Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Dajcie se już siana.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

Opublikowano
  • Autor

Na Amidze wizualnie najfajniejsza gra to było chyba to

A najlepsza, przynajmniej dla mnie

Opublikowano

Haha pamietam jak kiedys sie do ojca roboty chodziło żeby pograć w W3D na kolorowym monitorku :potter:

Opublikowano

Jakie (pipi)a robocopy, jakie zeewolfy xD

Przelomem, gra ktora wyprzedzila o lata swietlne swoje czasy byl Virta Fighter 3.

Opublikowano

To nie jest pewna informacja, choć w sumie pasuje (w końcu wszystko to co epickie w grach czy filmach musi kończyć się w Ameryce;))

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

interesujący okres historyczny.

Tylko Ubi, dajcie poziom trudności do wyboru, bo grac na tym deflautowym to jakaś pomyłka jest

Po co się skrada, po co konstruować bomby, kombinować z uzbrojeniem jak można wpaść, zabić 10 strażników i na luzie odejść - banalne to

Opublikowano

Chwile zanim kupiłem PSX'a widziałem reklamę Crasha na Cartoon Network i myślałem, że to jakaś kreskówa. Nie mogłem patrzyć po tym na Mega Drive'a już i szybko stałem się posiadaczem PlayStation. Konsola, memorka, drugi pad i 2 gry coś koło 2 tysi - chłopaczki z Pegazusami mieli mój pokój za Atlantydę :wub:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

mi Amiga uciekła- po prostu nie miałem wtedy na nią kasy. Był za to Pegasus i Goal 3 - tak nabawiłem się miłosci do piłek na konsole :) przed rozpoczeciem meczu nuciłem sobie hymn Ligi Mistrzów :)

Psx- zobaczyłęm w Multimedialny Odlocie Chrasha i Soul Blade - wiedziałem już na co odkłądac....

...zwłaszcza, że zwałowałem się okrutnie. Ubłagałem rodzinę na zakup komputerka- był to Pentium 150 Mhz, 32 Ram (lol). Kosztował coś równowartośc 4 pensji (rok 1997), miał starczy na dekadę a już po dwóch latach nadawał się na złom :P

Pamiętam jak zamówiłem Resident Evil 2 w wysyłkowej sprzedazy, czekałem na przesyłkę i....andrzej Lepper zablokował drogi :P Myślałem, ze mnie szlag trafi :P

Resident 2 przeszedłem chyba z 10 razy, nie miałem kasy na nowe gry aż w końcu zacząłem je wymieniać (to były inne czasy, wtedy nie było dużo takich punktów)

Opublikowano

Dla mnie przełomowym momentem było przeniesienie się z Pegasusa na N64. Nie mając pojęcia co znaczy 3D, włączyłem Mario 64 i... Aż olałem obiad. Taki ze mnie hardkor był.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ktoś poza mną ma jakieś wspomnienia związane z graniem w gry, czy wszyscy tylko lubią patrzeć?

Opublikowano

Chwile zanim kupiłem PSX'a widziałem reklamę Crasha na Cartoon Network i myślałem, że to jakaś kreskówa. Nie mogłem patrzyć po tym na Mega Drive'a już i szybko stałem się posiadaczem PlayStation. Konsola, memorka, drugi pad i 2 gry coś koło 2 tysi - chłopaczki z Pegazusami mieli mój pokój za Atlantydę :wub:

Na Mega Drive zagrywałem się w Króla Lwa :wub: i "Sprite" (zawsze zapominam jak ta gra się nazywała).

Ejjj a pamiętacie takie coś bodajże jeszcze przed Pegazusem a po C64. Jak Terminator aka Rambo heh?

To chyba była konsola xD taka czarna skrzynka z wbudowanymi grami i sterowaniem. Chowany, gaszenie pożarów, zabijanie kreta i takie tam he he. WTF co to w ogóle było!?

Pamiętam tylko, że u "nas" chowany rządził.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano
  • Autor

Miałem coś podobnego z bazaru, była tam też gra gdzie ganiało się policjantem złodziei, ale i tak najlepsza gra na tej składance to był Pitfall, były też jakieś szroty pokroju Supermana z przebieraniem w budce telefonicznej, czy Spiderman ze wspinaczką na budynek.

Opublikowano

No, no, no był Superman haha xD pamiętam.

Pitfalla nie pamiętam może miałem wersje bez. Bo z tego co pamiętam to było kilka modeli czy coś takiego. Z innymi grami etc.

To było to:

konsolarambo1.jpg

SIC!

Opublikowano

Swojskie podróbki Atari 2600 :P

To też właśnie mój pierwszy sprzęt do grania. Później rosyjska podróbka ZX Spectrum, Pegaz (w międzyczasie pożyczona Amiga 500), PSX (przy Gran Turismo pierwszy raz poleciały teksty w stylu "To wygląda jak prawdziwe") i... dalej to już czasy "nowożytne" ;)

Opublikowano

To ja nie wiem o czym wy piszecie.

Dajmy na to w 98 roku, kto normalny, NORMALNY (a nie farmazoniarz który próbuje poprzez marketing wcisnąć wszystko tępej tłuszczy) uważał że to jest fotorealizm?

Albo że tak wygladają auta?

Bo ja dobrze pamiętam te czasy i jakoś nie myślałem sobie że to jest fotorealizm, wręczprzeciwnie, śmiałem się że w nowym NFSie low detale powodowały wyparowanie lusterek w aucie i że w CSie postacie mają kwadratowe ryje.

Ja nadal powtarzam, powiedzcie mi jak bardzo da się poprawić postać taką jak widać w demku Samaritana, albo czy da się lepiej odwzorować auto jak w GT5/FM4 photomode.

da się to lepiej zrobić? Przypominam że to nie redner czy CGI a grafika w real time.

dokładnie, samochody mogą jeszcze trochę dopakować ale to już będzie mała różnica.

Zapominany przykład jak dobrze są zrobione postacie w FN:

fight_night_4_muscles1.jpg

8393.2.jpg

screen1.jpg

albo PGR4 z 2007 :wub:

90054133_4bf6ce227e.jpg

post-2-1136978873_1.jpg

pgr4vsrealtokyo700ipi8.jpg

pgr4vsrealquebechk6.jpg

Poprawić detale, oświetlenie z cieniowaniem no i mamy real.

w grach CGI z FF zawsze były jednymi z najlepszych i dalej tak jest

Porównaj te CGI do http://www.youtube.com/watch?v=24WGrbvLy74 i jeżeli dalej twierdzisz, że poziom jest podobny (bo to CGI które zapodałem to akturat się zalicza do najlepszych) to ok, nie brnę dalej.

gimbus nie szalej, porównujesz 2-3minutowy ładnie zmontowany trailer do gier/finala a ja ci podaję przykład filmików CGI w FF których pełno, wyglądają świetnie a mimo to nie ma jakiejś wielkiej różnicy między nimi a grą.

Jeśli w tym trailerze AC odłożymy na bok efektowne wyreżyserowane sceny i animację to również mając w pamięci wykonanie lokacji w wielu grach oraz postaci nie ma przepaści o jakiej piszesz. Ciebie zaczarowała akcja, intensywność, animacja, zróżnicowanie walki i scen na takich filmikach a takiego poziomu to nigdy nie będzie w grach. 2minuty trailera robi kilkadziesiąt osób przez kilka miesięcy, pozdro dla tych co licza na takie gry, super destrukcje, interakcje czy wchodzenie do każdego budynku gta6. Co innego tak wykonane postacie i świat gry.

Z Gateway była taka podnieta bo pierwsze zdjęcia okazały się niezłą ściemą od twórców gry na których to wyglądało jak PGR4.

Opublikowano

Słupas

rambo-1.jpg

Boże, strojenie przez wejście antenowe telewizora gniotło kule. Grałem na tym mimo, że miałem Mega Drive'a, sick.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

O jaaaaaaa jeszcze w opakowaniu hehe. Choć z tego co pamiętam to ja właśnie miałem Terminatora. Rambo, Terminator wabik za małolata xD

W ogóle niezłe to co Emet napisał, że to podróbki Atari :o

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

graliście w taki biały samolot? :P

chodziłem na Rambo do kumpla, dostał sprzet na komunię.

Była tez miejska legenda jakoby konsolka psuła tv :)

Edytowane przez Orson

Opublikowano

No tak, to są podróbki Atari 2600. U mnie dostępna była wersja z Johnem, oczywiście wolałbym tę z Arnoldem, ale to trochę jak wybierać pomiędzy Jessicą Albą a Milą Kunis.

River Raid!!! A samolot to scrollowana strzelanka - chyba najlepsze "tytuły", które oferowała ta maszynka.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

to zdecydowanie Mila Kunis :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.