Skocz do zawartości

Alien Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano
wyglad starucha bardzo naiwny,

ja nadal sie dziwie czemu do roli starca nie wzieli starca O_o tylko jakiegoś młodego typa w gumowej masce... wtf?

Bo dlatego, że na parę miesięcy przed skończeniem filmu Guy Pearce zagrał w promocyjnych filmikach młodego Weylanda no to potem grał go dalej żeby nie było dużej zmiany w wyglądzie.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 172,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• PONIŻEJ SPOILERY MNIEJSZE I WIĘKSZE. JAK NIE WIDZIAŁEŚ, TO ZRÓB SOBIE PRZYSŁUGĘ I JE PRZECZYTAJ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ NA CO SIĘ PISZESZ CZEKAJĄC NA RIPA.         No cóż, pozostaje mieć nadzieję, że za

• ogladacie film na 15 calach laptopka złodzieje a pozniej komentarze ze film słaby, niedobrze mi sie robi. jako jeden z nielicznych tutaj powiem ze czas spedzony na prometeuszu ( oczywiscie srebrny ekr

• Ölschmitz
    Ölschmitz

spiesze z oficjalnym rankingiem   1. alien 2. alien 3 3. aliens 4. alien resurrection

Opublikowano

Wydawalo mi się, że na torrentach pełniejsza wersja dodatków jest. Tamto oglądałem, dzięki.

@tk_tk

W większości "rilisów" nie ma podanej informacji o dodatkach.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Bo dlatego, że na parę miesięcy przed skończeniem filmu Guy Pearce zagrał w promocyjnych filmikach młodego Weylanda no to potem grał go dalej żeby nie było dużej zmiany w wyglądzie.

nie slyszalem nic o tym, da sie gdzieś zobaczyc jego "młode" występy?

Opublikowano

Wczoraj ogladalem film Prometeusz i to najbardziej ostatnio zmarnowane prawie 2h.

Film jest beznadziejny - poczawszy od brytyjskich akcentow, po brak konkretnej skladni filmu az po dziwne akcje i sztuczne budowanie napiecia - nic mi sie nie podobalo. Gdyby nie to, ze rezyserem byl Ridley Scott to film zostalby okrzykniety marna podrobka Aliena i totalnym dnem, taka jest prawda bo jedzie na nazwisku rezysera i jego wczesniejszych osiagnieciach filmowych. Glowna bohaterka jest marnia, widze lekkie podobienstwo do Sigurney Weaver (moze te rozczochrane wlosy) i takie pewnie bylo zalozenie obsadzenia jej w tej roli, ale wypadla po prostu slabo.

Fabularnie to dno, ktore nie trzyma sie kupy, wyglada jak zlepek roznych akcji, ktore wlasciwie sie nie koncza, a juz zaczyna sie inna historyjka rzekomo powiazana z reszta. Wiele nawiazan do Aliena to minus bo tamten film byl bardzo dobry i tej produkcji do niego bardzo daleko i nawet ta nawiazania nie ratuja sprawy - Alien juz byl, a to inny film, wiec po co ta jazda na opinii i podobienstwo. Do tego dziwne ukazanie akcji - czasami kamera oraz montaz wszystko komplikowaly i w zasadzie nie bylo wiadomo co sie tam dzieje - chaotyczne ukazanie szybszych akcji nie wygladalo na celowe tylko po prostu zle pokazane.

Przereklamowany film, nie polecam marnowac na niego czasu.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

hmm co do TEDa to nadal sie troche dziwie, niby jest jakaś logika, ale przecież często dają 2 aktorów do roli młodego/starego , no ale cóż

ale też inna rzecz mi przyszla teraz do glowy- zauważyliście że twórcy filmowi dosyć czesto ostatnio olewają wymyślanie jakichś porąbanych ubrań z przyszłości?: kiedyś to zawsze rzucali jakieś srebrne kombinezony, albo jakieś dziwadła z okręgami na ciele itp. a teraz z 80 lat do przodu a ludzie chodzą w identycznych strojach jak dziś

myśle że to całkiem ok, w kązdym razie lepsze niż srebrne kombinezony

Edytowane przez Yano

Opublikowano

jakos nagle doznałem wrażenia że teraz filmy zaczynają iść w tą strone co gry - idąc do kina widzisz tylko kawałek historii, a żeby poznać całość musisz kupic DLC, czyli wersje dvd , gdzie sa pokasowane sceny wyjasniajace jakieś sprawy itp i inne bajery (alternatywny kostium dla mutanta)

hmmmm

wiem ze juz od dawna wersje dvd mają jakieś dodatki ale chyba wcześniej to byly jakies bzdety, a nie coś co wyplywa na historie w filmie

Opublikowano

Czekam na info, w jaki sposób dodatki wpływają na historię prometeusza.

Opublikowano

Tak naprawdę to w żaden, film fabularnie mi się nie podobał, po obejrzeniu dodatków zdania nie zmienię.

Opublikowano

No yano twierdzi cos innego i daje jakies z du py przyklady o jakims dlc. Chyba nie kupa co to jest wersja unrated albo DC.

Opublikowano

mam nadzieję, że mój lobbing na rzecz expendables przyniesie kiedyś skutki. btw - niedawno rozogniła się ciekawa dyskusja. istnieję pewne poszlaki jakoby filmowe światy alien/prometeusza i blade runnera współistniały. obejrzyjcie sobie przemowę waylanda na TED, zwracajcie uwagę na tło.

Edytowane przez tk___tk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

film nie dość że leży fabularnie, to jeszcze nudny jak flaki z olejem.

6/10

Opublikowano

Prometeusz u nas 14 listopada na BD - w Muve jest za 75 zł.

Opublikowano

Mam pytanie dla tych, którym nie leży scenariusz filmu. Ile razy oglądaliście pierwszą część Obcego i dlaczego ostatnim razem, gdy mieliście 10 lat? Znam ten film na pamięć, i choć zgodzę się, że niektóre wątki Prometeusza poprowadzić MOŻNA było inaczej, to jednak jego fabuła jest przekozacko wmontowana w całą historię. A po drugie - jak wiele z fabuły Prometeusza nie zrozumieliście?

Oo

Hejtujcie, chętnie odpowiem, jak znajdę chwilę. Proszę jednak o konretne przykłady, bo średnio mi się chcę ustosunkowywać do zarzutu "fabuła ssie".

Edytowane przez acidizer

Opublikowano

Jak dla mnie, to scenariusz Prometeusza jak najbardziej leży, więc jak najbardziej się zgadzam z przedmówcą. Tak z fabuły to nie zrozumiałem tylko dlaczego Charlize nie uciekła przed statkiem i wydaje mi się, że ten wątek mogli poprowadzić inaczej.

Opublikowano

to już zostało wyjaśnione przez chłopaków ze screen junkies - kobiety potrafią uciekać tylko w linii prostej

Opublikowano

Nawet w przyszłości?

edyta. dół- wydaje się to całkiem prawdopodobne. Czuję, że nie doceniłem geniuszu Scotta.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bo naprawdę była cyborgiem i Janek uszkodził swoim murzyńskim kutachem układ odpowiedzialny za koordynację ruchową.

Opublikowano

Moja ulubiona scena z filmu.

idris_elba_as_captain_janek_in_prometheus.jpg

Obejrzałem te materiały o produkcji Prometeusza (kostiumy, scenografie, pojazdy mechaniczne, efekty specjalne) i muszę przyznać, że było to ciekawsze od samego filmu.

Sporo ciekawostek jakie ostatecznie nie weszły, np: Janek był pierwotnie białym dziadkiem. Ogólnie śmieszne oglądało się Scotta na planie, gdy co chwilę coś zmienia w ostatniej chwili. ;)

Opublikowano

Ja nie twierdziłem, że fabuła ssie, bo nie ssie. Ssą tylko te wszystkie buraki a to boli bardziej niż drzazga w fiucie.