Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Największy troll i obrońca MW2 i MW3 z Infinity Ward, który podpjerdalał Westa i Zampelle u Koticka, Robert Bowling, porzuca CoDa i Acti :sorcerer: .

WuenN.jpg

Chyba miał dość polityki wokół CoDa i też sam zauważył, że pomijając pieniądze, seria to downhill od paru lat.

Ciekawe gdzie pójdzie, może do Respawn Entertainment.

To ten któremu pada rozłączyło na ubiegłorocznym E3 przy prezentacji MW3?

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

A skąd info, że gość sprzedał Westa i Zampellę?

Strateg w IW? Przeważnie w prasie zawsze był określany jako rzecznik IW. Z tego co wszędzie piszą rozwiązanie umowy odbyło się w spokojnych okolicznościach, żadnej większej afery. Wątpię, żeby poszedł do EA, wcześniej ciągle ich dissował przed pojedynkiem MW3 vs. BF3.

Chociaż, jak zobaczyłem Harrisona jako szefa Microsoft Studio, to mnie już chyba nic nie zdziwi...

A MW3 za(pipi)iste, Don. Kampania jest tak intensywna i efektowna, i nawet oprawa daje radę, mimo że to ten sam leciwy silnik.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

z11426204Q,Nagi-farmer.jpg

:D

Opublikowano

To ten któremu pada rozłączyło na ubiegłorocznym E3 przy prezentacji MW3?

Sławny jest nie tylko z tego

895320-2517304233_f1b1b27498.jpg

jest też na 99 levelu hoverhand

A skąd info, że gość sprzedał Westa i Zampellę?

Były takie ploty, pruł się też kiedyś do Treyarchu że World at War nie ma swojego stylu.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A MW3 za(pipi)iste, Don. Kampania jest tak intensywna i efektowna, i nawet oprawa daje radę, mimo że to ten sam leciwy silnik.

Oprawa wygląda bardzo przyzwoicie + wszystko chodzi super płynnie w tych 60 FPS. Przeszedłem pierwsze dwie misje jak na razie i dla mnie miazga. Tylko chyba kampania jest jeszcze prostsza niż w MW2 albo ja jestem coraz lepszy :P

Szukałem dla kumpla na Allegro i znalazłem nówkę za 80 zł - tak zaczął mi się drzeć nad uchem, że byśmy mieli w co razem po sieci grać, że wziąłem 2 sztuki i wyszło po 84 zł z przesyłką. Okazja przednia bo najtaniej na innych aukcjach było ponad 130 zł z przesyłką.

Do tego "horda" + spec ops - nie żałuję.

Opublikowano

Skończyłem niedawno na Veteranie. MW3 w kampanii jest łatwiejszy niż MW2. Za to Spec Ops (misje) są już trudniejsze.

Opublikowano

z11426204Q,Nagi-farmer.jpg

:D

I tak Harvest Moon jest lepszy, choć reklama pomysłowa to fakt ^_^

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Nie wiem czy poruszaliście temat- mianowicie przecieków developerskich odnośnie mocy WII , która miałaby być równa current genom. (apropos Darksiders 2). Najpierw zale, potem prognoza z mej strony.

Żale: pra człowiek zył sobie w jaskini. Było mu zimno, mokro i chu.jowo. Nie ogarniał tego do końca, nie umiał nawet tego wypowiedzieć ale podskórnie czuł , że nie jest tip top. Konstruował więc CORAZ LEPSZE narzędzia, ULEPSZAŁ metody budownictwa, jego myśl EWOLUOWAŁA i tak po 250 mln lat od powicia człowiekowatych przez ewolucję - mieszka homo sapiens w apartamentowcach (co sprytniejsze jednostki).

Gdyby jednak ewolucja zastosowała model Nintendo , Nowy York wyglądałby teraz jak Biskupin. ( a gdyby prezentacje na targach motoryzacyjnych przeszły na model Nintendo z ostatniego E3, wizyta w Genewie zaowocowałaby ujrzeniem felg zamiast nowego , kompletnego Ferrari)

Prognozy: Django dawał tabelkę, szyderczą zresztą i perfidną :P - co miałoby się stać by Nintendo upadło.

Otóż selekcja naturalna nie zawsze działała na czas, zdarzały jej się lagi. Gdyby skubana umiała mówic, pewnie by odparła, że to nie żadne opóźnienia ale perspektywa wieków nie wymaga gwałtownych ruchów. Tym niemniej w przypadku WII U nadejdzie dzień sądu.

Kto będzie chciał technologicznego crapa za 400 ojro? Każuale? taaaa, czasy się zmieniły, niedzielniaki grają w GTA III na smartfonie (w napadach hardkoru) czy zazwyczaj we Wsciekłe Ptaki. Tablet (pad) na nikim w 2012 nie robi wrazenia. Tym bardziej nie będzie robił u schyłku roku.

Tak wiec ewolucjo- dokonaj korekty. Rzekłem :P

Tyle, że ewolucja -- abstrahując na chwilę od Wii i Wii U -- nie musi mieć pozytywnego charakteru, co pokazuje dobitnie trwająca wciąż generacja mająca dobrze ponad setkę studiów na sumieniu, tysiące etatów i dalsze kumulowanie władzy w rękach wielkich wydawców wypluwających chałturę.

Natomiast co do szans Wii U - mam wrażenie deja vu, bo podobną argumentacją zbywano 3DS-a. Że zacofany technologicznie, że smartfony, że Vita wbije go w glebę (zwłaszcza po zapowiedzi ceny), że fanaberie casuali skończyły się na DS-ie i że w końcu 3D to niepotrzebny gimmick, który prawie nikogo nie obchodzi. W istocie jest zupełnie na odwrót, a gracze en masse tak naprawdę w poważaniu mają jałowe rywalizacje na cyferki, zwłaszcza, że niewiele z nich wynika gdy gry lądują już na półkach sklepowych. Nintendo traciło właśnie wtedy, gdy dotrzymywało kroku w technologicznej rywalizacji. Tak naprawdę jeśli kogoś selekcja naturalna będzie musiała wyrugować z wyścigu, to wyruguje Sony. Ich kłopoty zaczęły się od PS3 (choć po E3 2005 mieli konkurencję na tacy), konsoli nafaszerowanej na swój czas nowoczesną technologią, co odbiło się na wyśmiewanej memami cenie; obecnie zaczynają się kłopoty z Vitą, na którą nie mają ewidentnie pomysłu (oprócz "PS3 light", ale widać casus PSP -- PS2 light -- niczego ich nie nauczył), a na czym się skończy? PS4 będzie pewnie technologicznie górować nad konkurencją, ale kogo to obejdzie skoro nawet wydawcy i producenci coraz częściej wyrażają sceptycyzm nadchodzącą sytuacją? Tableto-pad nie będzie musiał nawet robić specjalnej furory na E3, bo ekonomiczny rachunek popchnie wielu do wsparcia Wii U z rozsądku.

Opublikowano

Uwazaj stary, bo zaraz masa dzieciakow z klapkami na oczach Ci powie, ze Vita to najlepsze co spotkalo graczy od PONGa, a Ty jestes fanbojem N.

SONY znalazlo sie w bardzo trudnej sytuacji, pracowali na nia przez kilka ostatni lat, ponadto mieli tez sporo niefarta. Jesli PS3 to Sega Saturn, to PS4...

Wracajac do VITY - nic nie jest jeszcze stracone, ale do (pipi)y nedzy, tak szczerze i z reka na sercu (pomijajac "baterie") - tam nie ma i nawet nie zapowiedziano gry dla ktorej warto by bylo kupic te konsole :confused:

Moze nie jestem zadnym wyznacznikiem, ale zawsze kupuje wszystkie konsole - tym razem wzialem na wstrzymanie.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Oj tam, przecież ja nawet tej konsoli źle nie życzę. ; ) Wręcz przeciwnie, ale nie kupię jej dopóki sytuacja się nie poprawi. W Japonii jest tragedia, na Zachodzie nie wiadomo za bardzo jak idzie sprzedaż, bo nie minęło zbyt wiele czasu, ale np. we Francji i UK było słabiej niż w przypadku PSP w analogicznym okresie (a że PSP tutaj to żywy trup to od dawna wiadomo). Dla jednego Gravity Rush, gdzie nawet platynę można ponoć zdobyć w 20 godzin z hakiem, to mi się ponad 1000 złotych nie opłaca wydawać. PSP kupiłem zaraz po premierze i potem żałowałem, bo mogłem spokojnie poczekać.

Edytowane przez Enkidou

Opublikowano

No ciekawe jak sobie Kaz Hirai poradzi z trudną sytuacją w której się Sony znalazło. Już zaczyna wprowadzać jakieś zmiany: http://www.theverge....ge-announcement

"Sony reorganizes into 'One Sony', prioritizes digital imaging, gaming, and mobile"

Gry to dalej priorytet, dobrze ;)

PS. Skoro Kaz jest CEO Sony, to na E3 go już nie zobaczymy?

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Wczoraj pocztą przyszło MW3 i bardzo mi się podoba :D

bo jest niezłe, a mazzeo jest żenujący z hejtem na coda, ale on nie jest hamburgierem bo gra w befa3!

Opublikowano
  • Autor

No ciekawe jak sobie Kaz Hirai poradzi z trudną sytuacją w której się Sony znalazło. Już zaczyna wprowadzać jakieś zmiany: http://www.theverge....ge-announcement

"Sony reorganizes into 'One Sony', prioritizes digital imaging, gaming, and mobile"

Gry to dalej priorytet, dobrze ;)

PS. Skoro Kaz jest CEO Sony, to na E3 go już nie zobaczymy?

Chyba teraz będzie ten facet, on teraz rządzi SCE

andy-house20090818205708.jpg

Opublikowano

PS4 będzie pewnie technologicznie górować nad konkurencją, ale kogo to obejdzie skoro nawet wydawcy i producenci coraz częściej wyrażają sceptycyzm nadchodzącą sytuacją?

Wątpię, aby Sony znowu popełniło ten błąd. Kaz to realista, dla którego priorytetem jest przywrócenie rentowności korporacji. Tworzenie drogiej konsoli tylko by w tym przeszkodziło.

Opublikowano

Wczoraj pocztą przyszło MW3 i bardzo mi się podoba :D

bo jest niezłe, a mazzeo jest żenujący z hejtem na coda, ale on nie jest hamburgierem bo gra w befa3!

bo BF3 nie jest hamburgerowe, jest zrobione przez inteligentnych, 100% heteroseksualnych Szwedów :P

Opublikowano

Nie wiem czy poruszaliście temat- mianowicie przecieków developerskich odnośnie mocy WII , która miałaby być równa current genom. (apropos Darksiders 2). Najpierw zale, potem prognoza z mej strony.

(...)

Tak wiec ewolucjo- dokonaj korekty. Rzekłem :P

Nomq, dlatego teraz jezdzimy samochodami zrobionymi z wlokna weglowego i z silnikami V12. Fuck yeah ewolucja.

To swoja droga dosc ciekawe, ze jestes w stanie przewidziec przyszlosc calej branzy rozrywkowej. Co nam jeszcze opowiesz dziadku?

Opublikowano

bo BF3 nie jest hamburgerowe, jest zrobione przez inteligentnych, 100% heteroseksualnych Szwedów :P

fix'd :)

Opublikowano

Właśnie pojawiły się wynik sprzedaży gierek w Japonii z ostatniego tygodnia. Poszło więcej kopii DMC HD Collection niż Ninja Gaiden 3.

Ciekawe jest się czują twórcy NG3 wiedząc, że pobiła ich kolekcja gierek z PS2 :sorcerer: .

Opublikowano

PS4 będzie pewnie technologicznie górować nad konkurencją, ale kogo to obejdzie skoro nawet wydawcy i producenci coraz częściej wyrażają sceptycyzm nadchodzącą sytuacją?

Wątpię, aby Sony znowu popełniło ten błąd. Kaz to realista, dla którego priorytetem jest przywrócenie rentowności korporacji. Tworzenie drogiej konsoli tylko by w tym przeszkodziło.

Najlepszym rozwiazaniem dla Sony bedzie wydanie PS4 rok po nowym Xboxie, wtedy koszta beda mieli znacznie nizsze, a sama bylaby odrobine mocniejsza od nextXa. Pamietajmy, ze nie beda juz mieli ogromnych kosztow zwiazanych z Blueray, bo sam naped jest teraz znacznie tanszy.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie pojawiły się wynik sprzedaży gierek w Japonii z ostatniego tygodnia. Poszło więcej kopii DMC HD Collection niż Ninja Gaiden 3.

Ciekawe jest się czują twórcy NG3 wiedząc, że pobiła ich kolekcja gierek z PS2 :sorcerer: .

Ale jakich gierek, dwie z tej kolekcji są rewelacyjne.

Opublikowano

Najlepszym rozwiazaniem dla Sony bedzie wydanie PS4 rok po nowym Xboxie, wtedy koszta beda mieli znacznie nizsze, a sama bylaby odrobine mocniejsza od nextXa. Pamietajmy, ze nie beda juz mieli ogromnych kosztow zwiazanych z Blueray, bo sam naped jest teraz znacznie tanszy.

Patrząc na przypadki PS3ki i Vity, śmiem wątpić.

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

z vita jest troche ciezka sytuacja, bo koszt jej produkcji jest znacznie wiekszy od 3DS, wiec cenowo zawalczyc nie moga, podobny problem byl z PS3 podczas jego premiery (blueray...), sytuacja z PS4 bedzie tym razem dla nich znacznie korzystniejsza (chyba, ze postawia na wiele wyzsze bebechy od konsoli M$, ale watpie w to)

aha, wii tez pojawilo sie pozniej od xboxa a bije go w sprzedazy na glowe, i nie rozumiem za bardzo o co bijesz do PS3, przeciez obecnie radzi sobie calkiem niezle

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.