Masorz 13 197 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 wyglad starucha bardzo naiwny, ja nadal sie dziwie czemu do roli starca nie wzieli starca O_o tylko jakiegoś młodego typa w gumowej masce... wtf? Bo dlatego, że na parę miesięcy przed skończeniem filmu Guy Pearce zagrał w promocyjnych filmikach młodego Weylanda no to potem grał go dalej żeby nie było dużej zmiany w wyglądzie. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 (edytowane) Wydawalo mi się, że na torrentach pełniejsza wersja dodatków jest. Tamto oglądałem, dzięki. @tk_tk W większości "rilisów" nie ma podanej informacji o dodatkach. Edytowane 1 października 2012 przez Andreal Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 Bo dlatego, że na parę miesięcy przed skończeniem filmu Guy Pearce zagrał w promocyjnych filmikach młodego Weylanda no to potem grał go dalej żeby nie było dużej zmiany w wyglądzie. nie slyszalem nic o tym, da sie gdzieś zobaczyc jego "młode" występy? Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Tvx1xr88qfM Cytuj
saptis 620 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 (edytowane) Wczoraj ogladalem film Prometeusz i to najbardziej ostatnio zmarnowane prawie 2h. Film jest beznadziejny - poczawszy od brytyjskich akcentow, po brak konkretnej skladni filmu az po dziwne akcje i sztuczne budowanie napiecia - nic mi sie nie podobalo. Gdyby nie to, ze rezyserem byl Ridley Scott to film zostalby okrzykniety marna podrobka Aliena i totalnym dnem, taka jest prawda bo jedzie na nazwisku rezysera i jego wczesniejszych osiagnieciach filmowych. Glowna bohaterka jest marnia, widze lekkie podobienstwo do Sigurney Weaver (moze te rozczochrane wlosy) i takie pewnie bylo zalozenie obsadzenia jej w tej roli, ale wypadla po prostu slabo. Fabularnie to dno, ktore nie trzyma sie kupy, wyglada jak zlepek roznych akcji, ktore wlasciwie sie nie koncza, a juz zaczyna sie inna historyjka rzekomo powiazana z reszta. Wiele nawiazan do Aliena to minus bo tamten film byl bardzo dobry i tej produkcji do niego bardzo daleko i nawet ta nawiazania nie ratuja sprawy - Alien juz byl, a to inny film, wiec po co ta jazda na opinii i podobienstwo. Do tego dziwne ukazanie akcji - czasami kamera oraz montaz wszystko komplikowaly i w zasadzie nie bylo wiadomo co sie tam dzieje - chaotyczne ukazanie szybszych akcji nie wygladalo na celowe tylko po prostu zle pokazane. Przereklamowany film, nie polecam marnowac na niego czasu. Edytowane 2 października 2012 przez saptis 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 (edytowane) hmm co do TEDa to nadal sie troche dziwie, niby jest jakaś logika, ale przecież często dają 2 aktorów do roli młodego/starego , no ale cóż ale też inna rzecz mi przyszla teraz do glowy- zauważyliście że twórcy filmowi dosyć czesto ostatnio olewają wymyślanie jakichś porąbanych ubrań z przyszłości?: kiedyś to zawsze rzucali jakieś srebrne kombinezony, albo jakieś dziwadła z okręgami na ciele itp. a teraz z 80 lat do przodu a ludzie chodzą w identycznych strojach jak dziś myśle że to całkiem ok, w kązdym razie lepsze niż srebrne kombinezony Edytowane 2 października 2012 przez Yano Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 3 października 2012 Autor Opublikowano 3 października 2012 Będzie nowy/stary model mutanta! 1 Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Wraz z Batmanem fajny prezent na gwiazdkę. :] Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 jakos nagle doznałem wrażenia że teraz filmy zaczynają iść w tą strone co gry - idąc do kina widzisz tylko kawałek historii, a żeby poznać całość musisz kupic DLC, czyli wersje dvd , gdzie sa pokasowane sceny wyjasniajace jakieś sprawy itp i inne bajery (alternatywny kostium dla mutanta) hmmmm wiem ze juz od dawna wersje dvd mają jakieś dodatki ale chyba wcześniej to byly jakies bzdety, a nie coś co wyplywa na historie w filmie 1 Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 Czekam na info, w jaki sposób dodatki wpływają na historię prometeusza. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 Tak naprawdę to w żaden, film fabularnie mi się nie podobał, po obejrzeniu dodatków zdania nie zmienię. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 5 października 2012 Opublikowano 5 października 2012 No yano twierdzi cos innego i daje jakies z du py przyklady o jakims dlc. Chyba nie kupa co to jest wersja unrated albo DC. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 5 października 2012 Opublikowano 5 października 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kTn8RQT1aHI Oglądał ktoś już całość tych materiałów? Reszta też jest taka zabawna? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 października 2012 Opublikowano 6 października 2012 TO chyba najlepiej opisuję film o mało nie padłem ze śmiechu 8 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 7 października 2012 Opublikowano 7 października 2012 ROTFL, czekałem na to, ten koleś robi genialne trailery Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 października 2012 Opublikowano 7 października 2012 (edytowane) mam nadzieję, że mój lobbing na rzecz expendables przyniesie kiedyś skutki. btw - niedawno rozogniła się ciekawa dyskusja. istnieję pewne poszlaki jakoby filmowe światy alien/prometeusza i blade runnera współistniały. obejrzyjcie sobie przemowę waylanda na TED, zwracajcie uwagę na tło. Edytowane 7 października 2012 przez tk___tk Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 film nie dość że leży fabularnie, to jeszcze nudny jak flaki z olejem. 6/10 2 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Prometeusz u nas 14 listopada na BD - w Muve jest za 75 zł. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 (edytowane) Mam pytanie dla tych, którym nie leży scenariusz filmu. Ile razy oglądaliście pierwszą część Obcego i dlaczego ostatnim razem, gdy mieliście 10 lat? Znam ten film na pamięć, i choć zgodzę się, że niektóre wątki Prometeusza poprowadzić MOŻNA było inaczej, to jednak jego fabuła jest przekozacko wmontowana w całą historię. A po drugie - jak wiele z fabuły Prometeusza nie zrozumieliście? Oo Hejtujcie, chętnie odpowiem, jak znajdę chwilę. Proszę jednak o konretne przykłady, bo średnio mi się chcę ustosunkowywać do zarzutu "fabuła ssie". Edytowane 20 października 2012 przez acidizer 2 1 Cytuj
Gość Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Jak dla mnie, to scenariusz Prometeusza jak najbardziej leży, więc jak najbardziej się zgadzam z przedmówcą. Tak z fabuły to nie zrozumiałem tylko dlaczego Charlize nie uciekła przed statkiem i wydaje mi się, że ten wątek mogli poprowadzić inaczej. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 to już zostało wyjaśnione przez chłopaków ze screen junkies - kobiety potrafią uciekać tylko w linii prostej Cytuj
Gość Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 (edytowane) Nawet w przyszłości? edyta. dół- wydaje się to całkiem prawdopodobne. Czuję, że nie doceniłem geniuszu Scotta. Edytowane 20 października 2012 przez Gość Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Bo naprawdę była cyborgiem i Janek uszkodził swoim murzyńskim kutachem układ odpowiedzialny za koordynację ruchową. 1 Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 21 października 2012 Opublikowano 21 października 2012 Moja ulubiona scena z filmu. Obejrzałem te materiały o produkcji Prometeusza (kostiumy, scenografie, pojazdy mechaniczne, efekty specjalne) i muszę przyznać, że było to ciekawsze od samego filmu. Sporo ciekawostek jakie ostatecznie nie weszły, np: Janek był pierwotnie białym dziadkiem. Ogólnie śmieszne oglądało się Scotta na planie, gdy co chwilę coś zmienia w ostatniej chwili. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 21 października 2012 Opublikowano 21 października 2012 Ja nie twierdziłem, że fabuła ssie, bo nie ssie. Ssą tylko te wszystkie buraki a to boli bardziej niż drzazga w fiucie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi