mr_pepeush 96 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 mnie kręcą platyny, nie cyferki cyferka nie mówi o niczym, a platyna potwierdza, że zrobiłeś wszystko; true story! Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Tylko, że mnie osobiście taka akcja denerwuje w grze typowo singlowej. To nie Battlefield czy CoD. Mogli zrobić chociaż jakieś DLC dla samotnego gracza i do tego trofea, ale 50 ich za multi to przegięcie banana Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 U3 nie jest grą typowo singlową. Dłużej robili multi niż singla gdybym miał chociażby najmniejszą ochotę na granie w multi, to cieszyłbym się z tych trofików, nawet gdybym nie zakładał zdobycia kompletu dodanego przez patch; Cytuj
saptis 620 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 (edytowane) Czy do nowych trofeow trzeba miec jakies DLC czy moze w podstawce tez moge jakies zdobyc ? Edytowane 15 sierpnia 2012 przez saptis Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Autor Opublikowano 15 sierpnia 2012 Musisz mieć DLC. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Opublikowano 16 sierpnia 2012 jednak poyebało mnie i robię 100% - na szczęście wcześniej (po premierze) nie grałem prawie wcale więc w sumie miła odskocznia od FPSów , tylko te lagi ... Czy ktoś wie DOKŁADNIE za co zaliczy mi to : Hold the Line Get 50 None Shall Pass Medals None Shall Pass: Get 5 kills during a King of the Hill objective while inside the Hill. tzn wiem że trzeba grać cel drużynowy i wiem że zlicza kill nie tylko w "król wzgórza" ale też podczas "utrzymania terytorium" (tam gdzie są 3 pola jednoczaśnie) ; nie jestem pewien czy w "ciągu" też ... Tylko które fragi liczy do medalu ? na pewno trzeba stać w obszarze ale czy musi to być już nasz zajęty obszar (zielony) czy może to być podczas przejmowania ? czy przeciwnik musi być poza czy w strefie ; czy bez różnicy ? pytam bo miałem już kilka meczy gdzie miałem po 7-8 fragów będąc w obszarze i medal nie wpadał ? Jak ktoś by się pisał na coopa pod pucharki, wieczorami pograć (po 21ej), to jestem chętny. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 17 sierpnia 2012 Opublikowano 17 sierpnia 2012 Podczas KOTH musisz zabić 5 kolesi będą w kręgu. Nie jest sprecyzowane, czy musi byc to nasz okręg czy przejety, chodzi o KOTH i tylko to jest pewne. IMO pucharek dość łatwy. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 17 sierpnia 2012 Opublikowano 17 sierpnia 2012 Podczas KOTH musisz zabić 5 kolesi będą w kręgu. Nie jest sprecyzowane, czy musi byc to nasz okręg czy przejety, chodzi o KOTH i tylko to jest pewne. IMO pucharek dość łatwy. no właśnie gdyby nie sytuacja taka że miałem ponad 5 zabić będąc w obszarze i medal nie wpadł to bym nie pytał. i na 100% nie chodzi tylko o KOTH (na szczęście) bo jeden medal wpadł mi podczas "zajmowania terytorium" (czy jak to się tam zwie): tzn wcześniej miałem kilka fragów w KOTH, później był inny tryb i potem "terytorium" i stojąc na zajętym (zielonym) terenie zdjąłem gościa który był poza i wpadł medal. (więc ten warunek przyjmuję jako pewnik odnośnie liczonego fraga, nie wiem jak reszta) z vs to tylko ten pucharek jest dla mnie problematyczny: mało czasu na zdobycie, dużo ludzi w jednym miejscu (asysty zamiast fragów) , lub brak ludzi (atakują nie ten obszar gdzie jestem aktualnie) ; do zdobycia ale czasochłonne (jak i reszta w sumie) a i jeszcze losowy za odrzucanie granatów (za dużo czynników na raz: nie dość że ktoś musi rzucić w nas to jeszcze trzeba odrzucić i jeszcze trafić) ale tu znowu kwestia czasu - narazie w ciągu ok 10h wpadł mi 5/25. btw ktoś wie co zrobić aby na stronie ND były widoczne staty multi U3? logować się loguje ale wyświetla mi zerowe statystyki (pierwszy level , zero fragów itp) , widoczne są tylko wyniki z bodajże 4 ostatnich meczy ? Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Mam male pytanie: Ostatnio chciałem odpalić multi, żeby mi wpadły dwa pucharki za rozgeranie trybów, co się okazuje, w egzemplarzu gry, który kupiłem w jednym z łódzkich sklepów, był wykorzystany kod sieciowy (przy czym jak kupowałem grę w maju ubiegło roku, to sprzedawca mówił, że nówka, tylko bez folii i online pass aktywny). Jak debil dałem się na to nabrać i dopiero po próbie aktywacji kodu okazało się, że chooy go strzelił. Teraz nie wiem czy jak ściągnę z PS Store multi Uncharted 3 to po rozegraniu meczu wpadną mi te dwa trofea czy nic z tego bo to działa tylko na krążku z grą? Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Wpadnie Ci chyba jedno z 2 trofeów. Darmowe multi w U3 obejmuje tylko competitive multiplayer. Jednak jest jeszcze trofka za rozegranie meczu w trybach współpracy a za to trzeba już zapłacić. 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 (pipi)a, to i tak muszę teraz kombinować przepustkę, dzięki za info. +1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Nie masz znajomego z wklepanym online passem ? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 To idziesz do niego, tworzysz nowego użytkownika, wklepujesz swój login i hasło, odpalasz Uncharted i zdobywasz pucharek potrzebny do platyny. Jeżeli multi Cię nie interesuje to nie warto wydawać kasy na NP, aby mieć platynę. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Nic tak nie wkurza jak brak jednego trofika do platyny i to jeszcze banalnego. Najgorsze jest to, że w promieniu 5 km2 nie ma nikogo z ps3 a tym bardziej z egzemplarzem U3. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Trofea za multi to najgłupsza rzecz jaką można wymyślić w systemach osiągnięć. Właśnie dlatego nie mogę wbić platyny w swoim ukochanym FEAR 2 czy Crysis 2. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 czerwca 2013 Opublikowano 17 czerwca 2013 teraz platynuję trójkę (dwójkę już splatynowałęm) crushing jest łatwiejszy, ale te skarby mnie dobijają. i tylko marne srebro za to. ale jedynkę też splatynuję. Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 17 czerwca 2013 Opublikowano 17 czerwca 2013 W U1 na crushingu było kilka momentów, które napsuły więcej krwi niż całe U2 i U3 razem wzięte (też na crushingu). Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 17 czerwca 2013 Opublikowano 17 czerwca 2013 ja jakieś dużego skilla w strzelanki nie mam i U3 na crushingu zaliczyłem bez problemu więc sami sobie odpowiedzcie jaki to poziom trudności...hard z jedynki był chyba bardziej wymagający Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 czerwca 2013 Opublikowano 17 czerwca 2013 Ciężkie były te sekwencje na szynach, np. podczas jazdy jeepem bo nie ma się jak osłaniać i trzeba znać moment wyjazdu wrogów na blachę. Ale platynowało się przyjemnie mimo wszystko. "Oszustwa" jeszcze nie calakowałem bo przekonałem się niedawno, że sprzedano mi wersję ze zużytą przepustką. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 czerwca 2013 Opublikowano 17 czerwca 2013 nemesis - trofeum za coop wbijesz na 2 pady, a za multi w darmowym F2P z Psn, wiec przepustka niepotrzebna Cytuj
mr.Zajac 35 Opublikowano 17 czerwca 2013 Opublikowano 17 czerwca 2013 (edytowane) nemesis - trofeum za coop wbijesz na 2 pady, a za multi w darmowym F2P z Psn, wiec przepustka niepotrzebna Na moim głównym koncie nie chciało mi wpaść trofeum za multi w tej darmowej wersji F2P, a dla ciekawości włączyłem na Japońskim koncie i wpadło od razu po pierwszym meczu... więc chyba nie wszystkim wpada :confused: EDIT @c0r Hmmmmm mam nową teorie: może dlatego mi pucharek nie wpadł, bo brałem wcześniej udział w dwóch Betach U3 i tam wbiłem maksymalny lvl jaki się dało, a na tym całym F2P po odpaleniu multiplayera gra "pamiętała" mój lvl z Bety itd. i coś się posr@ło. W każdym bądź jedna platyna mniej Edytowane 17 czerwca 2013 przez mr.Zajac Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 czerwca 2013 Opublikowano 24 czerwca 2013 UWAGA, pomyliłem się - jednak trzeba ko-opa dokupić, bo na dwa pady nie wejdzie, ponieważ podczas wchodzenia do trybu pisze żeby dokupić. Mi dzięki Bogu trophy wpadlo a plytowej wiec do platyny zostalo jeszcze przejscie gry na crushing (jestem w 15 rozdziale;trudy crushingu odczulem dopiero przy 12, przedtem z górki, bardzo latwe strzelaniny), zebranie reszty skarbów (usunąłem te z 1 przejścia żeby mi się nie mieszało), 3 trofea związane z zabojstwem z danej broni (Mag 5, RPG 7 i Pak 80), weteran za zabicie 75 wrogow bez deada (szkoda ze nie ma glitcha jak w dwojce), za 50 zabojstw bez automatycznego reloadu, trophy za 10 zabojstw odrzucenia granatu i za odrzucenie granatu i zabicie 2 naraz. Cytuj
Qra 160 Opublikowano 24 czerwca 2013 Opublikowano 24 czerwca 2013 3 trofea związane z zabojstwem z danej broni (Mag 5, RPG 7 i Pak 80), weteran za zabicie 75 wrogow bez deada (szkoda ze nie ma glitcha jak w dwojce), za 50 zabojstw bez automatycznego reloadu Nie wiem na czym ten glitch polegał, ale w 3 jest patent na 75 zabójstw bez deada. Mianowicie wystarczy zapisać grę, a w razie niepowodzenia (lub gdy zabraknie w pobliżu przeciwników) ją wczytać - nie restart from checkpoint, a normalnie wczytać. Zabójstwa się kumulują, więc można zapisywać i wczytywać do woli. Przy okazji można zrobić trofeum za 50 zabójstw bez przeładowania. Ja to zrobiłem w lokacji ze statkami, w miejscu gdzie jest 2 przeciwników na ckm-ach, podczas tego farmiłem zabójstwa z rpg-7 i zabójstwa z wody. Kilka minut i po krzyku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi