Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

czy mozna w jakikolwiek sposob zrestartowac haslo do konta PSN przez strone WWW ?

Jezeli konto zostalo usuniete, to czy moge bez hasla na konsoli je odzyskac (jest tam w ogole opcja zapomnialem hasla?)

Opublikowano

http://www.eurogamer...n-skyrim-issues

O co chodzi z tym Skyrimem na PS3? Ma jakieś poważne problemy które nie da się patchem zlikwidować?

Problem z silnikiem gry i RAMem w PS3. Gra zawala stopniowo Ram śmieciami co powoduje rosnący rozmiar save'a i w ogólnym rozrachunku zacinanie gry, zawieszanie i spadek FPS-ów do 5 nawet. Problem występuje od Fallouta 3 już.

Opublikowano

http://www.eurogamer...n-skyrim-issues

O co chodzi z tym Skyrimem na PS3? Ma jakieś poważne problemy które nie da się patchem zlikwidować?

Problem z silnikiem gry i RAMem w PS3. Gra zawala stopniowo Ram śmieciami co powoduje rosnący rozmiar save'a i w ogólnym rozrachunku zacinanie gry, zawieszanie i spadek FPS-ów do 5 nawet. Problem występuje od Fallouta 3 już.

Memory leak, popularny motyw w grach bethesdy.

Opublikowano

Miyamoto rezygnuje ze swojej obecnej pozycji w Nintendo, pozostaje jednak w firmie i zajmie sie mniejszymi projektami, byc moze zrobic cos calkowicie samemu O_o

REDWOOD CITY, Calif. — The creator of Super Mario Bros. and The Legend of Zelda will step down from his current position at Nintendo but remain with the company to work on smaller, more personal projects, Wired.com has learned.

In an exclusive interview with Wired.com on Wednesday, the 59-year-old head of Nintendo’s game design department said that he will move away from supervising the development of massive games like this year’s Legend of Zelda: Skyward Sword and Super Mario 3D Land, passing the torch to the younger designers in the company and working on projects that won’t take as long to complete.

“Inside our office, I’ve been recently declaring, ‘I’m going to retire, I’m going to retire,’” Miyamoto said through his interpreter. “I’m not saying that I’m going to retire from game development altogether. What I mean by retiring is, retiring from my current position.”

“What I really want to do is be in the forefront of game development once again myself,” Miyamoto said. “Probably working on a smaller project with even younger developers. Or I might be interested in making something that I can make myself, by myself. Something really small.”

Miyamoto said that he’s hoping to start work on a project in 2012, and hopefully show the game off publicly within the year.

“In other words, I’m not intending to start from things that require a five-year development time,” he said.

Miyamoto, whose creations propelled Nintendo to worldwide prominence beginning with 1981′s arcade game Donkey Kong and who is generally recognized as the world’s most influential and creative game designer, said he felt comfortable stepping away from supervising the Mario and Zelda games because his staff has done such a good job with this year’s critically acclaimed entries in both series.

“I’m saying this because I have a solid reaction from the existing teams,” he said. “I was able to nurture the developers inside Nintendo who were able to create something like this or something like that,” he said, gesturing to banners in the interview room in Nintendo’s office that showed the logos of Skyward Sword and Mario 3D Land.

The reason Miyamoto keeps telling the younger developers that he’s going to retire is to send the message that he won’t always be around for them to work with.

“The reason why I’m stressing that is that unless I say that I’m retiring, I cannot nurture the young developers,” he said. “After all, if I’m there in my position as it is, then there’s always kind of a relationship. And the young guys are always kind of in a situation where they have to listen to my ideas. But I need some people who are growing up much more than today.”

As for himself, Miyamoto seemed eager to get to work on his new ideas with a smaller, younger staff.

“Anyway, I’m interested in doing a variety of many other things,” he said with his usual cryptic smile.

http://www.wired.com/gamelife/2011/12/miyamoto-interview/

Edytowane przez Ins

Opublikowano

w sumie to nawet dobrze, może wreszcie Nintendo wyda coś nowego a nie tylko mario, zelda, mario zelda i tak do z rzygania

fullretard.exe

Może Miyamoto w koncu dokonczy Pikmina nowego.

Opublikowano

Liczę na Wii Music 2.

Opublikowano

w sumie to nawet dobrze, może wreszcie Nintendo wyda coś dobrego

fixed

Opublikowano

Lulz, teraz niby kazdy wie co to STALKER i kazdy jest fanem.

Szkoda kurna, niesamowite gry. Mam nadzieje, ze kolesie szybko sie pozbieraja, wy(pipi)a z Ukrainy i zacznal pracowac nad czyms nowym w podobnym klimacie.

Opublikowano

No (pipi)a, nie powiecie mi, ze wiekszosc sie interesowala Stalkerem zanim dwojka zostala zapowiedziana na konsole. Dla ludzi to byla "nudna gierka na komputery, (pipi)ac". Teraz bedzie placz.

Spoko Figaro, nie staram sie byc elitist fagiem. Nawet jedynki jeszcze nie skonczylem.

Opublikowano
No (pipi), nie powiecie mi, ze wiekszosc sie interesowala Stalkerem zanim dwojka zostala zapowiedziana na konsole. Dla ludzi to byla "nudna gierka na komputery, (pipi)ac". Teraz bedzie placz.

Przecież sporo osób gra tutaj na PC-tach, zresztą co w tym złego, że ktoś nie grał w pierwsze odsłony a mimo to czekał na pełnoprawną kontynuacje? Może akurat uwielbia takie klimaty, a grać na piecyku z jakichś powodów nie może/nie lubi?

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Nawet jakby Stalker 2 wyszedl na X360 to watpie zeby byl identyczny z pecetowa wersja, chyba, ze bylby outsource'owany, ale wiadomo jak to z takimi wersjami jest czesto.

Ci kolesie od Metro przypadkiem tez nie pochodza z Ukrainy? Zeby i sie do nich nie dorwali s(pipi)esyny.

Opublikowano

LOL django myslal, ze tylko on i Stona maja komputer xD

Ryse (gra na Kinecta od Crytek) prawdopodobnie zostalo przeniesione na nowego X'a:

rysej8p96.png

http://www.linkedin....organ/4/399/379

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja myslalem, ze mam tylko Wii i japonskie erpegi. Zdecydujcie sie bo ciezko mi nadazyc za tymi szufladkami.

Opublikowano
No (pipi), nie powiecie mi, ze wiekszosc sie interesowala Stalkerem zanim dwojka zostala zapowiedziana na konsole. Dla ludzi to byla "nudna gierka na komputery, (pipi)ac". Teraz bedzie placz.

Ledwo TRZY osoby napisały lament z powodu tej informacji. Nie "większość", więc skąd ten wniosek? Skąd, panie, skąd?

Opublikowano

LOL django myslal, ze tylko on i Stona maja komputer xD

Ryse (gra na Kinecta od Crytek) prawdopodobnie zostalo przeniesione na nowego X'a:

rysej8p96.png

http://www.linkedin....organ/4/399/379

A mi się wydaje, że mogła mieć na myśli X360. W takich "CV" często posługują się takimi właśnie potworkami językowymi.

Opublikowano

A mi się wydaje, że mogła mieć na myśli X360. W takich "CV" często posługują się takimi właśnie potworkami językowymi.

Niby tak, ale ta babka juz siedzi w branzy od jakiegos czasu (game designer God of War 1 i 2) i jakos watpie, zeby nie wiedziala co ma wpisac w to "CV" ;] Dodatkowo na Gafie mozna znalesc cos takiego:

A crytek rep said the same thing at a cryengine 3 guess lecture kinda boring for a CS student. But i was there for the secret reveals and he said big chance of Ryse going next gen because of all the work they had to do and all the people they are hiring for the Ryse team.

Sadly no new footage was shown that lecture yeah a short preview for CryEngine cinema.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

To jest jej pierwsza gra na jakiegokolwiek X'a więc ja jednak bym się nie zdziwił gdyby to chodziło o X360. Samo przesunięcie na kolejną generację też by mnie nie zdziwiło. W sumie co by nie wymyślili to mnie to nie zdziwi :P

Wolałbym żeby przesunęli na kolejną generację, może wtedy wyjdzie coś ciekawego zamiast klejenia na szybko. Mogliby setting zmienić bo starożytny Rzym to takie porywające realia, że hoho :)

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.