misiek 9 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Tu nie chodzi o samą logikę filmu ale o to że oprócz ciekawie wykonanych lokacji nie ma nic w tym filmie co mogłoby pozwolić go polubić. Dialogi nakreślone przy śniadaniu, słaba akcja - wszystko się rozwija jak flaki z olejem aż człowiek chce przewinąć film. No i gra aktorska która najwyższych lotów nie jest. Ja nie pamiętam ani jednego momentu w których pomyślałem " wow ! to było dobre " Dlatego to kiepski film. Edytowane 15 Maja 2013 przez misiek Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 W Prometeuszu najlepszy jest właśnie sam Prometeusz, który lepiej brzmiał jako Magellan w pierwotnej wersji. Dizajn tego futurystycznego statku kosmicznego jest cudny. Do sceny lądowania, gdy Janek nim siada i widać te wszystkie dysze z podwoziem można fapować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blue 245 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 No sorry misiek ale kreacja Dawida jest jedną z najlepiej zagranych S.I. w historii kina. "There is nothing on the Desert..." - no miałem ciary na plecach i ta niezwykła zajawka, by od razu po seansie obejrzeć Lawrence z Arabii. Cytuj Odnośnik do komentarza
misiek 9 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 No dobra tu mnie masz. A co powiesz o reszcie ? ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Blue 245 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) No... Fajny design inżynierów, obcego i sceny z Jankiem. ;/ Tyle. Edytowane 15 Maja 2013 przez Blue Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 design inżynierów imo taki sobie, wolałbym żeby wyglądali jak w pierwszym alienie Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 w sensie żeby mieli trąby? Cytuj Odnośnik do komentarza
Blue 245 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 A to nie był po prostu kombinezon? Czy nie mają identycznych w Prometuszu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) W 8 pasażerze były to skamieniałe kości (z tego co pamiętam nawet pada dialog, że mu coś wypchnęło od zewnątrz żebro w klatce piersiowej). Ridley poleciał w ch.ja z tym kombinezonem i wielkimi albinosami. Ale to jego bajka, więc nawet jak sobie postanowi, że były kucykami to będzie stanowiło kanon. Edytowane 15 Maja 2013 przez Zarathustra Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 ano..dotychczas całe uniwersum sugerowało jednoznacznie, że tak wyglądają Inżynierowie. Scoot chciał jednak zaskoczyć wszystkich i wpadł na pomysł, że to był kombinezon bo tak logiczniej wyjaśni, że stworzyli nas na swoje podobieństwo. ciekaw jestem co wymyślą w dwójce. Ta babka co przeżyła jest dla mnie nieznośna, nie trawiłem jej w tym filmie. Cała nadzieja w głowie Davida, mam nadzieję, że dostanie większą rolę niż analogiczna głowa androida w trzeciej częsci Aliena. No i nie można zapominać o Waylandzie...nie po to go postarzali chyba komputerowa zamiast zaangażować starego aktora by tylko młody wystąpił w tych filmikach promocyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Weyland i David (tak, zjecie mnie, ale te postacie wcale do mnie nie przemawiają) = dwie niepotrzebne postacie w filmie (można dodać do tego zidiociałych geologia i ksenobiologa). Pani doktor irytująca jak diabli. Edytowane 16 Maja 2013 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Gdyby nie było Davida, to równie dobrze mogli by tego filmu nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 david i inżynierowie to w zasadzie główni bohaterowie tego filmu. nie wiem, jak można obejrzeć ten film, zrozumieć go, po czym stwierdzić, że david był niepotrzebny. już pomijając jego znaczenie dla sensu całego obrazu, to nailepiej napisana i zagrana postać w tym filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ridley Scott nie powiedział zbyt wiele, lecz potwierdził, że w trzecim akcie filmu ujrzymy nowy, "świeższy" rodzaj Obcego. Przypomnijmy, że nie dalej jak we wrześniu twierdził, że "Obcy jest ugotowany" i na pewno nie pojawi się w filmie. Przekonywał wówczas: kiedyś miałem szczęście trafić na H.R.Gigera, ale bardzo trudno byłoby powtórzyć jego wizję. Umieszczenie potwora (Diakona) w filmie było moim pomysłem, choć mi to odradzano. Teraz, mając jeszcze w pamięci cztery filmy o Obcych, wiem, że to wyeksploatowany teren. Chcę spróbować czegoś nowego, bardziej interesującego. Uważam, że Inżynierowie byli niezłym początkiem. Scott przeczytał również ukończony scenariusz i jest nim zachwycony, ale raczej trudno byłoby zakładać, że powie co innego. Twierdzi, że film ma odejść od wielu założeń "jedynki", co dla wielu fanów uniwersum będzie zapewne dobrą wiadomością. W filmie powrócą gwiazdy pierwszej części, Noomi Rapace jako Elizabeth Shaw oraz Michael Fassbender w roli androida Davida. Scenariuszem zajmują się Jack Paglen ("Transcendencja") i Michael Green ("American Gods"). Reżyser pracuje jednocześnie nad "The Martian", "Łowcą androidów 2" . http://www.filmweb.pl/news/Obcy+w+%22Prometeuszu+2%22-108441 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ta trąba to był hełm albo kask pilota. Tak to wyglądało w Prometeuszu gdy praktycznie samo nałożyło się na jego głowę przed odlotem. A w jedynce ta skamielina wyglądała jakby była całą postacią. Interesujące wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Twierdzi, że film ma odejść od wielu założeń "jedynki", co dla wielu fanów uniwersum będzie zapewne dobrą wiadomością. iks de Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Bez geodetów film si nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Spier.dolił obcego, teraz spierd.oli bladerunnera. I na co to komu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Spier.dolił obcego w sensie, że prometeusza ? Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Tak, dobrze wydedukowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 prometeusz to nie jest obcy pseudofani-ignoranci Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A co, kevin sam w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Nie, inter prequel. To samo universum, inna historia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Okej, prequel obcego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi