wytworzenie chujowych realiów do filmu z cienką jak sik pająka fabułą. Chujowe postacie, chujowy setting. Beka z ludzi, którzy po seansie zapragnęli być Navi. Kula w głowę i posypać wapnem [*]

:)

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 170,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• PONIŻEJ SPOILERY MNIEJSZE I WIĘKSZE. JAK NIE WIDZIAŁEŚ, TO ZRÓB SOBIE PRZYSŁUGĘ I JE PRZECZYTAJ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ NA CO SIĘ PISZESZ CZEKAJĄC NA RIPA.         No cóż, pozostaje mieć nadzieję, że za

• ogladacie film na 15 calach laptopka złodzieje a pozniej komentarze ze film słaby, niedobrze mi sie robi. jako jeden z nielicznych tutaj powiem ze czas spedzony na prometeuszu ( oczywiscie srebrny ekr

• Ölschmitz
    Ölschmitz

spiesze z oficjalnym rankingiem   1. alien 2. alien 3 3. aliens 4. alien resurrection

Opublikowano

avatar fajnie wygląda i tyle, całościowo film sprawia wrażenie nowej produkcji disneya/pixara dla rodziny do obejrzenia w niedzielne popołudnie a nie kozackiego nowego SF

Opublikowano

Płakałem na Avatarze.

Opublikowano
  • Autor

Avatar to sukces marketingowy. To co mnie trzymało przy ekranie to animacja CGI i w jaki ładny sposób to wszystko jest zrobione. Fabuła i postacie to żal.

Ostatnio najlepszym SF jaki widziałem było Moon. Dystrykt 9 jest strasznie nierówny w niemalże każdym aspekcie.

Jeśli chodzi o uniwersum to Mass Effect, ale to gra. Od czasów Star Wars, Star Treka i Aliena nie powstało żadne kultowe uniwersum SF.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

wsumie pitch black byl dobrym filmem sf

Opublikowano

Dystrykt jest bardzo spoko.

Opublikowano

Dodałbym Impostor i Equilibrium . Dystrykt 9 jest bardzo ok . Alien twórcy Delikatessen jest spoko (choć jechano po nim kilkanaście lat temu , dziś "standardy" się zmniejszyły heh) i jako ostatni piszę się do serii , choć z kinówki wycięto nie jedną ciekawą scenę jak alternatywna końcówka np.

http://www.youtube.com/watch?v=PnmMksVK8pY

(była teoria że to niby SJ roz(pipi)ali Ziemię)

Avatar do momentu pierwszych trailerów koncepcyjnie miażdżył , co było później wiadomo (poczytajcie sobie czym niektórzy jarali się już w 2008 http://www.zakazanap...p?readmore=1734 .

Opublikowano

Pod wpływem rozmów na forumku obejrzałem wczoraj Aliens (ostatni seans, jakieś 10 lat temu) i teraz się boję oglądać moją ulubioną część pierwszą, ale tam na szczęcie nie było małej, w(pipi)iającej dziewczynki, a jak by była, to pewnie by została zeżarta w piewrszej scenie z obcym, więc może jednak obejrzę?

Opublikowano

Polecam , ja zarzuciłem Nostromo ostatnio i po prostu popłakać ze szczęścia się idzie heh (zwłaszcza widząc design sprzętów i ekrany na mostku - true oldschool) . A aktorstwo ? Baaaaajkaa , zwłaszcza pragmatyczny Ian Holm , naprawdę polecam film się fantastycznie zestarzał .(no i jakże ciekawie wygląda w HaDe sekwencja ze SJ heh )

Edytowane przez dc1982

Opublikowano
  W dniu 28.12.2011 o 15:54, szpic napisał(a):

wsumie pitch black byl dobrym filmem sf

Kroniki też ujdą.

Tak mi się przypomniało Pandorum też był ok choć to kategoria "obejrzeć i zapomnieć". Tak czy srak dopiero teraz, przez ostatnie strony uświadomiłem sobie jak słabo jest obecnie z filmami sci-fi. Wszystko to co powychodziło to jednorazówki do zapomnienia. Faktycznie nawet ten Alien: Resurrection - najsłabszy Obcy i tak wypada lepiej niż jakieś 90% obecnych sci-fi.

Mam nadzieję, że Prometeusz oprócz tego, że będzie kozakiem to zacznie jakieś tam ponowne boom. A jak nie to ch,uj będzie się do usranej śmierci oglądało Alieny, SW, Ukryty Wymiar etc. heh.

PS. Chociaż z grami jest o wiele lepiej (Dead Space, Mass Effect).

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Np ja wszystkie części ostatnio obejrzałem pod wpływem hajpu na Prometeusza i w sumie nic nie straciły od ostatnich seansów tez około z 10 lat temu.

Opublikowano
  W dniu 28.12.2011 o 16:21, dc1982 napisał(a):

film się fantastycznie zestarzał .(no i jakże ciekawie wygląda w HaDe sekwencja ze SJ heh )

W HD widać rzeczy jakich wcześniej się nie zauważyło, np: podłoga, na którą wylewa się kwas to zwykły pomalowany styropian. ;)

Opublikowano
  • Autor

Jakiś czas temu oglądałem Alien w HD. Teraz czas na Blade Runnera. Fajnie pooglądać te starocie w takiej jakości i w reżyserskiej wersji.

Opublikowano

Nostromo oglądałem ostatnio jakieś 5 lat temu i miałem orgazma, więc wątpię, żeby zrobił na mnie takie negatywne wrażenie jak Aliens(bynajmniej nie od strony technicznej, ta jeszcze dodatkowo nabiera uroku wraz z wiekiem), który i tak plasował się w moim prywatnym rankingu na dalekiej, 3 pozycji (za Nostromo i trójeczką), ustępując pola tylko bekowej czwórce. W sumie 4 to ścisły top najśmieszniejszych filmów SF (Starship Troopers mistrz!) i sceny z alienowym chłopkiem roztropkiem urywały jaja.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

No sorry ale według mnie Alieny - kompletnie nic się nie postarzały. W sensie dostarczania funu i zaje.bistości. Jedynka i Dwójkę średnio 2 razy do roku obejrzę (+ bonusowo jak w TV leci) i po każdym seansie japa mi się cieszy tak samo.

Jak mam obejrzeć te współczesne pseudo sci-fi to wolę zarzucić klasykę. Heh to samo mam z tym niby prequelem Coś, ostatnio chciałem obejrzeć a skończyło się, że włączyłem po raz setny oryginał heh.

Opublikowano

Są jakieś wersję tych filmów z obcymi z 'wmonowanymi' scenami które były skosowane finalnie? Obczaiłem parę na yt teraz i dają radę.

Opublikowano

Alien Anthology 1979-1997 720p BRRip x264-HDLiTE

Szukaj na torrentach, około 11gb to zajmuje.

Każda część jest w wersji reżyserskiej.

Edytowane przez Masorz

Opublikowano
  W dniu 28.12.2011 o 16:41, MajorZero64 napisał(a):

Teraz czas na Blade Runnera.

W swieta zaliczylem Final Cut. PO-LE-CAM.

Zabawnie bedzie ogladac ten film za 7 lat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to co , okazuje się po tylu latach że to jednak są skafandry/kombinezony SJ ? I nie będą wyglądać jak w starych komiksach a nos nie jest zrośnięty z tułowiem ? :confused: I wyjdzie "zwykły" humanoid ? Szkoda bo byłem ogromnie ciekaw wizualizacji SJ , zainteresowanie filmem spada u mnie o połowę , jeszcze się pewnie miło rozczaruje w kinie ale nakręcać się więcej nie zamierzam . Edit ; Teraz to w ogóle zaczynam rozumieć ten posąg z krypty

prometheus_still_1.jpg

To na bank "nowoczesny" SJ , czyli pewnie nie doczekamy się nowego potwora który mógłby wejść do kanonu jak kiedyś Obcy ....

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez dc1982