Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

GZ daję nowej Zeldzie 6,5 /10 :D

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

No i ?

Opublikowano

no i nic :) kontroweryjna nota ;)

Opublikowano

Jakbyś napisał jakieś kwiatki z recki to byłoby łatwiej zrozumieć :)

Opublikowano

GZ daję nowej Zeldzie 6,5 /10 :D

wreszcie jakaś sprawiedliwa ocena

Opublikowano

Nie ma to jak dać grę do recenzji człowiekowi, któremy cała seria wybitnie nie leży.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jakbyś napisał jakieś kwiatki z recki to byłoby łatwiej zrozumieć :)

a prosze

Rzecz w tym, że The Legend of Zelda: Skyward Sword to typ produkcji, która świadomie rozwleka wszystko w czasie. W dodatku czyni to w najgorszy możliwy sposób: robiąc z nas chłopca na posyłki i nieustannie wysyłając w te same miejsca.

a w komentarzach pisze, ze poleca Zelde Wind Waker. Gre, w ktorej bylo duzo nudnych fetch-questow (bo plywalo sie po pustym oceanie), backtracking tez oczywiscie jest (ile razy zachodzimy do Forsaken Fortress?) a same lokacje sa o jakies piec milionow mniej ciekawe niz w SS. Ciekawe i rozbudowane. Dosc powiedziec, ze sama lokacja przed swiatynia to jakies dwie i pol, trzy godziny biegania i zwiedzania. A pozniej jest jeszcze oczywiscie wchodzimy do swiatyni.

Od biedy zostaje jeszcze zbieranie wszelkiej maści surowców i owadów, wykorzystywanych przy ulepszaniu ekwipunku oraz eliksirów. Jednak to również zmusza do wybrania się w kilka odleglejszych miejsc, a więc dla własnego dobra lepiej zajmować się tym w trakcie właściwych misji.

"Grindowanie" (kompletnie opcjonalne) surowcow jest zle bo odwiedza sie sie znane miejscowki. Ok. Jak mi ktos znajdzie gre, gdzie do takich celow za kazdym razem dostaniemy nowa lokacje to sie moze zgodze. Moze, bo, jak wspomnialem wczesniej, miejscowki w SS sa duze i swietnie zaprojektowane. Nie ma chodzenia po korytarzyku. Ani stania w tym samym miejscu.

Na szczęście w praktyce przystawka sprawuje się lepiej od tego co zaprezentował Shigeru Miyamoto podczas targów w Los Angeles, rozpaczliwie gimnastykując się przed publiką.

Drobiazg, ale ciezko nie wspomniec.

Efekt jest najlepiej widoczny w systemie walki, który dzięki ulepszonej technologii nabrał minimalnej głębi. Tyczy się to przede wszystkim potyczek z co bardziej wymagającymi wrogami, wymuszającymi na nas zadawanie precyzyjnych cięć, pozwalających ominąć gardę. Szkoda jednak energii na doszukiwanie się tutaj mechaniki Soul Calibura.

Nie jestem fanem nowego sposobu ciachania mieczem (sprawdza sie w 99,9% przypadkow, ale jak raz cos nie zatrybi to odrazu sie w(pipi)iam i cala "magia" sterowania pryska), ale serio? Soul Calibur? To tak jakby w recenzji Uncharted pisac, ze niestety nie zeskakujemy z budynkow do stogow siana a Drake nie ma pod pistoletem dolaczonej pily mechanicznej.

Zresztą mimo szczerych chęci nikt raczej nie będzie wpatrywać się w panoramy, bo twórcy postanowili zaoszczędzić trochę mocy przerobowej zamieniając oddalone obiekty w rozmazane bohomazy. W efekcie otoczenia wyglądają jak potraktowane rozpuszczalnikiem obrazy Moneta, od których oglądania momentalnie zaczynają boleć oczy.

Hurr styl być bardzo ładna, ale moje oczy auć-auć od za dużo styl.

Coś by tam sie znalazlo, ale nie chce mi sie dalej tego analizowac. W skrocie, takie samo rozpaczliwe poszukiwanie taniej sensacji jak słabe oceny dla Uncharted czy czegokolwiek innego.

Zresztą, Gamezilla.komputerswiat.pl

Adres chyba wszystko mówi.

Opublikowano

nie wiem czy ocena sprawiedliwa (o ile jest coś takiego w ogóle) ale szacunek w sumie dla strony bo nie boją się pisać tego co myślą. Widząc taką notę masz gwarancję, że inne oceny nie będą robione pod czytelników (byle kogoś nie wkur.wic ) a będą odzwierciedleniem tego, co autor uważa naprawdę

Opublikowano

To samo oczywiscie myslisz o tej stronce co dla Uncharted dala 6 (czy ile, wybacz, nie pamietam)?

Opublikowano

nie wiem czy ocena sprawiedliwa (o ile jest coś takiego w ogóle) ale szacunek w sumie dla strony bo nie boją się pisać tego co myślą. Widząc taką notę masz gwarancję, że inne oceny nie będą robione pod czytelników (byle kogoś nie wkur.wic ) a będą odzwierciedleniem tego, co autor uważa naprawdę

W życiu nie ma gwarancji, a na pewno nie na to. Media nie zarabiają na tym, że "nie jesteś wkur'wiony", tylko na tym, że klikasz. Do cyferek za bardzo nie przywiązuję uwagi, więc czytając taki tekst, widzę tylko gwarancję tego, że żaden kolejny nie będzie dobry.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

tylko nie zaczynajcie znowu tematu recenzji bo pawia puszczę ;)

Opublikowano

To samo oczywiscie myslisz o tej stronce co dla Uncharted dala 6 (czy ile, wybacz, nie pamietam)?

uhm a czemu by nie? cho nie wiem o jakiej stronie mowa- jeśli koleś uzasadnił to sensownie, to mimo, ze dla mnie Uncharted jest killerem (moje top 10 wszech czasów uwzględnia serie Uncharted)

bo przykładowo mamy recenzję takiego MW 3 w PE. Dostała 8 czyli jest grą bardzo dobrą. Psyko nawet 9 dał ale on to wiadomo :) patrząc racjonalnie , za zupełny brak rozwoju serii , za zbyt krótka kampanie (5 h? fuck off! ) , za identyczne multi - należało sie cos pomiędzy -7 a 6+

Bo to a takim układzie dobra gra. Jednak czy Muti miał odwagę dać ocenę zgodną z oceniacz-ką? nie. Sobie zresztą wyobraźcie flejm gdyby długo oczekiwane gry jak np MW czy inne tego typu ocenić adekwatnie do skali

O np AC Revelations. Uwielbiam assasyna za klimat, tematykę itd, obiektywnie jednak to gra gdzieś na 7. Przecież tam sie niemal nie da zginać. Po co konstruować bomby , największą nowość ostatniej odsłony , skoro gra jest tak infantylnie łatwa, ze można zabić wszystkich w otwartej walce . Po co się w ogóle skradać!!! Prze jaja- w grze o Assasynie, skrytobójcy nie potrzeba sie w ogóle skradać !

I co dostaje Assasyn? 8 +. Jasne, ta ga ma zbyt wielu fanów , po co sobie kłopoty robić

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Dobra rozpierducha w MW3, jaram się.

Opublikowano

No, tylko jest roznica pomiedzy surowym (a raczej sprawiedliwym) ocenianiem jak czyni to powiedzmy Eurogamer a wyciaganiem ocen z dupy.

odrazu uprzedze- po 20 godzinach grania narazie nie zgadzam sie z ocenami 10/10

Idac twoim tokiem myslenia.

Koles w recenzji nie napisal w zasadzie nic pozytywnego o grze a jednak na koniec dostaje az 6? No to co jest?

Swoja droga, zastanawiam sie jak wygladaja decyzje w takiej redakcji.

Hej mamy nową Zeldę do zrecenzowania ktoś chętny?

JA JA JA, rzygam Zeldami, chętnie wezmę!

Albo i w druga strone. Witaj panie Xiński, z naszego bogatego background checku wynika, że nie lubisz Zeld. Pomyslelismy, ze to tylko odpowiednie dać Ci nową odslone do recenzji.

A skoro jestesmy na forum PE to przytocze latwe do zrozumienia porownanie. To tak jakby dla Butchera dać jakąś grę od Nintendo do zrecenzowania. Albo dla Psyko jakąś japonśką grę.

Opublikowano

Lubie japońskie gry : RE, RE2, RE Nemesis, RE4, Dino Crisis 2, RR Type 4, Revenge of the Dead, Soul Calibur, Soul Blade, Ninja Gaiden i coś tam jeszcze :)

Opublikowano
  • Autor

Podpisuję się, nie urywa jaj jak czwórka, ale fajnych akcji nie brakuje.

Opublikowano

Podpisuję się, nie urywa jaj jak czwórka, ale fajnych akcji nie brakuje.

potwierdzam mw3 singiel>>>>>>>>>>>>>>>>>> b3 singiel

Opublikowano

Multi też bardzo spoko - teraz obadam BF3, jak mi nie będzie grało to wracam do MW3.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

szaleństwo u hamburgerów że w jeden dzień poszło prawie milion x360, chyba więcej niż start konsoli przez tydzień :woot: to tyle w temacie next gena od MS w 2012, w dodatku jak wyjdzie H4 i GTA4 + możliwa obniżka ceny Xa której od 2-3lat się nie doczekaliśmy.

Znowu pojawiły się informacje o kolejnym nowym studiu Microsoftu:

http://tech.ca.msn.c...dio-in-victoria

Info świeże, ale studio działa co najmniej od 3 miesięcy:

BILWQ.png

fajnie, to już 5 nowe studio w ciągu roku w MGS ale nie ma czym się podniecać dopóki nie pokażą gier.

Co do kupna innego znanego studia to faktycznie może być Double Fine, ostatnie gry robią tylko na Xa, samo studio to takie połączenie twisted pixel i media molecule.

podobno specyfikacja wiiU

W środku konsoli znajdować ma się procesor Quad Core, 3 GHz PowerPC oparty o architekturę 45nm, 768 MB DRAM dzielonego pomiędzy CPU i GPU oraz nieznany układ graficzny ATI zbudowany w technologii 40 nm. Źródło podaje, że Nintendo testuje dwie wersje konsoli - jedną z 768 MB DRAM, drugą z kością 1 GB. To tylko domniemania, ale szału nie ma

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

To by ostatecznie mogło potwierdzić, że nowa konsola Nki to troszke mocniejsze obecne currenty (360, PS3) a co za tym idzie zostanie hardware'owo zjedzona przez następne konsole MSu i Sony. Mało tego. Śmiem wątpić w sukces WiiU. Wystarczy popatrzeć na 3DSa. Kompletnie nic z nim sie nie dzieje. Szału nie ma. Gry są jakie są ale jakos nie lece do sklepu po konsole.

Edytowane przez Mani

Opublikowano

Śmiem wątpić w sukces WiiU. Wystarczy popatrzeć na 3DSa. Kompletnie nic z nim sie nie dzieje. Szału nie ma. Gry są jakie są ale jakos nie lece do sklepu po konsole.

Są jeszcze inni ludzie. Do września sprzedało się 7 milionów konsol, a nowe gry z Mario dały niesamowitego kopa sprzedaży. Perspektywy są zaś coraz lepsze. "Nic się nie dzieje" to takie zdanie, że można je zawsze powiedzieć, ale przynajmniej pod względem obiektywnych cyferek szykuje się kolejny niepodzielny władca rynku kieszonek, co jest niezłym osiągnięciem. Myślę, że Nintendo przeboleje, jeśli nie polecisz po konsole.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

7 milionow? Skad takie dane niby?

Opublikowano

Od Nintendo. A ty jakie masz i skąd?

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Co do 3DSa to panowie, za moment wyląduje Vita. I tak: mamy dwa analogi , będą wiec fpsy. Będzie CoD ,będą miliony sprzedanych egzemplarzy.

Jeśli piractwo nie zeżre Vity , jeśli gry nie będą po 60 $ A POWIEDZMY po 30-40 to 3DSa nie ma.

Wbrew pozorom skorzystają na tym wszyscy bo Nintendo się nauczy, ze niekoniecznie jest fajnie sprzedawać zacofane o kilka lat konsole za cenę next-genów

Bo panowie, gdyby rozłożyć 3DSa na części, zsumować cenę układów to powinien kosztować 300 zł. Niech sobie Nintendo dołoży marzę i w sklepie nóweczka za 4 stówki powinna sobie leżeć.

A uczciwa cena Wii to 350 zł.

Edytowane przez Orson

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.