Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Widze, ze nie rozumiesz ile razy umyjesz kibel 22 sztukami WC pickera.

Otoz kilkaset razy. Tak, dobrze przeczytales - kilkaset.

Ile kibli umyjesz Unchartedem?

0.

Matematyka nie klamie.

Dziekuje, dobranoc.

Przekonałeś mnie, sprzedaję x360 i kupię sobie za to WC pikera, większy pożytek z tego będzie :D

Ale tu chodzi o zasady synu ;)

Jeżeli chodzi o jakość realizacji tych gier to line-up jest faktycznie bardzo dobry, na pewno lepiej wypada na tle startu 3DS gdzie najciekawsza gra to był prosty port SF4 z PS3/X360. Vita ma 3 czy 4 spinoffy, ale dobrze zrealizowane. Jednak ceny na poziomie 35-40 funtów nic nie usprawiedliwia.

Poczekajmy na oficjalną premierę w Polsce, ale według mnie ceny gier na Vite będą na poziomie 100-150zł, my mamy zawsze tańsze gry niż reszta europy, mam nadzieje że i tym razem tak będzie ^_^

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Mamy tańsze, ale te od Microsoftu, a Microsoft raczej gier na PSVita nie wydaje :)

Ogqzo: Przeciętaniak otworzy w domu pudełko z grą na Vita, zobaczy małą kartę pamięci, spojrzy na grę na PS3 na płycie BD i powie "za co ja kuźwa tyle płacę, przecież ta gra jest 10 razy mniejsza niż na PS3 !!!!" :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Poczekajmy na oficjalną premierę w Polsce, ale według mnie ceny gier na Vite będą na poziomie 100-150zł, my mamy zawsze tańsze gry niż reszta europy, mam nadzieje że i tym razem tak będzie

100 zł za gry kosztujące 40 euro? Chyba pora założyć konto na Ebayu.

Ogqzo: Przeciętaniak otworzy w domu pudełko z grą na Vita, zobaczy małą kartę pamięci, spojrzy na grę na PS3 na płycie BD i powie "za co ja kuźwa tyle płacę, przecież ta gra jest 10 razy mniejsza niż na PS3 !!!!" :D

Chyba przeciętny użytkownik tego forum. Większość klientów otworzy pudełko, po czym włączy konsolę i będzie sobie grało w grę.

Nie grałem jeszcze na Vicie, więc nie wiem, jak jest w praktyce, ale polityka cenowa jest jasna: tym razem dopłacamy do sprzętu, ale gry są droższe. Tak więc mają być eksluzywne, bardziej atrakcyjne, lepsze, niż dotychczas. Skoro takie Uncharted ma kosztować 50 euro, to pewnie ma to odzwierciedlenie w budżecie gry - gdyby mogli, pewnie by tak drogo jej nie wyceniali. Generalnie zasada jest taka sama, co zawsze, towar musi być dobry.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Ciekawe czy na E3 zapowiedzą jakieś 3rd party jak Call of Duty czy Bioshock które ponoć się robią.

Opublikowano

oqozo może ciebie wali technologia bo masz wzrok jak moja babka :-)

Opublikowano

Przecież gry na zachodzie kosztują na premierę 60 euro wiec u nas powinny kosztować ok.250zł(tyle co z psn ;) ), a jak wiadomo są po 170-200zł, więc chyba tak źle nie mamy i nie chodzi tu tylko o m$.

ogqozo nie wszystkie gry będą kosztować 50euro ;)

Opublikowano

pleju jakie 60 euro :D ? 40 funtów i 50 euro, czyli tyle ile gry na Vita. Nie mówię o jakiś pierdołach zrobionych za 3.5 zł, które mają cenę 30 funtów, na PS3 też wychodzą takie gry jak Snajper, ale to nie ma nic do rzeczy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

a po 3 mieś cena leci często przez połowę , u nas po roku.

Opublikowano

Gry od EA dosyć szybko schodzą z ceny.

Jeśli chodzi o piraty na Vitę. Sony daje radę w tym aspekcie z PS3, jakoś nie widzę by po ostatnim głośnym hacku gracze masowo "przerabiali" swoje konsole. Nie wiem jak zabezpieczyli Vitę oprócz zastosowania kart SD, braku możliwości wymiany baterii czy firmware.

Opublikowano

No teraz widzę że cena sugerowana to 60euro a sprzedają po 50euro przynajmniej w sklepach internetowych(czyli podobnie jak u nas) ;) . Ale jak byłem we Włoszech to nowości po 60 euro były(przynajmniej w supermarketach i w sklepie konsolowym w którym byłem).

Opublikowano

A u nas nowości w supermarketach są po 239pln. Co z tego? :D

Pewnie znajdziesz też sklep kĄsolowy w którym takie ceny są.

Opublikowano

Nigdzie nie widziałem Fify12 za 250zł ^_^ Choć pamiętam jak zniszczyła mnie cena GH:Metallica(sama gra) w Saturnie za 350zł ;)

Opublikowano

Tak jak Too Human 2 lata po :P

Opublikowano

A że waszym zdaniem gry na handhelda są mniej warte, niż stacjonarne, to już wasz problem, normalni ludzie tak nie myślą, widzą grę, która im daje radość, to jest dla nich warta pieniądze, zastosowana technologia ich wali.

To nie tylko nasze zdanie, do tej pory gry na konsole przenośne były (np. w takim USA) tańsze od tych na konsole stacjonarne. Jeżeli granie w klona tetrisa ma kosztować tyle co SKYRIM bo przecież fun nie mniejszy, to ja nie wysiadam.

Opublikowano

Jeśli Vita będzie miała te darmowe i tanie gry z Androida to spoko.

To MW3 ma już GOTY na GT.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Na Vicie będzie działać Playstation Suite (polecam prezentację z któregoś GDC), które ma być takim odpowiednikiem XNA (nawet język ten sam :)), zarówno do gier, jak i aplikacji.

Inna sprawa, że ma to działać także na "urządzeniach z certyfikatem Playstation" - duża szansa na to, że wkrótce nie tylko tych od SONY (co już mi się mniej podoba) - Vita, Xperia Play, te ich nowe tablety, być może PS3 itp.

Sama rzecz już jest, tylko czekać, aż skończą i zaczną z niej korzystać...

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

A że waszym zdaniem gry na handhelda są mniej warte, niż stacjonarne, to już wasz problem, normalni ludzie tak nie myślą, widzą grę, która im daje radość, to jest dla nich warta pieniądze, zastosowana technologia ich wali.

To nie tylko nasze zdanie, do tej pory gry na konsole przenośne były (np. w takim USA) tańsze od tych na konsole stacjonarne. Jeżeli granie w klona tetrisa ma kosztować tyle co SKYRIM bo przecież fun nie mniejszy, to ja nie wysiadam.

no dokładnie.

jesli ktoś ma komputerek (a ma chyba kazdy z was) to warto pooglądać rożne freeware 'owe aplikację - często są podobne do produkcji , które na handheldach sprzedawane sa za 40 euro !

No to coś takiego albo zbliżonego ma mieć dla mnie wartość 40 euro skoro istnieje to w wersji "za dramo"?

rozbudowanie z GTA IV czy Skyrima, jakośc grafiki z Uncharted czy Gearsów - to jest top na konsole aktualnie i to zasługuję na 50 euro.

Coś słabszego siłą rzeczy zasługuje na mniejszą kwotę. Do tego próżno tego szukać w darmowych aplikacjach

Zrozumiano to w każdej niemal branży - chipsy mark TiP są tańsze od Lejsów, fiat jest tańszy od Mercedesa itd.

Ba, już nawet na pc to zrozumiano. Teraz świat czeka na wydawców gier na konsole i na Oqozo.

A sorry, na tego ostatniego nie czeka :)

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Eee w tym roku nie było tak źle. Naprawdę było/jest dużo promocji przez które można było wyrwać gry chwilę po premierze o wiele taniej. Nawet takie Ultimy (to znaczy "drogie" sklepy) mocno spuszczają, serio. W tym roku to widać jak dla mnie mały przełom.

Chociaż, chociaż i tak w tym roku nic nie pobije Kompanii Graczy-Muve-cenegi.

Kurde mimo tego, że ich nie cierpię (chociaż już mniej) to swoją mega promocją "-50%" należą się im brawa. Topowe gry na premierę dzięki nim wyrwałem za lekko ponad 100 zł (Mortal Kombat, Batman: AC, Deus EX). L.A Noire, Skyrim, RAGE i co tam jeszcze wydawali na premierę, "topowe" gry za stówkę - bajka. No i nawet nie trzeba wspominać, że dzięki tym zniżkom dane tytuły jak szybko staniały. Jak tanio było można je wyrwać chwilę po premierze.

Micha mi się cieszy bo mam ostatni kodzik - zniżkę. Dzięki któremu wyrwę Max Payne 3 za 100 (+/-) hihi a jeżeli GTAV wyjdzie w 2012. To i GTA na premierę będzie można wyrwać w takiej cenie <trzepie gruchę>

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

zgadzam sie z powyższym, ten rok był obfity w dobre promocje w polsce. wspomniane kody -50% muve, ico hd za 69zł w ultimie czy nowy rayman za 129zł na empik.com jest coraz lepiej.

Opublikowano

jesli ktoś ma komputerek (a ma chyba kazdy z was) to warto pooglądać rożne freeware 'owe aplikację - często są podobne do produkcji , które na handheldach sprzedawane sa za 40 euro !

Wow, są podobne. Aż prawie mi się od tego chce w nie grać.

No to coś takiego albo zbliżonego ma mieć dla mnie wartość 40 euro skoro istnieje to w wersji "za dramo"?

No popatrz, a znajdują się idioci, którzy płacą za takie GTA, chociaż w internecie mają podobne za darmo. No ale firmy konsolowe żyły z nich do tej pory, to i dalej będą żyć.

rozbudowanie z GTA IV czy Skyrima, jakośc grafiki z Uncharted czy Gearsów - to jest top na konsole aktualnie i to zasługuję na 50 euro.

No fajnie, że taką masz opinię, ale nie gadałem o twoim guście do gier, tylko ogólnie o ludziach.

Zrozumiano to w każdej niemal branży - chipsy mark TiP są tańsze od Lejsów, fiat jest tańszy od Mercedesa itd.

Fajnie, że Mercedes jest droższy od Fiata, ale nie o to przecież chodzi, tylko o to, że z jakiegoś powodu uznałeś, iż to ty decydujesz, co na rynku gier jest Mercedesem. No więc niezbyt. Ty decydujesz o tym, co ty kupisz. Ja o tym, co ja kupię, ale nie pisałem tutaj o swoim widzimisię, tylko o tym, jak to działa ogólnie w przypadku mas. Sony raczej nie planuje, żeby każdy obywatel Ziemi kupił Vitę i każdą grę na premierę, więc twoja jedna opinia na temat tego, że za drogo, jakoś nie wpłynie tak bardzo na sukces bądź porażkę konsoli i to miałem na myśli. Ty będziesz sobie grał w jakąś freeware'ową grę podobną do Uncharted, ale jeśli ileś tam osób zapłaci chore 200 zł za to samo na Vicie, to by znaczyło, że Uncharted jest Mercedesem.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Na Vicie będzie działać Playstation Suite (polecam prezentację z któregoś GDC), które ma być takim odpowiednikiem XNA (nawet język ten sam :)), zarówno do gier, jak i aplikacji.

Inna sprawa, że ma to działać także na "urządzeniach z certyfikatem Playstation" - duża szansa na to, że wkrótce nie tylko tych od SONY (co już mi się mniej podoba) - Vita, Xperia Play, te ich nowe tablety, być może PS3 itp.

Sama rzecz już jest, tylko czekać, aż skończą i zaczną z niej korzystać...

czyli pisanie gier na vite np w MICROSOFT VS oczywiscie w C# ? :P

Opublikowano
Eee w tym roku nie było tak źle. Naprawdę było/jest dużo promocji przez które można było wyrwać gry chwilę po premierze o wiele taniej. Nawet takie Ultimy (to znaczy "drogie" sklepy) mocno spuszczają, serio. W tym roku to widać jak dla mnie mały przełom. Chociaż, chociaż i tak w tym roku nic nie pobije Kompanii Graczy-Muve-cenegi. Kurde mimo tego, że ich nie cierpię (chociaż już mniej) to swoją mega promocją "-50%" należą się im brawa. Topowe gry na premierę dzięki nim wyrwałem za lekko ponad 100 zł (Mortal Kombat, Batman: AC, Deus EX). L.A Noire, Skyrim, RAGE i co tam jeszcze wydawali na premierę, "topowe" gry za stówkę - bajka. No i nawet nie trzeba wspominać, że dzięki tym zniżkom dane tytuły jak szybko staniały. Jak tanio było można je wyrwać chwilę po premierze. Micha mi się cieszy bo mam ostatni kodzik - zniżkę. Dzięki któremu wyrwę Max Payne 3 za 100 (+/-) hihi a jeżeli GTAV wyjdzie w 2012. To i GTA na premierę będzie można wyrwać w takiej cenie <trzepie gruchę>

A Bioshocka kto wydaje? :) Tomb Raidera?

Opublikowano

Słupek musi mieć wielu krewnych, którzy odbierają jego paczki :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.