Wiolku 1 592 Opublikowano 16 stycznia 2012 Opublikowano 16 stycznia 2012 NOS SIĘ NIE ZRASTA Z TUŁOWIEM - NIE IDĘ DO KINA NI CHVJA!!! 1 Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 16 stycznia 2012 Opublikowano 16 stycznia 2012 (edytowane) NOS SIĘ NIE ZRASTA Z TUŁOWIEM - NIE IDĘ DO KINA NI CHVJA!!! Niezwykle inteligenty komentarz , no ale przecież wystarczy poszukać chwilę i oto trafiamy na taką oto wypowiedź użytkownika powyżej odnośnie The Thing "No no idzie jeśli się (pipi)a nie jest fanem oryginału. Wytłumaczy mi ktoś, dlaczego ten durny reżyser, który rzekomo stworzył prequel nie dał zupełnie żadnej wzmianki odnoszącej się do oryginału?(a bardziej jego początku). Gdzie jest - ja się pytam - zainfekowany pies i ścigający go Norwegowie? Przy napisach końcowych miałem ochotę napluć na monitor. Na "PLUS" śmieszne efekty specjalne, zerowy klimat, nawet nie wykorzystali jak trzeba za(pipi).istego, głównego motywu muzycznego Morricone. Brawa na stojąco! Wiedziałem, że będzie słabo, ale ocena na IMDB dawała jakąś nadzieje na niezły film, który nie skopie po jajach Johna Carpentera. Na jego miejscu wyszedłbym z premiery. 3+/10 ... Czyli co , dręczy cię zakończenie w The Thing a nie potrafisz zrozumieć zawodu ludzi którzy daaaawno temu oglądali Alien i mieli inne wyobrażenie o SJ ???? Edytowane 16 stycznia 2012 przez dc1982 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 stycznia 2012 Autor Opublikowano 16 stycznia 2012 (edytowane) Już od jakiegoś czasu wiadomo, że to kombinezony, a na ocenę ich wyglądu poczekam jak je pokażą, Edytowane 16 stycznia 2012 przez MajorZero64 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 16 stycznia 2012 Opublikowano 16 stycznia 2012 Coś w tym stylu Sherlocku. Po prostu śmieszmy mnie twój dramatyzm - jak by przynajmniej Ridley miał zrobić film o konikach ponny w kosmosie, a nie o stworach BEZ ZROŚNIĘTYCH NOSÓW Z TUŁOWIEM. Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 16 stycznia 2012 Opublikowano 16 stycznia 2012 (edytowane) Coś w tym stylu Sherlocku. Po prostu śmieszmy mnie twój dramatyzm - jak by przynajmniej Ridley miał zrobić film o konikach ponny w kosmosie, a nie o stworach BEZ ZROŚNIĘTYCH NOSÓW Z TUŁOWIEM. Wykazujesz się nieznajomością uniwersum , do czego oczywiście masz prawo , jeżeli chcesz mogę dać ci kilka linków gdzie ludzie dyskutują w tym temacie http://www.prometheu...orums/topic/980 bo brzmisz jakbym ja jedyny na całym świecie "dramatyzował" ... Watsonie . P.S Co to są koniki ponny ?? Edytowane 16 stycznia 2012 przez dc1982 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 stycznia 2012 Autor Opublikowano 16 stycznia 2012 To ma być film o początku ludzkości więc nie zdziwiłbym się gdyby byli podobni do ludzi. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 16 stycznia 2012 Opublikowano 16 stycznia 2012 Nie rozumiem waszych obaw. Dwie statuy ze screena, to tylko skafandry? W takim razie SJ z pierwszego aliena, który siedzial w dziale, też mial na sobie identyczny skafander, w dodatku organiczny? Co do wzrostu SJ, w tej samej scenie z pierwszego aliena ktos wypowiada słowa "looks like its grown off the chair", czyli jeśli brać te słowa za mające jakiekolwiek znaczenie, to wychodzi, że faktyczine SJ byli mniejsi, ale ciągle więksi niż ludzie, wystarczy spojrzeć ile Rapace brakuje do sufitu tego korytarza (jakieś 1.5 m?) Jedynym, co może świadczyć o podobieństwie SJ do ludzi, jest voldemort z trailera, który przechodzi obok wznoszącego się działa, być może to ten SJ, o którym mówię. Cytuj
Gość Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 To faktycznie będzie trgedia jak SJ nie będzie wciągał nosem swojego jelita grubego. Czy Ridley obiecywał kiedyś, że SJ z pierwszego obcego nie jest ubrany w kombinezon? Wiem, że są jakieś tam komiksy, gdzie są oni przedstawieni w taki sposób, ale czy to jest oficjalnie zaaprobowane przez Scotta? Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 No i dlatego ja też nie rozumiem tego całego płaczu. Zresztą nawet nazwa Space Jockey została wymyślona przez kogoś tam. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 (edytowane) na moje to po prostu fani dorobili sobie jakąs ideologie do wyglądu SJ i teraz chcą żeby Scott sie tego trzymał wazne zeby nie wyglądali jak klony preda czy żołnierzy z killzone ze schowaną trąbą w nogawce. Edytowane 17 stycznia 2012 przez Plugawy Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Części fanów chyba umyka też jedna kwestia. To uniwersum Ridleya Scotta. Jego wizja, jego pomysł, jego film. My możemy mieć tylko pewne wyobrażenia, jakieś nadzieje. Co nie zmienia faktu, że Scott może sobie przedstawić SJ, tak jak mu się żywnie podoba. Bo to należy do niego, nie od fanów, którzy ubzdurali sobie, że to ma wyglądać tak, czy siak. I to się tyczy większości serii i filmów (ostatni przykład to utyskiwania na wygląd krasnoludów w Hobbicie). Można wyrażać opinię, ale idiotycznym jest zarzut, że "nie tak to sobie wyobrażałem". A może oni od początku tak mieli wyglądać? A może wyglądał tylko tak, "bo fajnie", ale jako oś fabuły się już nie nadawał? 1 1 Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 (edytowane) No nie tylko Scotta, bo też Camerona, Finchera i Jeuneta. Oni też mieli swój znaczący wkład, rozbudowali je i poszerzyli. Edytowane 17 stycznia 2012 przez Masorz Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 No, OK. Cameron rzeczywiście rozszerzył uniwersum. Filmy Finchera i zwłaszcza Jeuneta były jednak bardziej czymś w stylu zabawy formą i próbą zupełniego odmiennego zmierzenia się z temat i aż tak dużego dla uniwersum samego w sobie znaczenia nie mają. Podobno nawet sam Ridley "uznaje" tylko Alien i Aliens. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 ekhm, że sie wbiję między wutkę a zakonskie: najwięcej do gadania imo ma h.r.giger pan który sobie "stworzył" obcego a tak wygląda tego Pana space jokey są jeszcze inne jego szkice postaram się powrzucać. 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 stycznia 2012 Autor Opublikowano 17 stycznia 2012 Tutaj wygląda jak kombinezon i widziałem to wcześniej. Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Właśnie, przez nieuwagą nie wspomniałem Gigera. :o I jeszcze Dana O'Bannona można dodać, scenarzystę Obcego. Nie wiem jednak na ile i czy w ogóle Giger jest zamieszany w produkcję. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Giger pracuje nad filmem,a z tego co mi wiadomo ostatnio także jest obecny przy produkcji Prometeusza. Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Czyli gites malina i na pewno do wyglądu SJ nie będzie się można przyczepić. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 (edytowane) wczesniejszy pomysł na sj. edit zaraz wrzuce fajną stronkę lipa Edytowane 18 stycznia 2012 przez Orzeszek87 Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 21 stycznia 2012 Opublikowano 21 stycznia 2012 (edytowane) Można wyrażać opinię, ale idiotycznym jest zarzut, że "nie tak to sobie wyobrażałem". A może oni od początku tak mieli wyglądać? A może wyglądał tylko tak, "bo fajnie", ale jako oś fabuły się już nie nadawał? A może niebo jest zielone? Nie bój się "fani" poradzą sobie bez krytyków-suflerów , i mojej opinii na pewno się dowiesz gdy już wyjdę z kina heh . Edit; Kolego ty jesteś 94 rocznik ? Byłeś ty w ogóle na jakimś Alienie w kinie ?? Bo zdeczka mnie teraz zatkało że ktoś tak młody (w tym roku będziesz mógł na dobrą sprawę legalnie oglądnąć je pierwszy raz lol) zarzuca komuś że "coś sobie wyobraża" heh. Edytowane 21 stycznia 2012 przez dc1982 1 1 Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 21 stycznia 2012 Opublikowano 21 stycznia 2012 (edytowane) Serio, nie za bardzo wiem o co Tobie tak na prawdę chodzi. Co do tego ma mój wiek? Chodzi mi po prostu, że można krytykować poszczególne, konkretne elementy wyglądu, ale wyobrażenia, czy chęci, nie mają tu nic do rzeczy. Film jest przecież tylko i wyłącznie wizją artysty bądź artystów. Edytowane 21 stycznia 2012 przez Cahir aep Callah 2 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 stycznia 2012 Autor Opublikowano 22 stycznia 2012 Dokładnie. Narysuje sobie coś i ktoś będzie miał pretensje, że inaczej sobie to wyobrażał. xD Ludzie to mają poczucie swojej wartości. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 22 stycznia 2012 Opublikowano 22 stycznia 2012 Trailer Aliena i tak lepszy, sentyment Cytuj
Tokar 8 265 Opublikowano 22 stycznia 2012 Opublikowano 22 stycznia 2012 Przecież ten przewód od głowy do tułowia, wzięty przez twórców jakiegoś tam komiksu za trąbę, to najprawdopodobniej jest część jakiegoś aparatu tlenowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi