Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Tak już to widzę jak psvita skosi 3ds ;/ nie ma opcji.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Orson, nie przesadzaj. O cenie produktu decyduje POPYT ! Jak myślisz, dlaczego Sony obcięło cenę swojego podstawowego modelu do 250$, a analogiczny model X360 kosztuje dalej 300$ pomimo tego, że jest dużo tańszy w produkcji niż PS3 ? Jak konsola sprzedaje się bardzo dobrze po cenie X to producent jej nie obetnie bo to czysty zysk.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Co do 3DSa to panowie, za moment wyląduje Vita. I tak: mamy dwa analogi , będą wiec fpsy. Będzie CoD ,będą miliony sprzedanych egzemplarzy.

Jeśli piractwo nie zeżre Vity , jeśli gry nie będą po 60 $ A POWIEDZMY po 30-40 to 3DSa nie ma.

Wbrew pozorom skorzystają na tym wszyscy bo Nintendo się nauczy, ze niekoniecznie jest fajnie sprzedawać zacofane o kilka lat konsole za cenę next-genów

Bo panowie, gdyby rozłożyć 3DSa na części, zsumować cenę układów to powinien kosztować 300 zł. Niech sobie Nintendo dołoży marzę i w sklepie nóweczka za 4 stówki powinna sobie leżeć.

A uczciwa cena Wii to 350 zł.

Nie interesujesz się za bardzo obecnym rynkiem gier, co nie?

Zadziwię cię: otóż tak generalnie na świecie, praktycznie nikogo nie obchodzi, jakie układy ma dana konsola. Ludzie kupują konsole do gier, obchodzi ich to, jak się gra i w co, a nie jakie układy są pod obudową. Dla nich to nie jest warte ani złotówki, że droga elektronika tam pod spodem jest, bo to nic im namacalnego nie daje. Wii i DS nie były porażkowe, choć pewnie pisałeś przy ich premierze dokładnie to samo. Powodzenie PSP faktycznie w pewnej mierze opiera się na podzespołach, ale głównie dlatego, że bez nich nie da się zrealizować polityki "gry z PS2 w twojej kieszeni", czyli głównego powodu odróżnienia swoich gier od tych z DS-a. Więc nadal cena podzespołów jest dość wtórnym celem.

Dodatkowym smaczkiem jest twoje założenie, że skoro cena podukładów we wschodniej Azji wynosi 300 zł, to finalna cena dla klienta w Europa ma wynieść 400. Zdanie absurdalne pod tak wieloma względami...

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Bo panowie, gdyby rozłożyć 3DSa na części, zsumować cenę układów to powinien kosztować 300 zł. Niech sobie Nintendo dołoży marzę i w sklepie nóweczka za 4 stówki powinna sobie leżeć.

A uczciwa cena Wii to 350 zł.

Smiesza mnie takie teksty "specow forumowych" od marketingu. Sprzetu nie wycenia sie na podstawie jego podzespolow ( wogole generalnie rzeczy produkowanych nie wycenia sie na podstawie surowcow) bo wg takiego rozumowania sprzet rtv lub jakikolwiek ( powiedzmy czesci motoryzacyjne) kosztowaly by grosze. Zapomniales tez dodac o marzy sklepowej, sklepy tez musza zarabiac aby sie utrzymywac. Wogole wydaje mi sie ze masz blade pojecie o tym przez ile rak przechodzi towar zanim trafi do sklepow, a kazda z tych "raczek" wyciaga po pieniadze.

Opublikowano

A gry powinny kosztować 10 zł, bo tyle kosztuje płytka w plastikowym opakowaniu. Czuję się oszukany.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

panowie ja rozumiem, że można być fanem marki itd ale przestańcie pieprzyc- nie jest w porządku, ze Nintendo robi konsole przestarzałe o 6 lat (generacja) i bierze za to hajs jak za pełnokrwistego next- gena.

Innymi słowy: robią was w balona :)

zresztą jak się mówi, ze WII U będzie miało bebechy porównywalne z X360 to ja sie pytam: co to ma kur.wa być ? Czy jest to remake filmu "Powrót do przeszłości"?

tylko cena pewnie będzie jakby obecna

genjuro -bez komentarza :)

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Orson, Twoim tokiem rozumowania jest ok. kiedy producent dopłaca 100-200$ do konsol, np. na starcie, ale jak zarabia na niej kilkadziesiąt $ to już jest be :) Nie widzisz tu sprzeczności ? Bo chyba nie płakałeś nad faktem, że za PS3 na starcie Sony nie wołało 4 tys. zł w Polsce ? Jeżeli jest ok. że producent może sporo do konsoli dopłacać to ok. też jest, że może na niej dużo zarabiać, a że w przypadku Nintendo akurat jest tak, że zawsze mogą sobie pozwolić na spory zarobek na konsolach to ich fart.

W biznesie nie ma czegoś takiego jak "bycie w porządku czy nie". Jakby PS3 czy X360 sprzedawały się tak jak 2 lata temu Wii to dzisiaj byś za nie płacił 2 tys. a nie 1 tys. zł.

PS. Z innej beczki - głupot z PS3site ciąg dalszy:

Jest to wspaniała okazja do przypomnienia rewelacyjnych wyników sprzedaży Drake's Deception, które w trakcie pierwszego tygodnia pobytu na rynku zawirowało w czytnikach 3.8 miliona graczy z całego świata

Nie ma to jak robić idiotów ze swoich czytelników :P

Opublikowano

Nie tyle PS3site co samo Sony. Miesiąc temu mówili o takiej liczby sprzedanych egzemplarzy, dzisiaj przy okazji chwalenia się 13mln sprzedanych anczartedów ogółem już jest inna gadka.

IndustryGamers spoke with Sony's Asad Quizilbash, product marketing manager for Uncharted 3, about the marketing efforts involved with the game.

IndustryGamers: What were your initial sales numbers for the first week? Did this exceed Uncharted 2, and by how much? How did this map to your goals for the game?

Asad Quizilbash: As we reported, day one we shipped over 3.8 Million copies of Uncharted 3: Drake’s Deception. Week one sales were double that of Uncharted 2: Among Thieves, far exceeding our expectations.

A miesiąc temu

Sony Computer Entertainment Europe today announced Uncharted 3: Drake's Deception™ day one global sales of 3.8 million units.
Opublikowano

Sony powiedziało że pierwszego dnia dostarczyło do sklepów 3,8 miliona kopii Uncharted 3 a teraz po miesiącu stwierdza że pierwsza dostawa została już sprzedana.

Opublikowano

Była w ogóle już ta obniżka ceny PS3? Bo gdzie nie patrze to ceny powyżej tysiaka.

Opublikowano

Teoretycznie była, ale pamiętaj, że może ją zjadać słabszy złoty.

Opublikowano

Modele 160 GB funkcjonują na rynku wraz z tymi 320 gigowymi, czy to jakaś starsza partia?

Opublikowano

320 Gb to jest ostatni wypust. Różnią się jakimiś pierdołami, chyba trochę lżejsza i trochę mniejsze zużycie prądu.

Epic zapowie nową grę na VGA:

http://www.gametrailers.com/video/vga-2011-spike-vgas/724580

Oni mają umowę z M$ na markę Gears of War czy na wszystkie gry, które tworzą?

A Bulletstorm był exem na X360 ? :P

Opublikowano

panowie ja rozumiem, że można być fanem marki itd ale przestańcie pieprzyc- nie jest w porządku, ze Nintendo robi konsole przestarzałe o 6 lat (generacja) i bierze za to hajs jak za pełnokrwistego next- gena.

No wszystkich nas robią w balona, bo płytka BD i plastikowe opakowanie nie kosztuje 200 zł. Who cares?

zresztą jak się mówi, ze WII U będzie miało bebechy porównywalne z X360 to ja sie pytam: co to ma kur.wa być ? Czy jest to remake filmu "Powrót do przeszłości"?

Na pewno. No i? Twoim zdaniem bilety do kina powinny być tańsze, jeśli film był nakręcony tańszą kamerą? Spoko, kwestia gustu, ale obiektywnym faktem pozostaje, że większość osób ma to gdzieś, więc prorokowanie, że po starcie Vity 3DS nie będzie istniał, jest dość zabawne. Myślałem, że do trzech razy sztuka (dwie "nieistniejące" konsole Nintendo) i teraz już nie będziesz tak pisał, no ale próbuj, kiedyś się sprawdzi. Tyle że tak naprawdę nie z powodu ceny podzespołów.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Bulletstorm to nie do końca ich gra, ale skoro tak mówisz..to fajnie:) Głupio by było znowu stracić tak kozacki tytuł jak Girsy tylko dlatego, że nie mam "odpowiedniej" platformy do grania.

Opublikowano

Jak "nie do końca ich" ? Bulletstorm to gra robiona przez People Can Fly, które jest teraz częścią Epic Games.

PS. To że gra jest od Epic Games nie znaczy, że to ten odział co robił Gears of War.

Opublikowano

No właśnie o to mi chodziło, że Bulletstorm był tworzony przez PCF a nie przez główny oddział Epica z Cliffem na czele;)

Opublikowano

Na WiiU :)

Opublikowano

Już mnie męczą te plotki. Normalnie jedna co drugi dzień.

Opublikowano

Bardziej liczyłbym na E3. Nawet jeśli oba koncerny zaprezentują kolejnego X'a i PS to konsolki na rynku pojawią się wraz z końcem 2013 roku. Najwcześniej.

Opublikowano

No wszystkich nas robią w balona, bo płytka BD i plastikowe opakowanie nie kosztuje 200 zł. Who cares?

Na pewno. No i? Twoim zdaniem bilety do kina powinny być tańsze, jeśli film był nakręcony tańszą kamerą? Spoko, kwestia gustu, ale obiektywnym faktem pozostaje, że większość osób ma to gdzieś, więc prorokowanie, że po starcie Vity 3DS nie będzie istniał, jest dość zabawne. Myślałem, że do trzech razy sztuka (dwie "nieistniejące" konsole Nintendo) i teraz już nie będziesz tak pisał, no ale próbuj, kiedyś się sprawdzi. Tyle że tak naprawdę nie z powodu ceny podzespołów.

jestem zagorzałym liberałem, dla mnie produkt jest wart tyle , ile ludzie chcą za niego płacić. Dla mnie WII warte jest 300 zł , nie mam jednak problemu z tym, ze kupiło go ponad 80 mln nabywców

chodziło mi o coś innego: otóż zaczęliśmy o 3DSie , to samo jednak tyczy się WII U . Oba odniosą porażkę a to z tego powodu, że nastąpiło znaczące przesunięcie. Ci sami nabywcy, którzy kupili WII bo granie stało się modne, bo Wii stało się modne , teraz mają smartfony bo te telefoniki sa modne, bo sklepik appla jest modny, bo gry tam po 2 -3 dolary itp itd.

Będzie klapa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.