Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Pewnie ten Smash Bros od Sony ;P

Black Friday:

X360

Xbox 360 sold more than 960,000 consoles in the U.S. alone, of which more than 800,000 were sold within a period of 24 hours – the biggest week of sales in Xbox history

Wii

The Nintendo Wii had its biggest Black Friday ever more with than 500,000 units sold just during Black Friday and the pre-Black openings at some stores, he says.

Ciekawe jak wypadlo Sony ;]

No i papa nowy Xbox w 2012 roku.

Opublikowano

Ale jeśli by się tak nad tym głębiej zastanowić, to jaka inna zapowiedź wywołałaby prawdziwy szok wśród graczy(HC)?! Do niedawna byłaby to jeszcze zapowiedź GTAV, no ale teraz to co innego zostało?! W zeszłym roku przywalili zapowiedzią TR, to miejmy nadzieję, że w tym roku zaskoczą czymś równie wielkim.

Co do nowego Xbox'a - to jasne, sprzedaż 360 pokazuje, że M$ nie musi się śpieszyć z kolejną generacją, choć z drugiej strony nie wiem czy M$ byłby zadowolony z faktu, że Nintendo wyda rok wcześniej swojego next-gena.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Ostatnio zastanawialem sie nad handheldami. Mialem swego czasu PSP, ale rzadko go uzywalem, choc gier mialem od zatrzesienia. Szybko sprzedalem, zaraz wychodzi PS Vita, ale tez jestem pewny ze tego nie kupie. I tak duzo czasu spedzam przy konsoli stacjonarnej, ale wtedy mnie cos tknelo.

Gdyby MS wypuscil handhelda, ktory bylby zintegrowany z naszym kontem, osiagnieciami, grami arcade itp. nawet bym sie nie zastanawial. Daje do myslenia, jak MS pozyskal klientow poprzez swoja usluge Xbox Live, spolecznosc, a nawet glupiutkie achivementy!

Dzieki jednej usludze zyskal taka przewage, ze nawet moi znajomi w dniu premiery pojda najpierw po konsole MS ! :sorcerer:

Edytowane przez easye

Opublikowano

No i papa nowy Xbox w 2012 roku.

O niczym to nie przesadza, IMO Microsoft nie bedzie chcial byc rok w plecy za Wii U. Nic nie stoi na przeszkodzie sprzedawac i supportowac 360tke jednoczesnie wypuszczajac nowy sprzet. Ludzie, ktorzy kupili 360tke na samym poczatku rzuca sie na nowy sprzet, a stary nadal bedzie sprzedawac sie jak swieze buleczki.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Do momentu ogłoszenia wszyscy się jarają. Half-Life 3, zmiecie nam mózgi! Tylko tego pragniemy!

Od momentu ogłoszenia w necie same narzekania. Half-Life 3? Bardziej jak 2,5! Gdzie grafika 8000 razy lepsza? Moja babcia takie coś by zaprogramowała na iPhone'ie, nie ma po co grać! Gdzie dynamiczny pixel-shading bump-HD-proxy-terracoty? Porządna gra powinna to mieć! Dlaczego robią HL3 na stare konsole, skoro już niedługo wyjdą nowe i automatycznie wszystkie gry ze starych staną się beznadziejne?

Wszyscy wiemy, że tak będzie.

pomyliles forum PE z /v/

Opublikowano

Pewnie jak zapowiedza ta bitke z postaciami od Sony to bedzie szal pal i podnieta fanbojow Sony, smiesznie bedzie to wygladac majac w pamieci jak przez lata ignorowali/wysmiewali Smash Bros ;)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Pewnie jak zapowiedza ta bitke z postaciami od Sony to bedzie szal pal i podnieta fanbojow Sony, smiesznie bedzie to wygladac majac w pamieci jak przez lata ignorowali/wysmiewali Smash Bros ;)

a mnie śmieszy takie kategoryzowanie ludzi. o kim dokładnie mówisz? kto dokładnie będzie się jarać tym tytułem, kto również wyśmiewał mario smash bros? masz kogoś dokładnie na oku?

Opublikowano

Mnie smieszy jeszcze bardziej to, ze ktos moze uwazac to forum za pepek swiata.

Opublikowano

e, a nie jest ? :(

:D

fajnie by bylo jak by to bylo HL3 ale szczerze watpie ( raczej zostawia to na nowa generacje ) ;) co do handheldow to faktycznie, ja z miejsca bym kupil sprzet MS, dlatego coraz bedziej rozwazam zakup telefonu z windows 7 bo tam mozna powiazac swoje konto i jakies gierki odpalac :)

po chwili zastanowienia wydaje mi sie ze microsoft nie bedzie pchal sie w rynek przenosnych konsol tylko postawi wszystko na telefony oparte o windows 7/8 + jak najwieksza integracja z x360 lub jego nastepca ( pelno gier na telefon z achievementami + gry z x360 ktore w jakis sposob mozna odpalic na telefonie np jakas mapa czy prostsza wersja gry z duzej konsoli cos na wzor Wii U )

Edytowane przez kubson

Opublikowano

A ja za PSVita juz podziękuje. Wiedziałem, że to wszystko za pięknie sie zapowiada jak na SONY i no prosze. Karty pamięci do PSVita only by SONY. Ceny ?

4GB = 29,99$

8GB = 44,99$

16GB = 69,99$

32GB = 119,99$

I teraz wiadomo skąd ta niska cena Vity. Dodaj Karte pamieci i juz wcale nie tak fajnie bo 4Gb może nagle sie okazać, iż to za mało szczególnie, gdyż zapowiedziano już Uncharted będzie korzystał z kart pamięci.

Edytowane przez Mani

Opublikowano

I teraz wiadomo skąd ta niska cena Vity.

Jaka?

Opublikowano

Cena jak na taki sprzęt jest atrakcyjna, ale Sony przy wycenianiu kart pamięci poniosło.

Co do okładki GI. Jak to będzie HL3 (w co wątpię) to fajnie, jak ta bitka od Sony to niech spierdalają.

Opublikowano

Pewnie ten Smash Bros od Sony ;P

Black Friday:

X360

Xbox 360 sold more than 960,000 consoles in the U.S. alone, of which more than 800,000 were sold within a period of 24 hours – the biggest week of sales in Xbox history

To jest oficjalne info ?

PS. Co do handheldów - Microsoft nie wejdzie na ten rynek, obecnie jest 2 producentów i byłoby za ciasno przy obecnym poziomie piractwa na rynku konsol przenośnych. Trzeci gracz oznaczałby, że ktoś by musiał odpaść, a to zbyt duże ryzyko. Intencje M$ odnośnie tego rynku są jasne - telefony z Windows Phone i integracja z Xbox Live.

PS2. Do tego info o sprzedaży z BF: +750 tys. Kinectów.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tak samo mozna byloby mowic w 2005 roku. Jednak weszli i sie przebili. Telefony zas z windowsem i integracja z xbox live sa malo atrakcyjne, bo niby na czym ta integracja polega? Ze masz konto pod palcem? To samo mozna miec na iphonie, androidzie.

Opublikowano

fajnie jakby dali możliwość czatowania na fonach z grupami na xbox live :)

Opublikowano

Tak samo mozna byloby mowic w 2005 roku. Jednak weszli i sie przebili. Telefony zas z windowsem i integracja z xbox live sa malo atrakcyjne, bo niby na czym ta integracja polega? Ze masz konto pod palcem? To samo mozna miec na iphonie, androidzie.

Tylko na handheldach piractwo jest wręcz gigantyczne i jak nie sprzedadzą minimum kilkudziesięciu mln konsol to będą grubo pod kreską. Ryzyko jest dużo większe niż w przypadku stacjonarki.

Opublikowano
  • Autor

Ale jeśli by się tak nad tym głębiej zastanowić, to jaka inna zapowiedź wywołałaby prawdziwy szok wśród graczy(HC)?! Do niedawna byłaby to jeszcze zapowiedź GTAV, no ale teraz to co innego zostało?! W zeszłym roku przywalili zapowiedzią TR, to miejmy nadzieję, że w tym roku zaskoczą czymś równie wielkim.

Co do nowego Xbox'a - to jasne, sprzedaż 360 pokazuje, że M$ nie musi się śpieszyć z kolejną generacją, choć z drugiej strony nie wiem czy M$ byłby zadowolony z faktu, że Nintendo wyda rok wcześniej swojego next-gena.

Taką grą byłby remake FF7, ale na to nie ma szans.

Opublikowano

Tylko na handheldach piractwo jest wręcz gigantyczne i jak nie sprzedadzą minimum kilkudziesięciu mln konsol to będą grubo pod kreską. Ryzyko jest dużo większe niż w przypadku stacjonarki.

Piractwo spore, ale gry sie jakos sprzedaja - przynajmniej na DSie. Tylko Sony jakos ma problem z tym.

Opublikowano

Piractwo spore, ale gry sie jakos sprzedaja - przynajmniej na DSie. Tylko Sony jakos ma problem z tym.

Tylko ile jest tych DS'ów na rynku ? 140 mln :D O tym właśnie mówię :)

Opublikowano

i nie ma się co dziwić, gry na przenośne konsole są za drogie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.