Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ciekaw jestem czy na PS3site przeproszą czytelników za okłamywanie odnośnie sprzedaży Uncharted 3. Wmawiali, że na świecie "zakręciło się w napędach PS3" w ciągu tygodnia od sprzedaży prawie 4 mln, kiedy to w USA sprzedano przez miesiąc 700 tys. sztuk.

Kogo ja chcę oszukać ;)

PS. W USA chyba już się skończył kryzys :P

PS3 poszło w USA 900 tysięcy czyli mamy najlepszy wynik w historii PS3. Jeśli chodzi o sprzedaż w listopadzie Uncharted 3 to liczba 700 tysięcy nie zawiera bundli więc spokojnie można doliczyć w USA około 150 tysięcy. Dodatkowo w reszcie ameryki północnej i południowej poszło pewnie ze 200 tysięcy. W europie Uncharted sprzedaje się mniej więcej na poziomie USA czyli możemy doliczyć jakieś 900 tysięcy. W japonii poszło już 200 tysięcy. W pozostałych regionach mogło pójść jakieś 100 tysięcy kopii. Podsumowując: 0,85 + 0,2 + 0,9 + 0,2 + 0,1= 2,25 miliona w najgorszym przypadku. W grudniu Uncharted sprzedaje się ponad 200 tysięcy tygodniowo więc do końca roku gracze kupią te 3,8 miliona dostarczone do sklepów.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Na razie 7 vs 1 bo gierek z cyfrowej dystrybucji nie licze.

No to jasne, gry które nie sprzedadzą się w miliardzie egzemplarzy na premierę nie liczymy.

Lepiej liczyć gry widmo jak Last Guardian, Agent albo FF Versus, wszystkie zapowiedziane lata temu.

Beka rolls.

Opublikowano
  • Autor

W tego Agenta chyba nikt nie wierzy. R* robi MP3 i GTA5. Chyba, że jakieś inne ich studio.

Opublikowano

Trzeba jeszcze czekać do E3 pewnie coś wskoczy nowego.

Jakis Ex od Santa Monica i to juz bedzie koniec :P

Opublikowano
W tego Agenta chyba nikt nie wierzy. R* robi MP3 i GTA5. Chyba, że jakieś inne ich studio.

Zdziwiłbyś się. Ludzie od trzech lat go wpisują co roku na magiczną listę ekskluziwów peestrójki.;) Podobnie The Last Guardian...

Zabawne tym bardziej, że jeden z przedstawicieli Sony (ten co kiedyś bodajże zjechał WiiU) wspominał na tegorocznym E3, że już stracili na tą grę "licencję" i jeśli Rockstar zamierza kiedyś to wydać, to może na każdą dowolną platformę jaką chce;)

Opublikowano
  • Autor

W przyszłym roku Sony ma tak naprawdę na głowie PS Vita i jak najlepsze wspieranie tej platformy, temat PS3 trochę sobie odpuszczają. Nie ma co płakać, bo multiplatformy będą bardzo dobre.

Opublikowano

Mazzeo, czy ty naprawdę jesteś taki głupi? Przecież wyraźnie widać, że PS3 będzie miało więcej exów w 2012. Pogódź się z tym.

Opublikowano

Najwieksza beka bedzie z hype'u Mazzeo na Halo 4 xD a to taki sam magnes na dzieci burgerów i koli z doritosami jak MW3

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Najwieksza beka bedzie z hype'u Mazzeo na Halo 4 xD a to taki sam magnes na dzieci burgerów i koli z doritosami jak MW3

Lepiej, żeby się jarał Halo 4 niż ekskluzywnymi tytułami na plejstejszyn netłork, których nawet nie potrafisz wymienić bez pomocy wujka google:P

Opublikowano

Idź lepiej wpjerdol kolejną big pakę chipsów rozi.

Nie potrafię jedynie ogarnąć tendencji do jarania się grami tylko dlatego, że są exclusivem na jakąś, najczęściej "moją", platformę.

Jakbyś zobaczył jacy ludzie siedzą teraz w 343 Industries, z jaką przeszłością i doświadczeniem to też byś się jarał. No ale nie, przecież to Halo - jak się tym można jarać przecież grunty, blastery, pałer rendżers i wogle plejstejszyn (pipi)o xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie chodzi o to, jakie to są gry. Zaczęliśmy temat exclusivów - PS3 w tym aspekcie przeważa. I nie mówię, że się nimi jaram wszystkimi. Po prostu Czarnula będzie miała ich więcej od Xboxa. Pogódź się z tym x2.

Opublikowano
Zajrzyjcie do tematu o najbardziej oczekiwanych grach 2012 który sam założyłem i sprawdźcie ile Twisted Metal ma głosów. Starhawk pierwotnie też był na liście, ale usunąłem go na rzecz bodajże AC3 i nikt nie protestował xD

XDDDD

Opublikowano

Zacznijmy od tego że się wpjerdalasz w połowie dyskusji.

Liczbowo owszem przeważa, no i co z tego? Potem przychodzi do takiego głosowania i się okazuje że prawie nikt na tą grę nie czeka. Ja specjalnie o takim Star Wars Kinect nawet nie raczę wspominać, za to o popierdółach w które zagra promil posiadaczy PS3 zawsze niektórzy pamiętają - szkoda że jedynie na internetowych forach.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Lepiej, żeby się jarał Halo 4 niż ekskluzywnymi tytułami na plejstejszyn netłork, których nawet nie potrafisz wymienić bez pomocy wujka google:P

Ani jednego z Psn nie wymienilem :]

Opublikowano

Każdy będzie miał co grać za rok, ok? The Last of Us będzie perełką na PS3, a Halo 4 (mam nadzieję, że nowe podejście do tematu) na X360. Na Wii to nie wiem.

Opublikowano

Liczbowo wiadomo, Sony wygrywa. Ale to posiadacze PS3 będą przez cały rok płakać, że sobie nie zagrają w kolejnego Alana i Wiedźmina 2.

Ja liczę na Last of us na PS3, dla mnie ten trailer jest więcej wart niż cała reszta ex'ów przyszykowanych przez Sony na PS3 na 2012. Bardzo mnie jara wizja Uncharted z zombiakami :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

I co z tego ? Chyba nie widziałeś jaki był rejdż jak nie zapowiedziano na PS3 obok wersji na X360.

Opublikowano

Ja tam nie rozumiem jarania się nad Alanem 2, ten trailer z VGA jest tragiczny, wygląda na to że Remedy udało się z(pipi) jedyny element który im wyszedł w jedynce(klimat).

Opublikowano

Jakbyś zobaczył jacy ludzie siedzą teraz w 343 Industries, z jaką przeszłością i doświadczeniem to też byś się jarał. No ale nie, przecież to Halo - jak się tym można jarać przecież grunty, blastery, pałer rendżers i wogle plejstejszyn (pipi)o xD

Jak bede chciał pograć w dzieciece stworki i kolorki w kosmosie to odpale LEGO STAR WARS i w sumie wiele to sie nie będzie róznic C'nie?

Opublikowano

Ja tam nie rozumiem jarania się nad Alanem 2, ten trailer z VGA jest tragiczny, wygląda na to że Remedy udało się z(pipi) jedyny element który im wyszedł w jedynce(klimat).

No to chyba nieuważnie oglądałeś. Raczej ciężko ocenić klimat po trailerze, ale widząc takie smaczki jak "Alan" duszący kogoś torbą na ekranie kina samochodowego - można przypuszczać, że Remedy raczej z klimatu nie zrezygnowało + dodają smaczek ala grindhouse.

Opublikowano

Przyszly rok to Halo 4, Last of Us (o ile wyjdzie), Alan Wake AN, The Last Guardian (o ile wyjdzie), Wiedzmin 2 - tyle jezeli chodzi o exy. Reszta to swietne multiplatformy, ktore bija na leb ta reszte mega exow, ktore tak chetnie wymieniaja posiadacze PS3.

Opublikowano

activision musialo niezle zaplacic ze mw3 dostalo best shooter.

Dice powinno dostac nagrode specjalna za efekty specjalne za takie cos :

http://www.youtube.com/watch?v=4nXAjOnbKdg&feature=youtu.be

Opublikowano

hahaha, mam to samo czasami, już myślałem że coś z PS3 sie dzieje cz TV :D na Wake Island jest jeszcze bug z czołgiem, ze jak włączysz termowizję z widoku FPP i zmienisz na 3 osobę to widzisz dalej wszystkich pod termo :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.