Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
  • Autor

W końcu będzie, po 12 latach!!, przeskok graficzny w konsoli stacjonarnej Ninny. Mario w HD. Zelda w HD. Jezu.

Ciekawe, czy w tym wypadku wzorem Sony zaczną wypuszczać jakieś kolekcje HD. A niektóre gry z Gacka wyglądałyby rewelacyjnie.

Opublikowano

To ktoś ma zamiar kupić Wii U? xD

Ja na pewno kupię ,ale dopiero wtedy,aż wyjdą konkretne,dobre gry i chętnie bym tu widział całkowicie nowe produkcje

Istotne z perspektywy Wii U jest to czy Wii dalej będzie supportowane.

Dalej? Wii już nie jest supportowane. W zeszłym roku wyszły ze cztery warte uwagi gry. W tym roku też co najwyżej tyle. W większości są to fantastyczne gry, ale jednak jest ich tylko kilka, i nie są "duże". "Duże" projekty w firmie dotyczą teraz nowych konsol.

Wyjdzie jeszcze parę gier np Epic Mickey 2 i nie należy całkowicie skreślać ewentualnych zapowiedzi .W 2011 wyszło więcej dobrych gier niż cztery,nie było tak źle,w tym roku jest niestety trochę gorzej.

W końcu będzie, po 12 latach!!, przeskok graficzny w konsoli stacjonarnej Ninny.

Tak w zasadzie to Gamecube wyszedł w 2002 roku, tak że po dziesięciu latach.

W sumie w 2001 ;)

Opublikowano

W Europie w 2002. To nie jest forum dla ludzi mieszkających w USA albo innej Zambii.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Kolejna plota, nowa konsola MS ma nie miec w ogole napedu optycznego

Jeśli gry będą na cartach, to bardzo dobra wiadomość. Mniej ruchomych części = mniejsza awaryjność. Teoretycznie dużo szybsze doczytywanie danych.

Opublikowano

Jeżeli producenci dalej bedą szli w multimedialność konsol to posiadanie napędu jest obowiązkiem chociażby na potrzeby filmów. A dobry napęd i dobry czytnik znowu podbiją cenę.

Opublikowano

Konsolę kupujesz do gier, a nie do oglądania filmów. Jak będzie to się sprawdzało z grami, to nikogo nie będzie obchodzić, że nie odpalisz na konsoli filmu DVD czy BD.

Plotka ciekawa, ale przejście na carty mało prawdopodobne. Musieliby mieć w niskich cenach carty o pojemności tak 20 Gb dla gier kolejnej generacji konsol, a to mało prawdopodobne. Płytę się wytłoczy dużo taniej.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czy ja wiem, ja osobiście wolę mieć jeden odtwarzacz Blu-ray/DVD niż dwa,trzy pudła w szafce.No ale co kto woli.

Opublikowano

Ta sama gadka była jak wychodził X360 i PS3. Że nikt nie będzie kupował X360 bo nie odpali filmów BD i co? I nic. Ludzie kupują konsole do gier. Jak gry dają radę, to olewają wszystko inne. W USA streamy filmów na X360 robią furorę, a to ten rynek wyznacza standardy.

Opublikowano

Jeżeli producenci dalej bedą szli w multimedialność konsol to posiadanie napędu jest obowiązkiem chociażby na potrzeby filmów. A dobry napęd i dobry czytnik znowu podbiją cenę.

Wydaję mi się że teraz DD wypiera mocno fizyczne nośniki jeśli chodzi o filmy, jest to bardziej widoczne aniżeli w branży gier.

Opublikowano

Wydaję mi się że teraz DD wypiera mocno fizyczne nośniki jeśli chodzi o filmy, jest to bardziej widoczne aniżeli w branży gier.

Bo po gry sięga się często, nie przechodzi się ich na raz, odpala się multi, a filmy w większości obejrzysz raz i tyle. Dlatego wielu ludzi w USA woli skorzystać z Netflix i zaoszczędzić kupę kasy na kupowaniu filmów na BD.

Opublikowano

Tylko że zanim taka usługa będzie dostepna w PL to lepiej dla nas aby było po staremu.

Opublikowano

No tak, bo w Polsce nie ma ani jednej wypożyczalni z filmami na BD.

Opublikowano

za duzo tych plotek o X720 by go nie pokazano na E3, nie ma siły :)

Opublikowano

to akurat oczywiste- jak mają starczyc na kilka dobrych lat...

Opublikowano

2gb ? to powinno być minimum 4 gb, a najlepiej 8, tak jak mówią goście z Dice. Tym bardziej jeśli kolejna generacja ma być tak długa jak obecna.

Opublikowano

Ale ram jest chyba nieco tańszy niż w czasach gdy powstawała specyfikacja PS3, X360.

Opublikowano

Ale ram jest chyba nieco tańszy niż w czasach gdy powstawała specyfikacja PS3, X360.

Tani był też w czasach gdy powstawał X i PS2 i co? Wiadomo XD

Opublikowano

No wiadomo, na konsole te powstała masa świetnych gier.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Ile razy trzeba powtarzać, że ram z konsol ma mało wspólnego z tym montowanym w PC?

8x więcej niż obecnie, czyli 4Gb styknie na całą generację.

Opublikowano

nie, nie styknie. Sterydo te konsole beda PRAWDOPODOBNIE ostatnimi, mają starczyc na DŁUGO , 8 gb to MINIMUM

mówimy o okresie rozciągnietym w przyszłosc na jakies 8 lat (od teraz).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.