Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

GameTrailers Games of The Year Awards:

Best Story:

WITCHER 2!!!

Ale oczywiście polaczki wolą się kłócić czy Uncharted jest zbyt lub za ciut mało team'owy. :ph34r:

No i zajo, bo to naprawdę bardzi dobre stori (które nieźle wpisuje się w prozę mistrza), aczkolwiek trochę chamsko potraktowano graczy "odcinkiem" serii. Także "polaczki" potrafio! Może jeszcze kilka takich akcji, i niektórzy przestaną przy każdej pierwszej lepszej normalnej kłótni, których pełno wszędzie, zwalać takie głupoty na jakieś "polactwo" "polaczki" i inne niedowartościowane dyrdymały.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
Tylko czekam na moment az dla Mazzeo sie zjara Xbox i bedzie nerd rage tutaj xD

I kupi ps3

Nieznam nikogo, kto posiadajac obie konsole dluzej niz 3 miechy wybralby PS3. Niestety, z reguly jest tak, ze jak juz jakiegos kumpla podkusilo kupno PS3, po 3-4 miesiacach sie go pozbyl i wrocil do X'a, mimo, ze ma mniej exclusivow.

mialem podobnie, polecialem po ps3 po tygodniu lub dwoch padl naped :D ( w xboxie nigdy mi sie nic nie popsulo ), wyminili od reki na nowy pogralem pare miesiecy w to co chcialem wrocilem do x'a i gra m sie o wiele lepiej ( pewnie to kwestia ze tyle lat jestem z x360) plejke mialem sprzedac ale narazie zostala pozyczona pewnie pozniej jakos opcham ;)

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Co to hejtów to jestem w stanie zrozumieć po części Mazza, bo ma jedną konsolę, rozumiem, hejtuje coś czego nie ma (sam hejtowałem iPada 2 do momentu, aż go nie kupiłem, teraz to rzecz nr 2 u mnie w domu, zaraz po s.raczu), ale na Dadiego to nie ma lekarstwa:)

No w sumie beka, za to co ostatnio wydałem na PC to bym mógł kupić 2x PS3, a gdybym przez ostatnie 2 lata nie wydawał nic na gry to bym mógł nawet trzecie PS3 kupić + zestaw move dla dwóch osób.

Ja też równie dobrze mogę napisać że rozumiem hejterstwo w strone PC bo ludzie siedzący na laptokach albo 7600GT nie wiedzą co to AAx4 i natywne 1080p ale daruje sobie, święta są o_O

Tylko czekam na moment az dla Mazzeo sie zjara Xbox i bedzie nerd rage tutaj xD

I kupi ps3

3 lata ponad mam tego samego X'a w domu i bez większych problemów. Według logiki sonyklapów to za ten czas powinien już 4 razy zawitać w czeskim serwisie.

I nie, nie kupię PS3 bo nie jara mnie. Nawet nie chcę mi się za bardzo konsoli pożyczać od kumpli dwóch, którzy swoją drogą nie są specjalnymi fanami Uncharted (jeden to fan KZ, drugi wielbi GT5), za to obaj srają niemiłosiernie o Gearsy o_O

Jakby chodziła po 4, 5 stówek to bym się zainteresował, ale póki tak ceny spadną to już dawno będą next geny na rynku. Sytuację może zmienić The Last of Us ale od kiedy wiadome że ND to robi i jak poczytałem info to się trochę zniechęciłem, bo zapowiada się na mix uncharted z heavy rain, czyli bardziej film niż gra, czego nie lubię.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Z hejtowaniem konsol jest podobnie jak z dziewczynami. Jeśli dziewczyna nie jest nami zainteresowana to nazywamy ją szmatą, (pipi)ą, penerą, ladacznicą zdzirą,. Gdy w końcu umówi się z nami to wtedy jest wspaniała.

Jeśli chodzi o Uncharted i Gearsy to mimo wszystko Uncharted jest lepsze ze względu na swoje zróżnicowanie. To tak jakby porównać te gry do 2 dziewczyn z których jedna jest piękniejsza, inteligentniejsza oraz bardziej dow(pipi)na - Uncharted, druga za to lepiej obrabia laskę - Gearsy.

Opublikowano

Andrew znajdz sobie w koncu babe i zakis tego ogora, bo jak widac brak pochwy zle na ciebie wplywa.

PS. Gearsy (jako shooter) niszcza Uncharted - deal with it.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Widzisz Andrew, sam tym trefnym porównaniem przyznałeś, że faceci dzielą się na tych którzy lubią jakieś ch.uju muju dzikie węże czyt. Uncharted oraz tych którzy wolą konkret czyli Gearsy :D

Nadal mam bekę z tych porównań. Wpierw Resistance miał być gears killerem, nie udało się, potem killzone i znowu się nie udało. Teraz zaś niektórzy się uczepili tego uncharted który ma najmniej wspólnego z gearsami, poza właśnie strzelaniem, które w tym pierwszym jest czerstwe na tle drugiego.

No ale brnijcie dalej, tyle killerów Gearsów i Halo miało być że już trudno zliczyć.

Opublikowano
Andrew znajdz sobie w koncu babe i zakis tego ogora, bo jak widac brak pochwy zle na ciebie wplywa.

Sądząc po tym porównaniu, to myślę, że już znalazł. .......dość głęboki i wyprofilowany otwór w swojej konsoli.

Nie kumam, jak może się komuś nie podobać Uncharted. Ta gra kipi zayebistością prawie pod każdym względem, chyba to najzgrabniejszy miks gatunkowy, jaki powstał. No ale Gearsy jako shooter niszczą Uncharted, chociaż ja wolę akurat Resistance 3. No ale to nie powód, żeby czepiać się na siłę tych Gearsów. Kwestia preferencji odnośnie samych gier, a nie marki konsoli, na którą wychodzą.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

jak tobie wytłumaczyć że to kwestia gustu jest a nie że ty powiesz "Girsy są lepsze" i tak jest , tak cały wszechświat uważa?

Opublikowano

tutaj gusta nie maja nic do rzeczy, trzeba po prostu przestac oszukiwac samego siebie i przede wszystkim oderwac wzrok od ulubionej serii, a wtedy mozliwe ze zobaczysz, ze pod wzgledem technicznym jako tpp shooter gearsy zjadaja uncharted na sniadanie :)

uncharted podoba mi sie strasznie, strzelanie nie jest tak s(pipi)e jak niektorzy pisza, ale w porownaniu do GOW naprawde ku*wa trzeba miec zaropiale oczy zeby mowic ze strzela sie lepiej w serii U. tyle. ( chodzi mi tylko i wylacznie o aspekt techniczny, a nie odczucia zwiazane z wykreowanym swiatem )

Opublikowano

GoW1>>>>U1, GoW2=U2(multi nie grałem), GoW3<U3 (w multi: GoW3>U3). Oceniam stopień za(pipi)istości danego tytułu i sensualnych doznań jakie temu towarzyszą. Co do strzelania, to w tej kwestii Marcus wyrywa jaja Drakeowi przez odbyt.

Opublikowano

tutaj gusta nie maja nic do rzeczy, trzeba po prostu przestac oszukiwac samego siebie i przede wszystkim oderwac wzrok od ulubionej serii, a wtedy mozliwe ze zobaczysz, ze pod wzgledem technicznym jako tpp shooter gearsy zjadaja uncharted na sniadanie :)

uncharted podoba mi sie strasznie, strzelanie nie jest tak s(pipi)e jak niektorzy pisza, ale w porownaniu do GOW naprawde ku*wa trzeba miec zaropiale oczy zeby mowic ze strzela sie lepiej w serii U. tyle. ( chodzi mi tylko i wylacznie o aspekt techniczny, a nie odczucia zwiazane z wykreowanym swiatem )

Z tego co widzę to każdy tu pisze, że w Gearsach lepiej się strzela niż w Uncharted. Z tym, że np ja jak mam strzelać 95 % gry to czasami mi się to nudzi. Dlatego wolę U, bo tam chociaż sobię poskaczę, rozwiążę jakąś zagadkę (w jedynce i trójce nie były wcale takie prymitywe).

Tu chodzi o to.

Dla mnie zaznaczę posiadacza DWÓCH konsol od 4 lat:

Strzelanka:

GeoW > Unchartred

Gra jako całość (wykonanie, gameplay itd)

Uncharted > GeoW

ps nie gram nigdy w multi, może wtedy bym mówił trochę inaczej.

Opublikowano

[...]

Nadal mam bekę z tych porównań. Wpierw Resistance miał być gears killerem, nie udało się, potem killzone i znowu się nie udało. Teraz zaś niektórzy się uczepili tego uncharted który ma najmniej wspólnego z gearsami, poza właśnie strzelaniem, które w tym pierwszym jest czerstwe na tle drugiego.

No ale brnijcie dalej, tyle killerów Gearsów i Halo miało być że już trudno zliczyć.

A ja nadal mam bekę z xbociarni, która ciągle wyjeżdzą z tymi bzudrami. Jedyne co miało miejsce w tym stylu to jeszcze za czasów PS2 jak zapowiedziano pierwszego Killzone'a. Jak wyszło? Wiadomo.

Nie przypominam sobie aby później ktoś pisał o jakimś "killowaniu" Halo czy Gearsów.

W ogóle widzę, że ten tamat zmienił się ostatnio w ładne kółko wzajemnej adoracji dla fanboyów X'a.

Wesołych Świąt :P

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Z całym szacunkiem dla Uncharted ale jako strzelanka to nie ten poziom co Gears tam sam feeling z shotgun'a zjada całe uncharted na śniadanie a przecież jest jeszcze snajpa, łuk, bum.......

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Z tego co widzę to każdy tu pisze, że w Gearsach lepiej się strzela niż w Uncharted. Z tym, że np ja jak mam strzelać 95 % gry to czasami mi się to nudzi. Dlatego wolę U, bo tam chociaż sobię poskaczę, rozwiążę jakąś zagadkę (w jedynce i trójce nie były wcale takie prymitywe).

Racja, ale wlasnie dla mnie problemem Uncharted jest to, ze strzelanie w U3 to 80% czasu gry czyli jest to po prostu zwykly szhooter (z milymi odskoczniami w postaci elem. platformowych i zagadek). Dla mnie ta gra bylaby o wiele lepsza gdyby proporcje byly odwrotne, a elementy platformowe choc troche wymagajace. Wtedy bez zadnego problemu moglbym przymknac oko na to jak wyglada strzelanie w tej grze.

Sytuacja podobno troche do tej z Heavenly Sword, dla wielu ta gra to osmy cud swiata. Kij z tym, ze najwazniejszy element gry (system walki) ssie, wazne ze sa wyj.ebane cutscenki, kilkat, ciekawa fabula i Nariko.

PS. Strzelanie w Uncharted ssie w jedynce, w dwojce jest tylko ok, w trojce ssalo niemilosiernie przed patchem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Że też nie macie o czym gadać :)

Ja bym się pochylił nad tym, że PS VITA nam w Polsce zdrożała o 200 zł jeszcze przed premierą :(

Opublikowano

Z tego co widzę, to anczartd poszło drogą lary kroft - z fajnej przygodówki zrobiła się taka sobie strzelaninka. Może za kilka lat wznowią serię i pójdą po rozum do głowy tak samo jak wydawca TR.

<mądrości nie-kĄsolomaniaka>

Opublikowano

Dlatego uważam, że początek U3 dał mi jedne z najlepszych wrażeń na konsolach tej generacji, bo się tam nie strzela...

Co do PS VITA, to sobie ładnie w kulki polecieli. Miało być granie za niecałego tysiaka, a teraz jak człowiek będzie chciał zagrać we WSZYSTKIE gry 1300 za sam sprzęt trza zapłacić. Stawiam, że najtańsza karta pamięci SONY to wydatek min.100 zł i to jest raczej taka Arcade wersja, którą raczej zainteresowany nie jestem. Ciekawe ile wyjdzie za granie na wersji 3G z 16 Gb kartą.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Sytuacja podobno troche do tej z Heavenly Sword, dla wielu ta gra to osmy cud swiata. Kij z tym, ze najwazniejszy element gry (system walki) ssie, wazne ze sa wyj.ebane cutscenki, kilkat, ciekawa fabula i Nariko.

Jeżeli spodziewałeś się że HS będzie slasherem pokroju DMC czy Ninja Gaiden to pewnie tak to odczuwasz. System walki w HS jest na pewno lepszy niż w takim God of War. Dodatkowo oferuje najlepsze wykorzystanie czujnika ruchu z wszystkich gier dostępnych na PS3.

Opublikowano

Słaba złotówka dlatego Vita nagle tak podrożała.

A wracając, to w takim razie czemu wiecznie są gadki w stylu "xbox ma gearsy, ale ps3 ma za to uncharted" tak jakby ten drugi miał być substytutem GoWa? Dla mnie to są oczywiste porównania, choć błędne bo poza kamerą i strzelaniem te gry nie mają nic wspólnego.

Identyczna sytuacja by była jakby ktoś skonfrontował Bioshocka z Call of Duty. Pierwszy ma ch.ujowe strzelanie w porównaniu do drugiego, ale nadrabia czymś innym.

Poza tym aspektem nie ma się do czego przyczepić w Uncharted. Tylko że jak nawet fani mówią, że gunplay w tej serii jest przeciętny, to ND nie powinno robić z tego rasowego shootera z elementami platformowymi tylko jakoś zmienić proporcje.

Dlatego właśnie nagroda od GT dla UC3 jest śmieszna, równie dobrze można uznać najlepszym FPSem skyrima bo tam się strzela z łuku czasami.

No ale w tych czasach dla graczy liczy się głównie pew pew boom przez 90% gry bo inaczej jest nudno. Smutne trochę.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Bez kitu, Uncharted 3 jest świetną grą ale krew mnie zalewała podczas jakiegokolwiek strzelania. O ile mnie pamięć nie myli to w drugiej i pierwszej części tego problemu tak nie było czuć, ale tutaj to przegięli panowie. 80 % gry to strzelanka to powinno to być dopracowane na cycuś a oni odwalili taką kapuchę..Trzeba być ślepym fanbojkiem żeby nie dostrzegać tego problemu.

Opublikowano

Identyczna sytuacja by była jakby ktoś skonfrontował Bioshocka z Call of Duty. Pierwszy ma ch.ujowe strzelanie w porównaniu do drugiego, ale nadrabia czymś innym.

Chu.jowy to jesteś ty.

Widzisz Andrew, sam tym trefnym porównaniem przyznałeś, że faceci dzielą się na tych którzy lubią jakieś ch.uju muju dzikie węże czyt. Uncharted oraz tych którzy wolą konkret czyli Gearsy :D

Przypisujesz fanom Sony czegoś czego nigdy nie powiedzieli. Może jeszcze napisz,że LBP miało być Mario killerem,a Heavenly Sword Ninja Gaiden killerem? Ogarnij się człowieku.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Ej ale weź nie bij, k? Dziś wigilia a w tobie 0 atmosfery świątecznej.

Śniegu nie ma,jestem ateistą...jak tu się może ujawniać świąteczna atmosfera?

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

LBP byl dla mnie kotem, ale podobnie jak Uncharted - 1 odslona (choc w U przy dwojce tez znakomicie sie bawilem). 2 to juz dla mnie 2*mniejszy fun, no i znowu wyszla 1 multiplatforma w postacji Raymana, bym kolejnym super exclusivie opchnal i o nim zapomnial...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.