Skocz do zawartości

Alien Cinematic Universe

MaiorZero

Rekomendowane odpowiedzi

takie rzeczy jak babka biegająca przez godizne zaraz po cesarce też?

albo strachiwi goście tkwiący pod ziemią i srajacy po gaciach, na obcej planecie, widza nagle "węża" i próbują go głaskać zamiast spieprzac? (a wczesniej spieprzali przed własnym cieniem)

to kwestia dzisiejszego kina? to nawet predators ktore bylo zwykłą sieczką nie mialo takich niedorzeczności

To nie jest kolejny Pan Tadeusz, to jest film s-f, o czym wielu zapomina. Dla mnie scena z cesarką była bardzo fajna. Oglądając to nie zastanawiałem się, że to nie możliwe, że bajka itp. Tylko oglądając czekam, aż to coś z niej wyjdzie, albo eksploduje, cokolwiek, czekałem na fajerwerki i flaki.

Druga scena o której wspomniałeś, przyjmijmy twoją wersje, uciekają i pewnie informują załogę o tym czymś, nuda. A tak zżera ich ciekawość, przez co oglądamy ładne złamanie otwarte.

Strasznie drażni mnie czepianie się takich rzeczy, zwłaszcza jeżeli mowa o filmie, gdzie występują kosmici.

• Plusik 1

To nie jest kolejny Pan Tadeusz, to jest film s-f, o czym wielu zapomina. Dla mnie scena z cesarką była bardzo fajna. Oglądając to nie zastanawiałem się, że to nie możliwe, że bajka itp. Tylko oglądając czekam, aż to coś z niej wyjdzie, albo eksploduje, cokolwiek, czekałem na fajerwerki i flaki.

Tu nie chodzi o to, że jakiś robocik ją zoperował, bo wiadomo, przyszłość, bo S-F. Chodzi o to, że jakbyś miał 5cmtrowe rozcięcie brzucha to przez tydzień poruszałbyś się w tempie ślimaka na wstecznym i zgarbiony niczym Tofik, a nie odwalał takie harce. A ona miała cały brzuch rozcięty...

Ja zaznaczam, że to (cesarka) akurat jest najbardziej logiczna scena/motyw w Prometeuszu. Wiedziałem o niej przed seansem i specjalnie bliżej siadłem przed ekranem, żeby się jej dokładnie przyjrzeć. Stwierdzam, że gdyby film składał się tylko z takich "nielogiczności", to dałbym mu 6/10, bo dalej byłby nudny, chuyowo zagrany, czasami mocno śmieszny, ale przynajmniej całkiem logiczny.

Edytowane przez Gość

Druga scena o której wspomniałeś, przyjmijmy twoją wersje, uciekają i pewnie informują załogę o tym czymś, nuda. A tak zżera ich ciekawość, przez co oglądamy ładne złamanie otwarte.

ale mi nie chodzi o samą cesarke tylko o to że ona potem biegała jak na olimpiadzie.

ktoś mowi o znieczuleniu - to nie to jest dla mnie problemem , tylko to że świeża dziura w brzuchu ledwo co zszyta w kilku miejscach poprostu by sie rozerwała przy takich wygibasach.

gdyby ten robot w jakiś magiczny sposób np jakimś lasarem "zaspawał" by jej dziure to bym sie tak nie czepiał

a druga scena - też nie chodzi mi o nude i raportowanie, tylko o to żeby spieprzali, i właśnie po scenie akcji, wpadaja w jakąś pułapke albo węże ich doganiają i ich zabijają. a nie ze będą je nagle głaskać

swoja droga wszyscy przyznają że film denny i nielogiczny a teraz nagle bronicie

Zawiodłem się na filmie, ale z drugiej strony sam nie wiem czego się spodziewałem.

Klimat rodem z 90% "kosmicznych thrillerów", wiele niedopowiedzeń i nieścisłości wyjaśnionych na pewno w DLC zwanym "Director's Cut".

Już taki John Carter był łatwiejszy do przełknięcia, nie wspominając o Avatarze. Zaraz dostanie mi się za porównanie kosmicznych baśni do poważnego (jasne...) filmu sf.

Ogólnie to cieszę się, że nie byłem na tym całym Prometeuszu w kinie.

Te "dziury" w scenariuszu, o których wszyscy piszą brzmią tak jakby ludzie nie rozumieli dzisiejszego kina

albo strachiwi goście tkwiący pod ziemią i srajacy po gaciach, na obcej planecie, widza nagle "węża" i próbują go głaskać zamiast spieprzac? (a wczesniej spieprzali przed własnym cieniem)

to kwestia dzisiejszego kina? to nawet predators ktore bylo zwykłą sieczką nie mialo takich niedorzeczności

Lol, takie "błędy" są w co drugim filmie akcji/sci-fi... Chcesz realizmu to sobie Lema poczytaj.

• Minusik 2

Żeby stworzyć coś nowego, poświęca się stare lub też nowe/doskonałe wypiera stare/niedoskonałe. Taki morał chyba płynie z pierwszej sceny w filmie oraz z kilku innych, gdzie ewolucja gatunku jest brana na tapetę. Ja bym wolał cycki Charlize w 3D zobaczyć.

Żeby stworzyć coś nowego, poświęca się stare lub też nowe/doskonałe wypiera stare/niedoskonałe. Taki morał chyba płynie z pierwszej sceny w filmie oraz z kilku innych, gdzie ewolucja gatunku jest brana na tapetę. Ja bym wolał cycki Charlize w 3D zobaczyć.

I tu pojawia się moje 2 pytanie.

Czarny przeleciał Theron ?

nic nie ma specjalnego w tych scenach. trochę więcej o dwóch zagubionych kretynach, pogawędka na kacu vickers z jankiem po tym jak zabiła angola, wydłużona scena rozmowy z inżynierem (tym razem się odzywa i wayland ma więcej kwestii), no i dłuższa i chyba trochę brutalniejszy pojedynek shaw z inżynierem.