Sqtr78 1 038 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 a ja proponuje sie wszystkim ogarnac i przestac sie wczuwac jak barany. Film obejrzalem, wpieprzylem pudlo popcornu, podobalo mi sie mniej niz Alien, ale mi sie fajnie ogladalo, wyszedlem z kina zadowolony, walnalem 4 browary na chacie i zapomnialem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Czyli to niedobrze świadczy o filmie, że musiałeś go z pamięci wyprzeć alkoholem. Co do dodatkowych scen. Nie oglądałem ich, poczekam na BDROM, ale jeśli faktycznie nie dodają nic szczególnego do filmu to trochę szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Słuchaj po prostu nie wszyscy na tym świecie szukają drugiego dna i pewne rzeczy robią dla czystego fanu;] Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 dobry s-f dla funu to był ostatni star-trek - to miało być nowe objawienie gatunku. klasyk cytowany przez następne 30 lat jak blade runner. nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wściekły Pies Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 czy w 10 minucie tego dodatkowego materiału ona pije Wyborową? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 czy w 10 minucie tego dodatkowego materiału ona pije Wyborową? :> Jak najbardziej duża flach WYBOROWEJ firma powinna być dumna że ich produkt tyle lat przetrwa Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 może być troche spojlerów, więc ostrzegam, a nie ukrywam obejrzałem wkońcu film, na który czekałem odkąd tylko o nim wspomineli, bo alienem jaram się jak gimnazjaliści lizaniem pianki z kolan. Niestety jestem zawiedziony i nie żałuję, że przeczekałem i nie poszedłem do kina. Ogólne założenie filmu było całkiem niezłe, niestety sposób prowadzenia akcji, efekty specjalne i aktorzy sprowadzili go do poziomu filmu mocno przeciętnego. Jak to jest, że efekty z pierwszego aliena, robią lepszy klimat, niż te w 2012 r. tego pojąć nie mogę. Sam wygląd inżynierów ( połączenie avatara, smerfów i pudzianowskiego ) budzi tylko śmiech i politowanie, a pierwsze 5 min filmu jest zupełnie nie potrzebne. Druga rzecz. efekty oraz sam wygląd planety, sztuczne, zbyt "ziemska" ta planeta. Trzecia rzecz aktorstwo: z jednej strony pasujący do uniwersum android David oraz kapitan statku. Z drugiej strony, postaci przypominające raczej statystów, mimo że grają role niby pierwszoplanowe, jak główna bohaterka jej facet. Z trzeciej strony komiczna Charlies Theron, oraz pomarczony jak mandarynka dziad, który kompletnie nie sprawdził się ani jako czarny charakter, ani jako.... nikt. Motyw przemiany jednego z gości w coś na wzór zombie, totalnie nie trafiony, wyrwany z kontekstu, głupi, nie wnoszący nic do filmu, oprócz chwilowej jadki. Na plus można zaliczyć potworki, alienowi prekursorzy wypadli całkiem nieźle i mógł ten motyw przodować w tym filmie. PS. Liczyłem na zbudowanie mocnego sci-fi o osobnym motywie przewodnim, ale mocno osadzonym w klimacie prequela obcych, a dopiero ewentualnie jego następne części przenieś na inną płaszczyznę, a dostałem film o niczym, z nijakimi aktorami, nijaką fabułą. Momentami uciągający uniwersum, a większą częścią kontynuujący padakę zaprezentowaną w alienvspredator. 5/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 O nie, zamiast wycinać dwóch debili to jeszcze pokazali więcej co oni tam robili jak się zgublili XDDDDD JES (pipi)A, DZIĘKI CI RIDLEY ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Byłem na tym czymś w kinie i chyba nigdy nie wyszedłem bardziej zawiedziony. Żeby się utwierdzić w przekonaniu, że to jest aż tak słabe, zapoznałem się jeszcze niedawno z wesrją Prometheus.2012.1080p.BluRay.DTS.x264-BRADJE [PublicHD] Gwóźdź do trumny. Słabe to jak na standardy sci-fi, jeszcze słabsze jak na standardy kosmicznego horroru; klimatu nie uświadczyłem, było za to nieco fajnej muzyki, niczym z Indiany Dżołnsa, fatalny wybór. Może taki był zamiar, nie wiem. Te kur.wa absurdy, które zostały już wymienione przemilczę. Film jest tragiczny, film jest parodią Aliena na miarę wypaczeń pokroju filmów AvP. Może te dodatkowe sceny choć nieco to uratują. Ale wątpię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) Niestety podpinam sie pod wasza krytyka. Teraz beda spojlery: Poczatkek klimatyczyny ale zbedny, technologia ukazana w filmie przekolorowana( moze oprocz tych skanerow tuneli- to akurat wyszlo za(pipi)iscie) i mysle tu o tych kostkach rubika( fatalny pomysl), ladowaniu statku na planecie itd. W ogole mimo, ze Alieny dzieja sie duzo pozniej ta ludzka technologia jest jakas latwiejsza do zaakceptowania. Koles zombie mial sie nijak do filmu i serii o alienie, koncowa akcja kamikadze jak z filmu akcji klasy b, wyglad starucha bardzo naiwny, tak samo jak motyw biologa probujacy poglaskac obca forme zycia, nie wiadomo jak usposobiona i jak przystosowana do samoobrobny( czepiajac sie juz szczegolow). Na plus... hmmm w sumie to fabularnie, jesli myslec o konstruktorach i celu podrozy na planete byl bardzo fajny. Imo rola androida zostala odegrana na oskara, tak samo oskarowo wyszla scena gdy android dostaje sie do kokpitu instruktorow i uruchamia ta piekna mape wrzechswiata. (pipi) byc moze najgorszy film Scotta, na pewno najbardziej komercyjny Edytowane 6 Października 2012 przez okens Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Dlaczego rola androida zasługuje na oskara? Przecież on gra jakby: -parodiował Henriksena -miał ludzkie uczucia i jak by chciał wszystkim ludziom na statku zrobić kuku, bo się z niego śmieją Zupełny brak logiki względem poprzednich filmów w tym uniwersum. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) po chu.ju te dodatki. alternatywny opening - dosłownie kilka sekund. to co po środku to przemilczę. sceny z waylandem ujdą, akcja ze zmutowanym fajfildem spoko - widać dlaczego wyje.bali (bez wątpienia najbrutalniejsza w filmie). alternatywne zakończenie szkoda gadać - jeśli oczekiwaliście czegoś więcej po wylocie shaw w kierunku planety inżynierów to się srogo zdziwicie. materiały z wayland co. fajna ciekawostka i nieźle zrealizowana, w kilkuminutowym materiale o dawidzie fassbender po raz kolejny udowadnia, że jest jednym z najlepszych aktorów jaki kiedykolwiek stąpał po tym nędznym padole łez i rozpaczy, ale to latało po sieci jeszcze przed premierą filmu. w ogóle to dzięki za chu.jowe seedowanie, dopiero wczoraj rano mogłem obejrzeć. jeden jedyny torrent był na świecie więc nie macie jak się wymigać. gdzie wy się podziewaliście w piątkowy wieczór? poza domem socjalizując się przy kolorowych drinkach jak normalni ludzie (nie polaczki)? Edytowane 30 Września 2012 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 To weź teraz poseeduj troche, to se zaciągne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 a to już jest wersja reżyserka w pirackiej zatoce?! Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 nie wersja reżyserska tylko paczka z dodatkami z blu-raya Cytuj Odnośnik do komentarza
kornixxxx 45 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 ogladacie film na 15 calach laptopka złodzieje a pozniej komentarze ze film słaby, niedobrze mi sie robi. jako jeden z nielicznych tutaj powiem ze czas spedzony na prometeuszu ( oczywiscie srebrny ekran ) byl przyjemnoscia, i dalo sie odczuć klimat za ktory cenie ridleya, wiadomo, to nie alien, ale pier do lenie ze jest tragiczny i słaby jest conajmniej nie na miejscu. 2 11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 specjalnie byłem na premierze w Imaxie w Katosach i uważam,że najgorszy film w repertuarze Scoota jaki widziałem. Nawet Robin Hood i Królewstwo Niebieskie były lepsze, a obok Gladiatora,Aliena czy Blade Runner to nawet nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Nie stało ale to nei znaczy że to Żołnierze Kosmosu, jeszcze troche a dojdizecie do wniosku żeby plastikową maline mu dac Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 zdecydowanie nie twierdze,że to jest słaby film, ale wcześniejszy dorobek reżysera zobowiązuje i od jego filmów oczekuje się czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
twornik 3 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Prometeusz to jeden wielki prolog do większej historii, która mam nadzieję , że powstanie. Idealnym zakończeniem całości byłoby wysłanie sygnału na pokład Nostromo. Takie tam marzenie fana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 wyglad starucha bardzo naiwny, ja nadal sie dziwie czemu do roli starca nie wzieli starca O_o tylko jakiegoś młodego typa w gumowej masce... wtf? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dokladnie to samo sobie pomyslalem. W trakcie ogladanie wykminilem ze pewnie 'cos' goscia odmlodzi, ale jednak nie ;( Moze jakas furtka do sequela. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 po chu.ju te dodatki. alternatywny opening - dosłownie kilka sekund. to co po środku to przemilczę. sceny z waylandem ujdą, akcja ze zmutowanym fajfildem spoko - widać dlaczego wyje.bali (bez wątpienia najbrutalniejsza w filmie). alternatywne zakończenie szkoda gadać - jeśli oczekiwaliście czegoś więcej po wylocie shaw w kierunku planety inżynierów to się srogo zdziwicie. materiały z wayland co. fajna ciekawostka i nieźle zrealizowana, w kilkuminutowym materiale o dawidzie fassbender po raz kolejny udowadnia, że jest jednym z najlepszych aktorów jaki kiedykolwiek stąpał po tym nędznym padole łez i rozpaczy, ale to latało po sieci jeszcze przed premierą filmu. w ogóle to dzięki za chu.jowe seedowanie, dopiero wczoraj rano mogłem obejrzeć. jeden jedyny torrent był na świecie więc nie macie jak się wymigać. gdzie wy się podziewaliście w piątkowy wieczór? poza domem socjalizując się przy kolorowych drinkach jak normalni ludzie (nie polaczki)? A może jakiś link na PW byś mi podrzucił do do tych dodatków, pomimo tego, że film mi się nie podobał za bardzo chętnie zobaczę co reżyser w "DLC" wrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Pokazali 14 minut dodatkowych scen - http://blastr.com/20...-silly-on-1.php O nie, zamiast wycinać dwóch debili to jeszcze pokazali więcej co oni tam robili jak się zgublili XDDDDD Reszty nie oglądałem, jak kupię BD to wtedy skome ntuję. Na poprzedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 na blu-rayu jest dwa razy tyle. masz nazwę releasu w temacie w WKP i sobie wygugluj. boże co sie z piratami w tym kraju porobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi