Skocz do zawartości

Alien Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

Też jutro się wybieram(y), zobaczymy czy momentami faktycznie tak "obrzydliwe" jak piszą miękkie faje.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 171 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• PONIŻEJ SPOILERY MNIEJSZE I WIĘKSZE. JAK NIE WIDZIAŁEŚ, TO ZRÓB SOBIE PRZYSŁUGĘ I JE PRZECZYTAJ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ NA CO SIĘ PISZESZ CZEKAJĄC NA RIPA.         No cóż, pozostaje mieć nadzieję, że za

• ogladacie film na 15 calach laptopka złodzieje a pozniej komentarze ze film słaby, niedobrze mi sie robi. jako jeden z nielicznych tutaj powiem ze czas spedzony na prometeuszu ( oczywiscie srebrny ekr

• Ölschmitz
    Ölschmitz

spiesze z oficjalnym rankingiem   1. alien 2. alien 3 3. aliens 4. alien resurrection

Opublikowano

Nie jest ;). Poziom poprzednich części, Prometeusz wciąż dla mnie najbardziej gore.

Ale film sam w sobie zajebisty, polecam w opór.

Opublikowano

Gore w Prometeuszu? A co tam było takiego?

Opublikowano

Dobrze, że olałem marudy, ten z tematu co dał 3/10 to szalony:kekw:

Najlepszy obcy od czasu trójki:obama:

Opublikowano
1 minutę temu, SlimShady napisał(a):

Dużo lepsze od przymierza?

Nie pamietam juz Przymierza, ale na filmweb dałem 3/10, więc to musiało być srogie gówno obesrane. Tutaj takie 7+ spokojnie ode mnie.

Opublikowano
10 minut temu, SlimShady napisał(a):

Dużo lepsze od przymierza?

Od przymierza wszystko będzie lepsze, bardziej wkurwić fanów już się nie da.

Opublikowano
1 godzinę temu, Square napisał(a):

Gore w Prometeuszu? A co tam było takiego?

Może przesadziłem z tym Gore, ale kilka scen było tam zajebistych. Ogólnie lubię ten film, chociaż rozumiem zarzuty.

Za to Romulus to serio film prima sort.

Opublikowano
45 minut temu, Shen napisał(a):

Nie pamietam juz Przymierza, ale na filmweb dałem 3/10, więc to musiało być srogie gówno obesrane. Tutaj takie 7+ spokojnie ode mnie.

Mam podobnie, pamiętam jedynie fassbenderów grających na flecie xd

Romnulus nawet spoko tylko postaci beznadziejne totalnie i zero emocji jak im się coś złego dzieje. Jedynie murzyn był spoko. To co mi się też nie podobało to fakt, że alien się robił dorosły dosłownie w pare minut liczonych w uniwersum filmu a nie przed ekranem.

Opublikowano
27 minut temu, Soban napisał(a):

Mam podobnie, pamiętam jedynie fassbenderów grających na flecie xd

Robiłem rewatch 1-4 chyba jakoś rok temu, ale na prometeusza i przymierze szkoda mi było czasu.

27 minut temu, Soban napisał(a):

Romnulus nawet spoko tylko postaci beznadziejne totalnie i zero emocji jak im się coś złego dzieje. Jedynie murzyn był spoko. To co mi się też nie podobało to fakt, że alien się robił dorosły dosłownie w pare minut liczonych w uniwersum filmu a nie przed ekranem.

Rain moim zdaniem była całkiem ok, nie wkurwiała, a w dzisiejszych czasach to rzadkość, szczególnie jak się oglada filmy z mcu. Reszta to wiadomo

Spoiler

pokarm dla obcych

Murzyn jako android tez niezły

Szacun tez, ze tak mocno poszli w efekty praktyczne, obejrzalem material i niektore rzeczy myslalem, ze to cgi

Opublikowano

Andy z wszystkich postaci moim zdaniem zrobił ten film, szczególnie po zmianie ale szkoda że nie był taki do końca filmu. 

Opublikowano

Teoretycznie ,,to bezguściowe coś" można powiązać z Uniwersum Obcego (choćby i z tytułu, dla beki!), stąd moja wrzuta trailerka w poście.

Druga strona kinowej rzeczywistości. Anty-Alien Universe, Mockbuster od najlepsiejszego od kiczowatości "The Asylum"! 

Nawet jakby to do kin naszych wrzucili w program seansów, nawet bym się nie zastanawiał: ja bym na to od razu poszedł do kina! Haaa! Meeega! 

Opublikowano

Ja lubie jak Angry Joe sie zachwyca tym samym co ja. Chyba mamy podobny gust. Jeśli jednak moje 10/10 nikogo nie przekonało to może Joe to zrobi. :hi:

Opublikowano

W USA niektóre kina przed seansem pokazywały teaser nowego serialu w uniwersum Obcego:

Opublikowano

Obcy w cgi, zaorać.

Opublikowano

Nie wiedzialem, ze trójka jest tak słabo oceniana, mi się podobała, nawet nizej od gownianej czworki :sapek:

Przechwytywanie.thumb.JPG.8bc9d89b46b4b3823b41c4442a519135.JPG

Opublikowano

bo to wersja kinowa, assembly cut zapewne zebrałby lepsze noty

Opublikowano

Czworka mial sporo akcji, pare niezlych scen, roznorodna ekipe, ripley z mocami i nikt sie nie kitral, ze xeno to cos nowego. Trojka to 5 tych samych lysych typow biegajacych po ciasnych korytarzach. 

Opublikowano

Za wyjątkiem zbyt pozytywnych ocen dla Prometeusza to tym razem można przyznać recenzentom 100% racji. 1 i 2 sztos, a potem już olbrzymi zjazd 

Opublikowano

Mi się tam trójeczka podobała, dobry klimat był. Ale Prometusza czy Przymierze to jebać prądem. 

Opublikowano

Prometeusz <3 Moje guilty pleasure

Opublikowano

Obcy Rumun, pozytywne zaskoczenie, po wielu latach nareszcie mogę napisać że jest dobry film w tym uniwersum.

Dwa duże minusy, które już były wcześniej wymienione: randomowa brygada do której nie ma szans się przywiązać, jedynie murzyn i główna bohaterka dają radę reszta to łapanka losowych ludzi z ulicy.

Drugi minus to turbo szybkie przemiany obcego w kolejne formy jak jakieś z mutanty z Residentów :notlikethis:

7+/10   muzyka to bandersik 

Aż sobie zrobię maraton z trzema pierwszymi częściami.