Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli Vita będzie miała te darmowe i tanie gry z Androida to spoko.

Na Vicie będzie działać Playstation Suite (polecam prezentację z któregoś GDC), które ma być takim odpowiednikiem XNA (nawet język ten sam :)), zarówno do gier, jak i aplikacji.

Inna sprawa, że ma to działać także na "urządzeniach z certyfikatem Playstation" - duża szansa na to, że wkrótce nie tylko tych od SONY (co już mi się mniej podoba) - Vita, Xperia Play, te ich nowe tablety, być może PS3 itp.

Sama rzecz już jest, tylko czekać, aż skończą i zaczną z niej korzystać...

czyli pisanie gier na vite np w MICROSOFT VS oczywiscie w C# ? :P

Jeszcze nie. ;) Ale Visual Studio ma być wkrótce obsługiwane...

(Oczywiście całość oparta na zewnętrznym MONO, a nie microsoftowym .NET)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Dark Souls zgarnął nagrodę dla najlepszego RPG 2011 od Gametrailers :) Już im prawie wybaczyłem GOTY dla MW2 ;)

Opublikowano

Jeśli Vita będzie miała te darmowe i tanie gry z Androida to spoko.

Na Vicie będzie działać Playstation Suite (polecam prezentację z któregoś GDC), które ma być takim odpowiednikiem XNA (nawet język ten sam :)), zarówno do gier, jak i aplikacji.

Inna sprawa, że ma to działać także na "urządzeniach z certyfikatem Playstation" - duża szansa na to, że wkrótce nie tylko tych od SONY (co już mi się mniej podoba) - Vita, Xperia Play, te ich nowe tablety, być może PS3 itp.

Sama rzecz już jest, tylko czekać, aż skończą i zaczną z niej korzystać...

czyli pisanie gier na vite np w MICROSOFT VS oczywiscie w C# ? :P

Jeszcze nie. ;) Ale Visual Studio ma być wkrótce obsługiwane...

(Oczywiście całość oparta na zewnętrznym MONO, a nie microsoftowym .NET)

i tak pewnie ten projekt skonczy jak Move.me na które czekam a od ostatniego ogloszenia minal juz ponad rok.....

Opublikowano
Dark Souls zgarnął nagrodę dla najlepszego RPG 2011 od Gametrailers :) Już im prawie wybaczyłem GOTY dla MW2 ;)

Najlepszym RPGiem jest Skyrim! :)

Opublikowano

Pozytywnie jestem zaskoczony plebiscytem. Skyrim jest kapitalne, ale docieraja do mnie glosy, ze to Dark Souls jest kwintesencja RPG tej generacji ;]

Do tego najlepsza grafika dla U3 ;) Dziwi tylko brak nominacji dla Crysisa 2 :)

Opublikowano

Do tego najlepsza grafika dla U3 ;)Dziwi tylko brak nominacji dla Crysisa 2 :)

nie dziwi

Opublikowano

Najladniejszy FPS na konsole i brak nominacji =/

Lepsze nominacje niz te z VGA (tam to byl smiech), ale wrzucanie Dirta zamiast C2 albo KZ3 to dla mnie lekkie nieporozumienie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No, dziwi brak nominacji bo Crysis 2 i Killzone 3 to wyzyny graficzne tej generacji. Scisla czolowka.

Opublikowano

No, dziwi brak nominacji bo Crysis 2 i Killzone 3 to wyzyny graficzne tej generacji. Scisla czolowka.

Jesli Kz3 to wyzyny to ta generacja niech sie konczy...

Wyglada ok ale na przerywnikach jak są zblizenia to widac daremna rozdzielczosc tekstur ;/

Opublikowano

O nie, jak Mazzeo.

Killzone 3 i Crysis 2 to najladniejsze fpsy tej generacji! Znasz w ogole jakies ladniejsze?

Czy w DS takze jest tyle misji pobocznych, ktore spokojnie moglyby sie skladac na fabule? Nie gralem w ta gre, ale u kumpla mnie odrzucila i zastanawiam sie, czy nagroda jest za fabule, czy glownie mechanike gry?

Opublikowano

Nagrody zasłużone :)

Opublikowano

Czy w DS takze jest tyle misji pobocznych, ktore spokojnie moglyby sie skladac na fabule? Nie gralem w ta gre, ale u kumpla mnie odrzucila i zastanawiam sie, czy nagroda jest za fabule, czy glownie mechanike gry?

Tam fabuły praktycznie nie ma. Esencją jest walka i przetrwanie. Akurat brak fabuły odrzucił mnie od serii DS.

Opublikowano

Dzieki, to juz wole Skyrim, tam nawet jak nagle znudza nam sie misje poboczne roznych gildi, pomoc towarzyszom, eksporacja i mamy zamiar w koncu ruszyc z historia, nagle trafiamy do miasteczka, gdzie nagle cos nas zaciekawi. Spalony dom posrodku, zapytasz w karczmie co sie z nim stalo i zaczyna sie po raz kolejny odrebna opowiesc z wampirami, wilkolakami i duchami w roli glownej. Nawet zwykla ksiazka raz przeczytana moze prowadzic do nowej historii, legendy! Rozwoj postaci jest znakomity, do tego wszystko podane w bardzo ladnej oprawie, no ale dla niektorych tekstury sa za slabe :(

Edytowane przez easye

Opublikowano

DS to w dzisiejszych czasach imo pure gameplay bez pierdoł i prowadzenia gracza za rączkę i pomagania mu co krok. No i do tego świetny OST i jeden z najlepszych designów tej generacji.

Prepare to die!

Tyle w temacie :D

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Wczoraj pisaliście o promocjach w Polsce, a dzisiaj Undead Nightmare na XBL za 12 zł.

Ten rok faktycznie pokazuje, że coś się ruszyło. Kompania Graczy (sam kupiłem 2 gry), Merlin miał promocję na Bulletstorm na premierze za 137 zł (też wciągnąłem), EA dalej ciągnie swoją agresywną politykę cenową, no i Ultima zaczęła szybciej schodzić z cenami. Te wszystkie zjawiska doprowadziły u mnie do pewnego zwrotu, bo tak jak przez 2 poprzednie lata kupowałem w 80% gry z UK, tak w tym roku sytuacja się odwróciła. Plus jeszcze do tego, że Microsoft od jakiegoś czasu chyba zszedł z marżą na MSP i można w sklepach internetowych kupić 2100 MSP i 4200 MSP po 60 i 120 zł zamiast wcześniejszych 80 i 150 zł - Trine 2 za 34 zł, Crysis 1 za 39 zł itp.

Dobrze, że można dać w końcu trochę więcej zarobić Polakom :)

Opublikowano

PS3 zgarnęło nagrodę na gametrailers za najlepszy line up gier w 2012 roku. Chyba nikt nie ma wątpliwości że zasłużenie.

Opublikowano

jesli ktoś ma komputerek (a ma chyba kazdy z was) to warto pooglądać rożne freeware 'owe aplikację - często są podobne do produkcji , które na handheldach sprzedawane sa za 40 euro !

Wow, są podobne. Aż prawie mi się od tego chce w nie grać.

o rany, ale ty pozer jesteś i sciemniacz :/

raz pisze, ze nie ma na rachunki za gaz , teraz jednak twierdzi, ze ma gdzieś że taka sama gra jest za darmo (LEGALNIE ) na PC a bardzo podobna na przenośniaka za 50 ojro.

Opublikowano

PS3 zgarnęło nagrodę na gametrailers za najlepszy line up gier w 2012 roku. Chyba nikt nie ma wątpliwości że zasłużenie.

No to znowu się zacznie.

Opublikowano

Nie zacznie sie bo obiektywnie trzeba przyznac, ze ma lepszy line-up.

Opublikowano

Spokojnie Ins...Mazzeo czy Daddy od dawna negują to jaki Sony ma silny line-up.

Opublikowano

cant say gametrailers without gay.

Tyle w temacie.

Opublikowano

a gry które zostałe wydane na początku roku mają w ogóle jakieś szanse na nominacje do GOTY czy do innych jak najlepsza grafa tak jak Killzone 3? Bo wydaje mi się że sie o nich zapomina i największy hype jest na gry z 3/4 kwartału lol

Edytowane przez mersi

Opublikowano

No to jest cale gejtrejlers - C2 i KZ3 wyszly na poczatku roku wiec sie dla nich nie licza ...

Opublikowano

Nie zacznie sie bo obiektywnie trzeba przyznac, ze ma lepszy line-up.

http://www.youtube.com/watch?v=L3c6gA1qKJg&feature=related

Crysis 2 jakoś na mnie na konsoli wrażenia nie zrobił, ale na PC pewno wymiata graficznie.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.