Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) pół prequel pół reboot ksenomorf w prometeuszu to ledwie cameo czekam na sequel jednego z lepszych sci-fi ostatnich lat. póki co nie potwierdzili przedrzeźniania węża i biegów równoległych. bedzie dopsz Edytowane 26 Listopada 2014 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 czekam na sequel jednego z lepszych sci-fi ostatnich lat. Że niby Prometeusza? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Kazubowi chodziło oczywiście o Transmorphers. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 czekam na sequel jednego z lepszych sci-fi ostatnich lat. Że niby Prometeusza? tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Mmmmmmmmmmm, grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Kurde, a smial sie ze mnie, ze dla mnie wolverine to jeden z bardziej udanych filmow xmen ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Kurde, a smial sie ze mnie, ze dla mnie wolverine to jeden z bardziej udanych filmow xmen ;/ Miał prawo Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Kurde, a smial sie ze mnie, ze dla mnie wolverine to jeden z bardziej udanych filmow xmen ;/ No i do tego trójkę Expendables uważasz za najlepszą część Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Kurde, a smial sie ze mnie, ze dla mnie wolverine to jeden z bardziej udanych filmow xmen ;/ bo odróżniam rzeźbe z gó,wna od rzeźby ubrudzonej w gó,wnie nawet jakby ten wąż zaczął mu robić loda a w tle poleciało sexy and i know it, to nie przekreśliłoby to dobrego filmu. strasznie nierówny film, raz budyń, raz szambo, ale kocham tak jak matka kocha swoje niepełnosprawne dziecko. nie słyszeliscie nigdy o autystycznych geniuszach ? poza tym sci-fi od dobrych paru lat męczy kryzys. wątek davida i łysych pudzianów jest czystszy gatunkowo od większości podróbek udających saj faj, a w czasach kryzysu to wcale nie mało wierze w ridleya i czekam też na blade runnera. niech mu jakiś fan scenariusz napisze No i do tego trójkę Expendables uważasz za najlepszą część nie widziałem, ale teraz obawiam sie najgorszego Edytowane 16 Grudnia 2014 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Promoteusz to właśnie taki bardzo nierówny film. Zayebista otoczka, ciekawy świat ale fabularnie momentami jakaś padaka. Powstaje sequel? Edytowane 16 Grudnia 2014 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Powstaje. 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 I też Ridley? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Yup. Tylko nie wiadomo czy tylko jako producent czy też reżyser. Podobne wątpilwości są co do Blade Runnera 2. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Pamiętam z końcówki moment jak coś wielkiego zassało tego wielkoluda do siebie i potem narodziło się coś co przypominało Obcego. Tak mieli wytłumaczyć genezę Aliens czy to był wypadek przy pracy i tylko easter egg? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 wierze w ridleya i czekam też na blade runnera. niech mu jakiś fan scenariusz napisze Mógłby Rutger Hauer wrócić w sequelu, tym razem w roli blade runnera, albo przynajmniej prezesa jakiegoś korpo, albo przynajmniej cameo jako sprzedawca bułek z kotletem na ósmym planie w krótkiej scenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Z całego Prometusza najbardziej nie mogę podarować Ridleyowi Aliena z dałnem :facepalmz: Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Szkoda, że Scott tak miotał się między zapewnieniami "to nie jest prequel Obcego" a wrzucaniem oczywistych nawiązań do sagi, łącznie z naciąganym potworem ze spoilera mojego przedmówcy, czy statkami Inżynierów. Ogółem jednak film również uważam za udany a jego największym problemem jest dużo fabularnych, logicznych bzdurek (normalka w blockbusterach niestety). Duży props za prolog i w ogóle postacie Inżynierów no i oczywiście Fassbendera. No na pewno Prometheus> Elizjum, Oblivion, Edge of Tomorrow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 spoilery niżej no bo to nie jest prequel obcego i ma oczywiste nawiązania bo........dlaczego nie ? to jest bardzo proste i nie rozumiem po co ludzie tak drążą ten temat. oczywiste nawiązania są tak oczywiste, że nie ma sensu sie nad nimi rozwodzić. ciekawsze jest to, że prometeusz ma dużo więcej wspólnego z blade runnerem niż z alien i widać to już w pierwszych scenach, kiedy david uczy się człowieczeństwa, naśladując petera o`toole z lawrence of arabia, a dalej jest już tylko ciekawiej. tego, że android jest głównym bohaterem, a ripley 2......oczywistym nawiązaniem wyjaśniać chyba nie trzeba. przewijający się wielokrotnie motyw stwórcy i jego dzieła, pragnienie nieśmiertelności, pytania o sens istnienia, mit o prometeuszu. w zasadzie, to na końcu zamiast tego aliena powinien wyskoczyć harrison ford. pamiętam, że jak kiedyś wszedłem w ten temat, to na świeczniku były tylko pretensje o to, że geodeta z mapą zgubił sie w jaskini no i że za mało obcego w obcym, ogólnie wszystko źle i nawet w scenie z aborcją się dostało, a to fantastyczna scena była, tyle że zupełnie niedorzeczna. tak że w sequelu może być obcy, predator, gladiator, bez znaczenia, bo najważniejsza jest motywacja davida. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Film broni się świetnymi zdjęciami, efektami i fassbenderem. Jako jakieś tam sci-fi ogląda się dobrze. Niestety jeśli to jest najlepsze sf ostatnich lat to za chwilę ten gatunek spotka to samo co horrory. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 stwierdzenie kazuba jest prawdziwe. jeśli nie jest to proszę jego krytyków o wymienienie powiedzmy pięciu filmów s-f z okresu 2010-2014 które przynajmniej dorównują poziomem prometeuszowi. jak to świadczy o poziomie kina fantastyczno-naukowego to osobna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 No bez problemu takie znajdę, chociaż jestem zwolennikiem Promka. Looper, Europa Report, Interstellar, Guardians Of The Galaxy. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 gdzie w gotg jest science? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Nie ma, pojazdy kosmiczne zasilane są silną wolą pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Jak GotG jest SCIFI to lepszym SCIFI od tego wszystkiego jest już Iron Man Oblivion było spoko Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Szejdj Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Kurde, a smial sie ze mnie, ze dla mnie wolverine to jeden z bardziej udanych filmow xmen ;/ A który konkretnie? Bo jedynka jest kiepska, a sequel kiepściejszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi