Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Lepiej, chociaż i tak nie będzie tak wyglądać.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Będzie Parapa de raper a nie będzie um dżami lami? :<

WHYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY?

CZOP CZOP FOREVAAAAAAAAAAAAAAA

Opublikowano

Mazzeo ma rację Halo na pocieszenie wygrą plebiscyt na okładkę roku.

Chociaż IMO to powinni to wrzucic

grunt-action-figure.jpg

Żeby wszyscy wiedzieli co za szit kupują OLOLOLOL

Edytowane przez Codename

Opublikowano

NIEPRAWDA. (pipi)A!!!1!

Rrod to sukces marketingowy. M$ potrzebował czegoś aby wypromować swoją 3 letnią gwarancje <daddy style.>

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Jak ktoś kwestionuje sukces Microsoftu w tej generacji to musi być chyba ociężały umysłowo

Opublikowano

A kto tu coś kwestionuje? 60 mln konsol sprzedanych to jest coś szokda że z 20mln sie zje.bało :P

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Też bym sprzedawał, bo posiadacze klocka dostaną piękną grę z piękną okładką na jesieni, w tym czasie Sonyfani na forach będą się jarać tym

1336128203.jpg

a potem i tak tego nikt nie kupi.

Sugerujesz powtórkę z Alana Wake?

Zabilem golymi rekoma te pedalska wersje dave'a czezkiego jarajacego sie pszlomem.

Naewt nie byl skoksowany, chucher.

Ale pejsatą wersję Dave'a oszczędziłeś :(

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

Sukces Xboksa 360 budowany na błędach Sony

w sumie wiadomo już od dawna że nie przecież od RODa czy braku exów.

Proponuję zmienić nazwę Microsoft na padlinożercy a xboty na padliny.

Mam nadzieję, że w przyszłej generacji odbiję im się ta frajerska polityka. Brak exów, podkupowywanie dlc, awaryjność, szerzenie casualizmu itd. no chyba, że Sony znowu da dupy.

Opublikowano

Jak dwa miliony to nic no to rzeczywiście, nikt nie kupił. Ja Alana nabyłem niedługo po premierze. Ciekawe kiedy ludzie zaczną się interesowac takim Starhawkiem, pewno dopiero jak wyjdzie w platinum hits, czyli gdzieś w wakacje.

Opublikowano

Jak dwa miliony to nic no to rzeczywiście, nikt nie kupił. Ja Alana nabyłem niedługo po premierze. Ciekawe kiedy ludzie zaczną się interesowac takim Starhawkiem, pewno dopiero jak wyjdzie w platinum hits, czyli gdzieś w wakacje.

Zeby wejsc do Platyny to musi sie tez odpowiednio sprzedac, choc bywaly inne przypadki.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Nie taka jak dwie sztuki Starhawka sprzedane na allegro.

voytec wydaje mi się że w tamtym roku jakaś gra weszła wyjątkowo szybko do platinum hits z czego też była beka, nie pamiętam która.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Z czego połowa to wersje dodawane do konsoli i sprzedane na pc.

Opublikowano

Nie taka jak dwie sztuki Starhawka sprzedane na allegro.

voytec wydaje mi się że w tamtym roku jakaś gra weszła wyjątkowo szybko do platinum hits z czego też była beka, nie pamiętam która.

Ciężko sprzedawać coś, czego się fizycznie nie ma, czyż nie?
Opublikowano

PlayStation Move Heroes.

Opublikowano

Sukces Xboksa 360 budowany na błędach Sony

w sumie wiadomo już od dawna że nie przecież od RODa czy braku exów.

Proponuję zmienić nazwę Microsoft na padlinożercy a xboty na padliny.

Mam nadzieję, że w przyszłej generacji odbiję im się ta frajerska polityka. Brak exów, podkupowywanie dlc, awaryjność, szerzenie casualizmu itd. no chyba, że Sony znowu da dupy.

MS zyskal popularnosc, bo juz przy Xie wiedzial gdzie lezy przyszlosc gier wideo! Mial wizje i konsekwetnie ja realizowal. Gdy Sony w ogole nie myslalo o grach online, MS wspieral gry, ktore maja tryb dla wielu graczy przez siec. Dla nich kady tytul swego czasu musial miec taka mozliwosc. Zyskal przewage, dzieki niezawodnej usludze, z ktorej codziennie korzystaja miliony graczy, ktora jako jedyna tak uzaleznia spolecznosc, a to od GS, od znajomych, od czatow podczas 101 pojedynku w FIFE itd. Sorry, ale Sony nie dosc ze stalo w miejscu, to jeszcze przygotowali konsole, ktora jest 2 razy (pipi)owsza niemal pod kazdym wzgledem jezeli chodzi o rozwiazania. Porownaj sobie te dwie konsole, aktualizacje, ktore u jednych trwaja sekunde u innych godzine, wymuszona instalacje gier, rozwiazania dotyczace friend listy, porownywania osiagniec, kmunikacji - NO WSZYTSKO tam lezy !

Jezeli Sony sie nie ogarnie w koncu to calkowicie straci rynek, bo wiekszosci graczy na starcie styknie nowa odslona FIFY, jakis za(pipi)isty FPS by kupili konsole nowej generacji.

Do tego niemal kazda multiplatforma gorzej wykonana. Ile czasu grasz w exclusivy, a ile w multiplatformy ? Na Xie ten czas moze byc podobny, bo tam pomimo, ze exy maja gorsza grafike, czesto mniej efektowny singiel, to rozgrywke sieciowa zawsze na takim poziomie, ze lupie sie bezustannie. Na PS3 dla mnie nie ma ani jednego takiego tytulu.

A jak juz swego czasu w czyms sie zakochalem, to niestety przez 4 miesiace nie moglem swobodnie pograc, bo ktos (pipi) z oszczednosci postawil 2 serwery na caly swiat. (pipi)e takie granie ZA DARMO !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wiem jak wygląda multi, sieć, Xbox Live na Xboxie a jak na Ps3. I wiem jaka to jest róźnica chociaż Wy (niektórzy) też mocno kolorujecie. Bez przesady na Ps3 też można komfortowo grać w sieci i SZOK nawet mam headseta jak większość moich kumpli :o A łatki i dema pobierają mi się szybko SZOK 2 :o

Ale mam nadzieję, modlę się, że Sony wyciągnie wnioski w next genach i poprawi to co obecnie zawalili. Natomiast ciągle Sony ma umnie przewagę i coś co nadal trzyma mnie przy tej platformie mimo wielu "ułomności" względem Klocka mianowicie - GRY. I nawet teraz kiedy generacja się kończy Sony zapowiada GoW-a, Last of Usa a może/pewnie to i nie koniec.

I w tym momencie wali mnie boska usługa sieciowa w 360 bo żaden multi nie zastąpi mi wyrzynki jaką sobie urządzę w Krejtosie czwartym.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Nie koloryzuje. Fakt jest taki ze majac 2 konsole 95% wolnego czasu spedzalem przy Xie. Sprzedalem swojemu wspolokatorowi PS3, ktory mial X'a i wiesz co ? Skonczyl GOW, Uncharted i opchnal dalej. Kumplowi posul sie X, zainwestowal w PS3. Przyszedl do mnie, zobaczyl FIFE 11, ktora wygladala 2 razy lepiej. Pogral troche z randomami, z kumplami nawet nie mogl pokomentowac meczy i wrocil do X'a. Kolejnym faktem jest to, ze niemal wszyscy moi znajomi, ktorzy posiadaja 2 konsole bez wachania powiedza, ze lepsza dla nich jest X, pomimo, ze ma mniej exow. No i widzisz, ja w zyciu bym nie oddal sieciowego Halo 4 nawet za Kratosa. Przejde z checial, pozycze od kumpla konsole, ukoncze, moze nawet 2 razy ale pozniej juz wiecej do tego tytulu nie wroce. W HALO 4 bede katowal do poki nie wyjdzie kolejna generacja. To jest wlasnie roznica w exach miedzy dwoma firmami.

Oczywiscie nie zmiania to faktu, ze GOW i Uncharted 2 to dla mnie dwie z najlepszych gier w jakie gralem w zyciu. Ale niektorzy tutaj naprawde trzepial sie takimi tytulami, ktorych nawet nie dalem rady ukonczyc, bo to exclusive ! Bez kitu, niejedna multiplatforma daje wiecej fanu niz tytuly czasami tutaj wymieniane...

Edytowane przez easye

Opublikowano

To jest wlasnie to.

Fajnie, ze macie te singlowe exy, ale wiele osob ma w (pipi)e singla, bo dla nich esencja grania jest rywalizacja/wspolne granie i tutaj M$ niszczy w grach arcade, grach multiplatformowych i grach ekskluzywnych.

easye nie mam plusa

Opublikowano

I ja się też zgadzam z poprzednikami. Jeżeli ktoś gra głównie online, powinien zaopatrzyć się w X-a.

Opublikowano

Ale to działa TEŻ w drugą stronę - nadal wielu ludzi ma w (pipi)e multi i łupie w single.

Dla mnie zawsze singiel > multi

No widzisz a ja bym nie oddal Sly 4 za Halo 4... eot.

PS. oczywiście, że koloryzujecie.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

A jesli ktos lubi singla/granie z kumplami w domu niech trzyma sie ps3.

Mordoklepy/soccery - tylko na dualu.

Slupek pierwszy

To co, zamykamy?

edit: Wy tez, bo singiel w killzone, infamous, etc tez dupy nie urywa.

edit2:

Jak to bedzie tak wygladac bez dlugich loadingow to bedzie FAP FAP FAP

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

No, zamknijcie już ten temat. Za dużo tego hejtu. Wszyscy już mamy własne opinie i nikt nikogo nie przekona do swego zdania :)

I stwórzcie Console Wars 4 jak wyjdą nowe konsole.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano
  • Autor

Microsoft tym swoim Xbox Live przyczynił się też w pewnym stopniu do skurwienia branży, bo granie online to jest jeden plus, ale nie można też zapominać, że to głównie dzięki tym super zajebistym usługom sieciowym mamy teraz zalew DLC i pocięte gierki już w dniu premiery.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.