Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

plejsztejszyn 3 jest za słabe na wiedzimna2 i nie pasuje do samograjów tej konsolki, fake :)

lowca_trolli_cover.jpg

weź juz dorosnij albo cus bo się słabo robi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Szczerze obawiam się tego co będzie w przyszłej generacji.

Opublikowano

Żadna nowość. Z ME3 to samo - dodatek "Z prochów w proch" dodawany do kolekcjonerki, a jak nie kupiłeś to za 800 MSP na XBL.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

bonus

YX4cT.jpg

c-c-c-c-combo breaker

:lol:

Ta zżyna z The Walking Dead poniżej pasa...

Opublikowano

bonus

YX4cT.jpg

c-c-c-c-combo breaker

:lol:

Ta zżyna z The Walking Dead poniżej pasa...

Zwłaszcza, że Bioware nie było za nią odpowiedzialne, a nawet gdyby, to współpracowali przecież z AMC, bo jeden z trialerów zadebiutował podczas serialu.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

nie wiem czy ktoś z Was widział, ale tak miał wyglądać Batman

Opublikowano

Tak się zastanawiam czym ludzie się tak podniecali, jak oglądali Karę? Zrozumiałbym, gdyby animacja została zrobiona w pełni przez ich silnik graficzny, a oni zwyczajnie zastosowali drogi mo-cap :P

Każda gra może mieć taką animację, jeśli deweloper przeznaczy na to odpowiednio dużą furę kasy.

Opublikowano

Bo grafika tego była najzwyczajniej zaje.bista, i że puścił to z PS 3. I nie każdy sprzęt by to uciągnął ;) Ale pewnie QD nie wypuści już nic na tą generację.

Lecz przede wszystkim urzeka klimacik rodem z "A.I." czy "Ja Robot". Bardzo chciałbym coś w stylu Heavy Rain w klimacie sterylnego cyber punk-a, pod warunkiem jednak że Cage zabierze się tylko za reżyserkę, a scenariusz pozostawi jakiemuś doświadczonemu scenarzyście.

Opublikowano

Animacja akurat bardziej zależy od samej kasy w to wpompowanej, a nie mocy sprzętu. Podobny mo-cap stosuje 343 Industries przy produkcji Halo 4.

W takim L.A. Noire grafika też mogłaby być uber z tą animacją twarzy jaka była w grze, gdyby nie było otwartego miasta i gra była liniowa. Jeżeli chodzi o animację, to kasa, kasa i jeszcze raz kasa.

Jeżeli chodzi o animację in-engine, to Crytek ma się czym pochwalić, gdzie na pokazówkach wyświetlali materiały jak wygląda animacja już zaimplementowana w ich silniku. Cage wyłożył siano na mo-cap do jednej scenki i jeszcze wmawia ludziom, że to zasługa jego silnika graficznego :P

Opublikowano

w ogóle Cryengine robi, gram w Crysisa 2 i jak na konsole w 2012 roku to grafika daje po oczach :) piękna gra :)

Opublikowano

Czy ja wiem? Pierwsze, co ja zauważyłem, to marne tekstury wielu detali. Rozumiem jeszcze jakieś keypady itp., ale jeśli coś możemy wziąć do łapy, to nie powinno dać się policzyć pikseli tekstury na przeźroczystym elemencie (jakiś wentylatorek na początku gry choćby). Niby nic, a wkurza.

Swoją drogą - zastanawiam się, czy w przypadku przeźroczystości nie dało by się używać zamiast kanału alfa/bitmap po prostu grafik wektorowych. Ktoś próbował?

Opublikowano

imo zdecydowanie najpiekniejsza multiplatformowa gra.

Porównywałem Crysisa 2 z Killzonem 3. KZ 3 ładniejszy troszkę ale stylistyką nadrabia Crysis 2. swoją drogą- niby banał, zruinowany NJ, było to wiele razy przerabbiane. A jednak urzeka.

Jakżem ciekaw poczynan Cryteka na next genach, mam przeczucie , że nasz zmasakrują (szerlok mode on)

Opublikowano

Ładną ale imo gorsza niż Crysis 2. Tym niemniej jedna z ładniejszych tej generacji

Opublikowano
  • Autor

Licytujecie się na najładniejszą grę z pop-upem?

Opublikowano

swoją drogą- niby banał, zruinowany NJ, było to wiele razy przerabbiane. A jednak urzeka.

Orson New Jersey chyba pierwszy raz w grach zniszczyli :sorcerer:

Opublikowano

swoją drogą- niby banał, zruinowany NJ, było to wiele razy przerabbiane. A jednak urzeka.

Orson New Jersey chyba pierwszy raz w grach zniszczyli :sorcerer:

Nowy Jork :sorcerer:

Opublikowano

Porównywałem Crysisa 2 z Killzonem 3. KZ 3 ładniejszy troszkę ale stylistyką nadrabia Crysis 2. swoją drogą- niby banał, zruinowany NJ, było to wiele razy przerabbiane. A jednak urzeka.

Jakżem ciekaw poczynan Cryteka na next genach, mam przeczucie , że nasz zmasakrują (szerlok mode on)

Sądzę, że w tej kwestii Crysis 2 już pozostanie liderem do końca tej generacji. Nie ma po prostu lepiej wykonanej gry, do tego jeszcze na kilku platformach docelowych. Takich skryptów jak tam jeszcze nie widziałem (walące się mosty, czy sypiący się wieżowiec, ale jest ich tam cała masa). Szkoda tylko, że multi wypada średnio, jednak sama kampania jest dość długa jak na dzisiejsze standardy.

Opublikowano

Ja tam kupiłem Crysisa 2 jak był po 100 zł i pożałowałem, bo kampania nudna jak flaki z olejem. Pograłem 3 godziny i sprzedałem. Sama grafika nie tworzy dobrej gry. O wk***iających błędach jak przeciwnicy strzelający przez ściany już nie wspomnę. A co do grafiki, to fakt, wygląda świetnie, ale na mnie Gears of War 3 zrobiło większe wrażenie. Chciałbym Ryse na tym silniku zobaczyć jeszcze na X360 jeśli gra miałaby mieć alternatywne sterowanie padem.

Opublikowano

Dla mnie kampania w Crysis 2 jest tragiczna.

PS. Ciekaw jestem tego nowego Snipera. Jakby wydali za 100 zł jak pierwszą część i nie było by jakiś strasznych błędów, to może bym się złamał :P

Opublikowano

Don, ty się robisz już nudny z tym, wszystkie inne gry (multiplatformowe, a już tym bardziej exy od Sony) są tragiczne, brzydkie itp., ale tylko halo, grisy i inne exy na 360 są naj, naj, naj (najlepsze, najładniejsze itp).

Zrozumiałbym, gdyby animacja została zrobiona w pełni przez ich silnik graficzny, a oni zwyczajnie zastosowali drogi mo-cap :P

To źle, że wykorzystują najnowszą technologię do tworzenia animacji zamiast mozolnie wprowadzać ją ręcznie?? Wydaje mi się, że dzięki temu nie dość że oszczędzają dużo czasu, to jeszcze wynik (końcowa animacja) jest bardziej naturalny.

Każda gra może mieć taką animację, jeśli deweloper przeznaczy na to odpowiednio dużą furę kasy.

To tak jakby mówić, że demo Samarytanina nie robi wrażenia, bo większość deweloperów mogłoby mieć taki swój silnik jeśli przeznaczyli by na to odpowiednio dużą furę kasy.

Opublikowano

Don, ty się robisz już nudny z tym, wszystkie inne gry (multiplatformowe, a już tym bardziej exy od Sony) są tragiczne, brzydkie itp., ale tylko halo, grisy i inne exy na 360 są naj, naj, naj (najlepsze, najładniejsze itp).

Mój wczorajszy post z LBPK

Fajnie to wygląda - szczególnie poduszkowce :)

Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia? Wyciągnij głowę z pisaku, to może przestaniesz głupoty pisać.

Mam pisać, że Crysis 2 jest zayebisty jak mi się w ogóle nie podobał? Że niby krytykuję wszystko co nie jest ex'em na X360? Pewnie to nie ja spuszczałem się nad ostatnim Batmanem, tylko ktoś się pode mnie podszywał. I pewnie to nie ja napierniczam przez ostatni tydzień w Mass Effect 3, a wcześniej w Deus EX'a. No bo dla mnie tylko ex'y się liczą, tak jak dla sonybotów :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.