Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Jeszcze napiszcie że Gearsy 3 wyglądają lepiej niż U3 :turned:

W singlu gorzej, w multi lepiej.

Pewnie ci chodzi o bete multi U3 która wyglądała nawet gorzej niż U2, pełna wersja multi U3 wygląda lepiej niż Gearsy 3 ^_^

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Miejmy nadzieje, bo w becie wyglada to tragicznie. Animacje tez poprawili w multi czy nadal mamy poziom army of two?

Opublikowano

Miejmy nadzieje, bo w becie wyglada to tragicznie. Animacje tez poprawili w multi czy nadal mamy poziom army of two?

Nie pamiętam już dokładnie jaka była animacja w becie, ale chyba jest taka sama.

Opublikowano

Z tego co pokazali w Unch3 to trochę brakuje do poziomu GOW3, było to widać w obu betach i widać to na nowych materiałach, twarze głównych postaci wyglądają lepiej niż w GOW3, a z ocenianiem singla trzeba poczekać.

a z tych osób które grają w Rage jak wygląda porównanie do GOW3 i Unch3 ?

Opublikowano

Z tego co pokazali w Unch3 to trochę brakuje do poziomu GOW3, było to widać w obu betach i widać to na nowych materiałach, twarze głównych postaci wyglądają lepiej niż w GOW3, a z ocenianiem singla trzeba poczekać.

a z tych osób które grają w Rage jak wygląda porównanie do GOW3 i Unch3 ?

Według mnie Rage wygląda dużo lepiej niż GOW3, niesamowite wrażenie robi widoczność w tej grze, aż ciężko uwierzyć że to na konsoli leci, nie mówiąc już o tym że 60fps wyciąga :shok: W singla U3 nie grałem to nie mam porównania.

Opublikowano

Dużo lepiej ? Dobre sobie. Nie ma to jak pisać o czymś o czym nie ma się pojęcia :P

W obu grach położono nacisk na co innego. Rage chodzi ultra płynnie w 60 FPS i stylistyka robi wrażenie, ale kosztem słabych tekstur i widocznego czasami doładowywania (mniej lub bardziej). Gears of War 3 za to masakruje teksturami i oświetleniem. Pomijam już inne różnice jak np. fakt, że w GoW3 możesz normalnego heada zrobić czy rozerwać przeciwnika, gdy w Rage są oni z betonu tak jak i otoczenie. Efekty też raczej lepiej wypadają w GoW3.

Rage można pewne rzeczy wybaczyć z uwagi na stałe 60 FPS. W innej grze nikt by nie wybaczył np. wyparowującej broni. Cięcia widać gołym okiem, ale ogólny obraz gry + 60 FPS daje na X360 bardzo dobre wrażenie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dużo lepiej ? Dobre sobie. Nie ma to jak pisać o czymś o czym nie ma się pojęcia :P

W obu grach położono nacisk na co innego. Rage chodzi ultra płynnie w 60 FPS i stylistyka robi wrażenie, ale kosztem słabych tekstur i widocznego czasami doładowywania (mniej lub bardziej). Gears of War 3 za to masakruje teksturami i oświetleniem. Pomijam już inne różnice jak np. fakt, że w GoW3 możesz normalnego heada zrobić czy rozerwać przeciwnika, gdy w Rage są oni z betonu tak jak i otoczenie. Efekty też raczej lepiej wypadają w GoW3.

Rage można pewne rzeczy wybaczyć z uwagi na stałe 60 FPS. W innej grze nikt by nie wybaczył np. wyparowującej broni. Cięcia widać gołym okiem, ale ogólny obraz gry + 60 FPS daje na X360 bardzo dobre wrażenie.

Tylko że Gearsy 3 mają tragiczny drugi plan, wszystko jest za mgłą i wali bitmapami:

2011041518230803dnmz.jpg

A w Rage masz prawie przez cały czas takie widoczki i zerowy pop-up:

rage-13.jpg

Już nie mówiąc o tym że ma otwarty świat. Przez całą kampanie GOW3 nie było miejsca gdzie zbierałbym szczenę z podłogi, a tutaj mam co chwilę :woot:. A poza tym cięzko się kłucić z osobą która uwarzała ODST za najładniejszą grę jaka wyszła ;)

Opublikowano

Ale wiesz, ze ten screen z gow jest z multi, a ten z rage to bullshot?

Opublikowano

Wiem(przeszedłem singla i ograłem multi), ale w kampanii tła wygląda podobnie, nie mogłem na szybko znaleźć screena z kampanii który by pokazywał o co mi chodzi ^_^

edit: Dobra mam z kampanii:

2011041520232922qoxe.jpg

Edytowane przez pleju

Opublikowano

Pleju: Rozumiem, że nie masz zielonego pojęcia o grafice. Nie każdy musi się na tym znać. Ale jak się nie znasz to nie pitol głupot.

Rage jest obcięte na wielu polach żeby chodzić w 60 FPS na konsolach i porównywanie go do GoW3 jest bez sensu.

I nie kłam z tym ODST bo nigdy nic takiego nie napisałem.

Opublikowano

Napisales, pamietam :(

zartuje ;*

W ogole jak mozna dyskutowac z kims kto nie kryje sie ze swoim fanbojstwem? Koles ma xwe pleju na Boga xD Wiadomo, ze bedzie yebal girsy, nie pierwszy raz zreszta. Dla niego "obiektywne" jest yebanie xboxa, a nieobiektywne yebanie plejstona (w kazdym wypadku). Tyle.

Opublikowano

Napisales, pamietam :(

Nie (pipi) Yaczes. Napisałem, że ODST ma kapitalny design i kolorystyka + półmrok tuszuje wiele graficznych niedociągnięć.

pleju no walnij mi jeszcze z parę minusów, nie zmieni to tego, że (pipi) głupoty :)

Opublikowano

No wiem, zartowalem.

Opublikowano

No wiem, zartowalem.

Pisz posty w całości, a nie 10 razy edytujesz :)

Opublikowano

No sie przyzwyczailem, ze napisze jedno zdanie i klikam napisz :F

Opublikowano

O nie, Uncharted 3 to jednak brzydka gra, noga przenika przez te żółte pasy. :( Rozumiem, że jak gracie to też co chwilę zatrzymujecie obraz by zobaczyć co tam devi znowu zjebali...

Twoje dowalenie się do śladów krwi w najlepszej graficznie grze w historii jest lepsze?

Dowaliłem się, jak to zrobił Stona czepiając się tekstur podłoża. Poza tym widzę, że fanbojom to wszystko jedno, czy by z tego typa zeszło powietrze jak z balona, no bo w końcu oprawa jest taka piękna. Także strzelajcie sobie do kukiełek nawet w 7680x4320. Niestety potężny PSX już lepiej zaskakiwał w tym temacie, gdzie można było choćby w Residencie odstrzelić zombiakom tułów.

Osobiście od następnej generacji nie oczekuję tylko ładniejszej oprawy, ale liczę przede wszystkim na interakcję o większej skali niż do tej pory. Bo gry ciągle są w tym słabiutkie i nic tutaj nie zmieniają tekstury w ultra hd.

Idąc Twoim tokiem rozumowania Solider of Fortune na PC z lat 90' [nie pamiętam daty wydania] był wy(pipi)any w kosmos i kasował BF3 , bo była KREW i można było odstrzelić kończyny! Aha, fajnie. [tak, przekolorowałem podobnie jak Ty].

Co do marzeń o większej interakcji. Płonne one, oj płonne. Przypomnij sobie co miało dawać PS2. Megarealne światy , każdy liść animowany osobno [bo emołszyn endżin to uciąnie!!!1] itp. głodne kawałki. Skończyło się na lepszej grafie :F Tak samo będzie z nowymi kĄsolami. Fizyka w grach idzie do przodu malutkimi kroczkami i nie zanosi się, żeby coś w tej sprawie drgnęło mocniej, niż liść pod naciskiem małego motylka [XD].

Opublikowano

Wiem(przeszedłem singla i ograłem multi), ale w kampanii tła wygląda podobnie, nie mogłem na szybko znaleźć screena z kampanii który by pokazywał o co mi chodzi ^_^

edit: Dobra mam z kampanii:

2011041520232922qoxe.jpg

:wallbash: To jest multi kufa mać, masz pojęcie o czym piszesz?? :wallbash:

Opublikowano

Pleju: Rozumiem, że nie masz zielonego pojęcia o grafice. Nie każdy musi się na tym znać. Ale jak się nie znasz to nie pitol głupot.

Rage jest obcięte na wielu polach żeby chodzić w 60 FPS na konsolach i porównywanie go do GoW3 jest bez sensu.

I nie kłam z tym ODST bo nigdy nic takiego nie napisałem.

Napisano przez DonSterydo w 15 kwiecień 2010 - 12:52 in Graczpospolita

Na mnie do tej pory największe wrażenie jeśli chodzi nie wiem o stylistykę, dobrze dobraną paletę barw, klimacik itp. zrobiło ODST (poza misjami w palącym słońcu) smile.gifMożecie się śmiać, ale dla mnie to najładniejsza gra w jaką grałem smile.gif

A z tym screenem z Gearsów dałem dupy, nie popatrzyłem na to że ilość żyć jest u góry :( Ale w singlu to wygląda podobnie.

Edytowane przez pleju

Opublikowano

Dobra Don, teraz to juz przyznaj sie do FAILa, nie badz drugim plejem.

Jakby na nia nie patrzec, to nigdy nie byla najladniejsza w czymkolwiek.

Opublikowano

Czyli nie napisałeś że to najładniejsza gra w jaką grałeś??

Opublikowano

Yaczes jakiego faila ? Napisałem wyraźnie, że dla mnie to najładniejsza gra pod względem stylistyki + palety barw + ogólnego klimatu. Ja odróżniam jakość techniczną w stylu poziomu tekstur, wydajności silnika liczonego w FPS, obecność screen tearingu, oświetlenie realtime, obecność lub brak AA od tego co wyróżniłem w przypadku ODST.

Opublikowano

No, dobra, przekonales mnie. To sie w zadnym razie nie przyznawaj.

xD

Opublikowano

Dobra Don, teraz to juz przyznaj sie do FAILa, nie badz drugim plejem.

Jakby na nia nie patrzec, to nigdy nie byla najladniejsza w czymkolwiek.

No ja przyznaję że dałem dupy ze screenami z Gearsów :( A co do screena z Rage to chodziło mi o widoczki jakie ta gra ma ^_^

Opublikowano

No, ale to tylko dlatego, ze... to faktycznie byly screeny z multi xD Wiec nawet jakbys sie nie przyznal, to i tak by bylo wiadomo :F

A ja zaraz gram o 3k pln w gearsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.