Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

A wiadomo już, że nie jest 6X mocniejsze niż X360?

Jakby była 6x mocniejsza to Nintendo już by dawno pokazało takie rendery, że by nam oczy wypaliło. Pokazówka Linka z pająkiem to nijak pokaz mocy 5-6x większej od X360, a był to przecież render.

Cały artykuł to bzdury na resorach. Nowy X pod koniec 2013 z układem graficznym z 2011 roku :P ?

Opublikowano
a był to przecież render.

Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale to chyba nie był render. Za pomocą pada można było dynamicznie zmieniać oświetlenie w tym demie.

Opublikowano
  • Autor

Po portach, typu Arkham City łatwo będzie sprawdzić, czy będzie mocniejsza od PS3/Xboxa360.

Opublikowano

Na tym pokazie IGN'u faktycznie to wygląda jakby było zrobione pod puszczony filmik, gość w ogólnie nie kierował Linkiem.

Opublikowano

To był interaktywny filmik, kadry kamery tylko było można zmienić czy coś w ten deseń.

Zwyrodnialec: Mocniejsze jest, ale nie 5-6 razy :P

Opublikowano

5-6 razy? Nie wierzę. Wii U przez jakiś czas będzie oczywiście wiodło prym na polu technicznym ale potrwa to tylko do czasu wejścia na rynek następców PS3 i X360.

Opublikowano

Oczywista oczywistość.

Opublikowano

Między WiiU a next genami bedzie taka sama zaleznosc jak jest teraz miedzy aktualnymi konsolami w Wii. Prorokuje dokladnie to samo. Generacja dla Nintendo to cos pomiedzy poprzednia a aktualna.

Opublikowano
  • Autor

To jak z Wii, które miało być kilka razy mocniejsze od Gacka, a skończyło się na tym, że ładniejsze (i to nie jakoś miażdżąco) gry można policzyć na jednej ręce (Metroid 3 i SMG2).

Opublikowano

To był interaktywny filmik, kadry kamery tylko było można zmienić czy coś w ten deseń.

Zwyrodnialec: Mocniejsze jest, ale nie 5-6 razy :P

Czyli twierdzisz, ze Wii U moze streamowac filmik w 1080p i w nanosekundy przeskakiwac pomiedzy 5 plikami (z 5 ujeciami kamery), kazdy w dwoch wersjach - dziennej i nocnej. I, w dodatku, dzieki Wii U mozna manipulowac, w pewnym ograniczonym aspekcie, kamera?

Opublikowano

kolejne plotki o next xbox

http://kotaku.com/5879202/sources-the-next-xbox-will-play-blu+ray-may-not-play-used-games-and-will-introduce-kinect-2

w skrócie: 2013, 8x mocniejszy od x360, blu-ray, kinect2, mniejszy kontroler i jakiś system przeciw używanym grom (strzelam że online pass w grach MS).

Ciekawe że od ponad 2mc co chwile jakieś plotki o nowym pudle, o wiiu i ps4 dosyć cicho jakby to nowy xbox miał mieć najwcześniej premierę.

Opublikowano

8X to nie za dużo, powiedziałbym śmiesznie mało, zważywszy, że róznice w tym aspekcie pomiędzy poprzednimi generacjami były większe, a czas ich ukazywania się krótszy. To się pewnie może wiązać z chęcią wrzucenia do jednego pudełka Kinecta 2, bo w wypadku, gdyby jeszcze wypakowali bebechy na maksa, to koszt konsoli na starcie byłby astronomiczny (tak jak w analogicznej sytuacji cena Kinecta). Nie jestem zwolennikiem Kinectowów itd. przynajmniej spoglądając na dotychczasowe osiągnięcia na tym polu, no chyba że 8X odnosić się ma też do możliwości drugiej generacji kontrolerów ruchowych od M$, to wtedy się zastanowie, o ile Sony nie wyskoczy z czymś lepszym (wzrost mocy na poziomie przeskoków we wcześniejszych systemach, tak, żeby po 2-3 latach człowiek nie grał w ładniejsze gry na kalkulatorze, duży skok w usługach sieciowych, "zrównanie w prawach" wszystkich regionów itd.)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

jakiś system przeciw używanym grom (strzelam że online pass w grach MS).

Online pass już działa i z tego co widać sprawuje się dobrze. Ja się martwię, że teraz to nam dowalą passy całkowite, czyli nawet jak gra nie ma trybu online to i tak nie odpalimy jej używanej. Tylko ciekawe jakby rozwiązali kwestie zakupu kodu przez osoby, które nie mają podpiętej konsoli do neta?

Opublikowano

mogą zrobić jak z niektórymi grami na PC które wymagają połączenie online lub aktywacji online, z drugiej strony miliony konsol są offline, to nie komputery więc nie wiadomo czy to by przeszło. Jednak jeśli będzie koniec używanych gier to taka konsola dla mnie jest skreślona, jeśli wszyscy coś takiego by wprowadzili no cóż to przejebane mamy. Obecna generacja wprowadziła DLC, niedopracowane gry łatane patchami, online passy....więc mogą jeszcze dalej pójść.

8X to nie za dużo, powiedziałbym śmiesznie mało, zważywszy, że róznice w tym aspekcie pomiędzy poprzednimi generacjami były większe, a czas ich ukazywania się krótszy. To się pewnie może wiązać z chęcią wrzucenia do jednego pudełka Kinecta 2, bo w wypadku, gdyby jeszcze wypakowali bebechy na maksa, to koszt konsoli na starcie byłby astronomiczny (tak jak w analogicznej sytuacji cena Kinecta). Nie jestem zwolennikiem Kinectowów itd. przynajmniej spoglądając na dotychczasowe osiągnięcia na tym polu, no chyba że 8X odnosić się ma też do możliwości drugiej generacji kontrolerów ruchowych od M$, to wtedy się zastanowie, o ile Sony nie wyskoczy z czymś lepszym (wzrost mocy na poziomie przeskoków we wcześniejszych systemach, tak, żeby po 2-3 latach człowiek nie grał w ładniejsze gry na kalkulatorze, duży skok w usługach sieciowych, "zrównanie w prawach" wszystkich regionów itd.)

pozdro jeśli liczysz na skok jak: psx>xbox ps2>x360/ps3

Teraz nikt nie zrobi konsoli z 30 rdzeniami, 10GB RAMu i innymi cudami bo to się nie opłaca. Mają zarabiać na konsolach już na starcie, ewentualnie dopłacać małą kwotę. Druga sprawa to zobacz dzisiaj na najładniejsze gry i pomyśl że na nowych konsolach będą mogli wycisnąć kilka razy tyle.

WiiU według ostatnich plotek ma być 2x mocniejsze od x360, jeśli tak to już całkiem ładny skok powinniśmy zobaczyć a co dopiero z next xboxem i ps4.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie tyle liczę, co się przyzwyczaiłem do takiego stanu rzeczy i niekorzystna zmiana w tym aspekcie nie będzie witana moim szczerym uśmiechem. Jeżeli mieliby ukrócić rynek wtórny, to dopłacać do konsoli mogą, bo szczerze wątpię, czy wprowadzenie systemu, który baaardzo szybko się zestarzeje spowoduje, że ludzie będą chcieli bulić dużą kasę za gry na technologicznego trupa (ile osób z tego forum przesiadłoby się na taką konsolę, którą po 2-3 latach będą wyprzedzać komórki?) . Jednak możliwości graficzne w dużej mierze determinują wybór sprzętu przez "poważnych" graczy ( czyli tych, którzy liczą się z inwestowaniem w dużo, wysokobudżetowych gier). Jeżeli konsola nie będzie spełniać warunku żywotności, to szczerze mówiąc np. rozwój gry w chmurze będzie realnym zagrożeniem dla jej rynkowej bytności. Alternatywą może być właśnie ten całkiem prawdopodobny model, czyli wypuszczenie budżetowej konsoli, co zagwarantuje zysk na samym sprzęcie, pozyskanie rzeszy niedzielniaków, którzy będą kupować gry i konsole w stosunku 1:1 (czyli jak Wii), opchną tego 70 baniek i wszystko stanie, bo rynek się nasyci i może wtedy zaczną myśleć o klientach, którzy chcą inwestować kapuchę w swoje hobby, a nie jedynie ustawić popularny gadżet po 50" TV, tak dla szpanu.

2Xładniejsze od dzisiejszych gier na konsole, to ja mam na słabym PieCu. Wyraźny skok, to ja widziałem jak odpaliłem na Xa GoW, a podbijanie jakości tekstur w powyższym modelu, to lekka padaka.

Opublikowano

Pajgi, czego Ty się spodziewasz po kolejnej generacji? Grafiki 4D :P? Kolejna generacja to będzie tylko upgrade, nie będzie już takich rewolucji jak przez ostatnie 20+ lat gdzie grafika przeszła od pojedynczych pikseli w 2 kolorach do modeli 3d, odwzorowania fizyki i efektów.

Opublikowano

jeśli ta plotka z używanymi grami okażę się prawdą to raczej zakończę moją przygodę z konsolami lub ewentualnie przerzucę się na piraty

Opublikowano
  • Autor

Już tutaj było kilka razy pisane jakie są mniej więcej oczekiwania, czyli interakcja i destrukcja na znacznie większym poziomie niż obecnie. Żeby nie było strzelania do manekinów, z których tryśnie trochę czerwonej posoki. Mają być odrywane kończyny po strzale shotgunem w łapę i flaki na wierzchu, na PSX-ie takie cuda były w RE2. Niech rzucony granat dajmy na to w jakimś biurowcu porozwala jakieś krzesła i biurka i powybija szyby, bo w wielu grach nadal otoczenie nie jest prawie w ogóle podatne na zniszczenia.

Opublikowano

I było też już mówione że nie ma się co takiej rewolucji spodziewać.

Opublikowano

PS3 też miało nie odpalać używek - http://www.cheaparsegamer.com/forums/showthread.php?t=73222

A co do grafiki to zbliżamy się do momentu gdzie już nie da się pójść dalej. Wyobrażacie sobie coś lepszego jak chociażby te demo Samaritan? Ja jakoś nie za bardzo.

Opublikowano

10x więcej włosów na brodzie i zapchane pory :P

Opublikowano

Patrzcie na to

20120125141743.jpg

Edycja z mega instrukcją, poradnikiem, ładną mapką i dodatkowym DVD, przy tym to nawet to co wydaje Rockstar może się schować.

premiera w połowie kwietnia.

Cena?

119zł

czemu nie jest to standardem na konsolach...

Opublikowano

skąd info o cenie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.