Gość Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 (edytowane) Może to być np. 20 zł ew. 23 zł. Edytowane 17 lipca 2012 przez Gość Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 W łdz 30 zł w imaxie. Bilet na piątek zarezerwowany, staram się tonować nastroje, żeby późnej gorzkich żali nie było, ale jednak chyba wsiadłem do hype traina. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 Wszyscy wsiedli. To nie to na co wszyscy czekali niestety tylko zwykly, spoko film sajens fikszyn. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 we wrocławiu graja i tak i tak.w tym w dcf'ie za 11zł w środy Po raz kolejny okazuje się, że Szczecin to miasto dla bogaczy Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 Bilety zarezerwowane na piątek, 28zł od sztuki. O 19.00 zbieram ekipę i jedziemy 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 lipca 2012 Autor Opublikowano 17 lipca 2012 Ja ide na 3d tak czy siak. Bo nie mam wyboru. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 Jak nie to niezła lipa; druga sprawa która mnie zniszczyła (negatywnie). Rzekomo film miał być od 18 (ostatnie strony tematu), tymczasem przy rezerwacji biletów 15+. No (pipi)a serio "Prequel Obcego" od 15 lat...... byłem pewien, że będzie 18+. W polskich kinach chyba w ogóle nie ma czegoś takiego, jak "18+", a od takiego USA to już w ogóle jesteśmy nieporównywalnie mniej restrykcyjni. Więc wyluzuj i pogódź się z tym, że Prometeusza obejrzysz w 3D. ;P Jak bylem na Bekartach Diabla to sprawdzali dowody. Wjazd byl od 21 lat. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 Ja właśnie obniżyłem swój hajp o połowę, bo nastawiacie się na nie wiadomo co a potem nawet dobry film okazuje się dla wielu zawodem. Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 17 lipca 2012 Opublikowano 17 lipca 2012 (edytowane) No ja prawdę mówiąc z hype trainu Prometeusza wysiadłem już jakiś czas temu. Ciśnienie było w maju przed premierą czy po pierwszych trailerach. Oj tak wtedy hajp był ale dzięki jakże wspaniałomyślnej decyzji przesunięcia premiery (tak, wiem Euro). W naszym kraju o blisko 2 miesiące po premierze światowej (2 miesiące) jakoś tak... balonik uleciał. Zresztą patrząc na wszelakie opinie raczej z dziełem na miarę Obcego nie mamy do czynienia. Chociaż dopóki sam nie obejrzę, staram się srać na hejty. W każdym bądź razie obecnie jest w hype trainie zwanym "TDKR - Nolan". Seanse tylko w 3D (póki co) też nie pomagają złapać odpowiedniego ciśnienia na Prometeusza. No ale może to wszystko i dobrze, w razie zawodu nie będzie tak bolało. PS. Nawet nasz forumowy temat był zdechły od czasu premiery. Edytowane 17 lipca 2012 przez SłupekPL Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 we wrocławiu graja i tak i tak.w tym w dcf'ie za 11zł w środy Teka, jak byles to powiedz jak oglada sie w filmy w dcf (wielkosc ekranu, dzwiek itd). Na cos pokroju nowego batmana albo prometeusza warto wybrac stara wawe czy lepiej isc do multipleksu? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 dcf od strony technologicznej do najbardziej zaaawansowane kino we wrocławiu. sale normalnie jak w multipleksie, tylko repertuar ambitniejszy. 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 Teka, jak byles to powiedz jak oglada sie w filmy w dcf (wielkosc ekranu, dzwiek itd). Na cos pokroju nowego batmana albo prometeusza warto wybrac stara wawe czy lepiej isc do multipleksu? Co prawda nie do mnie pytanie ale odpowiem bo byłem tam niedawno. Ogółem wszystko wygląda jak w każdym multipleksie z tym że jest czysto i spokojnie, bez hord wieśniaków i bachorów rzucających w siebie popkornem. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 Moje dobre nastawienie do tego filmu gwałtownie opadło, po przeczytaniu opini których autorzy sugerują, że mamy do czynienia tylko z dobrym/przeciętnym filmem, dlatego z kina nie zamierzam wyjść zawiedziony, co najwyżej pozytywnie zaskoczony. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 18 lipca 2012 Autor Opublikowano 18 lipca 2012 Ja także po ocenach obniżyłem trochę swoje oczekiwania po ocenach recenzentów. Zobaczymy. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 (edytowane) Co prawda nie do mnie pytanie ale odpowiem bo byłem tam niedawno. Ogółem wszystko wygląda jak w każdym multipleksie z tym że jest czysto i spokojnie, bez hord wieśniaków i bachorów rzucających w siebie popkornem. Zależy od filmu. Generalnie, owszem, jest dużo spokojniej. Może to ta księgarnia przy wejściu odstrasza idiotów, a może to kwestia tego, że jednak inne filmy tam oglądam, a inne w multipleksach. Tak przynajmniej było do tej pory. Ale chyba po przejęciu Heliosa przez Gutka DCF ostatecznie dał sobie spokój z udawaniem "studyjności" i ze zdziwieniem zauważyłem, że planują puszczać Prometeusza, Batmana, Bonda czy Hobbita, czyli generalnie największe hiciory. No cóż, trza na siebie zarobić. W każdym razie Mejm, weź tam idź kiedyś, to jednak najlepsze kino we Wro i przyjemne miejsce. Tylko w największej sali nie bierz miejsc w pierwszych kilku rzędach (nie pamiętam, bodaj czterech-pięciu), bo ona ma dość ostry spad (jak w multipleksach) i te miejsca są bardzo niewygodne (jeśli miałem tam miejsce to po prostu siadałem na schodach, nie da się oglądać). Edytowane 18 lipca 2012 przez ogqozo 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 po przejęciu Heliosa przez Gutka Tak btw to idzie o ten helios na kazimierza? Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 (edytowane) Tak. Od jutra spędzając tam całe dnie na Nowych Horyzontach możecie już się przyzwyczajać. Edytowane 18 lipca 2012 przez ogqozo Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 scott nie będzie robił wersji reżyserskiej tego filmu. chyba, że zmieni zdanie za jakieś 10-15 lat co nie jest wykluczone. http://www.filmweb.pl/news/15+dodatkowych+minut+%22Prometeusza%22+na+Blu-ray-86752 Cytuj
MaZZeo 14 186 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Jak tam? Ciśnienie przed jutrzejszą premierą jest? Jestem ciekaw jak rozłożą się Wasze opinie, bo dla mnie ten film to niewyobrażalny wręcz zawód. Widowisko na poziomie pierwszego AvP (z którym ma zresztą coś wspólnego), nie dorasta do pięt żadnemu z Obcych. Wizualna rozkosz, ale nic ponadto. Beznadziejny scenariusz, bezpłciowi bohaterowie, nielogiczne, niepotrzebne sceny i katastrofalne zakończenie. Wielki powrót do uniwersum Obcego? Tak, ale co najwyżej na hasłach reklamowych. W mojej skali 5/10. Dla porównania: Alien - 9/10 Aliens - 10/10 Alien 3 - 7/10 Alien: Resurrection - 8/10 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 u mnie ciśnienie również spadło, zwłaszcza, że 4chan zaspoilował mi zakończenie, a w piątek we wrocławiu zaczynają się nowe horyzonty. pewnie pójdę na spokojnie w następnym tygodniu. Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 (edytowane) U mnie Prometeusz jednak TYLKO w 3D nawet po premierze. Edytowane 19 lipca 2012 przez SłupekPL Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Jak tam? Ciśnienie przed jutrzejszą premierą jest? Jestem ciekaw jak rozłożą się Wasze opinie, bo dla mnie ten film to niewyobrażalny wręcz zawód. Widowisko na poziomie pierwszego AvP (z którym ma zresztą coś wspólnego), nie dorasta do pięt żadnemu z Obcych. Wizualna rozkosz, ale nic ponadto. Beznadziejny scenariusz, bezpłciowi bohaterowie, nielogiczne, niepotrzebne sceny i katastrofalne zakończenie. Wielki powrót do uniwersum Obcego? Tak, ale co najwyżej na hasłach reklamowych. W mojej skali 5/10. Dla porównania: Alien - 9/10 Aliens - 10/10 Alien 3 - 7/10 Alien: Resurrection - 8/10 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 dwojka lepsza od jedynki? to juz wiadomo, ze nie ma co brac kolesia na powaznie. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 To była jego skala. Dla mnie tez dwojka lepiej mi sie kojarzy. Prometeusz z kolei, lipa generalnie. Nastawilem sie chyba na samniewiemco i (pipi) bombki strzelil. Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Skala skalą ale Ressurection nie może być lepszy od Trójki. Ressurection nie jest lepszy od żadnej części. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi