Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Dishonored to nie jest nawet FPS, tam broni palnej będzie tyle co pewnie w nowym AC. Ta gra ma być raczej połączeniem Thiefa (skradanie), Half-Life'a (lokacje) i Bioshocka (moce specjalne, przy czym nie będą one tak ofensywne jak właśnie w tej serii)

Opublikowano

No mi właśnie design (póki co) w ogóle nie leży. Bo jak czytałem opis misji, playtest to brzmiało nieźle.

Opublikowano

Dishonored to już w ogóle do mnie póki co nie przemawia.

Przepraszam za szczerość ale muszę to napisać "Bioshock Infinite wydyma w tym roku każdego fps-a" .

Dziękuje :)

ciekawe w jaki sposób bo na pewno nie wynikami mierzonymi w dolarach

up :na Dishonored czekam od początku bo ma KLIMAT

Opublikowano

Z punktu widzenia gracza są wyższe cele niż wyniki mierzone dolarami.

A z każdego innego punktu Infinite zapowiada się ałsome ale to imo.

Zresztą stare Bioszoki źle się sprzedały?

Opublikowano
  • Autor

Temat sprzedaży nie powinien być brany pod uwagę, bo tutaj nic nie zagrozi COD, nie wiem czy nawet GTA5 by podołało. COD prawdopodobnie bardzo szybko sprzeda się lepiej niż kilka gier z podobnego okresu razem wziętych, jak Bioshock, Tomb Raider, RE i Assassin's Creed 3.

Opublikowano

GTA 5 to już jest śpiew 2013 roku więc nawet nie ma co marzyć o pojedynku sprzedażowym z CoD. Za to Halo 4 wychodzi w listopadzie, choć bankowo przegra z kolofdjuti.

Przykro patrzeć na to co się dzieje na rynku.

Opublikowano

Mazzeo, czy ty naprawde uwazasz ze jak projekt zostaje skasowany to dlatego, ze boja sie CoDa? Az tak waskie masz horyzonty? Jak skasowany to dlatego, ze sie boja "black klopsa"? Bo jezeli faktycznie tak jest, to nie ma co podejmowac tematu.

Opublikowano
  • Autor

GTA 5 to już jest śpiew 2013 roku więc nawet nie ma co marzyć o pojedynku sprzedażowym z CoD. Za to Halo 4 wychodzi w listopadzie, choć bankowo przegra z kolofdjuti.

Przykro patrzeć na to co się dzieje na rynku.

Przykro to jest patrzeć na DLC rozdawane do tysiąca sklepów w dniu premiery i zablokowane na płytach (Disc Locked Content - DLC), online/single passy i niedopracowane gry łatane patchami. Sukces COD to przy tym mały problem i nie ma aż takiego wpływu na branżę.

Opublikowano

No i niech rzuci kamieniem ten kto, nie kupił tej przysłowiowej "zbroi dla konia" choć raz... ;]

Opublikowano

Ja nie rzuce, bo nie raz to zrobilem. Mam tak, ze jak zalezy mi na tytule to kupie wszystkie DLC, a jak mi nie zalezy to w ogole. Nie lubie tego, ze coraz wiecej rzeczy jest wycinanych, ale bedac fanem trudno mi sie oprzec. Napewno jednak sie tego nie mam zamiaru wstydzic ;)

No lepiej nie podejmuj skoro czytać nie potrafisz.

(pipi)a, jak ja uwielbiam ten argument. Troche sie przejadl, ale i tak bedzie niesmiertelny, zawsze wywlekany.

Mowie ci, chlopie, ani sprzedaz CoDa ani to ze gra jest zbyt skomplikowana dla codozercow nie ma tutaj znaczenia. Projekty powstaja miedzy firmami a latwo jest o zgrzyty na drogach pomiedzy nimi.

Nie da sie kwestionowac tego, ze CoDy zawsze beda sprzedawac sie najlepiej, ale nie mozna popadac w paranoje, bo inne gry tez sie sprzedaja w tym okresie swietnie.

Opublikowano

No i niech rzuci kamieniem ten kto, nie kupił tej przysłowiowej "zbroi dla konia" choć raz... ;]

Jedyne DLC jakie kupiłem w życiu to te do GTA IV, co wygrałem?

Opublikowano
  • Autor

Najlepiej byłoby po prostu poczekać aż wyjdzie edycja specjalna z wszystkimi dodatkami, czy tam inne game of the year i kupić taniej. Tylko tu trzeba czasu, a rynek w miejscu nie stoi.

Najgorsze chyba w tym momencie jest rozrzucanie bonusów po różnych sklepach. Ostatnio była tutaj reklama Far Cry 3 i za pre-order dodają jakąś tam broń i 2 dodatkowe misje. Nie ma to jak ruchanie klienta już na długo przed premierą.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

@Kre3k

Plusa xD

Takie dlc jak do GTAIV, RDR, BC2 - Vietnam, Festival of Blood do If2 czy inne których nie wymieniłem. To są prawdziwe dlc, dlc w najlepszym znaczeniu tego słowa.

Dlc które tak powinny, wyglądać i powinny być do każdej gry (prawie).

Alternatywne historie, dodatki zmieniające historię, klimat. Po których ograniu, mówisz "aha to faktycznie nie mogłoby być w podstawce, dobrze, że zrobili takie dlc".

@up

Zgadzam się, rozrzucanie po sklepach to MEGA CHU,JNIAAAAAAAAAAAAA. A robi to prawie każdy :(, boję się, że GTAV będę musiał zamówić w 10 sklepach bo nic nie odpuszczę a będzie pewnie co sklep to inny dodatek.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Ja kupiłem złotego Lancera dla mojego avatara, ale to dlatego że miałem głupią końcówkę na koncie z punktami, za którą nic sensownego nie mogłem nabyć.

Nie da sie kwestionowac tego, ze CoDy zawsze beda sprzedawac sie najlepiej, ale nie mozna popadac w paranoje, bo inne gry tez sie sprzedaja w tym okresie swietnie.

Niektórzy wydawcy popadają w paranoję właśnie, mówiąc mimochodem że "sprzedaż gorsza niż CoD = słabizna" :| W ogóle dziwne że ten motyw z masowym przekładaniem gier jak w 2009 nie powtórzył się.

Opublikowano

"Zbroja na konia" to miałem na myśli też np. mapki, postacie, zakończenia, pojazdy, bronie itd.

Czyli to wszystko co powinno być od razu, odblokowane za przejście gry, danych trybów albo OSIĄGNIĘCIA. Przed kupnem Next gena (obecnie current) X360 byłem pewien, że tak będzie, że achivy będą odblokowywały jakieś fanty w grze... xD

Tak było może w 1-3 grach ;/

Opublikowano

Ja nie rzuce, bo nie raz to zrobilem. Mam tak, ze jak zalezy mi na tytule to kupie wszystkie DLC, a jak mi nie zalezy to w ogole.

Mi jak nie zależy na danym tytule to go w ogóle nie kupuje, a co dopiero DLC do niego :P

Jak pisałem wczesniej, nastepna generacja to będzie koszmar dla nas.

Opublikowano

Czyli to wszystko co powinno być od razu, odblokowane za przejście gry, danych trybów albo OSIĄGNIĘCIA. Przed kupnem Next gena (obecnie current) X360 byłem pewien, że tak będzie, że achivy będą odblokowywały jakieś fanty w grze... xD

Tak było może w 1-3 grach ;/

no mój znajomy też myślał (jak wprowadzali trofea w ps3) że będą za to dawać jakiś free stuff do gier albo nawet jakieś gry za darmo :D

a w jakich grach dostawało się coś za trofea/acziwki?

Opublikowano

Ja nie rzuce, bo nie raz to zrobilem. Mam tak, ze jak zalezy mi na tytule to kupie wszystkie DLC, a jak mi nie zalezy to w ogole.

Mi jak nie zależy na danym tytule to go w ogóle nie kupuje, a co dopiero DLC do niego :P

Hehe, oczywiscie, ale wiesz o co chodzi. Kupuje gre, bo mam ja na liscie do ogrania, ale nie jest to tytul, ktory biore na premiere i potem ogrywam glownie singla i sprzedaje dalej to nie inwestuje w DLC. Albo inny przyklad to jak mam z Uncharted 3. Nie kupowalem DLC bo w multi ostatnio nie gralem, ale jakos niedlugo planuje znowu zasiasc to kupie mapki przy tym.

Opublikowano

a w jakich grach dostawało się coś za trofea/acziwki?

W niektórych grach dostawało się itemki do Home (inb4 nikt nie wchodzi do tego syfu). Np. RE5 lub Namco Arcade Museum.

Nie to, co na Steamie, gdzie na dużych eventach (np. Święta) za określone acziki masz szansę wygrać gry lub DLC... :-p

Opublikowano
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.