Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Będą tak gry wyglądać i możliwe, że już pierwsze produkcje. Do odpalenia Samaritana w 720p i 30 FPS potrzebna jest maszyna o mocy obliczeniowej ok. 5x większej niż PS3/X360. Z czasem dojdzie optymalizacja sprzętu i będzie na koniec generacji taka różnica jak między Gears of War 1 i 3.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Gry wyglądają atrakcyjniej niż rzeczywistość, dlatego wszystkie zdjęcia w internecie i gazetach są traktowane photoshopem :)

To tak jak z filmami - w 99% używa się taśm z jakimiś filtrami, bo rzeczywistość jest mało atrakcyjna dla oka :D Jak w tym serialu VIP z Pamelą czy CSI Miami - filtr na filtrze :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Roznica miedzy 1080p a 720p jest dla mnie rownie widoczna jak przeskok z sd do 720p.

A gadanie ze full HD wymaga dwukrotnie wiekszej mocy obliczeniowej jest zwykla sciema.

Magik, to nie ściema. Wrzucałem tu obliczenia kilka stron wcześniej.

Co innego obliczenia i developrzerzy a co innego mozna zaobserwowac chocby w grach na PC.

Gdyby FullHD rzeczywiscie wymagalo dwukrotnie wiekszej mocy obliczeniowej to przy 720p gry powinny chodzic z dwukrotnie wieksza iloscia FPS.

Jednak tak nie jest. Na moim PC, BF3, Crysis czy pCARS chodza tylko nieznacznie plynniej w 720p. Roznica to moze 15-20%

Opublikowano

Słupek, ale Ty nie rozumiesz, że 1080p i 60 FPS nie masz tylko dlatego, że osiągnięcie tego ciągnie za sobą takie koszty w kwestii mocy obliczeniowej, że reszta elementów gry dostaje niesamowicie po tyłku?

Na PS3 miałeś mieć 120 FPS i co? Większość gier nie trzyma nawet stałych 30 FPS.

Ostro się przejedziecie na nowych konsolach :) Tak gadacie jakby tu była mowa o PCtach, a nie konsolach.

Już w ogóle ciągnę łacha z tych co myślą, że będzie 1080p i 60 FPS jednocześnie :D

sam pisales ze wystarczy 2x wiecej mocy obliczeniowej

chcesz mi powiedziec ze next geny beda mialy tylko 2x wiecej mocy od x360?? przeciez miedzy ps2 a ps3 jest wieksza roznica

Opublikowano

Słupek, jakbyś zobaczył chociaż takiego Samaritana w 720p i 30 FPS, to byś na kolanach i z kasą w zębach poleciał do sklepu po nową konsolę :)

Za to jakby było w 1080p to by wszyscy gacie przez głowę ściągali :)

Nextgeny na początku żywota kupują tylko zapaleńcy i hardkorzy, a ci żeby wyłożyć 2k zł/500$ muszą zostać przekonani parametrami technicznymi. Jak to będzie wyglądać na papierze, że konsola A.D. 2013 która ma starczyć na +5lat mają rozdziałkę jak telefony :)

Koszty kosztami, ale progres technologiczny być musi i tyle.

Opublikowano

Koszty kosztami, ale progres technologiczny być musi i tyle.

Jak pokazało Nintendo nie musi.

Opublikowano

He He no jak nie, przecież Wii oferuje ładniejszą grafikę niż GameCube <szczerzy kły>

I możliwości ruchowe.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Wii pokazało, że można sprzedać konsolę bez dobrych parametrów technicznych, świetnie na tym zarabiając (a o to chodzi w biznesie).

Tak jak wspomniał już @Don, przyszła generacja może być dla wielu szokiem.

Opublikowano

Wii pokazało, że można sprzedać konsolę bez dobrych parametrów technicznych, świetnie na tym zarabiając (a o to chodzi w biznesie).

Mam nadzieję pozytywnym.

Opublikowano

Sądzę, że sukces Wii był zaskoczeniem również dla Nintendo. Ale Wii trafiło w idealny moment, w którym głodni co raz bardziej spopularyzowanej i modnej rozrywki casuale byli gotowi się na to rzucić. Wraz z DS-em który spopulazyrował gry na dotyk, Wii dołożyło się w kwestii ustalania nowego mainstream'u. Dlatego również prym na świecie wiodą smartfony. Dla nas, core'owych graczy był to moment tragiczny, dla całej branży była to rewolucja.

Niemniej okoliczności jakie wtedy zaistniały są raczej bardzo trudne do powtórzenia, aczkolwiek rynek casuali jest nadal bardzo chłonny. Jeśli dobrze wycelujesz produkt, to nie musi być taki jak konkurencyjny. Wystarczy że trafi bardziej w potrzeby odpowiedniej grupy ludzi, którzy mają dużo pieniędzy.

Opublikowano

don ma trochę racji, mało kto zobaczy różnice pomiędzy 720p a 1080p na swoim TV 42' ciekawe też ilu z was to sprawdzało :)

Jeśli na serio 1080p ma pożerać tyle mocy to wolę dopakowane prawdziwe 720p bez blurów, podmiany obiektów/tekstur 2m przez naszą postacią, itd.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję pozytywnym.

No na pewno pozytywnym zjawiskiem będzie jeszcze większe cięcie gierek i sprzedawanie części już w dniu premiery jako DLC. Różnego rodzaju single/online passy też na pewno się rozwiną i tylko czekać, aż w ogóle nie będzie się dało odsprzedać pudełkowej gry.

Opublikowano
No na pewno pozytywnym zjawiskiem będzie jeszcze większe cięcie gierek i sprzedawanie części już w dniu premiery jako DLC. Różnego rodzaju single/online passy też na pewno się rozwiną i tylko czekać, aż w ogóle nie będzie się dało odsprzedać pudełkowej gry.

Do tego dorzuciłbym jeszcze krótszy czas gry i bardziej spłycony/prostszy gameplay. Następna gen napewno z czasem będzie szokiem ale jakoś nie wydaje mi się by należał on do tych zbytnio miłych...

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Powiem inaczej - nawet jak zaczną z grami w 1080p, to po jakimś czasie jak trafią na ścianę, to rozdzielczość pierwsza pójdzie pod nóż.

Opublikowano

W DLC będą sprzedawać 1080P.

"Złóż zamówienie już dzisiaj żeby otrzymać wyjątkowy bonus: FullHD".

"Nie bądź frajer nie kupuj używki, do każdej nowej wersji dołączamy kod na 60 klatek a także wyjebaną grafikę."

"Chcesz w pełni cieszyć się next-genową grafiką i możliwościami!? Złóż zamówienie w GameStopie aby otrzymać możliwość pauzowania gry w dowolnym momencie oraz UWAGA: MOŻLIWOŚĆ ZMIANY POZIOMU TRUDNOŚCI!! Prawda, że WOW?Nie czekaj - PREORDUJ!!!"

Opublikowano

Nie dziwcie się, że kiedyś dojdzie do takich czasów. Gracze nie potrafią protestować, jedynie żalą się na forach jacy to wydawcy są źli. A potem idą kupić zbroję do konia.

Opublikowano

jak dla mnie przejscie z ps3/x360 na "nextgeny" dajace 720p + 30 fps to tak jakbym zmienił malucha na matiza. to i to szajs ;)

wolalbym juz moja kase wydac na pc i pograc w normalnych warunkach ;)

Opublikowano

jak dla mnie przejscie z ps3/x360 na "nextgeny" dajace 720p + 30 fps to tak jakbym zmienił malucha na matiza. to i to szajs ;)

wolalbym juz moja kase wydac na pc i pograc w normalnych warunkach ;)

Fat-Nerd-computer.jpg

To nigdy nie będą normalne warunki :P

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

PC MASTER RACE ;)

Opublikowano

1xg7s.jpg

:potter:

Opublikowano

PC MASTER RACE ;)

no przepraszam, ale grac w 720p gdy pewne narzedzia, ktorych nazw nie wolno tutaj wymawiac zapewnia gre w wiekszych rozdzielczosciach z wiekszymi fajerwerkami graficznymi za mniejszy koszt to jest troche nie normalna sytuacja ;(

tak to powiedzial ktos zwiazany od 3 generacji z konsolami ;(

Opublikowano

I serio chcesz, żeby 50% mocy konsoli szło tylko na zwiększenie rozdzielczości z 720p do 1080p?

Że niby 25% mocy konsoli to wygenerowanie grafiki w 720p ?

Dla nas, core'owych graczy był to moment tragiczny, dla całej branży była to rewolucja.

A pamiętacie wczesną nazwe Wii ? Revolution ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.