Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Slupek, jeszcze nie zauwazyles, ze exy nie sprzedaja juz konsol tak jak kiedys? To jest biznes, a Xbox jest w tym momencie maszynka do robienia pieniedzy w przeciwienstwie do PS3. Mozna sie podsmiewac z Kinecta, ale faktem jest, ze jest to wielki sukces, w przeciwienstwie do move. Z drugiej strony PS3 dostanie wiecej "normalnych" gier, zeby nadrobic stracone $$$. Czyli w sumie dla coreowcow lepiej. Porazka Sony jest dla nich sukcesem. Tylko czy nie na krotka mete?

Ciekaw jestem co przyniesie nastepna generacja, bez kitu.

Mazzeo: no napisalem, ze ja tez jestem sceptyczny ;]

Edytowane przez Poniżacz

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Słupek: Nie udawaj, że Kinect nie istnieje. Może Ci się nie podobać, ale z 17 mln ludzi już kupiło i będą czekać na gry. Do tego dochodzi Halo 4 i Forza Horizon na koniec 2012, czyli standardowo dwa młoty na koniec roku + najlepszy lineup ex'ów w historii Xbox Live.

Może nie wszyscy się orientują, ale Trials HD sprzedało się w nakładzie ok. 2.5 mln sztuk, a w tym roku wychodzi sequel.

A na 2013 nie muszą specjalnie nic zapowiadać skoro w przeciągu pierwszych 6 miesięcy zapowiedzą nową konsolę.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nom i zapewne wszyscy wolimy oglądać zapowiedzi na Kinecta (bo sprzedał się w 17 milionach!!!). Niż zapowiedzi "normalnych exów" czy to samo pokazywanie multiplatform na konfie danej firmy (Sony też to się liczy) - GŁUPOTA.

Zresztą nie chodzi mi o wojenkę, nie tym razem!!! A o proste ukazanie, że teoretycznie M$ ma najlepszą sytuację do pokazania next gena.

Niektórzy wszystko odbierają jako fanboizm heh, a ja na ten przykład (i myślę, że większość graczy). Jako nie posiadacz Xboxa i tak wolałbym oglądać exy na niego niż Kinect games <rzyga> i multiplatformy. Wojenki nie mają nic tu do rzeczy, chociaż dzięki Kinect games potem jest mega beka "gifowa" XD

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Sęk w tym, że Microsoftowi w tym roku core'owych ex'ów nie brakuje.

Opublikowano

No i gites, niech mnie przekonają, że oprócz Girsów Trzecich <ryczy> warto żebym sięgnął ponownie po XO ;]

Ekskluzywne DLC do GTAV wystarczyłoby ;)

Opublikowano

Słupek, lubisz gry dla prawdziwych hardcore'owców? To masz :D

http://youtu.be/1LeDh6p0S6I

PS. Przebiłem 8 tys. postów - przegrałem życie :D

Opublikowano

@Mazz

<nerd> Prawie każdego dnia walę i ryczę do Girsów :( Oddałbym 1/2 exów Sony albo więcej za Girsikiiiiiiiii, mogę u kumpla skończyć ale takie granie to ch,uj a nie granie w taką grę ;/ </nerd>

A Halo 4 - nom niezbadane są wyroki boskie ;p

@Don

Grałem przed sprzedażą Klocka w demo Jedynki, miodzik. Na pewno bym kupił.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

A'propos gearsow - jak tam killzone 3 zyje? Bez zlosliwosci, serio pytam.

Opublikowano

Znowu płacze czemu nie będzie next genów xD od dawna niektórzy dobrze tutaj piszą że nie wcześniej niż w 2013 zobaczymy nowego Xa i ps4, po uj mieliby je zapowiadać 1,5 roku przed premierą jak wiiu ? pokazaliby jakieś prototypowe konsole jak wiiu i rendery gier jak soniacz z ps3, niech za rok pokażą prawdziwe gry w akcji i ''prawie'' finalne wersje konsol.

Zresztą po exach widać że jeszcze przez rok solidnie konsole są wspierane, z ps3 gorzej :) Na tym e3 przekonamy się czy w 2013 zobaczymy nowe konsole bo były też ploty o 2014/2015 :sleep: jeśli MS i Sony zapowiedzą jakieś mocne gry na druga połowę 2013 dla x360/ps3 to premiera next genów jest wątpliwa.

don - skracaj linki

Opublikowano

Sęk w tym, że Microsoftowi w tym roku core'owych ex'ów nie brakuje.

Czy oprócz H4 i Forza Horizon jest coś jeszcze? Tak serio pytam, bo Sony w sumie też nic ciekawego na koniec roku nie przygotowało (bo raczej TLOU, nowa gra od QD, GOW4 czy TLG wyjdą dopiero w 2013).

Co jest ku*wa z tym dodawanie filmów. Raz wyświetla, a innym razem pokazuje link :confused:

Jak chcesz żeby się wyświetlił film (a nie tylko link) to z link'a musisz usunąć frazę: feature=player_embedded& , czyli po po youtube.com ma być tylko /watch?v=1LeDh6p0S6I i wtedy nawet tego nie musisz wrzucać w [media].

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Z tego co wyszło i wyjdzie to mnie interesują:

- Halo 4 (wiadomo)

- Alan Wake's American Nightmare / XBLA

- Forza Horizon (nowa seria wyścigowa prawdopodobnie z otwartym światem, robiona przez Playground Games i Turn 10)

- Wiedźmin 2 (walić PC :) )

- Trials Evolution / XBLA

- Fez (platformówka) / XBLA

- Bloodforge (God of War w klimatach celtyckich) / XBLA

- South Park Tenoman's Revange / XBLA

- Sine Mora (sidescroller/shump) / XBLA

- "Class3" (Zombie survival z otwartym światem - prawdopodobnie wyjdzie w tym roku, przynajmniej mam taką nadzieję :)) / XBLA

To są te gry, które zapewne kupię. Na XBLA jest tego dużo więcej, ale to są moje typy.

PS. Dzięki za protipy odnośnie linków :)

Opublikowano

Może nie na każdej, ale średnio, to bardzo możliwe.

PS. Wszyscy wiemy co zarządzi w tym roku:

http://youtu.be/NUcmjnaFCAU

Opublikowano

http://www.bloomberg...conference.html

btw ktoś na neogaf wrzucił swój proroczy post odnośnie konfy MS tego roku

Here is Microsoft's E3 presentation for 2012: Not even 30 seconds in we will have the Call of Duty: Black Ops 2 on stage demo, then we will see that Crytek Kinect game, something related to GTA V, Forza World, Fable Journey, an unannounced 3rd party game, and then Halo 4. Don Mattrick will come out clapping and smiling and then say, "Wow! Did you see those great games. Even seven years into the Xbox 360 there are still amazing gaming experience coming out." A montage showcasing some Fall 2012 XBLA games as well as two to three on stage upcoming Kinect game demos. Some slight info about Xbox Live on Windows 8 integration. There will be some circle-jerking about their #1 sales ranking for the past year and the current number of Xbox Live gold members will be told. Additional partner apps for the dashboard will be revealed and then the Xbox 360 will have a price cut, the $200 SKU will now be $150 and the $300 sku will be $250. Don Mattrick will end by saying, "As you can see we have the best lineup ever in Xbox history and 2012 is sure to be another great year. Thank you for watching this presentation and have a great E3." Claps will be heard and then press will leave.

Pewno sprawdzi się w 90%.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Pisanie "Sony robi trylogie z Ps2 - Ratchety" jest niezłym naciąganiem heh

tak się składa, że Sony robie Rachety wiec nie jest to naciągane :P

sry Słupek mnie to razi bo tak:

1 zajumali CHAMSKO wsteczną kompatybilnosc. Mam PS2 ale wygodniej byłoby mi na PS3 - lepszy pad itd

2 te rimejki sa robione po najmniejszej lini oporu. Dodaliby jakiś tryb "współczesny" chocby- w którym byłyby chociaż checkpointy. Stary Medievil- zaje.bista gra ale sterowanie strasznie nie precyzyjne. Wpadniesz w przepasc i...pipier.dalasz CAŁY Level . Cały calutki. Nie te czasy.

Tyle by chociaz zrobili.

gdy są edycje jak Medal of Honor na PS3, gdzie dodają za friko zupełnie Medala z PS2- to ok. Byłoby miło gdyby cos poprawili ale to bonus totalny. Nie ma dymu.

edit- bo o rimejkach jak Monkey Island to nawet nie smie marzyc....

Edytowane przez Orson

Opublikowano

http://polygamia.pl/...oksa_na_E3.html

kur.wa no...brzmi jak ostateczny werdykt :confused:

po co nowe konsole?

sony robi trylogie z Ps 2 - Rachety- na Ps3, MS promuje machanie sisorem przed kinectem- nie mówcie , ze chcecie nowych konsol?

Po co?

na co to komu?

dojdzie do tego, ze ludzie kupią Wii U i Nintendo znów wszystkich wyrucha.

Pytanie: czy to Nintendo takie mądre czy pozostali tacy głupi?

Opublikowano

1 zajumali CHAMSKO wsteczną kompatybilnosc. Mam PS2 ale wygodniej byłoby mi na PS3 - lepszy pad itd

Chodzi Ci o bezprzewodowosc? Bo cala reszta to zayebisty krok w tyl.

Opublikowano

W sprawach Sony Ciebie nie należy słuchać.

Opublikowano

Chodzi Ci o bezprzewodowosc? Bo cala reszta to zayebisty krok w tyl.

bezprzewodowosc to raz a dwa, że przyciski chodzą mięciutko - w starym Dualu a PS2 trzeba dusic przyciski oporowo, tak sie wydaje ale jak się przesiadasz to czuc róznicę.

Leszek- o co ci chodzi? nie chcesz next-gena? nie kupisz go, proste. Inni chcą- daj im się pocieszyc nowym sprzetem.

Edytowane przez Orson

Opublikowano

ja nextgena kupiłbym nawet dzisiaj, a chodziło mi o to, że wszystkie firmy są poje... ;)

Opublikowano

honor zwracam :)

Opublikowano

W sprawach Sony Ciebie nie należy słuchać.

tutaj Czesław ma rację, no bo co w nim ulepszyli? zamiast normalnych przycisków R2/L2 dali beznadziejne spusty, do tego słabe sensory ruchu (strasznie mało dokładne i do tego olane), a już nie wspomnę że co nowszy numerek ma dualshock, to gorsza obudowa (sixaxis to już w ogóle miał jakościowo podobną do tych padów co na rynku do pegazusów dodawali, tyle że w miarę ładnie wyglądała i wcale tu nie przesadzam)

ostatnio nawet miałem w łapach pada od PSX, jakościowo nawet lepszy niż ten od Xa (chodzi mi o plastik/obudowe), co to się porobiło w tym Sony... :/

jeśli chodzi o całą resztę, czyli kształt i analogi to mi pasuje w 100%, żeby nie było

Opublikowano

Obejrzałem sobie na Eurogamerze porównanie wersji ME3. Nieźle Bioware zwaliło sprawę z PS3 jak tam gra chodzi w 20 FPS.

Bioware mogło wykupić od Epic najnowszą wersję UE3, bo to co jest w ME3, a jak mogłoby wyglądać patrząc na to jak wygląda Girs 3, to jest przepaść.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.