Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Tak w ogóle to te ceny na ultimie (199zł) to zapewne ceny tzw. sugerowane. Na PS3 ceny sugerowane nowych tytułów to 229-239zł, a jak wszyscy wiemy na premierę zazwyczaj takie gry kosztują 169-189zł. Obstawiam, że przy sugerowanych 2 stówkach, przyjdzie nam zapłacić średnio 149-169zł max za nowości.

Ultima podała takie ceny, bo sami nie wiedzą póki co jak będzie wyglądać dystrybucja ich gier w naszym kraju. Chcą sobie po prostu wyskrobać kawałek rynku rzucając cokolwiek po kosztach mocno niesprecyzowanych.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Moim zdaniem tych gier przez co najmniej rok od premiery nie kupisz taniej niż te sugerowane ceny, powód - mały ruch w interesie będzie to i sklepy będą miały 3 sztuki na krzyż każdej gry i tym samym będą drogie.

Gry na 3DS kosztują w sumie tyle samo: 170-200 zł to jakieś nieporozumienie.

Opublikowano

ja tam wierzę, że SCEP nie da ciała i ceny jednak będą trochę niższe

Opublikowano

Wiadomo jak się sprzedało PSP w naszym kraju? O ile nie złamią VITA, to sprzedaż bedzię raczej niska, zwłaszcza jeżeli sprzęt i gry będą tyle kosztować. Na PSP był spory Hype, bo każdy chciał mieć PS2 w kieszeni, później ludzie się nauczyli, że przenośne granie rządzi się ciut innymi prawami niż to na stacjonarkach i teraz szału na VITA nie ma. Ja nadal liczę, że SONY wyciągnęło wnioski i nie będzie chciało robić z VITA drugiej półstacjonarki, a skupi się na grach dedykowanych i w jakimś stopniu unikatowych, chociaż tytuły startowe nie do końca o tym świadczą.

Opublikowano

jak obnizą to musieliby cos wymyslic aby nie bylo np kupowania gier u nas i eksport za granice jak u nas beda tansze ;D

Opublikowano

No na razie Vita średnio sobie radzi u żółtych. W ostatnim, świątecznym tygodniu sprzedano 482 tys. 3DS'ów, 101 tys. PSP i ... 72 tys. PSV.

3DS kosi ranking świętą trójcą (Mario 3Dland, Mario Kart 7 i Monster Hunter 3g), a żaden tytuł na Vitę nie załapał się do top 20. Niech lepiej Sony wyprosi u Capcomu nowego Monster Huntera, bo mogą mieć problemy ze swoim najnowszym dzieckiem.

Może to i dobrze - szybciej stanieje.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

jak obnizą to musieliby cos wymyslic aby nie bylo np kupowania gier u nas i eksport za granice jak u nas beda tansze ;D

bez sensu, za granicą jakoś się nie martwią że ktoś będzie importował, nie wspominając już o takim USA gdzie jest najtaniej no ale wiadomo, murzyński plebs też chce pograć (nawet jakby importowali to i tak byłyby to znikome liczby)

Aha, gry na polskim xbox live mamy taniej niż np. w UK, też nikomu to nie przeszkadza i nie mamy nagle miliony kont założonych na IP z innych krajów

Opublikowano

Bo to nie SCEP by musiało się martwić, tylko SCEE. SCEP by się cieszył, bo by miał większe zyski.

Opublikowano

Aha, gry na polskim xbox live mamy taniej niż np. w UK, też nikomu to nie przeszkadza i nie mamy nagle miliony kont założonych na IP z innych krajów

Yhy, masz racje, to dziala w dwie strony! Polacy przeciez nie skladali sie masowo na gry z PSN i wzorem zachodu kupowali w pelnej cenie!

Edytowane przez Czez

Opublikowano

ale co ma jedno do drugiego? lol

Bo to nie SCEP by musiało się martwić, tylko SCEE. SCEP by się cieszył, bo by miał większe zyski.

zyski, które i tak trafią na konta SCEE...

Opublikowano

A GAMERA SMIESZY TYLKO LESZKA!!!!!!!!!!!!11111!!!!!!!

Opublikowano

ogólnie to wstawiam tam też ciekawostki, nie zawsze śmieszne :P

Opublikowano

trochę to za mało , w ciągle biednej Polsce za gry na hh niewiele zapłaci nawet te 150 zł

Opublikowano

Uncharted 3 na PS3 dedykowany telewizorowi HD i 5.1 kosztuje tyle samo co Uncharted ns przenośną konsolę. :)

Opublikowano

I tyle samo co 22 sztuki WC Pickera - wybor nalezy do Was.

Opublikowano

Ale narzekacie na tą Vite :( A szykuje się konsola z najlepszym lineupem w historii, taki Uncharted:Golden raczej jest wart 200zł i zapowiada się lepiej niż większość tytułów na ps3/x360.

Opublikowano

Widze, ze nie rozumiesz ile razy umyjesz kibel 22 sztukami WC pickera.

Otoz kilkaset razy. Tak, dobrze przeczytales - kilkaset.

Ile kibli umyjesz Unchartedem?

0.

Matematyka nie klamie.

Dziekuje, dobranoc.

Opublikowano

W sumie okładką byś trochę kibel poczyścił.

Ciekawe jak z cenami na PSS.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Ale narzekacie na tą Vite :( A szykuje się konsola z najlepszym lineupem w historii, taki Uncharted:Golden raczej jest wart 200zł i zapowiada się lepiej niż większość tytułów na ps3/x360.

Ale tu chodzi o zasady synu ;)

Jeżeli chodzi o jakość realizacji tych gier to line-up jest faktycznie bardzo dobry, na pewno lepiej wypada na tle startu 3DS gdzie najciekawsza gra to był prosty port SF4 z PS3/X360. Vita ma 3 czy 4 spinoffy, ale dobrze zrealizowane. Jednak ceny na poziomie 35-40 funtów nic nie usprawiedliwia.

Wii ostatnią normalną konsolą. [*]

http://www.ppe.pl/ne...sie_do_DLC.html

Zapaliłem świeczkę w oknie. Do Mario na WiiU pewnie będą wychodzić w DLC dodatkowe grzybki w różnych kolorach :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

trochę to za mało , w ciągle biednej Polsce za gry na hh niewiele zapłaci nawet te 150 zł

No jak się człowiek przejdzie po dowolnym liceum to jakoś nie widać tej strasznej biedy. W to, że nikt nie będzie płacił za gry, to akurat wierzę, ale niekoniecznie z powodu pustego brzuszka i podartych spodenek.

Dajcie już spokój. Popatrzcie na inflację i wyjdzie na to, że gry i tak są stosunkowo tańsze, niż były kiedyś. A że waszym zdaniem gry na handhelda są mniej warte, niż stacjonarne, to już wasz problem, normalni ludzie tak nie myślą, widzą grę, która im daje radość, to jest dla nich warta pieniądze, zastosowana technologia ich wali.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Masz trochę racji, dałbym plusa, ale wyczerpał się limit. Z tego co wiem to gry na Vitę kosztują w Europie 49,99 euro więc mimo wszystko nie liczyłbym na niższe ceny w Polsce.

Co do liceów i zamożności w naszym kraju. Faktycznie nie widać biedy bo jako takiej u nas biedy nie ma. Jednakże rodzice i sama młodzież (w tym ja a co) chce jakoś wyglądać i się pokazać. To jest jeszcze ok, ale jak z reguły rozmawiam o kupowaniu płyt czy gier to pukają się w czoło. Lepiej z neta. Nie jestem święty, ale czasem to mnie przeraża. Taka znieczulica. Kolega gada o zespole, a jak raz chciałem go na koncert wyciągnąć to mówił, że mu szkoda 18 zł. heh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.