Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano
sytuacja z PS4 bedzie tym razem dla nich znacznie korzystniejsza (chyba, ze postawia na wiele wyzsze bebechy od konsoli M$, ale watpie w to)

Nie będzie. Gracze i dev;si znów odpłyną do ms'u, a Sony pozostanie z gatkami o najmocniejszej konsoli na rynku. Wyjątkowo marny interes.

i nie rozumiem za bardzo o co bijesz do PS3, przeciez obecnie radzi sobie calkiem niezle

W przypadku tej marki, jest to klęska. Wszak poprzednie PSy rozniosły konkurencję w drobny mak.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ja chyba faktycznie EA nie trawie :P szkoda Bioware, szkoda :/

zFrTB.jpg

Edytowane przez Orson

Opublikowano

W ostatniej notce na temat nowego C&C jako jeden z super ficzerów wpisali DLC. To trzeba miec jaja.

Opublikowano
The interview with a Director at Vigil Games, Han Randhawa, was done by Zoomingames in Amsterdam recently (video below). His answers provide clues not only about Death’s role in Darksiders 2, but about the performance of the Wii U hardware, which he claims is “pretty powerful” and “has more resources…which means you can do a lot more” compared to the currently available consoles

http://www.nintendoenthusiast.com/wii-u-is-pretty-powerful-which-means-you-can-do-a-lot-more-than-current-consoles-vigil/

To się trochę kłóci z ostatnimi doniesieniami i także od kogoś z Vigil.

Opublikowano
  • Autor

Ja tam nie wiem jak ktoś mógł uwierzyć deweloperowi Vigil, który robi gierki z oprawą na maks 7.

Opublikowano

Kolejny wywiad o szkodliwym działaniu używanych gier na ogólny rynek :

http://gametrailers....be-an-industry/

W następnej generacji mamy na bank blokady na używane gry, czy to PS4 czy nowy Xbox. Szczerze? Mi to wisi, najwyżej zagram w 5 tytułów na rok, bo gier na które nie mam parcia najzwyczajniej w świecie nie kupię.

Jestem tylko ciekaw czy wraz z ich moralnym działaniem pójdzie ograniczenie ich złodziejskich sztuczek. Widzieliście dzisiejszy update na PSS? Masakra same płatne dodatki, zbroje do FFXIII-2 po 7zł od szt., dwóch przeciwników za 10zł. Do Asura Wrath filmik za 7zł pokazujący co się działo między epizodem 11, a 12(kur.wa) jakieś wyścigi za 46zł, a obok od razu DLC za 18zł! Albo jeszcze lepiej odblokowanie wszystkiego do Battlefielda 3 za... 139zł, tyle to Ja nie dałem za nową grę. Czekam na płatne filmy jak ktoś przechodzi grę. Ta generacja to kpina z mojego hobby.

Opublikowano

Może pomyślą nad płatnym passem do używek tj. kupujesz używke odpalasz i wita Cie ekran tytułowy gry a na nim w ramce (chmurce czy czymkolwiek) informacja, że nabyta gra była juz odpalana wcześniej i jezeli chcesz zagrać wykup pass.

Groteska ? Może to być normą patrząc co juz dzis wymyślają :(

Opublikowano

będzie coraz gorzej niestety. Też mnie to przeraża, ale cóż, najwyżej kupie dwie konsole - jedną do grania online, jako, że multiplayer to dla mnie 60% spędzonego czasu z konsolą, a drugą do piratów na offline. Niestety, ale likwidacja rynku wtórnego skłoni ludzi do takich działań. To jest kpina co się dzieje w tej branży, na szczęście, niewiele gier jest godnych uwagi, a tym bardziej zakupu. Następna generacja może być naprawdę straszna.

Opublikowano

Coś za dużo tych plotek o braku używanych gier na next genach (odpalaniu).

Tu nawet nie chodzi o sam fakt braku możliwości odpalania i tak powiedzmy, że na 10 gier które kupuję. Tylko dwie to używki z wymiany - wolę "nowe sztuki". Tym bardziej odkąd pojawiły się te wszystkie "passy" potem i tak muszę dokupować, pieprzyć się z nimi i na jedno wychodzi. Nie chodzi o to ale to już będzie dymanie które za bardzo będzie bolało.

Chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma was czyli. Czyli powróciłbym do piracenia jak ktoś wyżej napisał, opcja dwóch konsol. Na jednej bym piracił do bólu, a na drugą kupowałbym oryginały do multi czyli bardzo mało. I gry od wybranych devóv których gier nie mógłbym piracić. I tyle.

Swoją drogą jestem ciekaw jak szybko pojawią się teksty "(pipi)a, poprzednia generacja (czyli obecna) była boska" ;]

Opublikowano

Takie teksty nie pojawią się, pojawią się teksty typu ''na poprzedniej generacji to się zaczęło''.

Opublikowano

Jeżeli wszystko będzie gorsze, droższe, bardziej wycięte - i ogólnie do kwadratu. To pojawią się bardzo szybko, tak mi się wydaje.

Najczęściej porównania lecą do poprzedniej generacji. Tym bardziej ta generacja przez pierwsze 2-3 lata była wolna od tego wszystkiego. Pamiętam czas w którym mapki do Girsów pierwszych były za darmo :sorcerer: Dzizas aż ciężko mi teraz w to uwierzyć heh.

Opublikowano

A najlepsze jest to, że do developerów i wydawców nie można mieć zbytnio pretensji - ludzie najwidoczniej masowo kupują takie pierdołowate DLC, to i wydawcy je wypuszczają. Każdy z nas robiłby to samo jakby był na ich miejscu.

Jak z trefnym towarem - jakby ludzie nie kupowali od złodziei, to by nikt nie kradł, a że ludzie mają podwójną moralność, to jest jak jest.

Pamiętam czas w którym mapki do Girsów pierwszych były za darmo :sorcerer: Dzizas aż ciężko mi teraz w to uwierzyć heh.

No to mam dla Ciebie szokera - do Gears of War 3 też wypuszczono 3 czy 4 darmowe mapy do Hordy. Działają chyba tylko na prywatach, ale jednak.

Opublikowano
  • Autor

Może niech w końcu zaczną jakoś zachęcać klientów do kupowania tych nowych gier, a nie ruchać ich w dupę już przed premierą. Bo na pewno wycinanie zawartości i rozdawanie różnym sieciom sklepów to jest to o czy marzy każdy wykładający 2 stówki na grę, a potem jeszcze dopłacać do wszystkich dodatków, bo po premierze okazuje się, że w grze został wy(pipi)any jakiś kluczowy fragment. Biedni wydawcy widzą tylko problem w jedną stronę.

Opublikowano

No jak to np. TN zachęcił DARMOWYMmmmmmmmmmmmmmmmmmm dlc w postaci broni......... To jest śmiech na sali.

Swoją drogą śmieszna sprawa, ci co najbardziej upadli w tej generacji - japońce. Absolutnie górują z dlc, z Sony na czele bijąc nawet EA.

Opublikowano

Zwyrodnialec dobrze prawi. Jeżeli chcą zlikwidować rynek wtórny, to niech gry będą tańsze, prosty rachunek. Twórcy wiedźmina pokazali, że można jeśli się chce.

Opublikowano
  • Autor

Kojima pewnie do dzisiaj się zastanawia, czy do MGS4 wypuścić trofea w formie DLC. Na czele tego wkurwiającego procederu jest Capcom, ale u nich to standard zanim w ogóle na konsolach pojawiło się DLC. Już RE1, czy 2 wypuszczali w kilku wersjach z bonusami, to samo było ze Street Fighterem.

Opublikowano

Zwyrodnialec dobrze prawi. Jeżeli chcą zlikwidować rynek wtórny, to niech gry będą tańsze, prosty rachunek. Twórcy wiedźmina pokazali, że można jeśli się chce.

Ale wiedźmin jest tańszy tylko w Polsce :P W każdym innym kraju kosztuje tyle samo c każda nowa gra :P Wyszli po prostu z założenia, że rynek legalnie kupowanych gier na X360 w Polsce jest tak mały, że nie zrobi im większej różnicy jak będą sprzedawać za połowę ceny, a może trochę więcej ludzi u nas kupi, a nie ściągnie z netu.

Kojima pewnie do dzisiaj się zastanawia, czy do MGS4 wypuścić trofea w formie DLC. Na czele tego wkurwiającego procederu jest Capcom, ale u nich to standard zanim w ogóle na konsolach pojawiło się DLC. Już RE1, czy 2 wypuszczali w kilku wersjach z bonusami, to samo było ze Street Fighterem.

Ile wyszło już wersji SF4? Ze trzy :P?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No to sorry, nie wiedziałem. W każdym razie, gry bez najmniejszego mogłyby być tańsze, ale zachłanność nie zna granic. Dobrze przecież wszyscy wiemy, że nawet jakby handel używkami zniknął całkiem z powierzchni ziemi to gry nie będą tańsze, raczej będą nadal drożeć przez takich ''wizjonerów'' jak Kotick. Przykra prawda.

Opublikowano

mgs4 he he he

Nom Capcom wymiata jeżeli chodzi o dlc i edycje tej samej gry.

Opublikowano

Najzabawniejsze że wszyscy wydawcy i developerzy zapominają, że istnieje ogrom osób którzy kupują nówkę tylko po to, by to puścić po tygodniu w rynek wtórny. Jeśli myślą że likwidując używki zwiększą sprzedaż nowych gier to się grubo mylą.

W najczarniejszym wypadku nawet może nie być tak źle, gry będą szybciej taniały.

Opublikowano

Capcom to takie japońskie EA. Mają bardzo chamskie praktyki wyciągania kasy, głównie że zamiast DLC-ków wypuszczają "nowe wersje", a także są mistrzami re-edycji i wypuszczania tego samego z nową nazwą. Idą na łatwiznę i dzielą gry tak że potem za resztę każą dodatkowo płacić. Dawniej uważałem Square-Enix za cwaniaków, ale Capcom od końców poprzedniej generacji i przez tą generację przebił Square-Enix w każdym calu.

Opublikowano

Ile wyszło już wersji SF4? Ze trzy :P?

SF4

Super SF4

Super SF4 Arcade edition

Najbardziej mnie wkurza fakt, że ostatnio Capcom DLC robi odrazu na płyte i tak naprawde wykupuje się "klucz" do odblokowania tejże zawartości via SF vs Tekken czy stary RE5 (tryb versus).

Opublikowano

Jakby nie były jako DLC, to nie byłoby ich wcale, więc nie wiem w czym problem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.