Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Od czasu Socoma 2, ewentualnie 3, nie zrobili nic godnego uwagi, więc w sumie nie ma co się dziwić.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Był jeszcze MAG chyba, ale ten projekt raczej nie do końca spełnił oczekiwania. Najlepsza była bujda z tym, że 256 graczy będzie mogło tłuc się na jednej mapie...

Opublikowano
-Bardzo szybkie działania odnośnie łatania gier i wydawania DLC

Zgadali się (pipi) czy co ?

Opublikowano

Oczywiście Capcom bardzo troszczy się o DLC, łatwiejsze wydawanie. Generalnie wymagania są dość podobne. Ciekawe jak będzie w praktyce.

Square, no chyba :P

No martwią się o DLC, bo na next genach będą doić na jednej grze więcej kasy. Koszta produkcji znowu wzrosną, co może z kolei przełożyć się na mniejszą ilość projektów od wydawców, nawet tych największych. Wtedy robi się DLC, żeby więcej zarobić.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano
  • Autor
-Bardzo szybkie działania odnośnie łatania gier i wydawania DLC

Zgadali się (pipi) czy co ?

Bardzo szybkie łatanie gier. W takich chwilach popieram okradanie tych zjebów. Po co testować gry, jak to gracze mogą być królikami doświadczalnymi i lepiej wypuścić zabugowanego szrota.

epicfacepalm.gif

Opublikowano

Życzę developerom (nie wszystkim, ale zdecydowanej większości) i korporacjom produkującym konsole jak największych strat w następnej generacji. Mam nadzieję, że to wszystko odbije im się w końcu czkawką, bo to już naprawdę jest przegięcie. Dojdzie do tego, że gra na premierę będzie wersją beta, a po 6 miesiącach wyjdzie kod finalny, za który będzie trzeba zapłacić, a znów za jakiś czas pojawi się płatne DLC , bez którego nie odpalimy gry. Dla devów to niezłe by było, mogliby zwolnić w pizdu wszystkich beta-testerów, normalnie same oszczędności.

Opublikowano
  • Autor

Nie dość, że znaleźli sobie pokaźne źródło dochodu (DLC) to jeszcze się rozleniwili i chcą sobie zaoszczędzić czasu/pieniędzy robiąc z graczy jeleni. No ale taka wizja była pewna przy podpięciu konsol do sieci. Nie licząc kilku serii, które żyją multiplayerem (Halo, COD, Battlefield itd) to większość wykorzystuje to właśnie do dojenia kasy.

Opublikowano

Dajcie spokój z tym DLC, na tapecie jest najważniejsza kwestia: "Po co robisz guziczki tej samej wielkości. O ten jest najważniejszy, ten NAPIER.DALASZ."

:sleep:

Opublikowano

To jest Dem i nie jest debilem.

Opublikowano

Od czasu Socoma 2, ewentualnie 3, nie zrobili nic godnego uwagi, więc w sumie nie ma co się dziwić.

Czy tylko mi się tak ten MAG podobał? Fakt, sam go nie kupiłem, ale tylko dlatego, że nie kupuję gier tylko pod online (jedyne wyjątki to UT i Quake 3, ale im chyba nic nie dorówna). Grałem też w multi BFBC2 i w oba grało mi się równie dobrze...

Opublikowano

lol, wchodze na PPE (jestem zaspany) i łykam kit o tym, że faktycznie ukaże sie Half Life 3.

Myję sobie chwilę później zeby i se tak myślę, że to dziwne- jest niedziela, kiedy te info zamieścili? w sobiotę w nocy?

dopiero wtedy spojrzaęłm w kalendarz :)

Opublikowano

Chessmaster XII. Obrazki z poprzedniej wersji były piękne.

Opublikowano

Dziennikarze są za tępi żeby zrozumieć różnicę pomiędzy "wbudowany", a "będzie w każdym zestawie z konsolą".

Opublikowano

Znalazłem coś ciekawego.

O nazwie kodowej nazwie X'a Durango wiemy od paru tygodni, o Orbisie jako PS4 od paru dni.

Okazuje się że jakoś gościu pisał o tym już w grudniu.

http://pastebin.com/j4jVaUv0

Jesli prawda jest to co napisali o specyfikacji tych konsol to własnie stałem sie klientem M$

Opublikowano

Haha najlepsze w tych plotkach o next genach jest to, że dosłownie. Jakby ktoś z M$ i Sony był za nie odpowiedzialny i na zmianę wypluwali nowe.

Pojawia się plotka o Ps4, nie mija dzień-ileś tam plotka-kontra o Klocku. Pojawia się plotka o Klocku, nie mija ileś tam; plotka kontra o Ps4.

Teraz znowu kolej na Sony.

Opublikowano

błagam, tylko niech nowy klocek będzie kompatybilny wstecz. Mogę mieć konsolę 24h do netu podłączoną ale niech nie karzą mi mebli zmieniać by upychać sprzęt ;/

Opublikowano

To do kolekcji jeszcze trochę plotek o next-genie Sony:

http://www.vg247.com/2012/04/02/playstation-4-sony-confident-of-pre-xbox-720-release/

PS4 przed X3? A jeszcze niedawno któryś z oficjeli Sony twierdził, że ich nowa konsola najpewniej będzie ostatnią z debiutujących. W maju/czerwcu Sony ma już pokazywać prototypy niektórym deweloperom - architektura ma być oparta o DriectX i być bardziej podobna do PCtowej/Xboxowej.

W sumie z tych plotek wynika przede wszystkim, że prawie na pewno możemy się spodziewać nowych konsol w przyszłym roku. I dobrze. Oby tylko obie dostały ze 6 rdzeni, mocne GPU i ze 4-6gb ramu (nie podoba mi się za to pomysł z wymogiem ciągłego połączenia z netem i oby się nie przyczepili do "używek").

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.