Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

20120125141723.jpg

:D

Opublikowano

Patrzcie na to

20120125141743.jpg

Edycja z mega instrukcją, poradnikiem, ładną mapką i dodatkowym DVD, przy tym to nawet to co wydaje Rockstar może się schować.

premiera w połowie kwietnia.

Cena?

119zł

czemu nie jest to standardem na konsolach...

tumblr_lua0c5KyPf1qafrh6.jpg

Ciekaw jestem kto obciął prowizję: developer, wydawca czy Microsoft.

Opublikowano

Jakieś Saturny albo MMy to rzucą może nawet za 99zł.

A taka wersja za 200zł :|

witcher.png

Tymczasem wszyscy inni dystrybutorzy w tej cenie nawet ku.rwa instrukcji w całości nie drukują.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jak widać można wydać grę wideo w Polsce po rozsądnej cenie. Rozumiem, że gry które nie mają szans odnieść sukcesu u nas mogą kosztować te 180zł, ale EA i Sony mogły by się spokojnie o niższe ceny pokusić moim zdaniem.

Opublikowano

Jakieś Saturny albo MMy to rzucą może nawet za 99zł.

Na pewno nie w Szczecinie :P

EDYTA: W tańszej wersji jest nawet poradnik. Normalnie to takie cuś sprzedają do innych gier po 50 zł :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Kozacka sprawa z tym Wieskiem 2, wchodzi na premierę aż miło... piękna gra, piękna cena, piękne wydanie...

edit: no ale kur.va kiedy w koońcu ta premiera? kwiecień ?, przesuneli coś czy nie ?

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Kozacka sprawa z tym Wieskiem 2, wchodzi na premierę aż miło... piękna gra, piękna cena, piękne wydanie...

edit: no ale kur.va kiedy w koońcu ta premiera? kwiecień ?, przesuneli coś czy nie ?

17. kwietnia

Opublikowano

A co do grafiki to zbliżamy się do momentu gdzie już nie da się pójść dalej. Wyobrażacie sobie coś lepszego jak chociażby te demo Samaritan? Ja jakoś nie za bardzo.

To samo słyszałem ileś lat temu o przekroczeniu bariery 1Ghz w prockach, no się nie da, że miniaturyzacja nie pójdzie dalej (goście z Intela tak twierdzili). Zawsze się da, wystarczy obczaić właśnie jak ewoluowały gry pod tym względem i ile razy ktoś wytyczał granice nie do przekroczenia. Właśnie ja wiem, że za jakiś czas zobaczę grafikę 10X lepszą niż w Samarytaninie, a jak to sobie wyobrażam? No nijak, bo w czasach powiedzmy Tekkena 3 nie wyobrażałem sobie, że kiedyś zobaczę takiego Samarytanina, nawet jako tech-demo.

Opublikowano

Aby każdy kosmyk włosa falował osobno, z nosa lecialy gile, a z ust leciała prawdziwa ślina :)

Zgadzam si z wyrolem, ma być mega interaktywne środowisko z za.(pipi)istą fizyką podlane sosem wysokiej rozdzielczości tekstur, 60 klatek i fajnych efektów specjalnych...

Opublikowano

Zawsze jest miejsce na skok do przodu. Samaritan wyglada super ale gdzie mu tam do granicy gdzie nie da sie zrobic lepiej.

Opublikowano

Nie tyle liczę, co się przyzwyczaiłem do takiego stanu rzeczy i niekorzystna zmiana w tym aspekcie nie będzie witana moim szczerym uśmiechem. Jeżeli mieliby ukrócić rynek wtórny, to dopłacać do konsoli mogą, bo szczerze wątpię, czy wprowadzenie systemu, który baaardzo szybko się zestarzeje spowoduje, że ludzie będą chcieli bulić dużą kasę za gry na technologicznego trupa (ile osób z tego forum przesiadłoby się na taką konsolę,którą po 2-3 latach będą wyprzedzać komórki?) . Jednak możliwości graficzne w dużej mierze determinują wybór sprzętu przez "poważnych" graczy ( czyli tych, którzy liczą się z inwestowaniem w dużo, wysokobudżetowych gier). Jeżeli konsola nie będzie spełniać warunku żywotności, to szczerze mówiąc np. rozwój gry w chmurze będzie realnym zagrożeniem dla jej rynkowej bytności. Alternatywą może być właśnie ten całkiem prawdopodobny model, czyli wypuszczenie budżetowej konsoli, co zagwarantuje zysk na samym sprzęcie, pozyskanie rzeszy niedzielniaków, którzy będą kupować gry i konsole w stosunku 1:1 (czyli jak Wii), opchną tego 70 baniek i wszystko stanie, bo rynek się nasyci i może wtedy zaczną myśleć o klientach, którzy chcą inwestować kapuchę w swoje hobby, a nie jedynie ustawić popularny gadżet po 50" TV, tak dla szpanu.

czyli jednak liczysz na skok jaki był pomiędzy psx>x ps2>x360/ps3, aha.

Jest tak jak pisał mazzeo, zbliżamy się do momentu gdzie już nie da się pójść dalej. Nie licz na jakiś potwory w przypadku nowych konsol, wiiu już wiadomo, nowy X ma być tani a sony też mówiło że inwestują znacznie mniej kasy w ps4 niż w ps3. Jeśli pierwsze gry mają wyglądać jak Samaritan to mi to zupełnie wystarcza a będzie coraz lepiej. Z x360 max wycisnęli dopiero 6lat po premierze.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie tyle liczę, co się przyzwyczaiłem do takiego stanu rzeczy i niekorzystna zmiana w tym aspekcie nie będzie witana moim szczerym uśmiechem. Jeżeli mieliby ukrócić rynek wtórny, to dopłacać do konsoli mogą, bo szczerze wątpię, czy wprowadzenie systemu, który baaardzo szybko się zestarzeje spowoduje, że ludzie będą chcieli bulić dużą kasę za gry na technologicznego trupa (ile osób z tego forum przesiadłoby się na taką konsolę,którą po 2-3 latach będą wyprzedzać komórki?) . Jednak możliwości graficzne w dużej mierze determinują wybór sprzętu przez "poważnych" graczy ( czyli tych, którzy liczą się z inwestowaniem w dużo, wysokobudżetowych gier). Jeżeli konsola nie będzie spełniać warunku żywotności, to szczerze mówiąc np. rozwój gry w chmurze będzie realnym zagrożeniem dla jej rynkowej bytności. Alternatywą może być właśnie ten całkiem prawdopodobny model, czyli wypuszczenie budżetowej konsoli, co zagwarantuje zysk na samym sprzęcie, pozyskanie rzeszy niedzielniaków, którzy będą kupować gry i konsole w stosunku 1:1 (czyli jak Wii), opchną tego 70 baniek i wszystko stanie, bo rynek się nasyci i może wtedy zaczną myśleć o klientach, którzy chcą inwestować kapuchę w swoje hobby, a nie jedynie ustawić popularny gadżet po 50" TV, tak dla szpanu.

czyli jednak liczysz na skok jaki był pomiędzy psx>x ps2>x360/ps3, aha.

Jeśli pierwsze gry mają wyglądać jak Samaritan to mi to zupełnie wystarcza a będzie coraz lepiej. Z x360 max wycisnęli dopiero 6lat po premierze.

Czyli co nie wieżysz, że na Xa wyjdzie jeszcze coś ładniejszego od Limbo i Kinect Sports 2 ? :)

Opublikowano

Microsoft! :rofl2: Może mi jeszcze powiesz, że to M$ wpadł na pomysł, żeby zrobić tak bogatą edycję normalną (która jest obfitsza niż niejedna edycja kolekcjonerska od M$)?

To chyba oczywiste, że CDR (i już to pokazali przy premierze wersji pecetowej). I należa im się za to owacje na stojąco. Takie "DRM" jakie oni stosują mogłoby być w każdej grze ;) .

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

To samo słyszałem ileś lat temu o przekroczeniu bariery 1Ghz w prockach, no się nie da, że miniaturyzacja nie pójdzie dalej (goście z Intela tak twierdzili).

Zarzuć linkiem, bo od daaaaaaaaawien dawna jest określone tempo rozwoju procesorów. Nawet to się jakoś nazywa i SZCZERZE wątpię żeby ktoś z intela powiedział [nawet 20 lat temu] że nie da się osiągnąć 1GHz'a.

Rozumiem zamierzchłe czasy startu komputerów i teksty Billa Dżi , że 64kilobajty pamięci powinny wystarczyć każdemu, ale to o czym piszesz to bzdury wyssane z palca, lub innego członka.

Opublikowano

ciekawe jak będzie z opłacalnością tworzenia fotorealistycznej grafiki dużych gier i wypasionej interakcji + destrukcja jak niektórzy sobie tutaj marzą o next genach ;]

Tak jak kiedyś gracze rozmarzyli się że w gta4 wejdziemy do każdego budynku/mieszkania.

wiedzmin2 za stówkę na X360 ^_^

Opublikowano

Kto nie kupi Wieśka 2 ten nie jest polakiem!

Opublikowano

Microsoft! :rofl2: Może mi jeszcze powiesz, że to M$ wpadł na pomysł, żeby zrobić tak bogatą edycję normalną (która jest obfitsza niż niejedna edycja kolekcjonerska od M$)?

Wiem Beniek, że kochasz Sony, ale nie zwróciłeś uwagi, że to premiery od Microsoftu w Polsce są tańsze o 30 zł od wszystkich innych gier? Nie mówię, że Microsoft zszedł 70zł z marżą, ale może każdy się po trochu zrzucił. Wyjdą też bundle packi z konsolą, a to też świadczy o bliższej współpracy z Microsoftem, a także wersja z padem.

A limitki na X360 od Microsoftu w podobnym wydaniu jak mroczna edycja wieśka 2 kosztują właśnie 200 zł:

200077_LE_LG.jpg

Fable-3-Confirmed-For-PC-Limited-Edition-Details-Revealed.jpg

haloreachlimited530px.jpg

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wiem Beniek, że kochasz Sony, ale nie zwróciłeś uwagi, że to premiery od Microsoftu w Polsce są tańsze o 30 zł od wszystkich innych gier? Nie mówię, że Microsoft zszedł 70zł z marżą, ale może każdy się po trochu zrzucił.

Nie kocham Sony (w przeciwieństwie do Twojego uczucia do M$), bo mi by nigdy nie przyszło na myśli Sony (czy jakakolwiek inna duża firma, typu EA czy UBI), zrezygnowałaby z części dochodów tylko dlatego, że grę robią Polacy (czy z jakiegokowiek innego powodu). To pewnie CDR jak szukało wydawcy to ich warunkiem było, że cena na polskim rynku będzie taka, a nie inna (w końcu wszędzie indziej cena jest normalna) i to nich stawiałbym, że obcieli prowizję (w końcu odbiją to sobie na pozostałych rynkach, a wiadomo, że sprzedaż wersji X360 w Polsce nie będzie jakaś duża, więc tak wiele nie "stracą").

A co do tych zdjęć limitek to tylko potwierdziłeś co mówiłem: edycja normalna Wieśka (za 130) oferuje więcej (przynajmniej moim zdaniem, choć zależy to od tego kto co lubi) niż np. ta limitka HR (za 200). Bo nie pisałem, że jest lepsza od wszystkich edycji kolekcjonerskich, tylko od niektórych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.